Gość: T NIEMIECKA PRASA O opentańcu IP: *.crowley.pl 22.10.03, 13:31 Weltpremiere von "Opentaniec" Am Wochenende feierte das Tanzshow "Opentaniec" in Gdynia (Gdingen) Welturaufführung. Das Tanzspektakel ist mit 35 Tänzern und mit zwei Millionen Złoty (ca. 435.000 Euro) Produktionskosten die bisher aufwändigste und teuerste Produktion Polens. Die Show erzählt das slawische Märchen "Kwiat Paproci" (Die Farnblume), in der ein Jüngling in der Johannisnacht die magische Farnblume findet, welche jeden Wunsch erfüllt. Die Idee zu "Opentaniec" hatte Robert D. Gamble, in Szene gesetzt hat es Jarosław Staniek. Nach einer langen Polentour ist auch eine Tournee in Belgien, Holland und Deutschland vorgesehen. Noch bis zum 31. Dezember gastiert "Opentaniec" in Gdynia. (20.10.) zuletzt aktualisiert: 22. Oktober 2003 | 11:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Open1 Re: NIEMIECKA PRASA O opentańcu IP: 213.76.140.* 25.10.03, 22:00 Ukazały się podobne recenzje w niemieckiej prasie .Ponoć chwalą i zapraszają. Odpowiedz Link Zgłoś
opentaniec 1 XII pemiera w Teatrze Wielkim w Warszawie 01.11.03, 15:38 1 XII pemiera w Teatrze Wielkim w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radzik TVP1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.03, 20:49 Po 22.00 na TVP1 wyświetlany jest film fabularny "Opętanie" czy to coś związane z Wami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: OPĘTANI TAŃCEM - PORYWAJĄCA PERFEKCJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 12:14 Gratuluję wspaniałego przedstawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_florek TVP 1 DZISIAJ O 23.00 OPENTANIEC 03.11.03, 16:04 O 23.00 na TVP1 mozna zobaczyć film w części ukazujące kulisy powstawania OPENTAŃCA. ZAPRASZAM, WARTO!!! PIERWSZE POLSKIE SHOW TANECZNE OPENTANIEC www.opentaniec.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamul Re: TVP 1 DZISIAJ O 23.00 OPENTANIEC IP: 217.153.13.* 04.11.03, 12:17 Florek! Czemu wchodzisz na wszystkie wątki, nawet na te, których nie jesteś autorem i dajesz bezsensowną informację o jakimś programie w TVP1. Program jest beznadziejny - dla przygłupów. Prowadzący urwał się z choinki. Całość niepoważna. Mam pełną świadomość, że nie dla mnie ten program był przeznaczony..., jednak jest jakaś granica dla gówna. Florek, weź na przyszłość pod uwagę, kto na tych forach się wypowiada. W ogóle Twoja działalność marketingowa budzi poważne zastrzeżenia - robisz złą robotę. Poczytaj sobie komentarze uczestników - prawie nikomu nie podoba się Twoja aktywność. Strona www.opentaniec.pl jest beznadziejna: długo się ładuje, zdjęcia są słabej jakości i źle zrobione, forum nie działa, ostatni news jest z sierpnia, brakuje recenzji. Całość do dupy... Nie warto jej reklamować, przynajmniej w tej chwili, bo to bardzo zła strona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: TVP 1 DZISIAJ O 23.00 OPENTANIEC IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.11.03, 12:37 on po prostu traktuje forum jako narzedzie marketingowe najwyrazniej przy takim budzecie nie starczylo na reklame ;) a Maciek Florek jako asystemt reżysera i choreografa bardzo by chciał, żeby o OPENTAŃCU mówiło się dużo i dobrze, dlatego loguje się gdzie może pod różnymi nickami i pisze jakieś bzdurki trudno nie możemy mu tego zabronić :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: TVP 1 DZISIAJ O 23.00 OPENTANIEC IP: localhost:* / 10.100.100.* 18.11.03, 12:58 Gość portalu: jamul napisał(a): > Florek! Czemu wchodzisz na wszystkie wątki, nawet na te, których nie jesteś > autorem i dajesz bezsensowną informację o jakimś programie w TVP1. Program jest > > beznadziejny - dla przygłupów. Prowadzący urwał się z choinki. Całość > niepoważna. > Mam pełną świadomość, że nie dla mnie ten program był przeznaczony..., jednak > jest jakaś granica dla gówna. > Florek, weź na przyszłość pod uwagę, kto na tych forach się wypowiada. W ogóle > > Twoja działalność marketingowa budzi poważne zastrzeżenia - robisz złą robotę. > Poczytaj sobie komentarze uczestników - prawie nikomu nie podoba się Twoja > aktywność. > Strona www.opentaniec.pl jest beznadziejna: długo się ładuje, zdjęcia są słabej > > jakości i źle zrobione, forum nie działa, ostatni news jest z sierpnia, brakuje > > recenzji. Całość do dupy... Nie warto jej reklamować, przynajmniej w tej > chwili, bo to bardzo zła strona... Ty trochę przesadzasz, wg twojej teori to sam jesteś przygłup, ale to raczej nie prawda... Dokumentowi trochę brakowało werwy ale jak pokazywali jak tańczą od razu robiło się żywiej. Strona sie ładuje! może to wina twojego komputera. Zdjęcia są fajne nie wiem co od nich chcesz. News jest stary ale na forum możesz się czegoś więcej dowiedzieć. Ja po zobaczeniu tej strony od razu chciałam zobaczyć spektakl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamul Re: TVP 1 DZISIAJ O 23.00 OPENTANIEC IP: 217.153.13.* 18.11.03, 16:26 Kochana Może przesadziłem z tym: "dla przygłupów". Przepraszam wszystkich którzy poczuli sie dotknięci... Sam program był ciekawy tylko wtedy, kiedy pokazywano fragmenty spektaklu. Całość bez pomysłu, nie licząc samej końcówki programu - bardzo fajnie wymyślone zestawienie sceny ze spektaklu z morzem. OK. Właśnie takiego podejścia mi brakuje w całym dokumencie. Miałem poważne obawy, czy ten program nie spowoduje niechęci do spektaklu. Cieszę się więc, że jest inaczej!!! i ostatecznie więc nie ma sprawy. Widziałem spektakl najpierw, a dopiero potem stronę internetową. Forum jednak działa - żeby do niego wejść trzeba być mocno zdeterminowanym. Wreszcie osiągnąłem wymagany stan. Łącze mam świetne - po prostu siedzę na komercyjnym serwerze pocztowym i przyzwyczaiłem się do ładowania zwykłych stron w pół sekundy, a przecież to jest zwykła strona... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Zdjęcia IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.11.03, 17:43 Jak chcesz zobaczyć zdjęcia to wystarczy troche poszukać w internecie. Np:... kfp.com.pl/index2.html?s=opentaniec&pokaz=zo&gdzie=k&lata=&szukaj=&zid=0311203fbcf441e2303 Zgadzam się z tobą, że przydałoby się, aby cały czas coś na stronie się pokazywało nowego i nie trzeba było szukać po innych stronach... Dzieki za kochana, a nawet nie wiesz jak wygladam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwin Re: TVP 1 DZISIAJ O 23.00 OPENTANIEC IP: 195.94.201.* 04.12.03, 11:41 odezwala sie wyborcza??? czy to nie jest forum dla wszaystkich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczynna Po premierze? Co dalej? IP: localhost:* / 10.100.100.* 13.11.03, 09:45 Co sie dzieje teraz z Opentancem? Na stronie brak jakickolwiek informacji o trasie, niewiadomo jak kupic bilety na Premiere Warszawska. Ja chcialabym sie wybrac jeszcze raz ze znajomymi, a nie mam jak. Mam tylko nadziej e, ze opentaniec nie podzieli losu Snu nocy letniej i bedzie grany od swieta co 2 lata. : ( Spektakl jest naprawde wart zobaczenia, w koncu w Polsce mamy jedyne takie widowisko oparte tylko na tancu i muzyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamul Już niedługo w Gdyni... IP: 217.153.13.* 14.11.03, 15:18 Od połowy stycznia Opentaniec wraca na deski Teatru Muzycznego w Gdyni i ponoć ma być przynajmniej do końca bieżącego sezonu regularnie grany (kilkanaście razy w miesiącu). To jest informacja pewna, ponieważ tak publicznie twierdzi dyrektor teatru pan Korwin. Słyszałem, że w Warszawie, po premierze w Teatrze Wielkim, Opentaniec ma być wystawiany na Torwarze i że planowane jest też pokazanie spektaklu w kilku innych miastach w Polsce w ciągu najbliższych sześciu miesięcy, jednak rzeczywiście żadnych konkretnych informacji nie ma. Cieszą mnie entuzjastyczne recenzje widzów w zestawieniu z kilkoma bardzo nieprzychylnymi reakcjami uczestników tego forum. Zresztą akurat negatywne opinie były w większości bardzo lapidarne i przez to mało wiarygodne. Cieszy mnie też niewątpliwy sukces komercyjny tego przedstawienia. Mam nadzieję, że Ci którzy wątpili, że spektakl odniesie sukces, czy wywoła jakiekolwiek zainteresowanie, teraz też się odezwą i przyznają, że nie mieli w swej złośliwości najmniejszej racji. Z pewnym zdziwieniem stwierdzam, że w Trójmieście Opentaniec stał się już słynny i jest wydarzeniem towarzyskim. W dobrym tonie jest obecnie móc powiedzieć, że było sie na przedstawieniu... Co więcej obserwuję to zjawisko u ludzi w średnim wieku, a nie tylko wśród nastolatek. Rzeczywiście warto odwiedzić teatr i samemu sie przekonać, o co tak naprawdę chodzi z tym Opentańcem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Już niedługo w Gdyni... IP: *.chello.pl 14.11.03, 15:49 nie zapominaj, ze wiekszosc entuzjastycznych opinii na tym forum napisala ta sama osoba i to sa wlasnie lapidarne posty :) a po szumie wokol premiery - nie liczac sztucznie podtrzymywanych dyskusji - wszystko ucichlo mowisz, ze spektakl odniosl sukces poczekajmy rok i zobaczymy, czy bedzie nadal grany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamul Re: Już niedługo w Gdyni... IP: 217.153.13.* 14.11.03, 19:32 O jesteś kubu!!! Zgadzam się na propozycję poczekania roku, by ostatecznie stwierdzić, czy Opentaniec to sukces czy klapa. OK. Jednak co do autorstwa entuzjastycznych opinii... Ja sam występuje ciągle pod tym samym nickiem i mimo, że jestem rzeczywiście entuzjastą tego przedstawienia (o czym szerzej pisałem w watku Nieudany Opentaniec), to jednak powstrzymywałem się od zbyt częstego odzywanie się na Forum. Nie licząc niejakiego Florka, który nie krył się jednak ze swoim osobistym zaangażowaniem w prace nad Opentańcem, to jednak lokalizacje uczestników wątku są unikalne... Czy wszystko ucichło - cały czas docierają do mnie różne głosy, sygnały... Mam kubu takie wrażenie, że jesteś jakoś szczególnie niechętny Opentańcowi, że dużo różnych rzeczy Ci przeszkadza, ktore tak naprawdę nie mają większego znaczenia... Być może jest to wrażenie zupełnie nieuprawnione... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Już niedługo w Gdyni... IP: *.chello.pl 14.11.03, 23:16 wiesz, mieszkam sobie na tym forum od jakichs 4 lat i wiem, ze niemozliwy jest watek, gdzie wszystkie wpisy niezaleznie od nicka autora maja IP z jedego hosta nawet jezeli jest to tepsowy neoplus zwlaszcza, ze po skladni zdan widac reke jednego autora :/ nie chodzi mi o Ciebie, ale ktos wykazal sie mala finezja w robieniu nachalnej promocji spektakl mi sie nie podobal, o czym juz pisalem 49832749823 razy, ale szczegolnie niechetny jestem dlatego, ze denerwuje mnie cala ta sztucznie rozdmuchiwana otoczka, ze oto powstalo dzielo wiekopomne :/// Odpowiedz Link Zgłoś
opentaniec Premiera w Teatrze Wielkim w Warszawie 1 grudnia 21.11.03, 16:27 Premiera w Teatrze Wielkim w Warszawie 1 grudnia 2003 informacje: www.teatrwielki.pl/tekst.php?id=473 Spektakle na Torwarze 3-4 grudnia Sprzedaż biletow: www.ebilet.pl Kasy Teatru wielkiego 22 692 02 10 kasy ASP-u 22 621 93 83 , 621 94 54 Empik Megastore bileteria 22 551 44 37 Nowy Świat Megastore 22 625 12 19 Galeria Mokotów 22 541 35 36 System newsów: free4web.pl/NewsList/46610 Strona Spektaklu: www.opentaniec.pl Odpowiedz Link Zgłoś
opentaniec OPENTANIE WARSZAWY W GRUDNIU 26.11.03, 02:19 generacje.webpark.pl/opentaniec1.swf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opentaniec Warszawa zostaje opentana IP: *.tele2.pl 29.11.03, 13:28 www.balet.pl/portal/index.php?option=content&task=view&id=31&Itemid=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opentaniec Serwis balet.pl o OPENTAŃCU IP: *.tele2.pl 29.11.03, 15:35 www.balet.pl/portal/index.php?option=content&task=view&id=31&Itemid=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiolka Re: Serwis balet.pl o OPENTAŃCU IP: 217.96.41.* 10.12.03, 13:10 Gość portalu: opentaniec napisał(a): www.balet.pl/portal/index.php?option=content&task=view&id=31 To wątek najcześćiej oglądany, czemu się nie dziwię... Czekam z niecierpliwościa na płytę DVD ze spektaklu i na pewno kupie muzykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Torwar - wszyscy klaskali na stojąco a dla mnie to IP: 80.51.234.* 05.12.03, 15:04 najwiekszy prezent Już to pisałam przed momentem spektakl, który obejrzałam z przyjaciółmi był najmilszym prezentem jaki mnie spotkał w moje urodziny. Dziękuje, za słoneczną pogodę, którą posaliście do mojego serca. Ula Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_florek ZDJĘCIA Z PRZYGOTOWAŃ DO SPEKTAKLI W WARSZAWIE 08.12.03, 00:05 www.photo.net/photodb/folder?folder_id=358275 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fotyan Zdjęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.03, 17:27 Fajne zdjęcia, nie często z tej strony moża zobaczyć jak to się odbywa. Widać, że wiele trudu mtrzeba aby taki spektakl się odbył. Mam nadzieję że będziecie w Krakowi, w tedy chętnie się wybiorę. Od znajomych słydszę se pochlebstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Opentaniec w Warszawie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.12.03, 17:17 Takiego spektaklu w życiu nie widziałem, taniec muzyka, lasery, ognie sztuczne, szał. To było niezapomniane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom A kiedy w Bydgoszczy IP: *.pkobp.pl 14.01.04, 11:01 Na srtonie Opentańca jest info o występach w Bydgoszczy. Czy wiadomo coś więcej na ten temat? Kiedy i gdzie Opentaniec w Bydgoszczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tancerz Opentaniec - precyzja niezwykła IP: *.prawo.uni.wroc.pl 10.12.03, 11:31 Staniek jest mistrzem, brawo dla produkcji,że zaangarzowała do produkcji tak mądrego twórce. Opentaniec już zapisuje sie w historii, dzięki wspaniałej choreografi, te wszystkie niuanse, delikatności, ruszki poprostu onieśmielają wnikliwego widza precyzją, naturalnością, pomysłem. To pierwsze takie przedsięwziecie w Polsce i rzadkie na całym świecie, aby tak oddać tradycje w nowoczesnej formie widowiska. Skłaniam sie nisko dla wszystkich twórców i odtwórców. Spektakl na miarę XXI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tancerz Opentaniec - precyzja niezwykła IP: *.prawo.uni.wroc.pl 10.12.03, 11:46 Po Operze za trzy grosze w Muzycznym we Wrocławiu, (zresztą od tego momentu coraz lepszym teatrze), widziałem Kombinat na DVD i jestem zafascynowany pracą Stańka. Kto będzie mógł się wybrać na przedstawienie Opentaniec niech na chwile zwróci uwagę tylko na ruchy rąk, albo nóg. Solo głownej bochaterki więczące I akt jest naszpikowane smaczkami, duet z I aktu też, bardzo ciekawie wyglada walka dwóch dziewczyn trzymających się za ręce, finał, taniec kwitu paproci na konstrukcji... Można byłoby wymienić cały spektakl. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: Opentaniec - precyzja niezwykła 11.12.03, 10:00 I pomysleć, że taki talent zrodziło Technikum Mechaniczne w Ursusie kształcące w budowie ciągników... Fakt, już wtedy nieźle dawał czadu na dyskotekach, dziewczyny za nim szalały... pozdrawiam a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiolka Glony dają czadu IP: 217.96.41.* 10.12.03, 13:05 To pierwszy taneczny spektakkl, o którym można poważnie podyskutować. Ja przyłączam się dyskusji. Chciałbym zrócić uwagę na taniec "Glonów" z Kwiatem Paproci (Anna Sąsiadek) w I akcie. Moim zdaniem to forma nowej jakości tańca nowoczesnego, te przegięcia i izolacje są zupełnie niespotykane nawet w teledyskach MTV. Stworzony zostal nowy styl, który dynamizmem, a zarazem miekością ruchu troche upodabnia się do pływających glonów w bałyku a trochę do ruchu zwierząt. Ta mieszanka daje piorunujące efekty i jest nowatorska w formnie ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
opentaniec Ameryka pije coca -cole i chodzi na Opentańca 10.12.03, 23:31 Zobacz zdjęcie: opentaniec.webpark.pl/opentaniec_ameryka.gif Odpowiedz Link Zgłoś
opentaniec Następne spektakle od 22 stycznia 2003 w Gdyni 17.12.03, 00:45 Kolejne spektakle można będzie zobaczyć w Teatrze Muzycznym w Gdyni od 22 stycznia, po remoncie widowni i sceny teatru. Repertuar Teatru Muzycznego w Gdyni zanajduję sie na stronie: www.trojmiasto.pl/teatrmuzyczny/reper.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yerk Co z Wami słychać! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 09:59 Co z wami słychać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz Re: OPĘTANI TAŃCEM - PORYWAJĄCA PERFEKCJA IP: *.lanet.wroc.pl 08.01.04, 15:52 To jest naprawdę perfekcyjny spektakl, podziwiam tancerzy muzyków a przede wszyskim twórców. Zrobiliście kupę dobrej roboty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALI KIEDY W BYDGOSZCZY??? IP: *.pkobp.pl 14.01.04, 11:06 GDZIE I KIEDY OPENTANIEC ZAWITA DO BYDGOSZCZY??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KinG 22 stycznia w Gdyni kto się wybiera (Pomocy)!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.04, 18:14 Mam bilety na Opentańca. Po waszych głosach sądzę , żę warto się tam wybrać. Powiedzcie czego moge się spodziewać, nigdy nie byłem na takim przedstawieniu, ani w teatrze muzycznym. Zabieram dziewczynę doceni moje strania? Niechciałbym palnąć jakiś głupoty, znamy się krótko a ona często chodzi do teatru. Czego mam się wystrzegać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamul Re: 22 stycznia w Gdyni kto się wybiera (Pomocy)! IP: 217.153.13.* 15.01.04, 09:24 Raczej nie przychodź w dresie i adidasach. Umyj się i użyj dezodorantu, bo będziesz kilka godzin siedział w tłumie. Ogól się - facet ostatecznie zawsze lepiej wygląda bez zarostu. Nie musisz wbijać się w garnitur, ale wyciągnięty sweter też zostaw w domu. W trakcie trwania przedstawienia nie wychodź do toalety - wytrzymaj do przerwy. Nie odstępuj swojej panienki ani na krok w trakcie przerwy - bo ktoś ją porwie; pewnie będzie tam dużo jej byłych absztyfikantów. Możesz ją zaprosić na drinka - w teatrze jest bar. Nie rozmawiaj w trakcie przedstawienia, nie zadawaj pytań typu: podoba Ci się?, zauważyłaś co on zrobił? Nie komentuj wyglądu tancerek - wszystkie są niewiarygodnie zgrabne i skąpo ubrane. Kup jej program. Poproś ją, żeby Ci opowiedziała na czym innym była w tym teatrze. Pamiętaj, że jak się przechodzi przez rzędy foteli na których ktoś już siedzi, to przechodzi się przodem do osób siedzących... Postaraj się nie zasnąć, a jeżeli już Ci się to zdarzy, to nie zasypiaj na niej. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_florek DVD ze spektakli w Teatze Wielkim na MIDEM 16.02.04, 00:57 Na targach muzycznych MIDEM w Cannes http;//www.midem.com prezentowana była prezentacja multimedialna stworzona z fragmentow ze spaektakli z Teatru Wielkiego w Warszawie, Torwaru i Teatru Muzycznego w Gdyni. Teraz całośc spektaklu z Teatru Wielkiego i zapis z Teatru Muzycznego w Gdyni doczekał się wydania na DVD na razie tylko dla celów promocynych. Jeszcze pod koniec tego roku na rynek ma trafic DVD z zapisem spektaklu, informacjami o realizatorach i twórcach, dodatkami, które bedzie można zakupić i zobaczyć w swoim domu. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_florek Opentaniec w Brukseli 19 czerwca 2004 i 2TVP 19.06.04, 18:18 Opentaniec zostanie wystawiony w koncercie Polska na Grand Palace w ramach festiwalu letniego w Brukseli. Relacja w 2TVP tydzień później 26 czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a OPENTANIEC na Wiankach w Krakowie 26 czerwca!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 03:17 W tym roku główną atrakcją tej przyciągającej wielotysięczne tłumy imprezy będzie show taneczne OPENTANIEC. To niezwykłe widowisko taneczne oparte na starosłowiańskiej legendzie "Kwiat Paproci" związanej z tradycją Nocy Świętojańskiej. Swój widowiskowy charakter zawdzięcza między innymi wykorzystaniu nowoczesnej techniki: kurtyn wodnych, pirotechniki oraz projekcji laserowych. Pierwsze polskie show taneczne zostanie pokazane około godz.:21.30 przed pokazem sztucznych ogni. Premiera spektaklu odbyła się w październiku 2003 roku w Gdyni i zebrała entuzjastyczne recenzje. Newsweek pisał: "Opentaniec to wybuchowa mieszanka tańca, muzyki, efektów specjalnych i słowiańskości!" Wielu krytyków podkreśla niezwykłą sprawność zespołu, perfekcyjny taniec i śmiałe pomysły scenograficzne Odpowiedz Link Zgłoś