un1 27.03.08, 08:33 Czy znacie może powód, dla którego w Trójce od Wielkiego Tygodnia w takiej przewadze jest twórczość rodzima? Wraca dyrektywa "polska młodzież śpiewa polskie piosenki"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrzes Muzyczna Poczta UKF po polsku??? 27.03.08, 09:00 Od dwóch tygodni w "Muzycznej Poczcie UKF" wolno zamawiać tylko polskie piosenki. CO SIĘ DZIEJE????!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Ktoś podliczył raporty ZAIKS'owe za I kwartał 27.03.08, 10:44 I zorientował się, że nie wyrabiają normy "tfurczości rodzimej", do której prezentacji są zobowiązani - proste. Odpowiedz Link Zgłoś
mrzes Znowu polska Poczta! 28.03.08, 13:21 Dlaczego dzisiaj w "Muzycznej Poczcie UKF" znowu leci tylko twórczość rodzima? TAK NIE WOLNO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mela_bruxa Re: Znowu polska Poczta! 31.03.08, 08:00 mrzes napisał: > Dlaczego dzisiaj w "Muzycznej Poczcie UKF" znowu leci tylko twórczość rodzima? > TAK NIE WOLNO!!! Nie podoba ci się audycja, mrzes? To przełącz się na inną stację. Sorry, normalnie nie mogłam sie powstrzymać, he, he... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nierozpoznawalny Re: Znowu polska Poczta! 31.03.08, 08:27 Tak jest, brawo mela! Nie podoba się polska muzyka? Przełącz się :) Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: Znowu polska Poczta! 31.03.08, 09:00 Swoją drogą, takie audycje pozwalają jednak sobie uświadomić, że muzyka polska z lat 80. w olbrzymiej większości była strasznie obciachowa. Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: Znowu polska Poczta! 31.03.08, 09:16 Muzyka światowa w olbrzymiej większości obciachowa jest, co oczywiście dotyczy także polskiej, również tej z lat 80. Niemniej w żadnym innym okresie nie pojawiło się w Polsce tyle ważnej muzyki co w tamtej dekadzie, zwłaszcza na jej początku. Odpowiedz Link Zgłoś
mrzes Re: Znowu polska Poczta! 31.03.08, 09:45 mela_bruxa napisała: > > Nie podoba ci się audycja, mrzes? > To przełącz się na inną stację. Na inną stację nie przełączę się, bo dla mnie istnieje tylko Trójka, kocham ją i jestem jej wierny. Ale jeśli to się nie zmieni, będę słuchał Trójki mniej... Wczoraj "Sjesta" była przeważnie po polsku, a to nie pasuje do tej audycji. Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: Znowu polska Poczta! 31.03.08, 11:15 >Niemniej w > żadnym innym okresie nie pojawiło się w Polsce tyle ważnej muzyki co > w tamtej dekadzie, zwłaszcza na jej początku. Zgoda. Ale nie mówię o dwóch pierwszych albumach Republiki, "Nocnym Patrolu" czy I Ching, ale o takich perełkach jak Hak, Mech, Big Cyc i tym podobne. Warto od czasu do czasu je przypominać. Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: Znowu polska Poczta! 31.03.08, 12:57 Klaus Mitffoch, Voo Voo, Dżem, Kult... No pewnie że był też Kapitan Nemo i diabli wiedzą co jeszcze ale czy badziewia było więcej niż dziś, hm... Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: Znowu polska Poczta! 31.03.08, 14:34 un1 napisał: > Klaus Mitffoch, Voo Voo, Dżem, Kult... No pewnie że był też Kapitan > Nemo i diabli wiedzą co jeszcze ale czy badziewia było więcej niż > dziś, hm... No nie wiem. Ja tam jako Górnoślązak za Dżem i Universe niniejszym przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: Znowu polska Poczta! 31.03.08, 14:38 Również Górnoślązacy różnią się między sobą. Przyłączam się do przeprosin za Universe (niech spoczywa w pokoju) . Odpowiedz Link Zgłoś
airborell czemu nie lubię dżemu 31.03.08, 20:20 Tak. Za Whisky i Cegłę w szczególności i za postawę "nikt mnie nie lubi i jestem biedny bluesman" w ogóle. Ale ja jestem generalnie na bluesową postawę życiową impregnowany, więc moją opinią się nie należy za bardzo przejmować. Odpowiedz Link Zgłoś
astat5577 Re: czemu nie lubię dżemu 31.03.08, 21:47 Blues i 'nikt mnie nie lubi'? No wiem, że chcesz życie brać w swoje ręce, ale blues to naprawdę nie bierność. Popatrz na Niesiołowskiego, myśmy na egzaminie z entomologii mieli temat 'blues a szkodniki bawełny':) Albo obejrzyj jeszcze raz Blues Brothers. A serio to można godzić jedno i drugie, dystans i zaangażowanie. Odpowiedz Link Zgłoś