Dodaj do ulubionych

Wrona w trUjce!

IP: 62.99.235.* 16.09.03, 11:24
Ale Hirek Wrona...
Jak donosi PiaR trujkowy:

"Jeden z najpopularniejszych polskich dziennikarzy muzycznych poprowadzi w
Trójce autorską audycję. W każdy piątek, pomiędzy godziną 22:00 a 24:00
będzie można posłuchać programu pt. „Czarny piątek”.

„Czarny piątek” Hirka Wrony będzie poświęcony wiodącym ruchom w muzyce XXI
wieku: hip-hop, r’n’b oraz funk. „Hip-hop to szacunek dla słowa i dla
tradycji. Tradycja to funk, soul i jazz. R’n’b to wspaniałe wokale, hip-
hopowy rytm oraz mnóstwo melodii” – mówi Hirek Wrona. „Charakter audycji
będzie mocno osadzony w klimatach współczesnej czarnej muzyki rodem z USA,
ale nie zabraknie również tego, co najważniejsze i najciekawsze w polskim
hip-hopie.”

W piątkowe wieczory w Trójce będzie można usłyszeć artystów takich jak m.in.
Run DMC, Grandmaster Flash, NWA, Public Enemy, Snoop Dogg, Ginuwine,
Blackstreet, D’Angelo, James Brown, George Clinton, Prince, a także Molesta,
Łona czy Kaliber 44."
---------

Co wy na to?
Ja - nic. Niech sobie będzie... :-)
Obserwuj wątek
    • fdj Re: Wrona w trUjce! 16.09.03, 11:29
      Pożyjemy, zobaczymy.
      Jakoś mi to obojętne.
      Natomiast na coś innego można zwrócić uwagę: Trójka stara się zostać stacją
      wyłącznie muzyczną. Audycje słowne są coraz bardziej skracane (ostatnio "Klub
      Trójki": Klub, MBK, reportaż) i nie zostałą do nich przyjęta już od dawna żadna
      nowa osoba. Natomiast jak przychodzi ktoś nowy, to tylko do audycji muzycznych.

- Gdzie ta misja?
      - Aaaaaaaatam, misja ...

Filip
      • Gość: obi Re: Wrona w trUjce! IP: 62.99.235.* 16.09.03, 11:42
        Fakt - słowa już naprawdę brak. A już na pewno tego konkretnego, bo słownej
        waty (3 śniadanie, Orzech, itp...) akurat nie brakuje. A że trUjka robi się
        wyłącznie muzyczna - tak jest prościej, puszczasz muzę, zapowiesz piosenkę i
        po krzyku, grunt, aby dużo nie gadać. Teraz muzyka opanowuje już całkowicie
        nawet wieczory, które wg planów derekcji sprzed dwóch lat miały być czasem
        refleksji i audycji słownych.
        A co do Hirka - naprawdę to dobrze, że będzie. To dużo lepsze niż kolejna
        audycyjka dająca pretekst do ogrywania plejlisty (vide - ś.p. świat na klopie)
        i lepsze od nadmiaru Korsaka.
        Szkoda tylko, że kosztem dawnego "Teraz śmieszniej" a później "Zielonego Oka".
        Tego, co było dawniej - nigdy nie odżałuję.
        • Gość: Greg F. Re: Wrona w trUjce! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.03, 11:58
          Może chociaż tym razem będzie to rzeczywiście audycja autorska, a nie
          przedłużenie play-listy, jak w przypadku Świata na Klopie. Choć ja, jako
          osobnik z definicji nie trawiący większości wymienionych gatunków, wolałbym w
          tym miejscu jakiś magazyn rockowy, choćby na wzór tego, który kiedyś prowadzili
          w PR3 Wiernik z Rogowieckim. Jeden Ekspres wiosny nie czyni.
    • Gość: MArCello Re: Wrona w trUjce! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.03, 11:52
      „Hip-hop to szacunek dla sło
      > wa i dla
      > tradycji.

Słuchałem ostatnio wypocin Liroya...nie wiem, czy to H-H czy może jaka poboczna
      muza, ale ten to ma dopiero "szacunek dla słowa" :)

pozdr,
      MArCello
      • Gość: mrówka Re: Wrona w trUjce! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 16.09.03, 13:32
        Szacunek dla słowa i tradycji??? Buahahahahahahhahaha!!! To te wszystkie k....,
        ch...., p....., j... itd. to przejawy szacunku??? Buahahahahahaha! W życiu nie
        słyszałam większej bredni.
        • Gość: ciocia Hela Re: Wrona w trUjce! IP: *.acn.waw.pl 17.09.03, 16:18
          Ty, dżdżownico, jesteś jednak tak głupia, że aż ręce opadają. Czy naprawdę
          sądzisz, że szacunek dla słowa oznacza ograniczenie własnego słownika i
          wyłączenie z niego kilku konkretnych wyrazów?

Żenada...
          • Gość: obi Re: Wrona w trUjce! IP: *.icpnet.pl / *.cache.icpnet.pl 17.09.03, 16:55
            Gość portalu: ciocia Hela napisał(a):

> Ty, dżdżownico, jesteś jednak tak głupia, że aż ręce opadają. Czy naprawdę
            > sądzisz, że szacunek dla słowa oznacza ograniczenie własnego słownika i
            > wyłączenie z niego kilku konkretnych wyrazów?
            >
            > Żenada...

O, widzę, że ciotunia żądna jest merytorycznej dyskusji (jak zwykle...) i aż
            kipi argumentami.
            To ja dziękuję.
            • Gość: Jureek Re: Wrona w trUjce! IP: 212.20.131.* 18.09.03, 12:18
              Gość portalu: obi napisał(a):

> Gość portalu: ciocia Hela napisał(a):
              >
              > > Ty, dżdżownico, jesteś jednak tak głupia, że aż ręce opadają. Czy naprawdę
              >
              > > sądzisz, że szacunek dla słowa oznacza ograniczenie własnego słownika i
              > > wyłączenie z niego kilku konkretnych wyrazów?
              > >
              > > Żenada...
              >
              > O, widzę, że ciotunia żądna jest merytorycznej dyskusji (jak zwykle...) i aż
              > kipi argumentami.
              > To ja dziękuję.

A co Ty obi widzisz niemerytorycznego w wypowiedzi Cioci? Jak dla mnie wypowiedź jak najbardziej merytoryczna. Ja też uważam, że większy szacunek dla języka przejawia się w tekstach piosenek np. Kazika, gdzie trafiają się tzw. brzydkie wyrazy, niż w w niejednej innej grzecznej, ale beztreściowej, łzawej piosence np. Bajmu. A że nazwał głupią osobę sprowadzającą cały szacunek do języka do nieużywania brzydkich wyrazów? Dla mnie to też głupota, takie ograniczone spojrzenie. Nie tylko głupota, ale i dulszczyzna.
              Jurek
              • Gość: Jureek Re: Wrona w trUjce! IP: 212.20.131.* 18.09.03, 12:24
                I jeszcze jedno. Szacunek dla słowa w hip-hopie przejawia się tym, że akurat w tym rodzaju muzyki teksty utworów są ważne.
                Jurek
    • Gość: Jarek Re: Wrona w trUjce! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.03, 14:24
      Pewnie tez zapuści R.Jusis etc. (na życzenie słuchaczy, oczywiście)..:-))
      j.
      • turtle3 Re: Wrona w trUjce! 16.09.03, 15:27
        zacząLem słuchać trójki 15 lat temu i moge powiedzieć, że czuję klimat starej
        trójki. teraz mam 29 lat. jednak jeśli ktos jest muzycznym zacofańcem i nie
        widzi, że hip-hop to nie tylko k... i ch..., to współczuję. hip-hop to punk
        naszych czasów jeśli chodzi o bunt zawarty w tekstach i jeśli "starzy"
        trójkowicze nie widzą w nim nic więcej niż przelkeństwa, to jest to żenada.
        dlatego też h. wrona to dobry znak,.

ps. nie jestem fanem hip-hopu, staram się tylko miec otwarty mózg na nowe
        trendy.
        • Gość: mrówka Re: Wrona w trUjce! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 16.09.03, 16:25
          wczytaj sie żółwiku w tekst a dopiero potem się wypowiadaj o otwartych
          mózgach... Nigdy odwrotnie (tak jak to uczyniłeś)!
        • trollll Re: Wrona w trUjce! 16.09.03, 16:45
          turtle3 napisał:

> ps. nie jestem fanem hip-hopu, staram się tylko miec otwarty mózg na nowe
          > trendy.

prosze uwazac z tym otwieraniem mozgu... mrowka miala otwarty i prawie wszystko
          z niego wylecialo...
          trollll
          • Gość: mrówka Re: Wrona w trUjce! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 16.09.03, 20:28
            oj trollu ale mi dogryzłeś... chyba się niepozbieram albo popełnię
            samobójstwo... a może złożyć samokrytykę? Hmmmmmm... Nie. Nie jesteś tego warty.
            • trollll Re: Wrona w trUjce! 16.09.03, 21:05
              Gość portalu: mrówka napisał(a):

> oj trollu ale mi dogryzłeś... chyba się niepozbieram albo popełnię
              > samobójstwo... a może złożyć samokrytykę? Hmmmmmm... Nie. Nie jesteś tego warty
              > .

Nie, nie jestem.
              Dlatego prosze w imieniu forumowiczow:
              nie karmic trolla.
              I nie wysmiewaj czyichs pogladow na tradycje
              i szacunek dla jezyka, piszac "nie pozbieram"
              lacznie. To jeszcze nie jest imieslow...
              troll
    • Gość: smasz de system Re: Wrona w trUjce! IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 16.09.03, 20:30
      po co oddzielny program, taka muzyka leci caly czas.
      trujka jest wielkim czarnuchowem i ostatnio tylko taka muzyke slysze.
      SdS

a hirek pali bambe!

SdS
      • fdj Re: Wrona w trUjce! 16.09.03, 20:45
        Gość portalu: smasz de system napisał(a):

>> a hirek pali bambe!

co robi, co się z nim dzieje???

Filip
        • Gość: smasz de system Re: Wrona w trUjce! IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 16.09.03, 23:17
          hirek lubi skrecic dzefa i go pyknac. hirek jako ojciec polskiego hiphopu,
          zobowiazany jest by byc trendy w hiphopie to i pali marihuane.

SdS
          • Gość: harey Re: Wrona w trUjce! IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.03, 23:23
            fUUUUUUUUUUUUUJJJJJJJJJJJJJjjjjjjjjjjjjjj !!!!!!
            • Gość: Paweł Re: Wrona w trUjce! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.03, 12:17
              Tylko dlaczego Trójka nie może być stacją muzyczną, skoro wszystkie inne stacje
              radia publicznego mają w swojej ramówce dużą dawkę programów słowno-
              literackich. Sam nie jestem zwolennikiem hip-hopu itp. ale uważam, że Trójka
              jak najbardziej powinna nadawać dużo muzyki. Przecież jest wiele osób które
              potrzebują radia towarzyszącego a też płacą abonament
              • fdj Re: Wrona w trUjce! 17.09.03, 13:19
                Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Tylko dlaczego Trójka nie może być stacją muzyczną, skoro wszystkie inne
                > stacje radia publicznego mają w swojej ramówce dużą dawkę programów słowno-
                > literackich.

"Wszystkie inne stacje"? Mówi Pan o Jedynce, Dwójce i BISce?
                Jedynka może i rzeczywiście, choć nie do końca i czasem ciut za poważnie.
                A Dwójka i BISka - no proszę nie przesadzać. Te stacje mają problem z zasięgiem
                i w wielu miejscach po prostu nie są słyszalne.

> Sam nie jestem zwolennikiem hip-hopu itp. ale uważam, że Trójka
                > jak najbardziej powinna nadawać dużo muzyki. Przecież jest wiele osób które
                > potrzebują radia towarzyszącego a też płacą abonament

Ale Trójka już nadaje cholernie dużo muzyki, a audycji słownych (mądrych) jest
                wciąż coraz mniej i są ograniczane, aby puszczać coraz więcej muzyki (żeby to
                jeszcze naprawdę dobrej, ale to już inna dyskusja). Tymczasem osoby (nawet te
                płacące abonament) mają cholernie duży wybór stacji towarzyszących - stacje
                komercyjne czekają na nich z otwartymi ręcamy. Proszę zobaczyć, jak one się
                reklamują: SAMA MUZYKA; WIĘCEJ MUZYKI; JESZCZE WIĘCEJ MUZYKI; ZŁOTE PRZEBOJE,
                TYLKO WIELKIE PRZEBOJE; SAME PRZEBOJE; TYLKO MUZYKA itp. itd. To jak chce Pan
                radia towarzyszącego, to ma Pan cholernie duży wybór. Natomiast jak ktoś chce
                posłuchać MĄDREGO gadania, to wybór ma raczej mały.
                Ponadto Jedynka prowadzi rozmowy w trochę inny sposób, niż to było zawsze w
                Trójce. Trójka zawsze była trochę bardziej "wyluzowana", nawet w momencie
                prowadzenia bardzo poważnych dyskusji. "Wyluzowana", ale nie przekraczała
                granic dobrego smaku. Teraz jest coraz gorzej i z czasem i z trzymaniem poziomu
                (nie we wszystkich audycjach oczywiście).

Filip
              • Gość: Jureek Re: Wrona w trUjce! IP: 212.20.131.* 18.09.03, 14:32
                Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Tylko dlaczego Trójka nie może być stacją muzyczną, skoro wszystkie inne stacje
                >
                > radia publicznego mają w swojej ramówce dużą dawkę programów słowno-
                > literackich. Sam nie jestem zwolennikiem hip-hopu itp. ale uważam, że Trójka
                > jak najbardziej powinna nadawać dużo muzyki. Przecież jest wiele osób które
                > potrzebują radia towarzyszącego a też płacą abonament

Potrzebują i mają to swoje radio towarzyszące. Przeleć sobie po skali. Przecież większość stacji to szafy grające. O co więc ci chodzi, Pawle?
                Jurek
    • kwiat_paproci Re: Wrona w trUjce! 17.09.03, 16:05
      jak dla mnie,to może być dużo muzyki,byleby była ciekawa i różnorodna,a nie
      kolejna zapchajdziura z fujlistą w tle...
    • Gość: Jureek Re: Wrona w trUjce! IP: 212.20.131.* 18.09.03, 12:27
      Gość portalu: obi napisał(a):

> Co wy na to?
      > Ja - nic. Niech sobie będzie... :-)

Można zauważyć, że Trójka próbuje przyciągnąć byłych słuchaczy Radiostacji. Najpierw Szydłowska, teraz Wrona. Na pewno lepsze to niż walka o tych słuchaczy, co to skaczą między Zetką, RMF-em i agorowymi złotymi przebojami.
      Jurek
    • Gość: Alien Re: Wrona w trUjce! IP: *.ds.pg.gda.pl 20.09.03, 15:19
      ciszej nad ta trumna....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka