Dodaj do ulubionych

Koniec Radia Centrum?

IP: *.pkp.com.pl 08.10.03, 07:51
Sprawa tyczy słuchaczy z Lublina ale może będzie (jakże wątpliwym!)
pocieszeniem dla innych którym zlikwidowano lub zeszmacono ulubione radio:

www.kurierlubelski.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=7214&mode=thread&order=0&thold=0

Ja jestem podłamany.

mk
Obserwuj wątek
    • pepperoni78 Re: Koniec Radia Centrum? 08.10.03, 10:05
      Jeśli ktoś nie zna radia Centrum polecam stronę centrum.fm/
      Tam można posłuchać przez sieć.
    • viking73 Re: Koniec Radia Centrum? 08.10.03, 12:40
      Nie znam Radia Centrum, ale przeżywałem podobne rozczarowania już
      niejednokrotnie.
      Ja się z kolei obawiam, że mi Radio eM 107.6 FM przeformatują, bo ma jakieś
      mało ciekawe wyniki słuchalności (w czerwcu 0,55% udziałów w aglomeracji
      śląskiej, w Krakowie - mimo że słyszalne - w ogóle nie uwzględnione w
      notowaniach). Pociecha w tym, że to radio katowickiej kurii i mam nadzieję, że
      chociaż arcybp Damian Zimoń nie będzie sfiksowany na punkcie słupków, bo na
      razie ma bardzo porządne radio.

www.radioem.pl
      • pepperoni78 Re: Koniec Radia Centrum? 12.10.03, 14:41
        Podobno Centrum podzieli losy krakowskiego Raka (obecnie Żak).
        • viking73 Re: Koniec Radia Centrum? 12.10.03, 15:31
          pepperoni78 napisał:

> Podobno Centrum podzieli losy krakowskiego Raka (obecnie Żak).

Znaczy co, Eska ich wykupi i będą tłuc playlisytę złożoną z 30 piosenek na
          okrągło przez cały dzień?

PS. Kiedyś Rak, potem Żak, a od niedawna to radio nazywa się... Eks
          (podobieństwo do nazwy innej stacji komercyjnej chyba jak najbardziej
          zamierzone)

• Gość: kass Re: Koniec Radia Centrum? IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.03, 14:51
      Solidaryzuję się z Tobą, bo słuchałam go w czasie studiów na UMCS i mam
      nadzieję, że nie dojdzie do nagorszego, przynajmniej nie trać nadziei, chociaż
      nadzieja to ......:-(

pozdrawiam mk i Lublin:-))
      PS. Mnie ostatnio zlikwidowano całkiem przyzwoite Rock Radio, więc znam ten
      ból.
      • viking73 Re: Koniec Radia Centrum? 12.10.03, 15:32
        Gość portalu: kass napisał(a):

PS. Mnie ostatnio zlikwidowano całkiem przyzwoite Rock Radio, więc znam ten
        > ból.

Przełącz się na Radio eM 107.6 FM - nie powinno Cię zawieść:)
        • Gość: kass Re: Koniec Radia Centrum? IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.03, 15:45
          viking73 napisał:

> Przełącz się na Radio eM 107.6 FM - nie powinno Cię zawieść:)

Już to robię:-)

pozdrawiam
          • viking73 Re: Koniec Radia Centrum? 12.10.03, 20:19
            Gość portalu: kass napisał(a):

> Już to robię:-)

No i jak pierwsze wrażenia? Ja dzisiejszym popołudniem byłem zachwycony.
            Nie dość, że fragmenty najnowszej płyty Dido to jeszcze dużo fajnych nagrań,
            których chyba żadna inna stacja już nie gra (np. Creed, 3 Doors Down, jakiś
            rzadki kawałek Dolores - wokalistki The Cranberries czy najnowszy Royksopp).
            Mnie się ta stacja z każdym tygodniem coraz bardziej podoba. W ciągu dnia jest
            nieźle, a po 22 grają po prostu nadzwyczajnie.

Też pozdrawiam:)

• Gość: kass Re: Koniec Radia Centrum? IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.03, 23:16
              Teraz słucham Mini Maxu, właśnie Kaczor gra grupę Camel:-)
            • Gość: z radia centrum Re: Koniec Radia Centrum? IP: 212.182.0.* 13.10.03, 23:30
              creed, 3 doors down - bardzo czesto to gramy
              dido? gralismy zanim wielkie stacje o niej pomyslaly.
              a nowy royksopp jest naszym powerplayem.
              Tak wiec widzisz jak "milo" ze chca nas wylaczyc :-(
              • viking73 Re: Koniec Radia Centrum? 14.10.03, 12:18
                Domyślam sie, że skoro MK lubi Was słuchać to raczej nie możecie być złym
                radiem:) Trzymam za Was kciuki choć nie wiem czy to coś pomoże.
                Wczoraj na medialink.pl przeczytałem najnowsze wyniki badań słuchalności za
                sierpień i po raz kolejny opadła mi szczęka. Spojrzałem na wyniki z
                lubelskiego - Radia Centrum nigdzie nie ujmują. Spojrzałem na Śląsk - Radia eM
                107.6 FM - chyba jedynego w tej chwili przyzwoitego, ciekawego i dającego się
                słuchać radia nie uświadczysz (wygląda na to, że muzycznie jest całkiem
                zbliżone do Radia Centrum), spojrzałem na Kraków - tu przeformatowana
                rapohiphopowa Eska z 30 hitami na czasie na okrągło i relacjami z
                polsatowego "Baru" prze jak czołg do przodu. Coraz mniej z tego rozumiem.
                Jeszcze muszę spojrzeć jak się ma w Warszawie tak wychwalane przez to forum
                Radio PIN, ale ostatnio w czerwcu, z tego co pamiętam, miało coś 0,80%
                udziałów, więc nie sądzę, żeby się to jakoś gwałtownie przez dwa miesiące
                zmieniło. To już zawsze tak będzie?
    • Gość: mes Re: Koniec Radia Centrum? IP: *.it-net.pl 12.10.03, 20:51
      :(((((( ludzie zawsze niszcza to co najlepsze... mam nadzieje ze rektor UMCS
      sie opanuje i nie dopusci do zamkniecia...
      • pepperoni78 Re: Koniec Radia Centrum? 26.10.03, 11:51
        Niestety... Jeśli nie wiadomo o co chodzi, chodzi o pieniądze. Bynajmniej nie o
        te 330 000 (pardon, 270 000), które UMCS wykłada rocznie na utrzymanie radia.
        Pozdrawiam
        • pepperoni78 Re: Koniec Radia Centrum? 23.11.03, 15:20
          Niestety, to już koniec. Także jeśli ktoś chce posłuchać - zapraszam na stronę.
          Za miesiąc może być za późno :-/
          • Gość: mk Re: Koniec Radia Centrum? IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 28.11.03, 08:45
            Jest jeszcze cień nadziei:

www1.gazeta.pl/lublin/1,35640,1795255.html
            I jeszcze raz trzeba powiedzieć, że lubelskie Radio Centrum jest jednym
            z nielicznych nadających inną muzykę (zwłaszcza po 22:00) niż powszechnie
            panująca papka w eterze. Wielka szkodza, gdyby zamilkło

mk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka