lacietis 14.03.08, 12:32 CKOPO na "pierwym" (potocznie OPT) maja dawać "12"!!! Nagram - i jak któś bedzie potrzebował mogę przesłać płytkę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natalia_sankowska1 Re: 12 17.03.08, 00:10 Ma też być "Gruz 200", "Apostoł" i parę innych. W piątek był na seansie "Pokazu zamkniętego" "Niczego lichnogo" z Barinowem. I aż do lata mają lecieć tego typu filmy. JAk ktoś nie wie, gdzie szukać programów TV - stacji rosyjskich i ukraińskich - polecam adres www.vsetv.com/tvprog.php? Tam można sobie po zarejestrowaniu podobierać stacje, czas itp. Program tzw. ORT (Pierwyj) lepiej ściąga się z tej strony, nie zaś ze strony samego Pierwszego. Jakoś nie dają rady zrobić dobrze pracującej strony. Natalia. Odpowiedz Link
qubraq Re: "12"... 17.03.08, 16:01 Wybieramy sie z Hajotą we środe do RONIKu na ten film; o czym to jest - czy bardzo drastyczny? Mimo ze to Michałkow to wole sie przygotowac na wszelki wypadek psychicznie - to podobno o wojnie czeczeńskiej, tak? Odpowiedz Link
lacietis Warszawiacy??? 17.03.08, 17:24 qubraq napisał: > Wybieramy sie z Hajotą we środe do RONIKu na ten film; ###Nie wiem co to RONIK - ale pewnie to cóś takiego w warszawie, gdzie można obejzeć takie rzeczy o jakich nam sie nie śniło na prowincji (nawet w półmilionowym mieście)... o czym to > jest - czy bardzo drastyczny? ++Jeszcze nie widziałem - ale sądząc po fragmentach na tieliewidienii - w warstwie obrazowej chyba nadmiernie drastyczny nie jest (moze będzie scena zabójstwa ojczyma?), ale zasadniczo akcja dzieje sie w sali gdzie tytułowych dwubastu rozważa "winien, czy nie winien". Mimo ze to Michałkow to wole sie > przygotowac na wszelki wypadek psychicznie - to podobno o wojnie > czeczeńskiej, tak? ##Chyba bardziej na marginesie wojny czeczeńskiej, niz "o wojnie czeczeńskiej". Odpowiedz Link
qubraq Re: Warszawiacy??? 17.03.08, 18:26 lacietis napisał: > Warszawiacy??? No, Niedźwiadku! myślałem, ze "mnie jeszcze pamietasz"... > ###Nie wiem co to RONIK - RONiK = Rosyjski Ośrodek Nauki i Kultury przemianowany jakis czas temu na Rosyjskie Centrum Nauki i Kultury przy Ambasadzie Rosji - www.ronik.org.pl/index.htm Igor mnie namowil do chodzenia tam na pokazy filmow; >...nam sie nie śniło na prowincji (nawet w półmilionowym mieście)... Za to Ty masz morze o ktorym ja moge tylko pomarzyć... > > ... - w warstwie obrazowej chyba nadmiernie drastyczny nie jest > (moze będzie scena zabójstwa ojczyma?), ale zasadniczo > akcja dzieje sie w sali gdzie tytułowych dwubastu rozważa "winien, > czy nie winien". Dzieki - jakos więc przezyje! Priwiet! Andrzej Odpowiedz Link
lacietis Re: Warszawiacy??? 18.03.08, 09:37 qubraq napisał: > lacietis napisał: > > > Warszawiacy??? > > No, Niedźwiadku! myślałem, ze "mnie jeszcze pamietasz"... ##Tak wgóle i owszem - ale nie wiem czy masz cóś konkretnego na mysli... (((-: > > > > Za to Ty masz morze o ktorym ja moge tylko pomarzyć... ##Ja to mam może - a do morza mam kawał drogi - i nie co roku je widuję! Co prawda telewizja i własne zasoby płyt ze Wschodu, ratują mnie - ale o takich RONIKach (czy jak mu tam) - to moge sobie tylko pomarzyć... > prywitannia! ((-: Odpowiedz Link
sedona Wlasnie sie puknelam w czolo! 18.03.08, 06:33 Przeciez (Lacietis podpowiedzial), to Michalkowe "12" to, ni mniej, ni wiecej, niz "Dwunastu gniewnych ludzi" sprzed polwiecza - swietny bialo-czerwony film Lumeta z rewelacyjnym Henrym Fonda. PS No, ciekawam, jak to wyszlo Michalkowowi, bo pierwowzor polecam goraco. Oszczedny Fonda, dobrze oddana klaustrofobia Dwunastu (i pokoju), no i ta obserwacja "odbijania" pileczki. Odpowiedz Link
lacietis Re: Wlasnie sie puknelam w czolo! 18.03.08, 09:33 sedona napisała: > Przeciez (Lacietis podpowiedzial), to Michalkowe "12" to, ni mniej, > ni wiecej, niz "Dwunastu gniewnych ludzi" ##No niby taaak... czego i sam Michałkow nie kryje, ale jednak pozostał tylko główny schemat - sam pomysł, a film (podobno - bo jeszcze ne widzaiłem) jest jednak silnie osadzony w rosyjskiej rzeczywistosci - choc przesłanie ma uniwersalne. 12 gniewnych ludzi" - byo tylko inspiracja, a ma to być na prawdę nowe dzieło. nie wiedziałaś? I w Rosji i w Polsce wspominano o tej przypadłości - choć może jej specjalnie nie eksponowano. Odpowiedz Link
znaika Re: 12 19.03.08, 23:49 Jak dla mnie film jest genialny...Jeden z lepszych jakie widzialam w swoim zyciu.Jeden film,a pokazuje wszystko,mowi o wielu problemach,o tolerancji,o uczuciach,o ludzkich ukrytych bardzo gleboko w duszy i podswiadomosci emocjach...Zaboli niejedna osobe,bo porusza rzeczy,ktore lepiej przemilczec,schowac na dnie duszy-dla wygody,swietego spokoju..Duzo lez wylalam,i teraz czesto wracam myslami do tego filmu...Goraco polecam wszystkim!Pozdrawiam! Odpowiedz Link
qubraq Re: 12 20.03.08, 17:47 Niestety! nie dano nam z Hajota szansy obejrzec film w RONIKu! Za 10 szósta sala byla pelna a nowe tlumy waliły bramą! - Ucieklismy więc stamtąd bo nie dawalo sie wytrzymac, juz sie czulo lekki zaduch a co dopiero byloby po godzinie... zreszta Hajota bedzie miala film na DVD to wtedy obejrze, moze jeszcze przyjdzie Demka Goska Mala Muu, fajnie byloby! Odpowiedz Link
kacap_z_moskwy Re: 12 21.03.08, 03:06 intv.ru/view/?film_id=19858 PS A mi sie nie bardzo podobal. Nie wiem nawet dlaczego. Zasztuczny jakis. Odpowiedz Link