Dodaj do ulubionych

Julian Tuwim - ulubieniec raperów

30.05.09, 08:15
ktory porwie sie na Moskwe karczemna Jesienina? Moze byc w oryginale lub
tlumaczeniu Tuwima.
Obserwuj wątek
    • Gość: das spiel ist aus a ty ksiezulo co kut sa zawiazanego IP: *.dynamic.mnet-online.de 30.05.09, 08:50
      masz na supel
      zeby ci czasem nie pohasal
      pocalujcie mnie wszyscy w doope

pisal tuwim julian poeta a ja powtarzam

pocalujcie mnie wszyscy w doope
    • Gość: das spiel ist aus i jest jeszcze jedna sprawa z wizyty wojtyly IP: *.dynamic.mnet-online.de 30.05.09, 10:33
      z drugiej zeby nie bylo zadnych watpliwosci

chodzi o pewien dokument podpisany przez nia jako sekretarza
      zpu zwiazku polskich uchodzcow

podpisala do ze tak jak u bareji sluzbowo
      wiec zadnych bajek wiecej i zadnych nadzieji
      prosze sobie nie robic

czy teraz jasne a wiec ten ukradziony jej podstepnie rysunek
      zrozumiano czy moze jakas motywacja wam potrzebna

a wsze dziedzictwo narodowe to burdele w hamburgu
    • Gość: adi-cechaZM Julian Tuwim - ulubieniec raperów IP: *.chelm.mm.pl 01.06.09, 21:15
      Szlachetny autorze, płyta ta nie jest nazwana "Polski HipHop 2009 - sprawdź
      jego kondycję", jest odniesieniem do poezji i umiejscowieniem jej w naszym
      codziennym życiu. Tak to rozumiem, jako element grupy docelowej muzyki hhpowej.
      Wielu wybitnych artystów tego nurtu, dawno temu przepowiadało, iż prawdziwe
      perełki będą powstawały dopiero wtedy, kiedy HHop przestanie kojarzyć się z
      eskami, vivami, bravami, popcornami. Zejdzie sztuczna popularność podbijana
      dla kasy.
      Ten etap rozpoczął się już jakiś czas temu i trwa... tak jak dobra muzyka.
      • krwe Re: Julian Tuwim - ulubieniec raperów 01.06.09, 23:55
        dokładnie
      • Gość: smirnoff Re: Julian Tuwim - ulubieniec raperów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.09, 12:03
        pieknie powiedziane. sprawdzcie Smarki Smarka, WENE, Jimsona, cenicie juz
        OSTR`a, czy Eldo i jego Grammatik, Fisza i Emade, czy nawet Moleste. Ale zawsze
        w takich podsumowaniach stwierdzacie ze jest zle. Jest dobrze, naprawde hip-hop
        nie umarł. Żyje i ma się najlepiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka