ciupazka Re: GÓRALSKO BIESIADA - c.d. 14.02.04, 14:32 Pani Coolidg( baba przezydynta) była świadkiym pokrywania kury przez koguta na farmie, ftorom zwiydzali. Zdziwono pyto sie, co on robi" Kopuluje. A cęsto? Kiedy jej pedzieli, że kogut kopuluje dwanoście razy dziynnie, to ona odpedziała: "pytom piyknie powiydzciyz to mojemu męzowi". Kie przezydentowi to przekozano, to on sie spytoł: "zawse z tom samom kurom, he?" No, ba jako! Za kozdym razym z inksom. Kie sie juz pon prezydent na zicher upewniył, ze tak jest, godo: " pytom piyknie, powiydzciez to mojej ślubnyj babie!". Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: GÓRALSKO BIESIADA - c.d. 14.02.04, 17:20 Kowalski na spacerze z żoną w ZOO stoi przed klatką małp. Akurat w tym momencie szympansowi przyszła ochota uszczęśliwić swoją połowicę. Kowalska mówi zgryźliwie do męża: - Zobacz Jasiu jak się to robi! A Kowalski: - Dobra, dobra! Szympansica nie wmawia ciągle swojemu, że ją boli głowa... ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: GÓRALSKO BIESIADA - c.d. IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.02.04, 22:57 Dwaj kumple spotykają się w barze: - Słyszałeś najnowsze wieści? Staszek nie żyje! - Dobrze o tym wiem. Przejeżdżał drogą obok mojego domu,nie za hamował właściwie i bum - uderzył w chodnik. Samochodem trzepnęło w górę. Staszek wyleciał przez szyberdach, zrobił dwa salta w powietrzu i rozbijając szybę wpadł do mojej sypialni na piętrze. - Rany, jaka okropna śmierć... - Ależ skąd, nie zabił się! Wylądował w mojej sypialni i leżał taki zakrwawiony w potłuczonym szkle. Wtedy zauważył dużą starą zabytkową szafę,która stała w pokoju. Sięgnął w górę i chwycił za nią próbując wstać. I nagle huk! Masywna szafa przewróciła się na niego,przygniotł a go i pogruchotała mu kości. - Psiakrew, strasznie zginął. - Nie, nie, utrzymał się przy życiu. Jakimś cudem zdołałwydostać się spod szafy i podpełznąć do poręczy. Próbował się na niej podciągnąć ale pod jego ciężarem poręcz złamała się i Staszek spadł z piętra. W powietrzu wszystkie połamane części poręczy tak się obróciły, że spadając na niego, przypięły go do podłogi. - O żesz w mordę! Straszny sposób by odejść z tego świata. - No co Ty, to go nie zabiło. Spadł tuż obok kuchni. Wpełza do środka,próbuje podciągnąć się na kuchence, ale zahaczył o duży garnek z gotującą się wodą, i chlust! Człowieku, cały wrzątek wylądował na nim i popalił mu prawie całą skórę. - O rany! Okropne tak umrzeć... - Nie, nie, teraz też przeżył! Leżał tak na ziemi,poparzony wrzątkiem, gdy zauważył telefon. Próbował dosięgnąć słuchawkę, by wezwać pomoc, ale zamiast tego wyrwał gniazdko elektryczne ze ściany. W połączeniu z wodą wyszła mieszanka piorunująca, potężna dawka woltów strzelił a przez niego i facet padł porażony prądem. - Cholera! Diabelnie przerażająca śmierć. - Ależ nie, wcale wtedy nie zginął... - To jak właściwie umarł? - Zastrzeliłem go! - Zastrzeliłeś go? - Kurwa, człowieku, przecież on rozpierdoliłby mi całą chałupę! nie wiem czy to góralski, ale chyba tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: GÓRALSKO BIESIADA - c.d. 14.02.04, 23:16 To zabrzmi jak wic, ale to zdarzyło się naprawdę! Facet letnią porą froterował parkiet. Ponieważ było gorąco więc był w krótkich spodenkach i jak się pochylał to klejnoty wylazły mu z gatek i się dyndały. Miał też małego kotka, który obserwował swojego pana i postanowił "pobawić sie" z panem, no i podrapał go niechcący. Facet wezwał pogotowie, bo spuchł. Mało tego - w trakcie wynoszenia go z mieszkania gościu opowiadał lekarzowi jak to się stało i sanitariusze ze śmiechu upuścili nosze tak niefortunnie, że facetowi złamali nogę. Jaki morał z tego? Nie zawsze śmiech to zdrowie!... ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: GÓRALSKO BIESIADA - c.d. 14.02.04, 23:24 Gość portalu: rita napisał(a): > Dwaj kumple spotykają się w barze: > - Słyszałeś najnowsze wieści? Staszek nie żyje! > - Dobrze o tym wiem. Przejeżdżał drogą obok mojego domu,nie za hamował > właściwie i bum - uderzył w chodnik. Samochodem trzepnęło w górę. > Staszek wyleciał przez szyberdach, zrobił dwa salta w powietrzu i > rozbijając szybę wpadł do mojej sypialni na piętrze. > - Rany, jaka okropna śmierć... > - Ależ skąd, nie zabił się! Wylądował w mojej sypialni i leżał taki zakrwawiony > > w potłuczonym szkle. Wtedy zauważył dużą starą zabytkową szafę,która stała w > pokoju. Sięgnął w górę i chwycił za nią próbując wstać. I nagle huk! Masywna > szafa przewróciła się na niego,przygniotł a go i pogruchotała mu kości. > - Psiakrew, strasznie zginął. > - Nie, nie, utrzymał się przy życiu. Jakimś cudem zdołałwydostać się spod szafy > > i podpełznąć do poręczy. Próbował się na niej podciągnąć ale pod jego ciężarem > poręcz złamała się i Staszek spadł z piętra. W powietrzu wszystkie połamane > części poręczy tak się obróciły, że spadając na niego, przypięły go do podłogi. > - O żesz w mordę! Straszny sposób by odejść z tego świata. > - No co Ty, to go nie zabiło. Spadł tuż obok kuchni. Wpełza do środka,próbuje > podciągnąć się na kuchence, ale zahaczył o duży garnek z gotującą się wodą, i > chlust! Człowieku, cały wrzątek wylądował na nim i popalił mu prawie całą skórę > . > - O rany! Okropne tak umrzeć... > - Nie, nie, teraz też przeżył! Leżał tak na ziemi,poparzony wrzątkiem, gdy > zauważył telefon. Próbował dosięgnąć słuchawkę, by wezwać pomoc, ale zamiast > tego wyrwał gniazdko elektryczne ze ściany. W połączeniu z wodą wyszła > mieszanka piorunująca, potężna dawka woltów strzelił a przez niego i facet padł > > porażony prądem. > - Cholera! Diabelnie przerażająca śmierć. > - Ależ nie, wcale wtedy nie zginął... > - To jak właściwie umarł? > - Zastrzeliłem go! > - Zastrzeliłeś go? > - Kurwa, człowieku, przecież on rozpierdoliłby mi całą chałupę! > > nie wiem czy to góralski, ale chyba tak :) Rita jak to je góralske to napewno ze gór S´wietokrzyskich (poznouech po zakoon´czyniu) pyrsk_hanys_hans Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: GÓRALSKO BIESIADA - c.d. 17.02.04, 08:41 Mos racje, to nawet koło naskiyj chałupy na gnoju nie lezało. Bo nase Staski to salta robiom na babie i nie sukajom jyj po syćkik kątak, bo ona wiy ka mo być wte, haj! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: GÓRALSKO BIESIADA - c.d. 03.04.04, 15:33 Up! Po sobocie niedziela , mozno troske dychnąć, tego i hawtego posłuchać.Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: GÓRALSKO BIESIADA - c.d. IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.04.04, 23:14 www.ihimlen.dk/flash_c-song.htm posłuchaj tego ciupazko tylko nie płacz...... jest cudowne Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: GÓRALSKO BIESIADA - c.d. 04.04.04, 23:48 Faaaajne! Spania ni mos? Cy jako? He? Odpowiedz Link Zgłoś