laband 04.08.04, 21:57 Znajonc odniego miuosc do Tatrow niy poradza se forsztelowac ize tam niy zawito. Ciekawe eli sie odezwie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciupazka Re: Rumcajs we Tatrach 05.08.04, 02:10 ...nie dodołeś, ze semnom...hehe...a moze nie? Hanysa i Tobie furt woło, to ciekawe, hehe. Z wrażynio nic nie pise. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Rumcajs we Tatrach 05.08.04, 02:43 Będzie policzony?... bo dzisiok w całyk Tatrak ozpocyno sie racowacka turystów , ftore bee do soboty. Na tatrzańskich scytak, przy wejścia do dolin i na woźniejsyk krzyzówkak od rania do wiecora stoć bedom ankieterzy spisujący turystów w górach. W akcja biere tyz udzioł dyrekcją słowackiego TANAP. - Słowacy będą badać ilość turystów wjeżdżających do podtatrzańskich miejscowości, a także wejścia na tatrzańskie szlaki i rozłożenie ruchu turystycznego w wyższych partiach gór - mówi dyrektor Tatrzańskiego Parku Narodowego Paweł Skawiński. Po polskiej stronie Tatr ankieterzy stać będą przy wejściach na szlaki turystyczne, w godzinach od 5 do 8 rano i od 16 do późnej nocy. W międzyczasie frekwencja będzie sprawdzana na podstawie sprzedaży biletów wstępu do TPN. - Wysoko w górach wybraliśmy reprezentacyjne miejsca, takie jak Orla Perć, Świnica czy Giewont - dodaje Paweł Skawiński. - W akcji wezmą udział pracownicy parku, ratownicy TOPR oraz przewodnicy tatrzańscy. Mamy pieniądze na ten cel, więc nie będzie to praca społeczna. Akcja zostanie podsumowana 12 sierpnia w Muzeum TANAP w Łomnicy Tatrzańskiej. Szczegółowe wyniki poznamy jednak dopiero za kilka tygodni, po opracowaniu danych zebranych w czasie trzydniowej obserwacji.(KOV) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Rumcajs we Tatrach 05.08.04, 18:54 jo wia czamu on sie niychce pokozac - on je na zicher szczyrbaty i mo pukel, a do tego mo oubajny i glaca. takego chopa to zodno Goralka by niy chciaua. Rumcajs je to prowda??? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Rumcajs juz u mnie... 05.08.04, 21:13 Nie kozdy taki przystojny jako Ty labandzie, nie dziwota, ze sie w Tobu\ie syćkie baby podkochiwujom, nie godajęcy o mnie, hehe. Oooo, co za ulga, wreście my sie naśli i stretnyni. Z tyj wielgiyj radości nabiyłak se niezłego guza, kie goniyłak koło niego w chałupie i mie prasło z gorckiem połedniny w sionce, kiek pukła głowickom o żelbetowom ścianke, to syćkie zyngry sie na niebie zaświyciyły i trudno było ik zgasić, choć zek pół zamrażarki wyciągnyna i głowicke nimi obłozyła. Som widzis teroz, ze na odległość jest s Wami bezpiecniyj. Hej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: Rumcajs juz u mnie... IP: *.it / 62.233.189.* 05.08.04, 21:35 ciupazka napisałaOooo, co za ulga, wreście my sie naśli i stretnyni. Z tyj wielgiyj > radości nabiyłak se niezłego guza, kie goniyłak koło niego w chałupie Hehehe! Gonila i sie wykopyrtla a ja musialem potem robic sztuczne oddychanie. Nie powiem - fajnie bylo. A Ciupazcyna pigwowecka - PYCHA! ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Rumcajs juz u mnie... 06.08.04, 07:12 Kurde a kto wom kozou aze do powauow skokac. Te bojle na gowie to skutek ciupascynyj pigwowecki, to stoi zicher. A wte sztuczne oddychanie to i tak niy wierza. A tera godejcie mi sam nojwazniyjsze - bo widza to po waszym szkryflaniu ize cosik przedymnom ukrywocie!!! A co do frelkow i podkochiwanio sie to jo zawsze bou w tym obermajster - ino nigdy zodno tego niy merkua. Te wykopyrtniyncie to mo sam jakes ukryte znaczynie? Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: Rumcajs juz u mnie... 07.08.04, 00:26 laband napisał: > Te wykopyrtniyncie to mo sam jakes ukryte znaczynie? Hehehe! Lysy nie jestem, pukla tez nie mam, a Ciupazka rzeczywiscie wyrznela z wrazenia glowa w sciane. Za to Jej zrobilem sztuczne oddychanie, a dzis - za poniesione cierpienia na ciele i duchu poszlismy do katedry podziekowac Ponbuckowi, ze skonczylo sie tylko na solidnym guzie i sztucznym oddychaniu. Moze by tam cos jeszcze bylo, bom pies na baby, a Ciupazka super laska ale gwoli wrodzonej skromnosci wolalem Jej pograc na skrzypcach - razem z klezmerami w zydowskiej knajpie na Szerokiej. I`am shocking! Klezmerzy tez!!! Hmmm...Nie wiedziaaaaalem, ze po jednym piwie jestem taki zdolny i gram nawet to czego nie znam, hihihi! ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Artystyczne przeżycia z Roomtsaysem ... 07.08.04, 02:17 Wreście dałak rade artyście...Usadziyłak go w Katedrze na mszy św. w oprawie muzycnyj zespołu koncertującego gościnnie u nos z Moskwy "Magnificat" . Takiyj ucty duchowyj, takik głosów downo nie słysałak, a i Rumcajs wreście był na koncercie słuchacem i to ukontentowanym , a nie wykonawcom i zachwycony wykonawstwem. Po mszy dali koncert muzyki rosyjskiej, cuuudo. Uczta duchowa nawet dlo głuchyk. Pote Starówka, Zamek, i uczestnictwo w otwarciu i zwiedzanie Wystawy Leszka Mądzika "Dotyk źródła - Izrael". Jest to zbiór obrazow (fotografii) z podroży autora do Izraela, która zdarzyła się w roku 2004 w lipcu. "Ziemia Święta, Izrael - te słowa uruchamiały wyobraźnię, wyzwalały wzruszenia. Przeczucie swiętości w każdym kamieniu, wodzie, powietrzu i oczekiwanie narastały latami, od pierwszego spotkania ze Starym i Nowym Testamentem i teraz konfrontacja. Czasami bezradność, czasami głębokie przeżycia. Pragnąlem dotknąć detalu, szczegółu, zostawiając sobie i odboircy interpretację" - to słowa autora Leszka Mądzika. "Uczucie, że dotykam obecnych do dzisiaj miejsc - źródeł sakralności. Kamień Ściany Płaczu i Kamień Golgoty, choć rożne, mają wspólną siłę spotkania z tajemnicą. To jedna z nielicznych wypraw, w których estetyka kadru, ale i symbol oraz znaczenie ujętego obrazu, kazały mi go utrwalić". To nie koniec... następna wizyta na wystawie malarstwa matki i jej córki , Teresy i Joanny Prendeckich` w Galerii przy Bramie Grodzkiej ( Wystawa indywidualna, technika - olej, akryl i pastele). Na koniec wizyta w Cafe- Kawiarni "Szeroka 28", ( godz. 21.00)znajdującej się w kamienicy przy ul. Grodzkiej 21, przylegającej do Bramy Grodzkiej (niegdyś Żydowskiej). Koncert muzyki kleżmerskiej i podróż do świata, którego koloryt bezpowrotnie zniknął z miasta Lublina , świetna kuchnia, doskonała zabawa na koncercie powoduje, że ożywa ten niepowtarzalny świat... Roomtsays grał na skrzypeckak , zatraciyli sie syćka w muzyce a duse im jednako piyknie grały i to samiućko cuły. Syćka byli w niebie, a jo gębusie oździawiała, patrzęcy na nik (ze zdziwiynio), bo piyknie sie rozumieli, haj. To trza było widzeć...i słyseć, jako grajom... Wreście o północy Roomtsays siod w chalupie u mnie do kompa, a jo wartko robiyła obiado-kolacjo-śniadanie, bo juz było dzisiok, hehe. Myślałak, ze mnie wyręcy z pisaniny, hale ka ta, ani pół tego nie opisoł jako my rapsicowali po Lublinie i ka my byli... Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Rumcajs juz u mnie... 07.08.04, 06:44 laband napisał: > Kurde a kto wom kozou aze do powauow skokac. Te bojle na gowie to skutek > ciupascynyj pigwowecki, to stoi zicher. www.bukowinatatrzanska.pl/galeria/14bfakarnawal_2004_0089.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Rumcajs juz u mnie... 07.08.04, 18:28 oglondom i czytom, czytom i oglondom, i som juz niywia co pedziec - zol ino biednymu .... Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Rumcajs juz u mnie... 07.08.04, 20:09 Ha! c.d. z Roomtsaysem... Kazimierz nad Wisłą, plener, rynek, wędrówka bulwarem, pogoda wspaniała, ciepło, ale dopadła nas krótka burza dużo zdjęć, piwka nie można było strzelić, choć smaki były, kierowca, hehe.. a gość nie umie prowadzić...za to tyz piwa ni móg sie napić, hehe. Zaroz lecimy rapsicować dalyj, pote dopiyro cosik na smak i zasłużony odpoczynek. Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: Rumcajs juz u mnie... 07.08.04, 20:16 Nie jojc Laband, a trzeba bylo zamiast gdzie indziej wybrac sie z nami do Kazimierza. Wiesz ile tam fajnych frelek spaceruje po Rynku? A nad Wisla?!!! Chlopie, nie masz pojecia! To dlatego bylem takim otumaniony i nie moglem zamienic Ciupazki za kierownica. A i cosik ta miejscowa woda mineralna miala za duzo promili, heheheheh! ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Rumcajs juz u mnie... 07.08.04, 20:57 "niy umi prowadzic" - skrzyntnie notuja poszlaki! Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: Rumcajs juz u mnie... 08.08.04, 15:14 Sherlock Holmes sie znalazl... Laband! Zbieraj klamoty i przyjezdzaj, Hanys tez dal znac, ze sie pakuje! ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Rumcajs juz u mnie... 08.08.04, 15:14 A jak piyknie mi kompa załatwiył, hehe, ani on, ani jo ni mozemy juz ś niego korzystać i tu ni ma śmiychu... A cemu o tym pisem? Boccie se, cobyście go do swojygo kompa nie wpuscali, kie sie stretniycie, ba jako! Niek se wozi laptopa za rzyciom. Hej! A moze on to wirus, he? Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Rumcajs juz u mnie... 08.08.04, 19:16 nostympno poszlaka nozuja a zbirac sie niy moga bo juzas obowionzki wzywajom Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Rumcajs juz u mnie... 08.08.04, 20:18 No to jakoz labandzie uwazujys, ino powiydz scyrze, Roomtsays to cujnos, cy wrazica, he? Cy jedno i drugie, hehe... Mo scęście chłop, ze przysed somsiad i oba kompy poustawioł, jesce piwo musiałak postawić, hehe... hale system Roomtsaysik narusył, telo zdolny psiojucha, psiokrewecno psiokrew. Zaroz po nik jade na Stare Miasto i Biesiade Polskom zapodanom przez Hanysa robimy w chałupie. Jiz bede mogła Hanysa melodyje i pieśnicki słuchać, hale pedzieli, ze Roomtsaysowi wara od kompa!!! Hehehe...Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Rumcajs juz u mnie... 08.08.04, 21:03 to bezto to wszysko sam szkryflom coby to wybadac Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Ocena ...Rumcajsa...... 09.08.04, 14:40 hehehe... badania u mnie - przydatność Roomtsaysa ocenis som, jo po babsku, ty po chłopsku. Jo mu stawiom ino śtyry... hehe... Hej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Ocena ...Rumcajsa...... 09.08.04, 17:01 wele staryj abo nowyj skali ocyn? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Ocena ...Rumcajsa...... 09.08.04, 17:10 ... w kategorii studynta, a tam sie nie zmieniyło...hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Ocena ...Rumcajsa...... 09.08.04, 17:35 Tys obyto, jo juz ino swiadectwa od synka niykedy bez cufal obejza - ale sam wszysko na okopyrtka jo to bych musiou jakos ocyna sam stowiac choby zaocnymu Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Ocena ...Rumcajsa...... 09.08.04, 19:03 A co? Nie widzi Ci sie moja ocena? Lepsyj nie stawiom, nawet sobie, hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Ocena ...Rumcajsa...... 09.08.04, 19:38 surowos, ale mosz recht - chopow cza krotko czimac Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Rumcajs we Tatrach... 12.08.04, 23:40 Doł znać, ze juz dotarł a ka sie obraco, ftoz wie. Kociska rade chodzom swoimi drózkami. Pogody ino trza mu zycyć. Narazie szok cenowy, hehe. Niestety, my juz w Europie i ceny na syćko tyz!!! Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...Rumcajs we Tatrach... IP: *.it-net.pl 14.02.05, 16:19 Dusom, hale zawse, dzięki za pamięć!!! Serdecności Tobie i Rodzince! Hej!!! Odpowiedz Link Zgłoś