Dodaj do ulubionych

Mom pomysł.....

20.01.05, 21:58
Napisem dzisiok, zek jest wielgo, zreśtom to widać...słychać i cuuuć.
Nie trza ani pisać, hehe...

Zgadnijcie cemu?
Obserwuj wątek
    • dunajec1 Re: Mom pomysł..... 20.01.05, 23:47
      A co halny przisel?
      • Gość: Ciupazka Re: Mom pomysł..... IP: *.it-net.pl 20.01.05, 23:50
        Jesce jaki, moze mnie wyduje stąd. Mom juz tu jednego co mi pomoze w
        tym. Hej!
        • hepik1 Re: Mom pomysł..... 22.01.05, 09:23
          Pouczyli?Bo lekką poprawę widać.
          • ciupazka Re: Mom pomysł..... 22.01.05, 10:04
            Niedocekanie Twoje, cobyś Ty mnie, Zosie samosie miol rozumu ucyć, nieuku
            jedyn, hehe....Ty się tu przy mnie nieźle mozes wyszkolić, hehe..., nie
            inacyj... Pójdź dziecię, ja Cię ucyć koze! Maom pomysł , bede ucyć Hepika 1,
            hale boje sie, ze to orka na ugorze....gorso jako u nos na grapie, hehe...
            Telo.Pozdr.
            • zbyszek07 Re: Mom pomysł..... 22.01.05, 13:01
              U mne snieg sypie...
              pieknie jest.
              W lasy trzeba isc!
              :-)
              • ciupazka Re: Mom pomysł..... 22.01.05, 16:01
                Nie barz , nie barz, dopiyro z pracy przyjechałak, kurzy śniyg , zas
                przstało i nawet niebo teroz widać. Tak som i w las, jeee bier ze kogo
                pod rękę. Choć wirtualnie, hehe... Na biegówkach? Moze być fajnie tak
                sie poślizgać krokiym łyżwowym...nei zdrowo dlo dusy i dlo ciała. No to
                goń , jak ni mos nart, to bier same kijki, teroz barz modne takie
                goniynie na nogak ino z kijkani. Hej!
                • rita100 Re: Mom pomysł..... 23.01.05, 18:27
                  i ja sie zgłaszam na nauki - jo tylko czytom, żadnego ruchu - a widzę , ze
                  zbyszek w lasy Warmińskie sie udaje, a ciupazka z dunajcem na spływie, a jo z
                  łopatom drogi wam odśnieżam - nasypalo tego puchu ;))))

Ciupazka z skąd jest Dunajec ?
                  Ostatnio zmienił bieg ;)))))))))))))
                  • ciupazka Re: Mom pomysł..... 23.01.05, 23:25
                    Las..zywica, smółka, ftorom sie zuło , tako dzisiyjso guma do zucio godali,
                    ze barz zdrowo na płuca. Cy jom fto jesce zuje, Zbyszek napewno nie, a
                    moze? Las koi ocy, sum jego to żaśpiyw tyn, ftory fcemy słyseć, syski sie
                    zbiyro i poli, piyknie pochnie w chałupie. A kie uciykomy do lasu, to
                    uciykomy oid ludzi, niestety. Tam odpocywomy, Zbyszek wie co dobre.
                    A jo godos z Dunajcym... pod góre płyniymy, nie inacyj , niewiada ino ,
                    cy dopłyniymy. śniegu nie brakuje, zaś klęski ni ma, nie narzykoj,
                    jednym słowym rita sie buntuje. Co by Ci tu wymyśleć? Moze jakie centralne
                    ogrzywanie koło chałupy i bee spokój z odśniezaniym. Hej!
                    • dunajec1 Re: Mom pomysł..... 24.01.05, 04:55
                      Ciupazka a Ty widziala zeby Bialka od Bialyj nazod do gor sla?Ale Ty fajno
                      jestes ,jo to lubie {rod widzym, dobrze to pisym?]Pozdr.
                      • ciupazka Re: Mom pomysł..... 24.01.05, 10:40
                        dunajec1 napisał:

> Ciupazka a Ty widziala zeby Bialka od Bialyj nazod do gor sla?Ale Ty fajno
                        > jestes ,jo to lubie {rod widzym, dobrze to pisym?]Pozdr.

Wiiiidzis go, jo mom co inkse na rozumie, Ty z dalyka bieres sie pod góre
                        (ku nom) a jo - ku Tobie, hehe... tyz pod góre, a oba Tyz sie juz
                        pomalućku chylimy i tyz bieremy sie pod niebiańskom góre. Tak cy nie,
                        Dunajyc, he? Cosi mi sie widzi, abo mi sie ino zdaje , ze my oba
                        z gwary i nie ino repete zrobić, kie sie ku chałupie wybiyrosm i między
                        swoik, nie inacyj. Kiebyś był blizyj, wysłałak by ci słownik gwary
                        góralskiyj , sło by Ci warcyj. Coroz lepiyj Ci idzie! Psiokrewecno
                        psiokrew, na co Ci przysło, ucyć sie naskiyj mowy.Hej!
                        Telo.Pozdr.
                        • zbyszek07 Re: Mom pomysł..... 24.01.05, 13:11
                          Niedziela uplynela na spacerze lasem nad brzegiem dwoch rzek...
                          jedna to nawet calkiem bystra.
                          a i gorek u nas tez troszke jest,
                          moze nie skaliste,
                          moze nie tak wysokie,
                          ale zapewniam ze tez piekne.
                          :-)
                          • ciupazka Re: Mom pomysł..... 24.01.05, 18:36
                            Nei, dobrze Ci, boś nie dziadkiym, to mogłeś se spacerować, mnie te dwa dni
                            świętowanio starusków hetki uziymiyły i zodne pomysły mi do głowicki nie
                            fciały przyjść, a kielo roboty nadały. Na drugi rok trza cosik wymyśleć i w
                            uciykaca od takik świąt, hehe. Hej!
                            • dunajec1 Re: Mom pomysł..... 25.01.05, 00:31
                              Nie inacyj,swiynta dobre ale nie dlo kozdego.Za slownik dziynki, mnie ta moze
                              juz niepotrzebny ale chlopcom?Moze.
                              • ciupazka Re: Mom pomysł..... 29.01.05, 23:17
                                Myślis, ze oni tam urodzyni bedom ciągli do gwary naskiyj? Racyj
                                myślalak o Tobie, mogbyś swoje zywobycie tam po góralsku se opisać, a pote
                                wydać. Tak robiom, Ci co wyjechali w Hameryke, nawt tam wydajom, i przywozom
                                gotowe ksiązki do Polski, nawet fajne. Abo po powrocie tutok pisom. i co
                                Ty to?Hej!
                                Telo.Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka