vitalia 13.05.05, 19:56 Cze jest może forum Karpacz?? Bo właśnie na stronie Gdyni wyczytałam,że to miasto siostrzane Gdyni.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciupazka Re: Karpacz !! 13.05.05, 20:04 Znajdziesz coś tutaj: pascal.onet.pl/gopr/g_kark.asp A ja mam wątek: "GOPR w akcji", m.in. jest tam stronka , o której Ci piszę. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: Karpacz !! 13.05.05, 20:10 Kapela góralska "Kamraty" z Zakopanego Skład kapeli: - Piotr Pardyl - prym, sekund, śpiew - Paweł Migiel - prym, sekund, śpiew - Jan Stoch-Waka - sekund, śpiew - Sławomir Kapłon - bas, śpiew Kapela gra w takim składzie od trzech lat, a od dwóch lat można spotkać ją każdego dnia w Karczmie "Zapiecek" na Krupówkach. Zostaliśmy wychowani w kulturze i tradycji góralskiej od najmłodszych lat, gdzie Bóg, strój, obyczaje i przywiązanie do tej ziemi były najważniejsze - mówi Janek Stoch-Waka. Seniorzy muzykanci przekazali nam melodie i śpiewki w takiej prawie wersji, jak to im ktoś wcześniej przekazał. Lubimy grać naszą góralską muzyke, ale też staramy się ją trochę urozmaicać. Uczymy się melodii z innych regionów Polski i Europy. Grałem osobiście trzy razy na prywatnych audiencjach u Papieża w Watykanie. Byliśmy też w gronie muzykantów, którzy grali pod Wielką Krokwią na mszy św., którą celebrował Jan Paweł II. Jest to dla nas ważne, że teraz możemy grać dla Papieża w dniu Jego urodzin, chociaż nie ma Go już z nami, ale jest w naszych sercach. A ja 18 go.. pójdę se posłuchać góralskiej muzyczki ,,A co. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Karpacz !! 13.05.05, 20:11 I jeszcze masz lepszą stronkę o KARPACZU: www.karpacz.pl/index.php?menu=proc&m=16&jakaproc=o_lista Co jedziesz tam? Bronka odwiedziłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: Karpacz !! 13.05.05, 20:14 To Bronek mnie odwiedził..Che che..gadaliśmy 3 godziny . Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Karpacz !! 13.05.05, 20:24 I polecił Ci zaziyrać ku mnie, hehe...Kto mu tam pomoże w robocie? Mnie czeka praca w ogrodzie, ale czekam na cieplej, już dzisiaj trochę słońca sie pokazało. Mam nadzieję, że jutro wykorzystam dzionek odpowiednio. Patrzyłaś na tę stronke Karpacza? Byłam tam kiedyś w Strzesze Akademickiej, nawet kilka razy na nartach, nie mówiąc o wędrówkach w lecie, Bardzo podobają mi sie Karkonosze. Czemu wszystko tak daleko? Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: Karpacz !! 13.05.05, 20:28 Ja to dopiero mam daleko!! Teraz córkę wysyłam w Pieniny i na Słowację na tydzień.Po tym zimowisku w Zakopanem tak jej sie góry spodobały,że nigdzie indziej nie chce jeżdzić.. A pogoda u nas dziś piękna była w słońcu 25 stopni..Bronek pewnie już tam w Kopalinie ciężkompracuje..Fajny gość z niego.. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Karpacz !! 13.05.05, 20:28 A jakie stronka ma wzięcie, już ją ok. 300 000 razy wyświetlono. A ta galeria tez fajna: www.karpacz.pl/index.php?menu=proc&jakaproc=galeria&galeriaid=23 Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: Karpacz !! 13.05.05, 20:43 www.karpacz.pl/index.php?menu=strona&jakastrona=Miasta oj,,,, i właśnie znalazłam to czego szukałam Potrzebuję na F.Gdynia...dzięki wielkie. Odpowiedz Link Zgłoś