Dodaj do ulubionych

POGODA W TATRACH

16.06.05, 13:32
jaka jest pogoda w tatrach?jak to wyglada?czy bez sprzetu zimowego mozna
przejsc Zawrat i przez Szpiglas???
Obserwuj wątek
    • ciupazka Re: POGODA W TATRACH 17.06.05, 09:26
      Tu zaglądaj:

pogoda.wp.pl/mi.html?POD=1&mid=1201312&date=&_err=1&ticaid=4
      • aguska4 Re: POGODA W TATRACH 19.06.05, 20:27
        przecież tam nie ma ani słowa jakie warunki są na szlaku, czy jest jeszcze
        śnieg czy już sie stopił , jak predko sie wytapia taka pokrywa....... to może
        wiedzieć tylko ten kto wszedł i zobaczył. Kiedy byłam w majowy weekend w
        Tatrach wszyscy straszyli ze tyle sniegu itd........ a bylo super, prawie
        wszystkie szlaki czyste, jak snieg to tylko miejscami , takie prognozy pogody
        nie dają żadnych wiarygodnych informacji, więc może ktoś był teraz wysoko i wie
        jak to naprawdę wygląda??
        • ciupazka Re: POGODA W TATRACH 19.06.05, 20:51
          To goń sama codziennie po syćkik ślakak i pis tutok. My korzystomy z info
          TOPR i inksyk. Mos tu jesce:

www.murowaniec.e-tatry.pl/wer_pl.php?m=pogoda
          • ciupazka Re: POGODA W TATRACH 19.06.05, 21:18
            A takie forum z wędrówek po Tatrach i na bieżąco to tu masz i nie kwękaj,
            hehe...:

www.z-ne.pl/forum/forum2.php?id=73&Session=2430d34f673e68e1c4470ca4137eb5a9
            • aguska4 Re: POGODA W TATRACH 19.06.05, 21:34
              nie ma sprawy , będę za 2 tygodnie to Ci opisze, bo pewnikiem masz za daleko by
              się wywiedzieć co i jak ....... i mam nadzieję, że z powodu śniegu znikąd nie
              będę musiała zawracać
            • aguska4 Re: POGODA W TATRACH 19.06.05, 21:36
              hmmmmmmmmmmmmm dzięki za namiary :))) juz szukam , bo tego forum nie znałam ,
              duża bużka
              • ciupazka Re: POGODA W TATRACH 19.06.05, 21:41
                Byłam i ja w maju, po Bozy Ciele w gorach, ba widziałam helikoptery po
                tych którzy na płatach śniegu "zjechali" ze Szpiglasowej Przełęczy, pisałak
                już o tym wtedy, a teraz są takze miejsca ze śniegiem także! Nalezy uważać!
                Telo.Pozdr,
                • ciupazka Re: POGODA W TATRACH 19.06.05, 22:00
                  p.s.

Zagrożenia na szlakach Nie polecamy wyjść w wyższe partie Tatr. Takie
                  wycieczki wymagają dużego doświadczenia oraz odpowiedniego wyposażenia i
                  sprzętu (tj. raki, czekan) oraz umiejętności posługiwania się nimi. Uwaga! W
                  przypadku spotkania niedźwiedzi należy natychmiast spokojnie się oddalić.
                  • aguska4 Re: POGODA W TATRACH 20.06.05, 22:04
                    byłam i ja w BożoCiałowy weekend w Tatrach , i też widziałam helikopter jak
                    zdejmował z Rysów tych co chcieli na skróty, albo może szybciej
                    poprostu...wtedy jeszcze wiele szlaków bylo w śniegu teraz mam nadzieję , że
                    będzie lepiej, ale do lipca już tak niewiele czasu, że mam poważne
                    obawy....pozdrowionka
                    • ciupazka Re: POGODA , WARUNKI w TATRACH 21.06.05, 12:37
                      Lato się z dniem dzisiejszym zaczęło, ale nie w Tatrach. Komunikaty bieżące
                      TPN czytaj:

www.cyf-kr.edu.pl/tpn/
                      • ciupazka Re: POGODA , WARUNKI w TATRACH 02.08.05, 13:11
                        Ku wiyrchowi!
                        • ciupazka Re: POGODA , WARUNKI w TATRACH 06.08.05, 09:29
                          Cobyście nie przyjechali do nos wypitwani,( źle odzioci) bo ziąb, dyscowo i
                          brzyćko :

Hale mo być lepiyj, dobrze i piyknie juz było!
                          Telo.Pozdr.
                          • hepik1 Re: POGODA , WARUNKI w TATRACH 07.08.05, 10:06
                            A gdybyś ,ciupazka ,pogodę po słowackiej stronie znalazła...?Bo jadę za tydzień
                            do Śtrby.
                            • ciupazka Re: POGODA , WARUNKI w TATRACH 07.08.05, 10:27
                              Dlo Tobie za tydziyń BEDZIE!!! Na mój dusiu! To miasto! No hale blisko juz
                              gór! Hale Ci dobrze. Ino mi nie zmarnuj Taterek! Bo Ty mos wyjątkowy dar do
                              niscynio, hehe, tego co piykne, hehe... Wymiana turnusów z przjacielami, cy
                              jako?? Juzsie poprawio, hale zapowiadajom od cwortku , piątku i cieplyj i
                              piykniyj, moze nie wrózom z fusów. Krucazeks , syćka w górach ,a jo na
                              rzyci siedze
                              w dóma, nie bees klon?
                              Telo.Pozdr.
                              • hepik1 Re: POGODA , WARUNKI w TATRACH 07.08.05, 11:54
                                U Boba będę.Możesz mnie odwiedzić.
                                www.bo.ba.szm.sk/
                                A z tym miastem to lekka przesada.1400 mieszkańców(Tatrzańska Strba)
                                • ciupazka Re: POGODA , WARUNKI w TATRACH 08.08.05, 10:27
                                  To w końcu bees w Śtrbie , czy w Tatranskiej Strbie, bo to noe to samo. A za
                                  zaproszenie dzięki! Wole swoje kąty. Wykorzystoj kozdy dzionek na wędrówki,
                                  ino se rano przywstoń, bo w górak ranek panek, bez względu na pogode,
                                  peleryne i przed siebie i mos mi tu sprawozdanie dawać kaś był i coś
                                  widzioł, hehe, coby mi nie było zol...że mnie tam ni ma, jesce z Tobom!
                                  Telo.Pozdr.
                                  • hepik1 Re: POGODA , WARUNKI w TATRACH 08.08.05, 10:51
                                    Przy takiej pogodzie ,to sobie może z bezpiecznej odległości na te Tatry tylko
                                    spojrzę;)
                                    www.aquacitypp.sk/interactive-map.aspx
                                    • ciupazka Re: POGODA , WARUNKI w TATRACH 08.08.05, 11:23
                                      To aktualne? Jezisie Maryjo, zima, u nos tyz! Wies to zjedzie, dwa dni
                                      ciepła i po śniegu, ale lata nie bedzie, było!
                                      Hej!
                                      • maxi18 Re: POGODA , WARUNKI w TATRACH 09.08.05, 10:11
                                        Dziękuje Ciupazko,za taką pogodę!!!Ale i tak nie zraża mnie taka perspektywa.Na
                                        Kaszubach mówią:"na świntegłe Hironimłe,zima jyst,abo jij nimłe"Przygotuję się
                                        odpowiednio!Ale też słyszałam,że idzie poprawa,ma być ciepło!Coby tylko nie
                                        było poniżej
                                        zera......brrrrrrrrr!
                                        Hepikowi dzięki za pikny widok na Tatry...!W zeszłym roku byłam na
                                        Słowacji,ale do Popradu nie dojechałam,chciałam zdążyć na widowisko regionalne
                                        pod Szczawnicą;redyk,występy zesp.lud.,strzyżenie owiec,konkurs oscypka,no i
                                        pyszne potrawy regionalne!To bylo jakoś tak w tym czasie,była piękna pogoda,a
                                        jak wróciłam do domu,to w tv pokazywali powódż na tych terenach.Już zaczęło
                                        duć,jak jechałam "zakopianką" do Krakowa.W przyszłym roku wybiorę się
                                        do"wód"popradowskich.Kuzyn był z rodziną,pokazywał film z pobytu na
                                        Słowacji,pięknie!Po drodze oczywiście zwiedzilam zamek w Białej,co za widoki z
                                        wieży!Niedaleko od granicy,warto zobaczyć!Te wszedci!pozdr.Maxi.
                              • hepik1 Re: POGODA , WARUNKI w TATRACH 07.08.05, 12:21
                                ciupazka napisała:

> hale zapowiadajom od cwortku , piątku i cieplyj i
                                > piykniyj, moze nie wrózom z fusów.

chyba nie bardzo:
                                pogoda.interia.pl/miasta?id=12005
                                • hepik1 Re: POGODA , WARUNKI w TATRACH 07.08.05, 12:28
                                  Choc znowu patrząc na Poprad to by się zgadzało:
                                  pogoda.imagina.pl/modules.php?sop=modload&name=MSN&file
                                  • hepik1 Re: POGODA , WARUNKI w TATRACH 07.08.05, 12:30
                                    pogoda.imagina.pl/modules.php?sop=modload&name=MSN&file=index&bcountry=SLA&cityid=LOXX0005
                                    Za długie zdajsie.
                                    • hepik1 Re: POGODA , WARUNKI w TATRACH 07.08.05, 12:41
                                      A co do niszczenia ,to sie mylisz.Zobacz jakie piękne forum dzięki mnie powstało;))
                                      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28940
                          • maxi18 Re: POGODA , WARUNKI w TATRACH 07.08.05, 14:00
                            No tak,Ciupazko,przepowiedzialas pogode po slowackiej str,Tatr,to moze
                            szepniesz cos na temat,jak bedzie w dniach 18.08.-25.08.,w Zakopcu i okolicach?
                            Gorali lamie w kosciach,he?W zeszlym roku w Szczawnicy,jeden Goral powiedzial
                            mi,ze chyba zlamie sobie noge,bo ciegiem ino o pogode pytaja....hahaha!Pozdr.!
                            • ciupazka Re: POGODA , WARUNKI w TATRACH 08.08.05, 10:19
                              Wykrakałam! Na Kasprowym suje śniegiym, -3 stopnie C, w Zakopie leje jak
                              z cebra i ziąb! Fajnie nie, hale to nie dziwota, bo co roku w
                              sierpmiu rado se pokurzyć! To znak, że polecie!
                              Turyści brać ciepłe odzionka ze sobom i porządne buty! Peleryny, a nie
                              parasole, cope i rękawice a nawet szoliki. Ni ma śpasu!
                              Telo.Pozdr.
                              • ciupazka Re: Snieg i tęcza w TATRACH 09.08.05, 22:27
                                Niebywałe w sierpniu ? - Taterki białe- to raczej reguła odkąd pamiętam...

www.tygodnikpodhalanski.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1378
                                • ciupazka Re:Uwaga!!! Turyści! 10.08.05, 11:51
                                  Zima trzyma, śpasów ni ma!

"Po poniedziałkowych opadach w wyższych rejonach Tatr utrzymywała się wczoraj
                                  kilkunastocentymetrowa warstwa śniegu i pomimo poprawy pogody ratownicy TOPR
                                  odradzali wyprawy na wysokogórskie szlaki.

Szlaki powyżej górnej granicy lasu pokryte były wczoraj cienką warstwą świeżego
                                  śniegu. Jeszcze w południe temperatura na Kasprowym Wierchu nie przekraczała
                                  0 stopni. Dzisiaj termometry mają wskazywać w Tatrach 4 stopnie powyżej zera,
                                  więc jest szansa, że śnieg zacznie znikać. Problemy pojawiają się także na
                                  szlakach w tatrzańskich dolinach, które są mokre, śliskie i błotniste, a w
                                  wielu miejscach spływa nimi woda. Podtopione jest m.in. obejście Morskiego Oka.
                                  (KOV)

Miejcie kochani turyści rozum do rozumu kie idziecie wysyj w góry. Bez
                                  dobrych butow, ciepłego odzionka(wietrzysko!) copek, a moze i bez
                                  rękawic chodzić se ino dolinami. A tak piyknie jest i ciekawe widoki w
                                  środku lata kalendarzowego.
                                  Telo.Pozdr

• ciupazka Re:Uwaga!!! Turyści! 11.08.05, 10:09
                                    Nieciekawie Ci sie zapowiada pogoda podczas urlopu na Słowacji:

pogoda.imagina.pl/modules.php?sop=modload&name=MSN&file=index&bcountry=SLA&cityid=LOXX0005
                                    • Gość: c_n Re:Uwaga!!! Turyści! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 21:56
                                      No i co z tą pogodą dalej będzie?
                                      Już tak do zimy zimno, wiatr i descz?:((
                                      • ciupazka Re:Uwaga!!! Turyści! 11.08.05, 22:36
                                        Teroz sierpiyń do nom w śtyry literki, moze jesień bedzie fajno.Przecie
                                        wies ze u nos zima troske dłuzyj trwo, to sie znacy 9 miesięcy. Lato było
                                        piykne, teroz juz jesieni cas. Tyn śnieg robi swoje i łomie lato.
                                        • Gość: c_n Re:Uwaga!!! Turyści! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 23:11
                                          Myślisz, że cały sierpień można już na straty spisać?
                                          • ciupazka Re:Uwaga!!! Turyści! 11.08.05, 23:46
                                            Nic nie myślem ino siyrpiyń to siyrpiyń, noce zimne hmgły, dyscyk poleje
                                            abo z rania abo po połedniu, śniegiem w górak postrasy, casami wrzesień jest
                                            piykny. Pogoda sie zmiynio. Downo wyjyzdzało na siyrpiyń, teroz juz
                                            cyrwiec, lipiec, to miesiące na wczasy. A co wybiyros sie ka? Trza cekać,
                                            kie sie poprawi siadać i jechać, z kwaterami juz klopotu nie bedzie., a we
                                            wrześniu, ani telo, bo szkoła.
                                            Hej!
                                            • maxi18 Re:Uwaga!!! Turyści! 12.08.05, 00:01
                                              No to piknie!Ale co tam,wierzę,że nie będzie tak żle!Ciupażka,cosik pewnie
                                              narozrabiałaś,że pogoda do życi,he?Za jaką karę,pytam,co?
                                              No,dobrz,dobrze,jatylko żartuję!W zasadzie,to już się spakowałam,tak jak
                                              radziłaś;dobre buty,ciepłe skarpety,kurtka puchowa,szalik,czapka,sukienka
                                              wieczorowa,szpileczki,koronkowa bielizna...chyba będzie dobrze?Pozdr.(xxxx)
                                              • Gość: c_n Re:Uwaga!!! Turyści! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 00:18
                                                Sam już nie wiem co robić...
                                                Chyba spać pójdę. Dobranoc:))
                                              • maxi18 Re:Uwaga!!! Turyści! 12.08.05, 00:23
                                                No pytam przecie!(XXXX)I też idę spać!
                                              • ciupazka Re:Uwaga!!! Turyści! 12.08.05, 00:41
                                                Oj jejku, jejku w góry i szpileczki, hehe, zamów se od razu usługe w TOPR!
                                                A poza tym bier jakom celte i bacioki, bo po lasak błocisko, no i muse Cie
                                                poprawić , pise sie: do r z y c i - przez - rz . Nei i odpocywoj! Do
                                                kiedy? Jo moze dopiyro bede po 18...kolo 20 siyrpnia, hale to moze...
                                                Syćka jadom, a jo? Siedze na rzyci, bo muse.
                                                Telo, pogody życzę.
                                                • ciupazka Re:Uwaga!!! Turyści! 12.08.05, 11:02
                                                  Tym, ftorzy jadom w góry Tatry i nie wierzom, ze zima i zimno...:

www.tygodnikpodhalanski.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1389
                                                  • ciupazka Re:Uwaga!!! Turyści! 13.08.05, 12:39
                                                    W Tatrach - wysoko wciąż śnieg!
                                                    Ratownicy Tatrzańskiego Ochotniczego Pogotowia Ratunkowego ostrzegają, że w
                                                    wyższych rejonach Tatr wciąż zalega cienka warstwa świeżego śniegu i warunki do
                                                    uprawiania turystyki są trudne.

Pomimo rozpogodzenia sytuacja śniegowa w Tatrach poprawia się bardzo powoli.
                                                    Wczoraj na Kasprowym Wierchu, a więc na wysokości ok. 1900 m n.p.m. zalegało
                                                    jeszcze dziesięć centymetrów mokrego śniegu, który w cieniu przybierał formę
                                                    szreni i lodoszreni. W wielu miejscach szlaki pokrywał lód. (KOV)
                                                  • Gość: c_n Re:Uwaga!!! Turyści! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 10:19
                                                    Idzie na pogodę, więc może teraz nad morze?:))
                                                  • maxi18 Re:Uwaga!!! Turyści! 15.08.05, 11:06
                                                    Ciupażko,jestem sorry,teraz wiem >rzyć< a nie >żyć<.Ale,co do pogody,to moja
                                                    wiara jednak zdziałała *códa*,wiedziałam,że słoneczko musi nam zaświecić!
                                                    Prognozy są pomyślne,ale w górach nigdy nic nie wiadomo.Jutro wieczorem ruszam
                                                    z Gdyni.Cieszę się jak jakiś głupek!Lubię Zakopane,lubię tam wracać....Gdzieś
                                                    mam jeszcze moje pierwsze zdjęcie -oczywiście-z niedżwiedziem pod
                                                    Gubałówką...taka skromna dziewuszka.Trochę czasu upłynęło...Biorę
                                                    kamerę,wszystko uwiecznię!Napewno znajdę gdzieś kawiarenkę intern.,i po
                                                    całodziennych wędrówkach coś ciekawego opiszę.A jest na co patrzeć!Pozdr.(xxxx)
                                                  • ciupazka Re:Uwaga!!! Turyści! Pogoda piykno! 20.08.05, 17:31
                                                    maxi18! Życzę udanego wypoczynku! Hale wczasowicze majom pogode!

www.internetia.pl/pogoda/?miasto=zakopane&skala=C
                                                  • ciupazka Re:Uwaga!!! Turyści! Pogoda piykno! 21.08.05, 09:28
                                                    maxi18 żyjesz?!! Życzę udanego wypoczynku! Hale wczasowicze majom pogode!

www.internetia.pl/pogoda/?miasto=zakopane&skala=C

I kamerki z wieściami:

www.nowiny.z-ne.pl/news.php?id=15959
                                                  • ciupazka Re:Uwaga!!! Turyści! Bedzie lolo! Chlodno! 22.08.05, 14:55
                                                    Nie inacyj, peleryny ze sobom nosić, a nie parasole, bo se ocy wydłubiycie,
                                                    telo Wos jest, a w gorak, precki z parasolami! Chłodniyj! Ubiyrać sie
                                                    cieplyj!

• ciupazka Re:Uwaga!!! Turyści! Bedzie lolo! Chlodno! 26.08.05, 09:08
                                                    Nie zakładać nowyk wątkow, bo na temat pogody ze 20 juz tu jest. Czytaj
                                                    ten wątek i tu masz linki do aktualnej pogody!
                                                    Telo.Pozdr
                                                  • ciupazka Re:Uwaga!!! Turyści! W górach śnieg! 19.09.05, 10:35
                                                    Góry w śniegu, minus 3 stopnie!

Gwałtowne ochłodzenie sprawiło, że w Tatrach po raz kolejny tego lata spadł
                                                    śnieg. Ratownicy TOPR ostrzegają: warunki na tatrzańskich szlakach nie są
                                                    dobre. Śniegiem pokryła się także Babia Góra.

W Tatrach powyżej górnej granicy lasu leży kilkucentymetrowa warstwa świeżego
                                                    śniegu, szlaki są mokre i śliskie, miejscami mogą także występować oblodzenia.
                                                    W dodatku widoczność ograniczają utrzymujące się od kilku dni zachmurzenie i
                                                    mgła, znacznie utrudniająca orientację w terenie. Wczoraj rano termometry na
                                                    Kasprowym Wierchu wskazywały trzy stopnie poniżej zera, a pod nogami leżała
                                                    trzycentymetrowa warstwa świeżego śniegu!

Jak donoszą agencje czyżunia siedzi tylko w lokalach!!! Hehe....
                                                    Telo.Pozdr.
                                                  • ciupazka Re:Uwaga!!! Turyści! W górach śnieg! 19.09.05, 10:37
                                                    I pogoda na nojblizse dni, godom Wom przyjyzdzać, jest piyknie!!!:

pogoda.wp.pl/mi.html?POD=1&mid=1201312&date=&_err=1&ticaid=136a
                                                  • ciupazka Re:Uwaga!!! Turyści! W górach śnieg! 19.09.05, 12:30
                                                    ...i kamera:

www.internetia.pl/pogoda/obraz.html?miasto=zakopane&skala=C
                                                  • ciupazka Re:Uwaga!!! Turyści! W górach śnieg! 19.09.05, 13:08
                                                    A tydzień "Cudu" w Tatrach , to sie rozumie piyknyj pogody, tak opisujom
                                                    TOOR-owcy:

www.topr.pl/index.php?str=6,1&id_news=202
      • ciupazka Re: POGODA W TATRACH 02.02.06, 10:40
        Na Podhalu i w Tatrach panują wspaniałe warunki dla narciarzy. Śniegu jest pod
        dostatkiem, do tego panuje lekki mróz.

Dziś rano na Kasprowym Wierchu były minus 4 st. C. Pokrywa śniegu przekraczała
        metr. Czynne były wszystkie kolejki. Na nartach bez trudu można dojechać do
        Kuźnic.

Czynne są także wszystkie inne wyciągi na Podhalu. W Tatrach panują natomiast
        trudne warunki do uprawiania turystyki. Obowiązuje drugi stopień zagrożenia
        lawinowego. Trasy są śliskie. Ratownicy TOPR radzą, aby nie wychodzić powyżej
        schronisk.

W najbliższych dniach w Tatrach powinna utrzymać się piękna, słoneczna pogoda z
        lekkim mrozem.

Tu zaglądaj:

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka