redykolek 25.08.05, 18:46 Poszedłem dzisiaj w okolice Cisowej Skałki - tradycyjne miejsce gromadzenia się bocianów przed odlotem - i w pewnym momencie widzę, jak przede mną zrywają się do lotu cztery. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dunajec1 Re: Widziałem bociany 25.08.05, 21:54 A wezelki mialy puste czy tez ktorys mial jeszcze jakis bagaz. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Widziałem bociany 26.08.05, 09:36 Popatrzcie na szlaki wędrówki bociana i na gniazdo - nie ma ! Smutno! www.polska.pl/spec/bociany2005/index.htm Dobra stronka! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
redykolek Re: Widziałem bociany 26.08.05, 18:58 Nie ma, bo gdzieś sobie wędrują po polach. Donoszę, że widziano rodzinę bocianów na gnieździe w Czarnym Dunajcu. Odpowiedz Link Zgłoś
szarka_el Re: Widziałem bociany 26.08.05, 20:57 a ja chciałam zabrac głos w sprawie bocianów. Znane mi z widzenia bociany, co je niejednokrotnie miajam w drodze do lub z pracy, oberwowane były przeze mnie w drodze do Szczecina w dniu wczorajszym. Stwierdzam - towarzystwo się ulatnia - sukcesywnie, ale się ulatnia. Znaczy się zmienia się pogoda ogólniepanująca, zeby nie powiedzieć, że pora roku. Juz wolę nie wymieniac nazwy tej pory roku, bo posądzicie mnie o defetyzm jakowyś :))) Ale nie jest źle - na drzewach więcej zielonego niż żółtego. A że czarnobiałe ptaki sobie lecą gdzie cieplej - nie ma co narzekać - za moment zrobi się ruch w powietrzu i nadlecą inne - bardziej opatulone :))) w swoje piórka - kolorowe oczywiście. Bezkonkurencyjne na tle śniegu heheheheeee. No to tyle tytułem wtrącenia w temacie odlotu ptaków oraz wpływu owych na spadek urodzeń w kraju. :)))))))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Widziałem bociany 27.08.05, 19:25 Wygląda na to, ze im więcej bocianów ostatnio, tym mniej dziec. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Dunajec... 27.08.05, 23:41 Jeee, nie zyć mu źle, fces coby dziadkiym ostol? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Dunajec... 28.08.05, 06:17 Ciupazka,jo mom pindziesiat rokow,mysliz zef nie dziadek? Odpowiedz Link Zgłoś
redykolek Re: Widziałem bociany 04.09.05, 13:11 Dzisiaj widziano cztery bociany przelatujące nad Nowym Targiem. Odpowiedz Link Zgłoś