Dodaj do ulubionych

Nowotarżanie ! Czy to forum odzwierciedla Was?

12.01.03, 15:49
Z racji różnych związków z Nowym Targiem od czasu do czasu zaglądam na to
bardzo niemrawe od zawsze forum. Jednak to co pojawia się ostatnio - vide
wątki PW i PYTA jest kompletną kompromitacją - dla forum, dla Nowego Targu, i
dla Admina wreszcie. Forum to nie jest ściana w ubikacji do wypisywania tego
co do chorej głowy przychodzi. Myślę, że znajdzie się w Nowym Targu parę osób
z dostępem do netu, żeby stworzyć jakąś prawdziwą dyskusję. Macie w Nowym
Targu masę nie rozwiązanych problemów. Nepotyzm, kumoterstwo i korupcja od
zawsze miały w tym mieście wdzięczną pożywkę. Może o tym podyskutujecie
Nowotarżanie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ciupazka Re: Spam do usunięcia IP: 62.233.194.* 12.01.03, 16:02
      Pyta i PW to spam rozsiany po wszystkich forach w Polsce - należy usunąć.
      • Gość: E Re: Spam do usunięcia IP: *.sympatico.ca 14.01.03, 00:27

--------------------------------------------------------------------------------
        forum.innestrony.pl

Pisać każdy może trochę lepiej lub trochę gorzej, ale nie oto chodzi, jak co
        komu wychodzi

Ten człowiek myśli szybciej niż pisze i pisze szybciej niż myśli. Macie coś
        przeciwko takiemu zestawieniu:

: 4. Natychmiastowe zredukowanie aparatu rzadowego i administracyjnego do
        faktycznie wymaganych potrzeb.
        :
        : 5. Calkowite i natychmiastowe (HA HA) zlikwidowanie korupcji,
        lapówkarstwa,kumoterstwa na wszystkich poziomach administracji panstwowej.
        :
        : 19. Kazdy Polak posiadac bedzie niezbywalne prawo do publicznej wypowiedzi
        opinii, komentarza, strajku, demonstracji
        :
        : 21. Niezbywalne prawo i obowiazek do ochrony Rodziny, majatku czy Ojczyzny
        bedzie to zagwarantowane.
        :
        : 22. W trybie NATYCHMIATOWYM wszelakie rozliczenia z przeszloscia a
        zwlaszcza z tymi, którzy bezprawnie zostali wlascicielami majatku Narodu
        Polskiego beda dokonane.
        :
        : 27. Niezawisle Sady zostana wylaczone spod jurysdykcji politycznej,
        rzadowej, gospodarczej by sprawiedliwe prawo dotyczylo wszystkich go
        naruszajacych.
        :
        : 28. Wolnosc osobista bedzie niezbywalnym prawem kazdego Polaka do czasu
        orzeczenia wyroku sadu.
        :
        : 29. Niezbywalne prawo bedzie mial KAZDY Polak do godziwego zycia
        (mieszkanie, jedzenie i ubranie) od urodzenia do naturalnej smierci.
        :
        : 30. Obowiazkiem kazdego Polaka bedzie dbanie o dobre imie Narodu Polskiego
        i dbanie o dochowywanie tajemnicy Narodowej.
        :
        : 31. Kazdy Polak bedzie mial dostep do materialów zebranych a dotyczacych
        osób publicznych.
        :
        : 34. Obowiazkiem nauczycieli bedzie rzetelne i prawdziwe przekazywanie
        informacji mlodziezy, a zwlaszcza tych, które w ksiazkach obecnych do
        nauczania sa nieprawdziwe lub zafalszowane.
        :
        : 35. Kazda szkola publiczna bedzie posiadala dostep do najnowszych
        technologii i informacji.
        :
        : 37. Wynagrodzenie nauczycieli bedzie na poziomie urzedników w administracji
        rzadowej.
        :
        : 38. Kazda niespelniona obietnica rzadu MUSI byc zaskarzana do Niezawislego
        Sadu przez Naród Polski (lub osoby prywatne).
        :
        : 39. Reprezentant publiczny z administracji rzadowej przeciwko któremu trwa
        dochodzenie Sadu Niezawislego, zostaje w trybie natychmiastowym zawieszony w
        : czynnosciach sprawowania wladzy na kazdym szczeblu adminstracji rzadowej az
        do czasu ogloszenia wyroku.
        :
        : 40. Zaden czlowiek ubiegajacy sie o urzad w administracji rzadowej nie moze
        posiadac kryminalnej przeszlosci, lub okazalby sie gospodarczym oszustem,
        gdyz zostanie natychmiast usuniety.

wysłane przez marek o 13.01.2003 16:28

------------------------------------------------------------------------------
        --

• mrb4 Re: Nowotarżanie ! Czy to forum odzwierciedla Was 13.01.03, 13:28
      jarohu napisał:

> Macie w Nowym
      > Targu masę nie rozwiązanych problemów. Nepotyzm, kumoterstwo i korupcja od
      > zawsze miały w tym mieście wdzięczną pożywkę. Może o tym podyskutujecie
      > Nowotarżanie?

Zgadzam się z powyższym osądem. Próby rozwiązania wspomnianych problemów mogą
      jednak napotkać pewną barierę. Chodzi mi o poparcie, jakiego udziela naszej
      skorumpowanej władzy lokalny Kościół. Oddanie głosu na właściwych kandydatów do
      parlamentu i władz samorządowych traktowane jest przez naszych proboszczów jako
      akt pobożności. A wiadomo: Podhalanie są ludźmi wyjątkowo pobożnymi. Nie chcę,
      żeby moje słowa zostały odebrane jako atak na Kościół - sam jestem człowiekiem
      wierzącym - jednak powinniśmy zastanowić się nad skutkami tak
      pojętej "religijności".
      • jarohu Odpowiedż dla mrb4 13.01.03, 17:52
        Ja także nie z pobudek antykościelnych - jednak:
        Czy proboszczowie zaglądają nowotarżanom do kartek wyborczych?
        Czy obywatele NT głosują na kandydatów popieranych przez Kościół wbrew sobie?
        Czy przypadkiem Kościół w Nowym Targu nie jestzbyt rozrzutny w wydatkach?
        Czy nowotarżanie rozumieją czym naprawdę jest (czym może być lub powinna być)
        demokracja?
        • Gość: Ciupazka Re: Grochem o ścianę... IP: 62.233.194.* 14.01.03, 16:56
          Zastanawiam się, ile i gdzie znajdują się komputery z wejściem do sieci w
          N.T. Czy jest choć z 5 osób, które potrafią posługiwać się tym
          współczesnym środkiem komunikacji. Odnoszę wrażenie, że nie ma co liczyć na
          odzew , niestety! A dyskusja, czy też podjęty temat przerodza się w
          milczenie , bądź atak na zabierających głos w dyskusji. Skądinąd, znam
          kilka mądrych osób w Nowym Targu, którzy mogli by śmiało wejść ze swoją
          wiedzą na Forum , ale dlaczego tego nie robią - nie wiem.
          • jarohu Hej Ciupazko !. 14.01.03, 17:29
            A może trzeba ich obrazić, że są nienowocześni, prowincjonalni, klerykalni,
            zapyziali, nuworysze, dyletanci..itd. Może to ich ruszy ?
            Ciupazko - znasz lepiej realia NT - wymyśl jakąś bombę - żeby ją palnąć tu na
            Forum - tak, żeby wywołała jakąś wreszcie reakcję.
            • Gość: Ciupazka Re: Hej jarochu! IP: 62.233.194.* 14.01.03, 18:07
              Wystarcy pocytać te wątki, to uwidzis som, ze ich nic nie rusy, górole
              prowdziwi majom w rzyci Forum, net im potrzebny ino do reklamy chałup i
              pensjonatów i cheba majom troche racji, polityke tyz majom w rzyci głeboko,
              sami swojom polityke realizujom i nie nojgorzyj na tym wychodzom, choć nie
              syćka. Zaś Miescanie abo nie fcom sie narażać jedyn drugiemu, bo w takim
              mieście, to syćka sie znajom, abo poprostu nie umiejom wlyźć do sieci, bo fto
              ich tego mioł naucyć? W skołach tyz pewnie nie nojlepiyj z ucyniem dzieci i
              młodzieży pracy na komputerach. To widać, zek z "miasta"( tak sie kiedyś
              godało o N.T.), to słychno i to cujez i ty i jo. Trza jesce bedzie pocekać z
              jedno pokolynie, to moze co sie rusy, dotycy to nie ino Nowego Targu. Wiys,
              kozdemu do scyńścio cego innego trza. Moje dzieciska majom po dwa komputery w
              chałupie, syćko, co do niego trza, wnuki buszujom w sieci, trudno ich wygonić
              na narty, cy na rower, trza za łeb brać, coby lekcje szkolne porobiyli, aly
              jak to godajom, jako mać, tako nać. Nei tak idzie. Ale ni mozno porównywać
              potrzeb tych, co majom wyżse wykształcenie z potrzebami ludzi, ftorzy sie
              zatrzymali na pewnym poziomie kształcenio, choć i tu ni ma reguły. Jak fto ino
              fce, to sie syćkiego naucy. Jo innom metode stosujem, za łepetyne, pódź tu i
              sie uc, nie wstyd nie umieć, jak sie ucys. Ale sie w końcu naucys. A teroz juz
              ich trudno od komputera odegnać i mnie nie fcom do niego puścić. Telo, ze jo
              mom w pracy, u sąsiadów i w swojyj chałupie tyz. No problem. Okey? Telo.
              Pozdr. Zaziyroj tu i dokucoj na swojom modłe. Ba, haj! Do Zokopanego tyz!
        • mrb4 Re: Odpowiedż dla mrb4 20.01.03, 16:25
          Proboszczowie raczej nie zaglądają nowotarżanom do kartek wyborczych i wydaje
          mi się, że mieszkańcy naszego miasta nie głosują wbrew sobie, natomiast z
          wiedzą o tym, czym jest demokracja i jak korzystać z możliwości, które ona
          przynosi jest u nas rzeczywiście bardzo kiepsko. Przydałoby się spopularyzować
          wiedzę o dmokracji (jej teorii i praktyce) wykorzystując do tego np. lokalną
          prasę lub telewizje kablowe. Sam gotów byłbym w czynie społecznym - tzn.
          nieodpłatnie - napisać kilka popularnych artykułów popularyzujących myśl Karla
          Poppera (o ile znajdzie się gazeta gotowa je wydrukować).
          • jarohu Re: Odpowiedż dla mrb4 bis 20.01.03, 17:53
            Szanowny mrb4. Miejmy nadzieję, że Twoją wypowiedż przeczytaczyta Admin. Zwykle
            jest to jeden z redaktorów lokalnego dodatku "GW". Może zainteresuje się Twoją
            ofertą. A może spróbuj odwiedzić sam redakcje - "Tygodnika Podhalańskiego" itp.
            Ja nie mogę Ci pomóc bo jestem kilkaset km od NT. Postanowiłem trochę rozruszć
            Nowy Targ, bo to miasto ma mnóstwo zadatków na sukces. Muszą jednak tego chcieć
            jego mieszkańcy. Bardzo sposobała mi sioę Twoja wypowiedż na wątku hotelowym.
            To jest takie "miastotwórcze" myślenie.
    • Gość: ABAB Re: Nowotarżanie ! Czy to forum odzwierciedla Was IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.03, 01:09
      Po kielo u Wos piwo??
      • Gość: Ciupazka Re: Nowotarżanie ! Czy to forum odzwierciedla Was IP: 62.233.194.* 15.01.03, 15:28
        To zolezy - ka pijes i jakie, jak wsędzie róźnica w cenie jest od 50 gr do 1
        złotówki, abo i wiecej.
    • sabine Re: Nowotarżanie ! Czy to forum odzwierciedla Was 16.01.03, 22:36
      jarohu napisał:

> ...to co pojawia się ostatnio - vide wątki PW i PYTA jest kompletną
      kompromitacją - dla forum, dla Nowego Targu, i dla Admina wreszcie...

S; nie rozumien, o jakie wątki ci chodzi? Jeszcze niepewnie poruszam sie po
      Forum.
      • jarohu Re: Nowotarżanie ! Czy to forum odzwierciedla Was 17.01.03, 14:18
        Sabino - gdybym był złośliwy - to zapytałbym Cię o kolor włosów. Ale wyjaśniam -
        przeczytaj spis wątków na forum NT i wtedy dojrzysz tytuły tych inkryminowanych
        • jarohu Sabino - przepraszam...! 17.01.03, 15:13
          Przepraszam najmocniej za uzczypliwość w moim poprzednim poście - w
          międzyczasie Admin usunął te wątki i dlatego nie mogłaś ich znaleźć. Jeszcze
          raz przepraszam! A może Ty Sabino wniesiesz coś ciekawego do dyskusji?
    • Gość: roz Re: Nowotarżanie ! Czy to forum odzwierciedla Was IP: *.bratniak.krakow.pl 23.01.03, 17:43
      Nie, forum to nie odzwierciedla wszystkich nowotarżan. Znam kilka osób, które
      nie godzą się na na miejscową degrengoladę. Są to jednak osoby, które po
      studiach nie wróciły do tego zaścianka (mentalnego!!!). Dlaczego? Bo nie mogły
      tu znaleźć pracy nie mając wpływowych rodziców lub rodziny. Skutek: realizują
      swoje pomysły gdzie indziej, pracują, są aktywni "społecznie". No i nie
      zaglądają na to forum, bo po co? Dla samego krytykowania? Szkoda czasu.
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka