Gość: jessyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 14:57 www.bialydunajec.com.pl/index.php?out=News&id=102 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciupazka Re: VII Wybory Nojśwarniyjsyj Górolecki 18.07.06, 20:05 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=34845063&a=45227776 Pozdr. Róbcie pstrąga, bo mom smak, na górolecki smak majom parobecki. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jessyk Re: VII Wybory Nojśwarniyjsyj Górolecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 13:02 i tak mo być, przyjezdzojcie, piyknie pytomy do Biołego Dunajca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: VII Wybory Nojśwarniyjsyj Górolecki IP: *.it-net.pl 19.07.06, 13:30 Dlo mnie nojwięksego pstrąga mocie naryktować. A Ty sie jessyk bier na "Lato Poroniańskie. Cego tam nie bedzie, a jaki Festyn. Heeej! Coby ino dyscu nie było. www.poronin.pl/artykul.php?id=829 Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: VII Wybory Nojśwarniyjsyj Górolecki 19.07.06, 13:40 No i bez wos, Ciupazecko i Jessycku, mom kłopot: w Białym Dunajcu majom wybierać najśwarniejsom górolke, we Warsiawie najśwarniejsom ceperke - i ka jo mom teroz pojechać? Hau? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: VII Wybory Nojśwarniyjsyj Górolecki 19.07.06, 23:08 Tak było w 2005 r: www.watra.pl/rozne/nojsworniejso2005/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: VII Wybory Nojśwarniyjsyj Górolecki 20.07.06, 16:45 No to całe scynście, ze jo nigdy nie bede najśwarniejsom góroleckom, bo jo nimom ochoty na nagrode w postaci kilkutyźniowego wyjazdu do USA. Chyba, ze ftoś do mi wehikuł casu, cobyk sie cofnął w XIX wiek. To wte moge fcieć. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jessyk Re: VII Wybory Nojśwarniyjsyj Górolecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 19:01 Moze sie ka w Poroninie przewine pomiędzy ludzi, a Ty bedzies Ciupazko? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: VII Wybory Nojśwarniyjsyj Górolecki 22.07.06, 15:03 No, bajako, jo piyrso, hehe, hale mnie nifto nie napytoł, jo nie ksiądz, ani nie zokonnica...Sama nie śmiem, hehe...Do Wos prędzej , na tego pstrąga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jessyk Re: VII Wybory Nojśwarniyjsyj Górolecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 17:53 Pytomy piyknie Tobie i syćkik forumowiców, a pytojcie sie o paniom z Biblioteki wśród organizatorów, to sie moze spotkome Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: VII Wybory Nojśwarniyjsyj Górolecki 26.07.06, 00:24 Aaa, piyknie dziękujymy za pamięć o nos i nie wiym, cy nie durkne z aparatem, hehe. Ryktujcie ino dużo pstragów. Jako Ci sie widziało u nos? Coby ino pogoda dopisała, Wy cosi ni mo scęścio do niyj na te imprezy w ramak Tatrzańskie Wici. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jessyk Re: VII Wybory Nojśwarniyjsyj Górolecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 18:18 My racej momy scęście, bo łońskiego roku dopiero pod koniec imprezy loło jak z cebra, a impreza była dwudniowo. Przyboc se Ciupazko, kielo razyj Poroniańskie Lato było przekładane przez pogode. No ale nie kwolem dnia przed zachodem słonka. Podsumujemy nase uwagi po niedzieli, jak u nos bedziecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: VII Wybory Nojśwarniyjsyj Górolecki IP: *.it-net.pl 27.07.06, 00:19 I inne imprezy w ramach Tatrzańskich Wici: www.powiat.tatry.pl/index.php?id=6&url=wici3.html Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: VII Wybory Nojśwarniyjsyj Górolecki 28.07.06, 16:04 Jo byk pojechoł, ale psów teroz nika wprowadzać nie wolno, to na wici i na górolecki pewnie tyz nie wolno :-( Hauuuuuuuuu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: VII Wybory Nojśwarniyjsyj Górolecki IP: *.it-net.pl 28.07.06, 19:12 Psów nom nie trza... choć i tak bedom... Wprowdzie to nie Woodstock, hale zawse niepeć w powietrzu wisi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jessyk Re: VII Wybory Nojśwarniyjsyj Górolecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 20:00 Zgłosiyło sie 20 kandydatek, piyknyk dziywcąt. Bedziemy wybierać tyz "Nojśwarniyjsom Posiadników" (Miss Publiczności). Przyjedźcie, to tyz bedziecie mieć cosik do powiedzenio. Mozecie tyz cosik zasponsorować tyj kandydatce, co sie Wom spodobo. Do jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: VII Wybory Nojśwarniyjsyj Górolecki IP: *.it-net.pl 29.07.06, 10:47 Ba Ci ta powiym do jutra...Komu do dzisiok, to do dzisiok, hale nie mnie. Napis pprzynojmniyj krotko, kogo zeście uhonorowali tym tytułem. A przy Dniu Pstrąga smacneho, jo póde po niego chyba do sklepu rybnego. Jako zeście mnie napytali, tak mocie, hehe. Telo.Pozdr. i niek sie Wom syćko udo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Dziyń Pstrąga IP: *.it-net.pl 31.07.06, 07:58 Godałak, ze beedzie loło? I loło! "Dzień Pstrąga", który co roku organizuje w ramach Tatrzańskich Wici gmina Biały Dunajec, rozpoczęli wędkarze. Mimo, że od rana pogoda nie rozpieszczała, zamiast słońca dość mocno kropiło, do konkursu wędkarskiego zgłosiło się czterdziestu czterech zawodników. Na szczęście restauratorzy czekający na efekt połowów z rozgrzanymi płytami polowych kuchni mieli własne zapasy ryb, bo nie był to szczęśliwy dzień dla wędkarzy. Całej startującej ekipie, w której znaleźli się zawodnicy z całej Polski, udało się wyłowić tylko jedenaście pstrągów. Niepowodzenie wędkarze tłumaczyli fatalną pogodą. - W pewnym momencie po deszczu wodę porządnie zmąciło i w tym momencie skończyło się właściwie łowienie, w takich warunkach ryby nie brały - tłumaczył, ogłaszając wyniki, prezes zakopiańskiego koła Polskiego Związku Wędkarskiego Janusz Angerman. Do konkursu przystąpili także restauratorzy. Przygotowywali pstrągi według swoich najlepszych przepisów. Na półmiskach przygotowanych do degustacji jury znalazł się pstrąg z rakiem, pstrąg po góralsku, pstrąg z masłem czosnkowym. Szefowie kuchni dumni ze swoich potraw nie chcieli jednak zdradzać szczegółów przepisów. Do kulinarnych zawodów przystąpiły cztery ekipy kucharskie: z karczmy "Tatrzański Bór" z Małego Cichego, z restauracji "U Śliwy" z Chochołowa, karczmy "Polaniorka" z Białego Dunajca, swoich sił spróbowali też przedstawiciele Związku Wędkarskiego. Komisji oceniającej smak potraw przewodniczył Sylwester Lis, szef kuchni restauracji z Grand Hotelu "Stamary" w Zakopanem. Dla gości, którzy w sobotę przybyli na płytę boiska sportowego w Białym Dunajcu, oprócz stoisk z przysmakami wystąpili: zespół "Mali Wierchowianie" z Bukowiny Tatrzańskiej, "Schock breakers" z Białego Dunajca, znany wszystkim folkowy "Krywań", zespół regionalny "Ślebodni" z Gronia-Leśnicy, "Kwartet Jorgi" i "Eljot". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: VII Wybory Nojśwarniyjsyj Górolecki IP: *.it-net.pl 31.07.06, 08:05 Nei teroz sie przypatrze sie jo i Wy wyborom piyknyj dziewki: www.watra.pl/rozne/bdunajec/noj2006.html Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: VII Wybory Nojśwarniyjsyj Górolecki 31.07.06, 09:43 Ciupazecko, mnie sie ino wyświetlo napis: "Nie można wyświetlić strony" . To co jest? Nom, psom, juz nawet bez komputer na śwarnom dziewcyne nie wolno pozirać? Hau? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: VII Wybory Nojśwarniyjsyj Górolecki IP: *.it-net.pl 31.07.06, 11:41 Kandydatki: www.watra.pl/rozne/bdunajec/foto6/DSC_3746.JPG www.watra.pl/rozne/bdunajec/foto6/DSC_3748.JPG www.watra.pl/rozne/bdunajec/foto6/DSC_3913.JPG Bedzie zgryz, ftoro...: www.watra.pl/rozne/bdunajec/foto6/DSC_3755.JPG www.watra.pl/rozne/bdunajec/foto6/DSC_3764.JPG www.watra.pl/rozne/bdunajec/foto6/DSC_3786.JPG www.watra.pl/rozne/bdunajec/foto6/DSC_3784.JPG www.watra.pl/rozne/bdunajec/foto6/DSC_3786.JPG www.watra.pl/rozne/bdunajec/foto6/DSC_3794.JPG www.watra.pl/rozne/bdunajec/foto6/DSC_3806.JPG A Harnaś cuwoł i casami strasył: www.watra.pl/rozne/bdunajec/foto6/DSC_3823.JPG www.watra.pl/rozne/bdunajec/foto6/DSC_3834.JPG www.watra.pl/rozne/bdunajec/foto6/DSC_3832.JPG A krzesło - tron dlo królowej ceko: www.watra.pl/rozne/bdunajec/foto6/DSC_3859.JPG Nei wreście werdykt jury: www.watra.pl/rozne/bdunajec/foto6/DSC_3856.JPG www.watra.pl/rozne/bdunajec/foto6/DSC_3865.JPG www.watra.pl/rozne/bdunajec/foto6/DSC_3877.JPG www.watra.pl/rozne/bdunajec/foto6/DSC_3878.JPG Gratulacje! Brawo Bańscanka! www.watra.pl/rozne/bdunajec/foto6/DSC_3882.JPG www.watra.pl/rozne/bdunajec/foto6/DSC_3891.JPG www.watra.pl/rozne/bdunajec/foto6/DSC_3897.JPG www.watra.pl/rozne/bdunajec/foto6/DSC_3905.JPG I te obok nojśwarniejse: www.watra.pl/rozne/bdunajec/foto6/DSC_3919.JPG A jo jest nojśwarniyjso i juz! www.watra.pl/rozne/bdunajec/foto6/DSC_3892.JPG www.watra.pl/rozne/bdunajec/foto6/DSC_3913.JPG Gratulacje Bańscańce! Tym więkse, ze moje korzynie tam sięgajom, Guty "Mostowe" stamtąd, tam korzynie i pnioki majom! Moja prababka, babka, matka tyz stamtąd sie wywodzom. Brawo Bańscanka!!! Brawo Biały Dunajec za takie imprezy!!! www.watra.pl/rozne/bdunajec/foto6/DSC_3746.JPG Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: VII Wybory Nojśwarniyjsyj Górolecki 31.07.06, 11:57 W ogóle to www.watra.pl nie fce mi sie wyświetlić. A zawse fciało. Moze jutro spróbuje. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: VII Wybory Nojśwarniyjsyj Górolecki IP: *.it-net.pl 31.07.06, 12:00 Pewnieś za granicom, hehe... A zjęcia terozki widzis? Trza było przyjechać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jessyk Re: VII Wybory Nojśwarniyjsyj Górolecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 13:03 A oto oficjalne wyniki: Nojśwarniyjso Górolecka – Dorota Strama z Bańskiej Wyżnej Nojparadniejso Górolecka – Małgorzata Dzierzęga z Białego Dunajca Nojsykowniejso Górolecka – Renata Szostak z Gronia Nojlepso Śpiywocka – Maria Tylka z Zakopanego Nojlepso Toniecnica – Mirosława Zaziąbło z Tylmanowej Nojśwarniyjso Posiadników – Małogorzata Dzierzęga z Białego Dunajca Wyróżnienia: § Katarzyna Cukier z Zakopanego § Janina Świder z Poronina § Małgorzata Bukowska z Białego Dunajca Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Jeeeeeeeeeest!!!! 31.07.06, 14:21 Jest! Jest! Juz mi sie wyświetlo! No, moim zdaniem najśwarniejso jest ta ruda. Ale inkse tyz pikne! To jo dzisiok juz nie bede haw forumowoł, ino ide se pozirać na fotki śwarnyk górolek. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Nojśwarniyjso! Wielgie braa! 01.08.06, 08:17 Dorota Strama z Bańskiej Wyżniej została wybrano Nojśwarniyjsom Góroleckom 2006 roku. Musiała być naprowde piykno i swarno, kie jom wybrali, musiała przecie umieć robić na drutak, grabić siano, robić kłacki i układać je w kopy, doić krowy, nei wartko sie pote domyć, pozbiyrać na Wybory Nojśwarniyjsej Górolecki, i to na ocak ludzi, co nie proste, kie zacnie sie ( a trza umieć) snurować długimi rzemiennymi snurowadłami sobie kierpce. Telo. Pozdrowiynio niek lecom ku Wom. Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Nojśwarniyjso! Wielgie braa! 01.08.06, 09:36 Doić krowy? No to podziwiom, bo jo kiesik próbowołek i ... nawet wstydze sie pedzieć z jakim skutkiem. A tak w ogóle to dziwi mnie ... jak to wytłumacyć, ze na tym forum jo jestem jedynym chłopem, ftóry zainteresowoł sie najśwarniejsom góroleckom? Cy jo jestem tutok jedynym chłopem heteroseksualnym cy jak? Piknie pozdrawiom! Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Nojśwarniyjso! Wielgie braa! 01.08.06, 09:40 Ja dolaczam sie do wielkich braw....Klap klap klap. A Owcarek biega po sasiadach zamiast swojego forum pilnowac. Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Nojśwarniyjso! Wielgie braa! 01.08.06, 11:33 Jo ino tak obwąchuje od casu do casu. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś