Dodaj do ulubionych

Ach Admin, Admin...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 16:18
Rozpocząłem z Ciupazką dyskusję z serii najnowszej historii Polski, a punktem
wyjścia był 15 grudzień - powstanie PZPR. Moderator struś natychmiast usunął
wątek. Pozamiatać jeszcze w Googlach hehe... Odczynić, okadzić,
pokropić...hehee...

www.google.pl/search?hl=pl&q=Powstanie+PZPR+15+grudnia&btnG=Szukaj+w+Google&lr=lang_pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Ciupazka Re: Ach Admin, Admin... IP: *.it-net.pl 14.12.06, 21:21
      Ty lepiyj tu se poźźźźźźźźźźżryj, dej se juz pokój z PZPR. Telo Ci go
      brakuje? Na wschód nie daleko, dróga wolno.

www.rzoz.chodziez.net.pl/konopie.html
      • Gość: gosc Ach, Ciupazka, Ciupazka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 23:15
        Ach, Ciupazka, Ciupazka... Przede wszystkim PZPR mi nie brakuje.Chciałem sobie,
        być może i z Tobą dysputę naukową uciąć, ale widać nic z tego. Zmuszasz mnie do
        repliki - niegrzecznej, ale się o to prosisz. Idąc Twoim rozumowaniem, tego
        widać Ci brakuje, bo w tych tematach się z rozkoszą rozpisujesz: Aids, pedzie,
        ceprogeje no i Żydzi. Kaczyńskim też bijesz brawo a kto nie bije to według
        Ciebie fuj. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=53203277
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=37978688
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=48083389&a=48083389
        Gdzie Ciupazka, człowiek renesansu?
        • Gość: Ciupazka Re: Ach i och...... IP: *.it-net.pl 15.12.06, 01:07
          Nie dziwota, ze o północy mos juz i Ty zwidy, jo syćkik toleruje, co nie
          znacy, ze dlo nik mom zyć. O cym byś tu pisoł, kieby jo Ci przykwalowała
          syćkiemu,co Ci sie zamani i co Ty fces. Ni ma tak dobrze. Ty mnie nie
          przykwalujys, nie wymogom, godom to, co mi pasuje tu i teroz, wolno
          wreście. A Tobie sie nic nie widzi i ino syćko krytykujys, tyz Ci wolno.
          A jo zaś tyz ocy mom i dobrze widze, ze prowokujys na rózne sposoby. Biję
          syćkim przecie brawo, roz w lewo, roz w prawo, casami jo tyz oberwie,
          Sportowców, polityków, zwykłych ludzi tyz trza widzieć, nie ino
          gejów , Żydów, choryk na AIDS , narkomanów, pijoków , Chińczyków i innyk
          innostrańców. Zakopane to kociołek światowy. Nie obejmies syćkiego, a ftoz
          Ci tu pomoze w tyk syćkik problemak, ftore dzień w dzień pchajom sie na ocy.
          Pozaziyrocie, skrytykujycie i telo Wos tu widać. Dej Boze, coby syćka byli
          ino takim cłekiem renesansu, jako jo. Hehe.A kaz widzis tyn renesans u członków
          z byłej PZPR, przestępczej partii, ftoro powinna być downo zdelegalizowana?
          To dzięki niej był stan wojenny.

fakty.interia.pl/galerie/fakty/stan-wojenny-w-polsce/zdjecie,357023,23
          Generałowi Jaruzelskiemu mają wreszcie zostać postawione zarzuty powołania
          związku zbrojnego o charakterze przestępczym. Decyzję, kto jeszcze oprócz
          niego zostanie oskarżony, podejmą prokuratorzy, ale głównie chodzi o grupę
          ludzi z ówczesnego kierownictwa PZPR i partyjno-rządowego, która podjęła
          decyzję o wprowadzeniu stanu wojennego. Zarzuty mają zostać przedstawione na
          wiosnę przyszłego roku. A ile to lat na to czekać trzeba było???

Adam Borowski, były działacz "Solidarności", a obecnie wydawca, promował trzy
          pozycje: "Idą pancry na Wujek", "Wojna z narodem" oraz "Opór społeczny na
          Mazowszu, 13 grudnia 1981-4 czerwca 1989".

"Książki te to zbiory świadectw uczestników wydarzeń stanu wojennego i
          późniejszych - to zarówno tragiczne, jak i nieco bardziej optymistyczne
          wspomnienia zwykłych ludzi z tamtego okresu"

"Zbiór codziennych zapisków prowadzonych w okresie od 13 grudnia 1981 do
          września 1986 roku" i "opis dnia codziennego w tamtym okresie" - przedstawia
          książka "Stan wojenny. Ostatni atak systemu" wydana przez Ośrodek KARTA,
          (Zbigniew Gluza). Książka powstała w związku z przypadającą 13 grudnia 25.
          rocznicą wprowadzenia stanu wojennego. No i dobrze, ze wreszcie można o tym
          pisać, czytać ale nie marzyć do powrotu poprzedniego systemu.
          Przeszłam to na własnej skórze, beknęło mi sie także...a obecnie, nie chcę
          aby bekało mi sie tym, o czym wspominasz i dajesz linki. Czytam, oczy
          otwieram i nie dowierzam... Ba podejrzewam, że nowemu systemowei też
          potrzebni są wrogowie, choćby z urojenia. Stąd te marsze wolności,
          publikacje w Polonica o Żydach, i inne wymyślne prowokacje. Ktoś to
          pisze...jeszcze mu za to płacą...Perfidne, wyuzdane metody walki z
          człowiekiem i telo, bez względu ma system.
    • Gość: gosc Re: ojojoj.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 09:12
      Za komuny też pisać o pewnych tematach nie można było a niektóre dziadki i
      ojcowie po cichu gadali o tematach przez władze zakazane. Nie stawiam znaku
      równania z martyrologią Polakow i przewodnią najsłuszniejszą (przyczyną naszej
      martyrologii) ale o fakt mi chodzi. Widzę tu temat tabu i to mnie śmieszy. Masz
      rację, posłużyłem się prowokacją bo chciałem sprawdzić, a byłem tego pewny, jak
      zareagujesz. Nie zaskoczyła mnie Twoja odpowiedź. Pokolenie wychowane w systemie
      totalitarnym ma nawyki, ojojoj...Są tematy o których się mówi i są tematy które
      się skrywa. Ojojoj....
      • Gość: Ciupazka Re: ojojoj.... IP: *.it-net.pl 15.12.06, 09:24
        Coz teroz Ty telo jojcyz? A Tyś nie z tego pokolenia? Były cłonek PZPR? Teroz
        farbowany lisek? Emigrant, cy jako?
        • Gość: gosc Re: ojojoj.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 09:40
          z tego, z tego...a nie farbowany tylko posiwiały ze mnie goscgosc bo wiele już
          widziałem i słyszałem...Miłego dnia Ciupazko, wywlekaj dalej tematy i badź dla
          nas dobra na jesień, zimę, wiosnę i lato....
      • Gość: gosc Re: ojojoj.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 09:29
        Połowa Polaków popiera decyzję o wprowadzeniu stanu wojennego
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3788829.html

Polacy nie chcą degradacji Jaruzelskiego
        wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=8171&wid=8644630&rfbawp=1166170639.972&ticaid=12dca
        W trakcie obchodów 25. rocznicy stanu wojennego, premier i prezydent poparli
        propozycję degradacji generała Wojciecha Jaruzelskiego - przypomina "Gazeta
        Wyborcza".

Wyniki sondażu PBS DGA dla "Gazety Wyborczej" pokazują, że Polacy odrzucają tę
        propozycję. Na pytanie: "Czy Wojciecha Jaruzelskiego powinno się pozbawić
        stopnia generała?" 63% respondentów odpowiedziało "nie", 31% "tak" i 6% "trudno
        powiedzieć".
        Według "GW", przeciw odebraniu generalskich pagonów są zwolennicy lewicy, ale i
        elektorat często używającej antykomunistycznych haseł PO. Za odebraniem są zaś
        wyborcy PiS, lecz tylko niewielką większością głosów.
        • Gość: Ciupazka Re: ojojoj.... IP: *.it-net.pl 15.12.06, 09:58
          A co Ty się dziwisz, ze tylko połowa Polaków? Ci co obecnie mają 25 lat,
          inaczej to widzą, bo byli w brzuszkach u mamy, to nawet nie jest dziwne, że
          tylko 50% społeczeństwa pamięta ten czas i pochyla głowę nad tymi, których już
          nie ma. Z roku na rok ten procent będzie spadał, ludzie pomrą a młodzież należy
          uczyć historii i tyle. Mają o tym nie wiedzieć???

Odnośnie degradacji stopni generała jestem prociw! W stanie wojennym ludzi
          pozbawiali też dziekaństwa na uczelniach, kierownictwa katedr,instytutów,
          hale tytułów naukowych ni mieli prawa im odebrać. Tak samo i teroz. Ta
          propozycja degradacji jest durna i telo. Jo nie jest w PiS-ie, nie zawse
          popre PiS i jego durnowate pomysły, zaś ni ma ik (tyk głuptoków) tak duzo
          (31%). A lewica i PO fciały się przypodobać społeczeństwu, cy komu? Sami
          sobie. Nieftorzy dalyj nic nie rozumiejom z tego co sie stało 25 roków temu.
          Mało tego, sobie przypisujom syćko i tyn dobrobyt, ftory teroz momy... Sami o
          sie zadbali, bajako. Konta w bankach na zachodzie a z dalyka ino krytyka.
          Telo umiecie.
          • Gość: warszawiak Re: ojojoj.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 10:32
            Ciupazka napisał(a):
            A co Ty się dziwisz, ze tylko połowa Polaków? Ci co obecnie mają 25 lat,
            inaczej to widzą, bo byli w brzuszkach u mamy, to nawet nie jest dziwne, że
            tylko 50% społeczeństwa pamięta ten czas i pochyla głowę nad tymi, których już
            nie ma. Z roku na rok ten procent będzie spadał, ludzie pomrą a młodzież należy
            uczyć historii i tyle. Mają o tym nie wiedzieć???

A kto uczył historii?Tyle mlodych pojawilo sie "profesorow" po 1989 roku
            szkolach i co?Jaki mamy efekt?
            • ciupazka Re: ojojoj.... 15.12.06, 12:39
              "Tyle mlodych pojawilo sie "profesorow" po 1989 roku
              szkołach i co?"

Bo komunistyczni "profesorowie" spod znaku PZPR dalej uczyli, nieprawdaż.
              Buntowszczyki ujechały na zachód, bo musiały, albo po stanie wojennym
              przyszłości w tym kraju nie widziały! Skutki, skutki kolego Warszawiaku, tylko
              skutki. A pozytywne jednostki nie wiedziały od czego zacząć, czy od Katynia,
              czy stan wojenny potępiać, czy nadal walczyć z patologią w kraju. A po
              stanie wojennym , kiedy wszyscy dostali na odlew w pysk, rece same
              opadały, nawet najwytrwalszym. Tu właśnie zbrodnię wprowadzenia stanu
              wojennego widać było dobitnie. I co minęło 25 lat i niektórzy jeszcze go
              bronią?! Ot, choćby billy, popatrz jaką mi dał odpowiedź, kiedy zacytowałam
              nazwiska internowanych w Zakopanem - " widocznie im się nalezało"

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=9647451&a=53896867&s=1

ojojoj. trzymajcie mnie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka