Dodaj do ulubionych

Czy masz swoje ulubione zakatki w Tatrach?

IP: 80.72.65.* 06.06.03, 16:33
Bo ja tak! Jest ich wiele - Rusinowa, Piecistawy, prog Czarnego Stawu pod
Rysami, Przyslop Mietusi, Strazyska - cichy zakatek nad polana na potoku, z
dala od szlaku, gdzie Giewont wali sie na glowe, pachna lepiezniki i chce mi
sie krzyczec...
Obserwuj wątek
    • Gość: łorto Re: Czy masz swoje ulubione zakatki w Tatrach? IP: *.szczecin.pl 06.06.03, 23:26
      Czarny Staw Gąsienicowy, Dolina Małej Łąki, Dolina Strążyska (niedaleko
      mieszkamy)
      • Gość: Rumcajs Re: Czy masz swoje ulubione zakatki w Tatrach? IP: 80.72.65.* 07.06.03, 00:08
        W zeszlym roku "mieszkalem" na Kasprusiu nad skrzyzowaniem z Orkana - cichutko,
        spokojnie, pare krokow na Walczacki W. Widok z balkonu na Giewont, siano
        pachnialo, wieczorowa pora - iluminacje kolejki na Gubalowke. Wiesz, ze nie
        wyprobowalem tej nowej kolejki? Musze kiedys sie wybrac pasmem gubalowskim na
        Harende...
        • Gość: Ciupazka Re: Czy masz swoje ulubione zakatki w Tatrach? IP: *.it-net.pl 07.06.03, 07:10
          Syćko moje, syćko , nie wase! To moje zakątki, moje, moje, moje, wy se
          mozecie ino poobzierać, hehehe, telo wom pozwolom i cysto w nik
          ostawić, jak wyjeżdzocie z tych zakątków nasych. Telo. Pozdr.
    • Gość: Basisty Re: Czy masz swoje ulubione zakatki w Tatrach? IP: *.localdomain / 10.0.10.* / *.kim.pl 07.06.03, 10:27
      Tako sie mi podobo, co syrokie krzize mo
      a nie takie strasydło, co mo zadek jak igła.

Ba tak po prowdzie to sie mi Zawrat widzi. Bedzie sie moze pytać cymu? Ano bez
      to ze wiele cłeka kie go z dołu uwidzi to sie ino zwyrto do zadku, i włoconc
      nogami idzie nazod. Ba haj.
      • Gość: Rumcajs Re: Czy masz swoje ulubione zakatki w Tatrach? IP: 80.72.65.* 07.06.03, 14:18
        Paccie ludziska jako zazdrosnica! Ciupazko! Nie bydz telo pazerna i ostow i nam
        kapecke, cobysmy i my naciesyli ocy i duse w tyk nasyk Tatrak.
        • Gość: Rumcajs Re: Czy masz swoje ulubione zakatki w Tatrach? IP: 80.72.65.* 07.06.03, 14:43
          Do Basistego! Nei momy muzyke - Basisty jes, jo zgrzipiem na skrzipeckach a
          Ciupazka nom pobockuje...
          • Gość: Ciupazka Re: Czy masz swoje ulubione zakatki w Tatrach? IP: *.it-net.pl 08.06.03, 11:41
            Gość portalu: Rumcajs napisał(a):

> Do Basistego! Nei momy muzyke - Basisty jes, jo zgrzipiem na skrzipeckach a
            > Ciupazka nom pobockuje...

Racej pociupazy....hehehe.
      • Gość: Ciupazka Re: Do basisty IP: 212.182.27.* 07.06.03, 14:44
        Gość portalu: Basisty napisał(a):

> Tako sie mi podobo, co syrokie krzize mo
        > a nie takie strasydło, co mo zadek jak igła.
        >
        > Ba tak po prowdzie to sie mi Zawrat widzi. Bedzie sie moze pytać cymu? Ano
        bez
        > to ze wiele cłeka kie go z dołu uwidzi to sie ino zwyrto do zadku, i włoconc
        > nogami idzie nazod. Ba haj.

Witojcie Basisty! Dobrze , zescie tu! Poukwalujemy krzesnoojce troske s wami
        w sieci, ba jako. Przecie sie nie pogniewocie na mnie za to , ba haj!

Pytom pieknie , jak mocie troske casu, a i ochoty, to róbcie jakom
        takom goniacke s nami, abo z kim ta fcecie, bo nos juz nie telo nogi,
        co palce od klawiatury bolom....
        Ładnyście Zokopanemu prezent zrobiył na te 70 roków Zokopanego, jak na
        tyn nas 2000 post. Bars pieknie dziękujom wom, co tu goniom, a i juz
        zodyski dostali od tyj goniacki, ba haj!Telo. Pozdr.

P.S. Kiebyk tak jesce mogła w sieci hipnonć na tyn msze naskom na
        Krzeptówkach jutro, a tu sie nie do... Hale spiewom razem s wami
        i "Turlikami" i pozdrowiom całom nasom dziedzine. hej!
        • Gość: Kazik no no fajno jest IP: *.xdoom.net 08.06.03, 16:24
          Zajebisty jest Dul Bileho Labe, Obri Dul, Kotelni Jamy, Labsky Dul, Kozi
          Hrbety. Znacie ?
          • Gość: Ciupazka Re: no no fajno jest IP: *.it-net.pl 08.06.03, 16:45
            Nosieło mie tam, troche musiałak, bo chłop sie wspinoł... terroryzowoł
            całom rodzine, nawet dzieci, ni mom mu za złe , ba haj. Rok w rok , dwa
            razy do roku jeżdźiyło sie w Tatry nase i Tatry Słowackie z linom, abo z
            nartami.
            Dzięki nasemu neodzałowanemu przyjacielowi z TANAP-u Stanisławowi
            Samuhelowi, ftory pracowoł w Horskiej Słuzbie, mielimy co roku powolenke
            na horolezeckie biwakowiska nowysej połozone w Tatrach Słowackich.
            Cudo, mało pedzieć, dusa w niebie...Dobrze, ze tyn cas cłek dobrze
            zagospodarowoł i wykorzystoł, bo sie juz nie wróci Kazicku, no nie? To
            było to! Marzy mi sie jesce roz przelecieć syćkie choć doliny w Tatrach
            na Słowacji, Tatry Bielskie, Kras Słovenska, Tatry Niskie. A cy tak beee,
            ftoz wie?
            • Gość: Kazik Re: no no fajno jest IP: *.xdoom.net 08.06.03, 22:00
              No Ciupago! To dałaś się mi złapać hehehe! Bo miejsca, które zaznaczyłem nie
              leżą w Słowackich Tatrach, jeno w Czeskich Karkonoszach ! Pozdrawiam :)))
              • Gość: Ciupazka Re: no no fajno jest IP: *.it-net.pl 08.06.03, 22:08
                ... Jesce jak! A tam faktycznie nie byłak, nic to, tak myślałak, ze robis
                podpuche używajęcy słów pepików, hale nie myślałak, ześ telo złośliwy, a
                nie fciało mi sie sprowdzać na mapie. Hale, hale kieś tu właź na wątek
                Rumcajsa;"sącząc powoli" i stawiom super nolewecke z pigwowca, No to:
                widzem Cie Kazik! chlup!Ino cobyś sie nie opił, wartko przechodź na tamtyn
                wątek.Hej!
                • Gość: Rumcajs Czy masz swoje ulubione zakatki w Tatrach? IP: 80.72.65.* 08.06.03, 22:22
                  I wcale nie jest fajno! Kaziku! Ten watek dotyczy tylko i wylacznie Tatr. Zaluz
                  swoj watek - nawet o dupie Maryny - to podyskutujemy. A z tymi pstragami w
                  Czarnym Stawie - to szkoda, ze nikt ci nie dal w p.....l. Wcale nie masz sie
                  czym chwalic! Nawet mam pewne watpliwosci co do twojej kapieli w w/w miejscu.
                  Koloryzujesz koles!
                  • Gość: Ciupazka Re: Czy masz swoje ulubione zakatki w Tatrach? IP: *.it-net.pl 08.06.03, 23:18
                    To i mnie sie dostało, przy okazji, zaloz ci za skóre Kazik, widzem, ze
                    dobrze bocys ty s...goralski, hale, hale, złaze i jo z tego wątku twojego,
                    bo zaś jo nie na temat godom, hehehe. A tak , jaze sie boje pytać, cy
                    tam prose Pana Rumcajsa to mozemy iść?
                    • Gość: Rumcajs Re: Czy masz swoje ulubione zakatki w Tatrach? IP: 80.72.65.* 08.06.03, 23:28
                      Podz Ciupazko na moj "pijaocki" wontek i uwidzis co u mnie sie dzieje w
                      chalupie. A Kazik jes je chlop bez jaj. Jesli sie kompol w Cornym Stawie to
                      jaja mu we wodzie sie potraciely! Wiys dziodu sakramencki jaka tam jes
                      temperatura wody? Nie wies! Sprowdz i wte kufe drzyj i pytoj dochtora, to ci
                      powiy kielo clowiek moze siedzic w telim zimnisku. Haj!
                  • Gość: Kazik Re: Czy masz swoje ulubione zakatki w Tatrach? IP: *.xdoom.net 08.06.03, 23:48
                    Walnij se coś na uspokojenie bo kłębek nerwów z Ciebie. Tym tonem ani bluzgami
                    nie przynosisz chwały góralikom, a potwierdzasz jeno zaściankowość! A co do
                    wątków, to moja sprawa gdzie pisze i o czym, i nic Ci do tego! Dziabnij se
                    waleriany na zęba :) A z tą temperaturą w stawiku to nie przesadzaj, nie jest
                    taka mega zimna
                    • Gość: Rumcajs Re: Czy masz swoje ulubione zakatki w Tatrach? IP: 80.72.65.* 08.06.03, 23:59
                      Ty sie o moje nerwy nie martw! A zanim cos powiesz - najpierw to przemysl i nie
                      wyskakuj jak Filip z konopii. Ja w kazdym razie nigdy bym sie nie chwalil tak
                      jak ty przekraczaniem przepisow. To tez doklada pewien rys do twojego portretu.
                      A moze to ty jestes ten dziadek, co "liczeniem" pstragow wyludzal wodke od
                      turystow?
                      • Gość: Ciupazka Re: Czy masz swoje ulubione zakatki w Tatrach? IP: *.it-net.pl 09.06.03, 07:50

... wojna? Na bitke wybiercie Polane Chochołowskom. A ciupazki som? Jakby
                        co, abo co , to my som , ino powiedzcie kie? Narazie jo uciekom,( boje sie) i
                        ni ma mnie. Hej!
                        • Gość: Rumcajs Re: Czy masz swoje ulubione zakatki w Tatrach? IP: 80.72.65.* 09.06.03, 08:55
                          Eeee tam, zaraz wojna... Za wciskanie ciemnoty? Pstragi w Czarnym Stawie pod
                          Rysami...Hahaha! Na patelni na Krupowkach - tak! Naturalnie zarybionymi stawami
                          w Tatrach jest tylko Morskie Oko i Popradzki Staw (oprocz potokow). W Zielonym
                          i Czarnym Stawie Gasienicowym tez zyja pstragi, ale sa one wprowadzone
                          sztucznie. Probowano zarybic i Czarny Staw pod Rysami, proby jednak sie nie
                          powiodly. Oprocz tego temp.wody w/w stawie rzadko przekracza 7-8 st.C i
                          wystepuje tam zjawisko termokliny (b.niebezpieczne dla organizmu ludzkiego).
                          Niedlugo dowiemy sie z tego samego "zrodla", ze pod Kazalnice przeprowadzil sie
                          Nessy, bo znudzilo mu sie straszenie turystow w Szkocji.
        • Gość: Basisty Re: Do Ciupazki IP: *.localdomain / 10.0.10.* / *.kim.pl 09.06.03, 09:44
          piyknie dzienkujem za to ze mie pytocie na posiady, kie ino beem zdoloł, to
          beem pisoł s wami. A ty Ciupazko łostroś, nale nie dziwota kie furt tu jenzyk
          brusis.

hej, siekiereckom zacion
          piłeckom piłowoł
          takie dziywce naloz
          jakbyś odmalowoł
          • ciupazka Re: Do Ciupazki 25.04.04, 23:28
            Naobiecowoł, naobiecowoł, a głuptokowi radość, haj! Hale go tu widzimy, he?
            • ciupazka Re: Do syćkik turystów.... 09.11.04, 01:04
              ...tukali dzisiok w mass mediach, ze ka ino turyści fcom, tam na włosnom
              odpowiedzialność w nasyk Taterkach mogom se chodzić. Tak se myślem i
              kalkulujym coz tak kadzom turystom, he? I fto to robi? I zaś dumacka, cy to
              dobrze, zy źle, nydyć cas pokoze. A kie nie wiada o co to chodzi, to
              napewno o dudki. Zarobić mozno na turyście i to nie mało, na niescęśniku
              tyz... bo za syćko, a przede syćkim , za swojom nieodpowiedzialność bee
              musioł turysta se zapłacić. Nawet jak pomrze...Ściągnom z NFZ,
              ZUS-u ... A moze, kie bee więcej wypodkow, to warcyj na śmigło dudki sie
              nońdom. He? Grunt, co by sie syćko kręciyło Polityka, cy ki pieron?
              Ciekawość, jako Wy Forumowice na to patrzycie?
              Telo. Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka