Dodaj do ulubionych

prośba o pomoc - sprawdzenie w KW

IP: *.pl.abb.com 16.06.03, 09:44
Szanowni Forumowicze,
zwracam się z gorącą prośbą o pomoc w sprawdzeniu w Sądzie Wieczystoksięgowym
w Zakopanem wpisów w pewnej Księdze Wieczystej. Gdyby znalazły się osoby
skłonnne do pomocy proszą o kontakt na maila : killla@gazeta.pl
Wszelkie formalności (zamówienia akt itp ) mogę załatwić telefonicznie,
niestety informacji o wpisach nie są udzielane telefonicznie, a na odpis z KW
musiałbym poczekać co najmniej tydzień.
W rewanżu mogę zaofiarować podobnego typu usługę we Wrocławiu (ew. również
substytucję)
Pozdrawiam KK
Obserwuj wątek
    • Gość: Ciupazka Re: prośba o pomoc - sprawdzenie w KW IP: *.it-net.pl 16.06.03, 10:58
      Nie wiem, cyś chłopie zdrowy na umyśle, bier sie w podróz i se załatwioj
      som. To twój problem i ty go musis som se pilnować! Nie sukoj głupich na
      Forum, ba haj! Telo. Pozdr.
      • michalowy1 Re: prośba o pomoc - sprawdzenie w KW 16.06.03, 11:11
        Gość portalu: Ciupazka napisał(a):

> Nie wiem, cyś chłopie zdrowy na umyśle, bier sie w podróz i se załatwioj
        > som. To twój problem i ty go musis som se pilnować! Nie sukoj głupich
        na
        >
        > Forum, ba haj! Telo. Pozdr.
        -

Ale z ciebie suka. Parszywa kutwa. Tak reagujesz na prosbe o pomoc. Glupia
        zdzira.
        • Gość: uiuiuiu Re: prośba o pomoc - sprawdzenie w KW IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 16.06.03, 12:30
          michalowy1 napisał:

> Ale z ciebie suka. Parszywa kutwa. Tak reagujesz na prosbe o pomoc. Glupia
          > zdzira.
          =========
          Spokojnie panie Michałowy. Trzeba się przyzwyczaić do nieprzemyśłanych czasem
          postów Ciupazki. Ale ty też mółbyś troche łagodniej reagować, no nie?
          • Gość: Ciupazka Re: prośba o pomoc - sprawdzenie w KW IP: 212.182.27.* 16.06.03, 13:04
            Jesce jedyn mądry sie obezwoł, ftory gotowe rod widzi mieć, i coby za
            niego zrobiyli, sukoj dalyj głupiego, jo wiem co godom i pise, ba nawet
            do kogo, hehehe....Dzięki uiuiuiu, ześ go troske zmył, bo mu sie nolezy.
            Telo.
            • Gość: uiuiuiu Re: prośba o pomoc - sprawdzenie w KW IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 16.06.03, 13:14

> Jesce jedyn mądry sie obezwoł, ftory gotowe rod widzi mieć, i coby za
              > niego zrobiyli, sukoj dalyj głupiego, jo wiem co godom i pise, ba
              nawet
              > do kogo, hehehe....Dzięki uiuiuiu, ześ go troske zmył, bo mu sie nolezy.
              > Telo.
              =========
              Żle mnie zrozumiałaś. Nikogo nie zmyłem. wrócielm tylko uwagę. Sama też mnie
              rozczarowałaś. Paskudnie zareagowałaś na prośbe. Ja akurat rozumiem o co tem
              ktoś prosił. Faktycznie - niektóre dane udostepniane są bez problemu, tylko
              trzeba fizycznie zgłosić się w sądzie. A to bywa czasem kłopotliwe - ze względu
              na odległóść.
              Tymczasem Twój atak typu "aa bo głupiego szukasz" był niesmaczny. Przynajmniej
              w moim odbiorze.
              • Gość: Ciupazka Re: prośba o pomoc - sprawdzenie w KW IP: 212.182.27.* 16.06.03, 14:22
                Niestety sprawy sądowe wymagają osobistego kontaktu, lub upoważnienia na
                piśmie z urzędu pełnomocnika do ich załatwiania. Tego by brakowało, żeby
                za mnie kto chcial i kiedy chciał dobierał się do moich ksiąg wieczystych,
                akurat! Wypraszam sobie osobiście. Wątek uwazam za prowokację wymierzoną
                przeciw pracownikom administracyjnym sądownictwa. Jeszcze dzisiaj udam sie
                do radcy prawnego w tej sprawie. Telo. Pozdr.
                • Gość: KK Re: prośba o pomoc - sprawdzenie w KW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.03, 15:06
                  Szanowna Pani, tak się składa że ja jestem radcą prawnym i mogę Panią
                  poinformowac że WSZYSTKIE KSIĘGI WIECZYSTE są JAWNE, nawet te dotyczące Pani
                  nieruchomości. KAŻDY może sobie przyjść do Sądu i sprawdzić, co jest w nich
                  zapisane.(kredyty, hipoteki, egzekucje komornicze itp). Nie trzeba do tego
                  żadnego pełnomocncitwa, może to zrobić każda osoba "z ulicy".
                  Faktem jest że sprawdzenie informacji o które proszę potrwało by nie więcej
                  niż 5 minut, więc trochę mija się z celem przyjeżdżanie specjalnie po to z
                  Wrocławia. Na wakacje odwiedzić Zakopane - z przyjemnością(byłem już kilka
                  razy), dla załatwienia takiego drobiazgu tracić praktycznie dwa dni - dziękuję
                  bardzo. Stąd moja prośba. To chyba nic złego że proszę o pomoc, a w rewanżu
                  mogę zaofiarować podobną usługę we Wrocławiu. Prawnicy często świadczą sobie
                  tego typu przysługi, zamiast w drobnych sprawach podróżowac po całej Polsce.
                  pozdr. KK
                  PS zapewniam że nie mam zamiaru sprawdzać Księgi Wieczystej Pani
                  nieruchomości, chodzi o pewną dużą firmę spoza Zakopanego
                  • Gość: prawnik Re: prośba o pomoc - sprawdzenie w KW IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 16.06.03, 16:51
                    Dobrze, że pan zaznaczył, : radcy prawni, ale do tego też słuzy informacja
                    poprzez sieć dla prawnikow, a nie Forum, a rzetelny radca prawny sam
                    osobiscie zbiera potrzebną mu informację, a nie wysługuje się
                    Forumoowiczami. Chyba Firma płaci panu za coś, nieprawdaż?
                    • Gość: KK Re: prośba o pomoc - sprawdzenie w KW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.03, 19:10
                      Szanowny Panie Prawniku, gwoli ścisłości to nie ta firma mi płaci, wręcz
                      przeciwnie. Szukam nieruchomości dłużnika, który od wielu miesięcy zwodzi
                      licznych wierzycieli, komorników i sądy. Udało mi się ustalić namiary na kilka
                      nieruchomości, których wieczystym uzytkownikiem przed kilku laty byla ta firma.
                      Mam możliwość zabezpieczenia mego mocodawcy przes wpis hipoteki przymusowej,
                      jedank wczesniej musze sie upewnic, czy uzytkownikiem tej nieruchomosci nadal
                      jest ta firma. to dosyc nieskoplikowana czynnosc, wystaczy "rzucić okiem" do KW
                      czy nadal tam figuruje ta firma. Uzyskanie odpisu z KW trwa do kilku tygodni,
                      zależnie od obłożenia sądu. Ponieważ ustaliłem kilkanascie nieruchomosci w
                      obszarach własciwosci kilku Sądów Wieczystkosięgowych nie mam mozliwosci by je
                      wszytskie objechac. Nie mam znajomych prawników w Zakopanem,stąd pojawiła się
                      moja prośba na forum Zakopanego. Nie chciałem dzwonić do Kancelarii
                      Prawniczych w Zakopanem, bo wydawało mi się że na forum znajdzie się osoba,
                      która z czystej życzliwości będzie gotowa na taką przysługę, nie miałem zamiaru
                      wywoływac burzliwego wątku (pozdr. dla Ciupazki :))
                      PS najwyrazniej jeszcze przez długi czas tacy naciągacze jak poszukiwany przeze
                      mnie dłużnik bedą mogli byc bezkarni, skoro zamiast w wesprzec mojej prośby
                      Szanowny Pan Prawnik z Lublina woli zastanwiać się kto i za co płaci mi
                      pieniądze.
                      • Gość: Rumcajs Re: prośba o pomoc - sprawdzenie w KW IP: 80.72.65.* 16.06.03, 19:26
                        No! Moze maly pojedynek? Od dawna nie bylo na FZ. I juz nie bedzie czat! Jednym
                        wystrzalem - 2 pieczenie! ;o)))
                        • Gość: Ciupazka Re: prośba o pomoc - sprawdzenie w KW IP: *.it-net.pl 16.06.03, 20:15
                          Do d..., a po nasemu: do rici z takimi prawnikami i radcami prawnymi...

K O N I E C D Y S K U S J I.( przynojmniyj z mojyj strony). Prawo? - to
                          usankcjonowane B E Z P R A W I E.
                          Wyłudzać piniądze , ooouuu, to potreficie, ba jako! We łbie sie nie
                          mieści, kozdy, kozdemu moze sukać w aktach, wyciągać akty wozne, a nawet
                          je niscyć? Ni mo fto s wami porządku zrobić. I nie dziwota, ze co drugi
                          sprawe przerżnie w Sądzie dzięki tym kochanym przepisom , pewnie jesce z
                          casów nasej radosnej twórcości. Pocekojciez i wy, moze sie do wos
                          dobierom , moze sie to zmieni wreście, co dej Boze jamynt!

• michalowy1 Re: prośba o pomoc - sprawdzenie w KW 19.06.03, 20:56
                            Ciupazko - ze zdumieniem konstatuje, że ty jesteś po prostu pojebana. Może
                            napiszę tak, zeby ci było latwiej zrozumieć: POJEBNANA. Co ty w ogóle tu
                            wypisujesz? Toż to horror.

> Do d..., a po nasemu: do rici z takimi prawnikami i radcami prawnymi...
                            > Wyłudzać piniądze , ooouuu, to potreficie, ba jako! We łbie sie nie
                            > mieści, kozdy, kozdemu moze sukać w aktach, wyciągać akty wozne, a nawet
                            > je niscyć? Ni mo fto s wami porządku zrobić. I nie dziwota, ze co drugi
                            > sprawe przerżnie w Sądzie dzięki tym kochanym przepisom , pewnie jesce
                            z
                            > casów nasej radosnej twórcości. Pocekojciez i wy, moze sie do wos
                            > dobierom , moze sie to zmieni wreście, co dej Boze jamynt!
                            >
                            ========
                            Durna kretynko. Szacunku do prawa się naucz. I pomysleć, że takie ścierwo jak
                            ty - uczy młodych ludzi. Spierdalaj z tego Lublina. Ale lepiej nie wracaj na
                            Podhale, bo tam takich cip na pewno nie potrzeba. Najlepiej wracaj na Wschód,
                            gdzie tak ci się podobało. Tam bedziesz mogla bajdurzyć - ludzie złaknieni
                            polskiego "słowa" nie będą wrażliwi na pierdoly jakie mówisz, ale pewnie
                            chętnie posluchają samej melodyki języka.
                            • Gość: Rumcajs Re: prośba o pomoc - sprawdzenie w KW IP: 80.72.65.* 19.06.03, 21:56
                              Roz! To Ty sobie experymentujesz po obronie? Nie wiem czy to dobry sposob
                              na "wprawianie sie" w aplikacje...
                              • Gość: Rumcajs Re: prośba o pomoc - sprawdzenie w KW IP: 80.72.65.* 19.06.03, 22:05
                                P.S. Nieeee, to nie Roz-ek! To Kazik - jego "folklor" i 5 l zolci. Poluzuj
                                michalowy1, bo do 50-tki nie dociagniesz, a my sie bedziemy dalej cieszyc
                                dobrym zdrowiem! Przerzuc sie na watek o kotach! Tam bardziej jest miejsce na
                                udry!
                              • Gość: uiuiuiu Roz? IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 20.06.03, 00:28
                                Gość portalu: Rumcajs napisał:

> Roz! To Ty sobie experymentujesz po obronie? Nie wiem czy to dobry sposob
                                > na "wprawianie sie" w aplikacje...

Roz nie studiuje prawa. Tak mi się wydaje przynajmniej.
                                • Gość: Klasyk Re: do michałowy1 IP: *.it-net.pl 22.06.03, 18:21
                                  Czy pan michałowy1 reprezentuje prawo, że tak go to ruszyło? Przypominam o
                                  kulturze przynajmniej w słowach, już nie mówię o treści...80% racji leży po
                                  stronie Ciupazki, niestety!
                                  • Gość: uiuiuiu Re: do Klasyka IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 18:33
                                    Przepraszam, że sie wtrącam, ale nie bardzo rozumiem. W czym Ciupazka ma rację?
                                    Przecież z niektórymi danymi z ksiąg wieczystych jest - jak nie przymierzając z
                                    deklaracjami majątkowymi radnych. Są one jawne, ale trzeba się osobście,
                                    personalnie - zjawić w urzędzie miasta, czy gminy, żeby je przejrzeć. Przez
                                    telefon, ani pisemnie nikt Ci ich nie przekarze... No więc, w czym ma rację,
                                    niejaka pani C.?
                                    ======
                                    Gość portalu: Klasyk napisał(a):
                                    > 80% racji leży po stronie Ciupazki, niestety!
                                    • Gość: KK już dostałem ten odpis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.03, 22:50
                                      witam ponownie, właśnie dziś dostałem z Sądu w Zakopanem odpis z interesującej
                                      mnie księgi wieczystej niesolidnego dłuznika (trwało to 3 tygodnie).

Teraz biorę się za księge wieczystą Ciupazki, będę tam wpisywał mnóstwo
                                      hipotek, wyrywał kartki, bazgrał i plamił kawą a na koniec podwędzę akta z
                                      Sądu i fragmenty bedę publikował na niniejszym forum :))

Pozdrawiam Górali
                                      • Gość: Rumcajs Re: już dostałem ten odpis IP: 80.72.65.* 02.07.03, 23:06
                                        Post godny mentalnosci polskiej palestry. Ironicznie gratuluje...
                                      • Gość: Ciupazka Re: już dostałem ten odpis IP: *.it-net.pl 02.07.03, 23:06
                                        Dej Boze ,zebyś mi cosik wynoloz. Sukoj, sukoj, a jak nońdzies, to na mój
                                        dusiu, połowe z tego ci dom, po prostu za darmo, dom. A teroz sie zacne
                                        modlić o to, cobyś ino naloz, hehehe. Cosi przydługo to Zokopane sukało,
                                        przynojmniyj na mój gust. A zodyn z Forumowiców nie fcioł ci pomóc, jaze
                                        dziwne... Telo Pozdr. Ciekawe, cy wiym kogo? Beskurcyjo jedna!?
                                        • Gość: KK Re: już dostałem ten odpis IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.07.03, 09:00
                                          Dzięki za ofertę ("pół domu"), ale nie skorzystam. :) Mój poprzedni post był
                                          rzeczywiście ironiczny, gdyż rozbawiło mnie twoje święte oburzenie na fakt, że
                                          każdy może przeglądać Księgi Wieczyste. Takie jest prawo, a służyć ma to temu,
                                          aby jakiś nieszczęśnik nie kupił np. domu z dożywotnio tam przypisaną babcią
                                          do utrzymania, albo wielkim kredytem bankowym do spłacenia. Ale nikt poza
                                          sędziami nie robi w miej dopisków, wyrywanie kartek nie wchodzi w rachubę, a
                                          np. każde dokonywane przez sędziego wykreślenie musi być czytelne (tak aby
                                          było widać co tam wcześniej było napisane) i zrobione innym kolorem. Także nie
                                          obawiaj się nikt ci krzywdy nie zrobi, jeżeli sama nie narobisz długów ...

Dłużnika pewnie nie znasz bo to firma, która w zasadzie działa na Śląsku, ale
                                          nieruchomości ma porozrzucane po całej Polsce (trzeba było zaproponować mi
                                          pomoc, to byś zaspokoiła swoją ciekawość :)).

Odnośnie szybkości działania Sądu w Zakopanem to mogę tylko zaznaczyć, że w
                                          ten sam dzień wysłałem wnioski do 7 różnych Sądów, a do tej pory odpis
                                          dostałem tylko z Zakopanego...
                                          • Gość: Ciupazka Re: mam i ja uwagi... IP: *.it-net.pl 03.07.03, 11:11
                                            Nie tłumacz mi spraw, mam radcę prawnego w chałupie d/s administracyjnych, z
                                            10 -letnia praktyką w NSA i co nieco orientuję sie , co potrafią robić
                                            nieuczciwi prawnicy, pomijając swoją przegraną sprawę, nie gdzie indziej,
                                            jak na Podhalu , a potem w Nowym Sączu. Nie chcę do tego wracać, życia prawo
                                            nie wróciło, a ból pozostał i mieszane uczucia, co do litery prawa. Skoro
                                            jest tak dobrze, to dlaczego wprowadzono aż 300 poprawek do prawa karnego, he?
                                            Wydaje mi się, że ten wątek (poprawki) jako prawnik rozwiń i uświadom
                                            maluczkich. Telo.Pozdr. A przy okazji zwróć prawniku niektórym Forumowiczom
                                            uwagę na artykułowanie wypowiedzi na Forum, chamskie słownictwo, poniżanie
                                            człowieka, uwłaczanie godności ludzkiej itp.,itd.... na porządku dziennym. To
                                            cię prawniku nie razi?
                                            • Gość: KK Re: mam i ja uwagi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.03, 20:02
                                              zmiany w prawie karnym ? Trudno mi sie wypowiadać, nie jestem specjalistą w tym
                                              zakresie, zajmuję praktycznie się wyłącznie sprawami gospodarczymi. Wiem jedno,
                                              żadne zmiany w kodeksach nie dadzą wiele dopóki policja nie będzie dysponować
                                              nowoczesnym sprzętem, łącznością, błyskawicznym dostępem do ogólnopolskich
                                              (europejskich ?) baz danych itp. Prawda jest taka, że jeżeli nie znajdą
                                              (zabezpieczą) śladów bezpośrednio po przestępstwie, bądź nie trafią na ślad
                                              sprawcy w pierwszych kilku dniach, sprawa i tak tarfi na półkę....niezależnie
                                              co będzie wpisane w ustawie.

odnośnie pojawiających się na forum chamskich wypowiedzi, wyzwisk itp. , to
                                              swoimi wypowiedziami każdy daje świadectwo o sobie. Z drugiej strony
                                              kontrowersyjne opinie prowokują adekwatne riposty. Jednak specjalnie bym się
                                              tym nie przejmował, w internecie każdy jest incognito, może się więc okazać, że
                                              osoba która ci uwłacza, w rzeczywistości jest twoim sąsiadem bądź znajomym.
                                              • Gość: Rumcajs Re: mam i ja uwagi... IP: 80.72.65.* 03.07.03, 20:29
                                                Odnosnie sprzetu itd. itp.dla policji - o czym piszesz KK - to i ja sie
                                                zgadzam, ale problem jest gdzie indziej! Policja lapie "delikwentow", ale co z
                                                tego jak wymiar sprawiedliwosci ich puszcza z powrotem na wolnosc i tak naokolo
                                                wojtek. Bledne kolo toczy sie napedzane pieniedzmi podatnikow, dlatego
                                                wiekszosc polek az sie ugina pod ciezarem niepraktycznego i przestarzalego
                                                prawodawstwa polskiego i w ogole przepisow - nieraz poronionych. Niestety w
                                                Polsce nie szanuje sie pieniedzy - cudzych pieniedzy - i to widac we wszystkich
                                                dziedzinach zycia.
                                              • Gość: Ciupazka Re: mam i ja uwagi... IP: *.it-net.pl 04.07.03, 10:25
                                                Gość portalu: KK napisał(a):

> odnośnie pojawiających się na forum chamskich wypowiedzi, wyzwisk itp. , to
                                                > swoimi wypowiedziami każdy daje świadectwo o sobie. Z drugiej strony
                                                > kontrowersyjne opinie prowokują adekwatne riposty. Jednak specjalnie bym się
                                                > tym nie przejmował, w internecie każdy jest incognito, może się więc okazać,
                                                że
                                                >
                                                > osoba która ci uwłacza, w rzeczywistości jest twoim sąsiadem bądź znajomym.

.....a może i z rodziny? Hehehe, a to ciekawe...

Dziekuję za wyczerpującą odpowiedź panu KK. Telo.Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka