Dodaj do ulubionych

Gorolsko sloonskie posiady!

IP: 80.72.65.* 25.07.03, 21:50
Ciupazke chorosc zlozyla - moze na kompie moze cympiyc, Swager ostatnio
widziany we Wisle piffko pijency, Hanys sie straciel - mojo lacina Cie
przestrasyla? Dzis mam kompa na calom nocke. Pourodzomy? Przepytuje piyknie
wsyckich!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ciupazka Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: *.it-net.pl 25.07.03, 21:59
      Jo pasuje, a oni mają woźniejse sprawy, sama wies jakie, wystarcy pocytać
      F.na Śląsku...I nie gorolsko a góralsko, to duzo róźnica, tłumacył nom
      Szwager.Hej!
      • Gość: Rumcajs Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: 80.72.65.* 25.07.03, 22:12
        Przeca wiys, ze ni mom pierdolnikow na klawiatuze... A roznice znam! Som gorole
        i hanysy - i gorole po sloonsku wcale nie som naskie gorole. Haj! Posiedzis se
        mnom? ;o)))
        • Gość: Rumcajs Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: 80.72.65.* 25.07.03, 23:41
          Potracily sie chlopy, a na Sloonsku - jak narazie - porusenstwa nie ma!
          • Gość: Ciupazka Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: *.it-net.pl 26.07.03, 12:03
            Dej im pokój, nie cytos na F. Kraj, F. Aktualności syćkich za i prociw...
            Siedź cicho, abo tam pis,hale co jo widzem, ześ ty redakcja Roomzajsie, he?
            • Gość: Rumcajs Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: 80.72.65.* 26.07.03, 17:19
              Nic o tym nie wiem! Pozniej sprawdze... Bedziesz wieczorem?
            • Gość: Rumcajs Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: 80.72.65.* 26.07.03, 19:26
              Gość portalu: Ciupazka napisał(a):

> Dej im pokój, nie cytos na F. Kraj, F. Aktualności syćkich za i prociw...
              > Siedź cicho, abo tam pis,hale co jo widzem, ześ ty redakcja Roomzajsie, he?

Szukalem ale nic nie znalazlem. Jak sie zaloguje to bedzie pisalo "roomtsays"!
              Pewnie chodzi o kogos innego. Nie kryje loginu cobysta wiedzieli, ze to ja
              jesli gdzies spotkacie ten nick i zeby np.pepperoni wiedzial, ze "Rumcajs"
              i "roomtsays" to tez JA! Qrna...
              • Gość: Rumcajs Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: 80.72.65.* 26.07.03, 22:47
                Hanysku! Idz na <www.turystyka-gorska.pl> i <www.spisz.iq.pl> i pozzyj na nase
                piykne Tatry!
                • hanys_hans Re: Gorolsko sloonskie posiady! 27.07.03, 09:38
                  Gość portalu: Rumcajs napisał(a):

> Hanysku! Idz na <www.turystyka-gorska.pl> i <www.spisz.iq.pl> i poz
                  > zyj na nase
                  > piykne Tatry!

Piykne dziynki za adresa, teroski se te goory wkoon´cu poogloonoom. Jo moom
                  zawsze takigo pecha, jak ech je we Tatrach to zawsze tako pogoda usmoloono ze
                  tych goor wcale niy widac´
                  • ciupazka Re: Gorolsko sloonskie posiady! 28.07.03, 02:33
                    A co to u was stacje meteorologiczne nie pracują? Tak w ciemno nie ma co się
                    wybierać w góry. Hej! A jak przyjedziesz, to daj znać, to zrobimy prawdziwe
                    posiady.
                    • roomtsays Re: Gorolsko sloonskie posiady! 30.07.03, 23:36
                      Hanys! Jesli lubisz Mozarta w duecie z cykada i nie masz z kim pogadac -
                      zajrzyj do Herbaciarni Pepperoniego... ;o)))
                      • hanys_hans Re: Gorolsko sloonskie posiady! 03.08.03, 13:53
                        ----------------\\- -//---------------
                        • Gość: Ciupazka Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: *.it-net.pl 04.08.03, 10:32
                          Ty juz inacyj nie umiys pisać? To ci powiym, hale ci powiym i odpowiym:
                          wylize mi rzyć...Pogodali my?Telo. I ino telo.
                          • Gość: uiuiuiu Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 04.08.03, 13:49
                            Gość portalu: Ciupazka napisała:

> Ty juz inacyj nie umiys pisać? To ci powiym, hale ci powiym i odpowiym:
                            > wylize mi rzyć...Pogodali my?Telo. I ino telo.
                            ========
                            Z prawdziwą przykrością konstatuję, że znalazłaś się w gronie wulgarystów.
                            To niestetyu oznacza spore zmiany jeśli chodzi o mnie. Będę musiał teraz być
                            grzecznym i subtelnym młodzieńcem /cholera jasna!!!!!/ i przejśc do innej
                            ligii.

Idę się przespać.
                            • ciupazka Re: Gorolsko sloonskie posiady! 04.08.03, 13:53
                              Hanys! rozmowa kontrolowana . Szyfr jest szyfrem i twój i mój. Hej!. Miej to w
                              rzyci, hehe.
                            • Gość: alosza Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: *.dip.t-dialin.net 04.08.03, 17:44
                              Gość portalu: uiuiuiu napisał(a):

Z prawdziwą przykrością konstatuję

uiuiui!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                              ujebila miedwiedia pszcziela w hui
                              za te męki za te bule
                              rospierdole wszystkie ule!
                              • Gość: Ciupazka Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: *.it-net.pl 08.08.03, 14:16
                                Rumcajs, Hanys kie zas je robimy? He?
                                Telo.Pozdr.
                                • Gość: Rumcajs Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: 80.72.65.* 08.08.03, 18:21
                                  Jak dla mnie - kiedy chcecie, tyle, ze goscie ze Sloonska ostatnio anemiczni,
                                  oj anemiczni. Chyba trzeba wezwac naszego forumowego konowala...
                                  • Gość: Ciupazka Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: *.it-net.pl 09.08.03, 20:19
                                    Zacynajom sie obzywać, trza ino kwilecke pocekać...
                                    • hanys_hans Re: Gorolsko sloonskie posiady! 09.08.03, 21:32

> Zacynajom sie obzywać, trza ino kwilecke pocekać...

Na co moomy czekac´?
                                      • Gość: Ciupazka Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: *.it-net.pl 09.08.03, 21:47
                                        A co, nie widzis kogo brakuje, he? Brak goniacy!
                                        • hanys_hans Re: Gorolsko sloonskie posiady! 09.08.03, 22:03

> A co, nie widzis kogo brakuje, he? Brak goniacy!

Zymnoom tam wiela dzisio niynagoonisz! Za ciepuo!
                                          • Gość: Rumcajs Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: 80.72.65.* 09.08.03, 22:14
                                            Czesc banda! Hanys sie poci bo u niego Sahara, u mnie tez nie lepiej. W taki
                                            gorac nie mozna spac. Najwyzej wskoczymy Ciupazce do wanny! ;o)))
                                            • Gość: Ciupazka Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: *.it-net.pl 09.08.03, 22:22
                                              Ba jako! U mnie poloło i jest tak jak trza. Wanna telo, co sie dwók nie
                                              zmieści. Kąpać sie w swoik chałupak. Juz my sie Rumcajsie spać wybiyrali,
                                              Hanys domordowany, jo wreszcie pozbyłak sie dzieciarni, pojechali nad morze,
                                              do Darłówka na obóz sportowy, jutro zaś mom gości na obiod i trza bedzie
                                              sprężać. Nei co. trza odpocąć, a ranek panek... Hej!
                                              • hanys_hans Re: Gorolsko sloonskie posiady! 09.08.03, 22:32

> Ba jako! U mnie poloło i jest tak jak trza. Wanna telo, co sie dwók nie
                                                > zmieści. Kąpać sie w swoik chałupak. Juz my sie Rumcajsie spać wybiyrali,
                                                > Hanys domordowany, jo wreszcie pozbyłak sie dzieciarni, pojechali nad
                                                morze,
                                                >
                                                > do Darłówka na obóz sportowy, jutro zaś mom gości na obiod i trza bedzie
                                                > sprężać. Nei co. trza odpocąć, a ranek panek... Hej!
                                                • hanys_hans Re: Gorolsko sloonskie posiady! 09.08.03, 22:39

> Ba jako! U mnie poloło i jest tak jak trza. Wanna telo, co sie dwók nie
                                                  > zmieści. Kąpać sie w swoik chałupak. Juz my sie Rumcajsie spać wybiyrali,
                                                  > Hanys domordowany, jo wreszcie pozbyłak sie dzieciarni, pojechali nad
                                                  morze,
                                                  >
                                                  > do Darłówka na obóz sportowy, jutro zaś mom gości na obiod i trza bedzie
                                                  > sprężać. Nei co. trza odpocąć, a ranek panek... Hej!

Byuech tam kedys we tym Darłówku. Piykno miejscowos´c´ niy za wielko niy
                                                  zamauo. Pamiyntoom zech se tam chciou polotac´ helikopterym ino mi moja
                                                  niyozwolyua.
                                              • Gość: Rumcajs Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: 80.72.65.* 09.08.03, 22:34
                                                U mnie teraz kiepsko z kompem - panna Mania wrocila z gor i pisze prace
                                                magisterska. Teraz mam sprzet na nocke, bo towarzystwo gdzies wywialo...
                                                • Gość: Ciupazka Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: *.it-net.pl 09.08.03, 22:47
                                                  Wies, jo mom 2 kompy w chałupie, hale kie te bliźnioki siadły, to jo w kąt..
                                                  Nei dobrze , ze jesce mom urlop, to se teroz siedze i na spoko pise, kielo
                                                  fcem i kie fcem.
                                                  • Gość: Rumcajs Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: 80.72.65.* 09.08.03, 22:53
                                                    Najwyzej bede schodzil do kafejki... Jakos tam bedzie! ;o)))
                                                  • Gość: Ciupazka Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: *.it-net.pl 09.08.03, 23:15
                                                    Zapolicie z tyj goniacki na dwók wątkach. Moze dość na dzisiok? He? Rumcajs
                                                    to nocny marek i bedzie do rania nos trzymoł...
                                                  • Gość: Rumcajs Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: 80.72.65.* 09.08.03, 23:17
                                                    Dalej szukam "organow"... ;o)))
                                                  • hanys_hans Re: Gorolsko sloonskie posiady! 09.08.03, 23:22

> Dalej szukam "organow"... ;o)))

Tak szukej co by ciebie te organy niy znoduy (organy władzy)
                                                  • Gość: Rumcajs Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: 80.72.65.* 09.08.03, 23:39
                                                    Ony uwiondly s tego upalu i pewnikiem siedzom gdzies w chlodnym miejscu na
                                                    pyffku. Jo tez se ciongne zimne piwko, mokry recnik na pleckak, mam fajne
                                                    towazistwo(!) i - fajnie jest! ;o)))
                          • hanys_hans Re: Gorolsko sloonskie posiady! 15.08.03, 22:12

> Ty juz inacyj nie umiys pisać? To ci powiym, hale ci powiym i odpowiym:
                            > wylize mi rzyć...Pogodali my?Telo. I ino telo.

U ciebie to ino pieszczoty w guowie!
                            • Gość: Ciupazka Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: *.it-net.pl 15.08.03, 22:24
                              To mój szyfr, wies o tym i kie go stosuje, psiokrewecno, psiokrew, bestyjo z
                              tobie. Teroz dopiyro ześ go strowiył? Długo musiałak cekać, hehe... Hej!
                              • Gość: Rumcajs Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: 80.72.65.* 15.08.03, 22:35
                                Koniec pieszczot - porachujem! - powiedziala ksiegowa do prezesa...
                                Ja tu walcze, zeby "Polska nie zginela" a wy? na pieszczoty im sie zebralo! ;o))
                                • Gość: Rumcajs Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: 80.72.65.* 27.08.03, 14:38
                                  Goralsko-Sloonskie Posiady pokryte sa mgla tajemnicy. Hej! Ciupazki i Hanysy!!!
                                  Prosze mi tu zaraz zdawac relacje - ale szybko, czesto i rzetelnie!!!
                                  Pozdrawiam i zycze odlotowych wrazen. R.
                                  • Gość: Szwager Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.03, 15:50
                                    Jo widza ize mom sam pieronowe zaleguosci na tym forum. O jake "referaty" ci
                                    gynau sie rozuazi?
                                    • Gość: Rumcajs Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: 80.72.65.* 27.08.03, 16:52
                                      A masz, masz! Szykuja sie nie wirtualne, a realne GSP. Jesli Hanysa nie zwina
                                      na Lysej Polanie, to jest szansa na spotkanie IV stopnia. Mam nadzieje, ze w
                                      przyszlym roku i mnie sie to uda! ;o)))
                                      • Gość: Szwager Do Rumcajsa i Hanysa IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.03, 16:59
                                        To Hanys krotko godajonc bydzie wom tam konsek bacowac.

PS
                                        Hanys pamiyntej skosztowac tam tyj od nich polywki(niy mom na mysli zupy na
                                        kwasnym mlyku ale), a i oscypka jakego prziwiyz mit.

• Gość: Rumcajs Re: Do Rumcajsa i Hanysa IP: 80.72.65.* 27.08.03, 17:13
                                          Hanys bedzie, ale tylko niektorym... Do mnie spory kawal za co szlag mnie
                                          trafia, ze teraz nie moge tam byc! Eeeeeech!
                                          • Gość: Szwager Re: Do Rumcajsa i Hanysa IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.03, 17:21
                                            Jak znom Hanysa to zrobi pora fajnych fotkow i je sam na zicher wciepnie.
                                            • Gość: Rumcajs Hanys w Tatrach IP: 80.72.65.* 27.08.03, 17:40
                                              A jest co popstrykac! I pogoda narazie dopisuje, ale czemu juz drugi dzien sie
                                              nie odzywaja cholery? ;o)))
                                              • Gość: Rumcajs Re: Hanys w Tatrach IP: 80.72.65.* 27.08.03, 17:44
                                                P.S. Sorry, PIEROONY chcialem powiedziec. Pewnie obciagaja borowiczki,
                                                litworowki i inne nalywecki, chociaz mnie tylko widokow zal... ;o)))
                                                • Gość: Ciupazka Re: Hanys w Tatrach IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 19:18
                                                  Jeee. rzyć nom obrobiocie, i myślicie, ze my nic nie wiemy o tym, he?
                                                  Piyknie wos pozdrowiom Rumcajsie i Szwagerze i inksych starych pieronów ze
                                                  Ślonska. Pogoda do cudu piykno, Hanysa na ocy nie widziałak, nie wiym, cy
                                                  uwidze...bo jak mie nie bee on mie fcioł widzieć, to sie miniymy...Hehe...
                                                  Cworty dziyń intensywnyk wędrówek, wcora M.Oko i Corny Staw nad M.Okiem,
                                                  Dzisiok Pięć Stawów Polskich z Doliną Roztoki. Nogi mom juz zawiysone na
                                                  syji, i mom z lekutka dość...Teroz jo sie sprowdzom, nie jest źle, jak na
                                                  mnie, hehe...Zokopane wypiykniało, ludzisk mało i jest b.fajnie. Nic mi
                                                  więcej do scęścio nie trza, moze troske więcej kondycji do goniacki po
                                                  Taterkach.Bywojcie i dobrze sie miewojcie, dopiyro co kupiyłak oscypki, pore
                                                  ksiązek, a na zyntyce to trza pojechać na bacówke..Cynstuje wos wirtualnie.
                                                  Hej!!!
                                                • Gość: Ciupazka Re: Ciupazka w Tatrach IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 19:19
                                                  P.S. Patrzoj wysyj!
                                                  • Gość: Rumcajs Ciupazka i Hanys w Tatrach IP: 80.72.65.* 27.08.03, 19:36
                                                    Hanys sie nie odzywa, utknal gdzies miedzy Niznymi i Strbskim Plesem albo
                                                    kibluje na Lysej. W kazdym razie porusza sie w dobrym kierunku. Zycze Wam
                                                    byscie sie spotkali i relacje mi tu skladac, bo qurde - teskno mi za Wami i
                                                    zazdroszcze troche... Niech przynajmniej mam troche radochy jesli posiady sie
                                                    odbeda. Pozdrowecka!
    • Gość: Szwager Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.03, 13:59
      A wiycie ize i my we Slonsku momy naszych Gorali. Wysznupouech sam do wos
      cosik z odnich godki:

Moji zywobyci

Luzyrom sie na tym swiecie
      Plyntym az do wieczora
      Dycki mom jakomsikej pilobe
      Wszycko musi byc przeca na wczora.

Wadzym sie ze sobom i z czasym
      Ze dlo mnie wartki ja taki
      Ni mogym wszyckigo pogodzic
      Fort mom jakisikej braki.

Toz goniym dziyn caly przeca
      Chcym zrobic wiyncyj i wiyncyj
      Chynci mom strasznie moc
      Coz kiedy jyny dwie rynce

Dej se juz przeca pokuj
      Kaj zyniesz na stare roki
      Nie zrobisz nigdy wszyckigo
      Tyn swiat je juz taki dziwoki.

Dyc przijdom insi po nas
      A tez chcom miec przeca robote
      Toz niechej jim swoji piloby
      A zrob se wolnom sobote.

Nic na to nie poradzym
      Zas goniym z czasym i goniym
      Takom juz mom nature
      Przed sobom sie niy obroniym

• Gość: Szwager Gorolski sloweczko IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.03, 14:12
      Hej - Gorolski sloweczko, siadlo cicho na smreczku,
      i tak se zaszuscialo, downe czasy wspominalo.
      Jak to downij groniami, chodzilo z lowczorzami,
      chodzilo se kaj chcialo, wszedzi sie go slyszalo.
      • Gość: Rumcajs Re: Gorolski sloweczko IP: 80.72.65.* 28.08.03, 14:15
        Hej Szwagierku! Czy Ty czasem nie w bibliotece pracujesz? Masz tych koonskow
        pod reka tyle, ze sie w glowie nie miesci. ;o)))
        • Gość: Szwager Re: Gorolski sloweczko IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.03, 14:27
          Hej - Gorolski sloweczko, siedzialo przy lozeczku,
          nad kolybeczkom mala, po gorolsku spiywalo.
          Nejczulszemi slowkami, Matczynemi ustami,
          dzieciateczku nucilo, do snu cicho tulilo.
          • Gość: Szwager Re: Gorolski sloweczko IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.03, 14:30
            Hej - gorolski sloweczko, hej tys ze siekiereczkom,
            han z Ondraszke chodzilo, hyr po groniach budzilo.
            Przed toba se panowie, ksiazeta i hrabowie,
            nieroz w trwodze nocami, dyrbali kolanami.
            • Gość: Szwager Re: Gorolski sloweczko IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.03, 14:32
              Hej - Gorolski sloweczko, tys jak handej sloneczko,
              trescia swoja blyszczalo, z z kazde gwarzyc umialo.
              Tys we swieta w niedziele, rzykalose w kosciele.
              Tys modlitwa w potrzebie, chladalo Boga w niebie.
          • Gość: Rumcajs Re: Gorolski sloweczko IP: 80.72.65.* 28.08.03, 14:32
            A "Legende Tatr" Kurka przeczytales? Jak nie - to zaluj. ;o)))
            • Gość: Szwager Re: Gorolski sloweczko IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.03, 14:34
              zaluja
              • Gość: Rumcajs Re: Gorolski sloweczko IP: 80.72.65.* 28.08.03, 14:37
                Szkoda! Nie mam jak Ci skserowac, bo to bardzo grube. Zaluj i szukaj dalej.;o)))
              • Gość: Szwager Re: Gorolski sloweczko IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.03, 14:40
                Hej - Gorolski sloweczko, ty moja galaneczko,
                cos tak czule rzadzilo, z dzieluszka moja mila,
                cicha nutka radosnie, kansi w cieniu przy sosnie,
                szeptalos ji sloweczko, rod cie widze dziyweczko.
                • Gość: Ciupazka Re: Gorolski sloweczko IP: 80.48.242.* 28.08.03, 15:15
                  Hej! Przecież Szwager som układo te wiyrsycki, no nie? Fajne, jo dziękuje!
                  Hanysa dalyj ni ma! Pozdr. Hale momy pogode, jejku! Hej!
                  • Gość: Rumcajs Re: Gorolski sloweczko IP: 80.72.65.* 28.08.03, 15:18
                    Witoj Ciupazko! Ka cie nozki nosiely?
                    • Gość: Szwager Re: Gorolski sloweczko IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.03, 15:21
                      Prowdom je ize sie marasza czasami skuodaniym rymow i konskow, ale te som niy
                      moje.

Pozdrowiom!

• Gość: Szwager Re: Gorolski sloweczko IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.03, 06:54
                  Hej - Gorolski sloweczko, we Wiydniu na zomeczku,
                  Francek Jozef przed trone, sjel przed toba korune.
                  W swoim cysorskim dworze, slochol nut twych w pokorze,
                  kie w takt hyrnej piesniczki, zadudnil mu zbujnicki.
                  • Gość: Szwager Re: Gorolski sloweczko IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.03, 14:24
                    Hej - sloweczko o Boze, nieroz kansi za morze,
                    chlebiczka zes chladalo i cichutko plakalo,
                    ze go w gorach tak malo, za nim zes sie tulalo
                    po Azyji, afryce, abo po Hameryce.
                    • Gość: Rumcajs Re: Gorolski sloweczko IP: 80.72.65.* 29.08.03, 15:06
                      Czesc Szwagerku! Ciagnie Cie w nasze strony. Ponbocek byl laskaw i wszystkie
                      niedostatki tego zakatka nagrodzil piekna przyroda...
                      • Gość: Szwager Re: Gorolski sloweczko IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.03, 15:28
                        Ja ciongnie mie zawsze do prawdziwych ludzi.

Hej - Sloweczko nie malo, swiatas przewandrowalo,
                        teroz coz ci sie stalo, zes mi tak posmutnialo.
                        Ze Starzyke na pnioku, siadlos kansi na boku
                        snimdziecka przy fajeczce, nucisz do snu bajeczke.
                        • Gość: Rumcajs Re: Gorolski sloweczko IP: 80.72.65.* 29.08.03, 15:36
                          U Ciebie klony obrodzily i same ze soba gadaja... ;o)))
                          • Gość: Szwager Re: Gorolski sloweczko IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.03, 15:47
                            Przeczimiymy i to.

Hej - Gorolski sloweczko, schowalo sie przy smreczku
                            cicha skarga szemralo, nad potoczke plakalo.
                            Go'rple mnie niy znaja, ganbia sie wysmiywaja.
                            byle jako miernota, drwi se ze mnie u plota.
                            • Gość: Szwager Re: Gorolski sloweczko IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.03, 15:55
                              Jeszcze mom pora tych zwrotkow:

Byle jaka miernota, z dziada pon, - nie dziwota,
                              po pansku se garluje i tak sie z niegfo suje.
                              Prosze sie cofnac z boku, bo pizne okciem w loko
                              hone sie przeca spiecham, du domu harcki jecham.
                              • Gość: Szwager Re: Gorolski sloweczko IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.03, 15:58
                                Tak pytluje miernota, nie pomysli niecnota,
                                ze jeszcze zodyn pana, nie lulepil z balwana,
                                co w sposob malostkowy, ganbi sie ojcow mowy.
                                Postac takiej przechery, zwia na cztery litery.
                                • Gość: Szwager Re: Gorolski sloweczko IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.03, 16:27
                                  Hej - gorolski sloweczko, trzeba po maluteczku,
                                  za czas maly niewiela, brac sie na tu precz stela,
                                  skoro juz tak gadaja. pol ich szesc, niech tak maja.
                                  Nas z hyrnem czolem obu, niech juz wsadza do grobu.
                                • Gość: Rumcajs Re: Gorolski sloweczko IP: 80.72.65.* 29.08.03, 16:34
                                  Gość portalu: Szwager napisał(a):

> Tak pytluje miernota, nie pomysli niecnota,
                                  > ze jeszcze zodyn pana, nie lulepil z balwana,
                                  > co w sposob malostkowy, ganbi sie ojcow mowy.
                                  > Postac takiej przechery, zwia na cztery litery.

Nie wiem czemu tak wielu osobom przeszkadza porozumiewanie sie gwara ojcow i
                                  krytykuja tych, ktorzy jej uzywaja. Zapomnial wol, ze cieleciem byl...
                                  • Gość: Szwager Re: Gorolski sloweczko IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.03, 16:45
                                    Hej - Gorolski sloweczko, przykryja nas ziemeczka.
                                    Jeny wiater jesienia, w kosmatych smrekow cieniu,
                                    z hyrna piesnia w luboczy, po zbojnicku podskoczy,
                                    lobuszke zaszyrmuje, nad nami zatancuje.

Mie sie zdo ize oni ajnfach skisz tego , co to niy rozumiom, to sie tysz tego
                                    bojom. A gupole jak sie bojom to sie robiom agresywne.
                            • Gość: Rumcajs Re: Gorolski sloweczko IP: 80.72.65.* 29.08.03, 16:03
                              A Hanysa jak nie ma, tak nie ma... Pewnie zaszyl sie gdzies gorskich ostepach i
                              pasie oczy pieknymi widokami. Nie wiem tylko, czy pogoda sie utrzyma...
                              • Gość: Szwager Re: Gorolski sloweczko IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.03, 16:05
                                Jo mysla ize kajsik z bacami gorzouka kosztuje i zagryzo oscyokym.
                                • Gość: Rumcajs Re: Gorolski sloweczko IP: 80.72.65.* 29.08.03, 16:40

> Jo mysla ize kajsik z bacami gorzouka kosztuje i zagryzo oscyokym.

Abo zwyrto jakasi gorolecke... ;o)))
                                  • Gość: Szwager Re: Gorolski sloweczko IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.03, 16:41
                                    Ale by mu odniego kobiyta daua popolic
                                    • Gość: Rumcajs Re: Gorolski sloweczko IP: 80.72.65.* 29.08.03, 16:49
                                      Up! ;o)))
                                    • Gość: Ciupazka Re: Gorolski sloweczko IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 29.08.03, 16:51
                                      Przestońcie snuć głupawe domysły! Syćka w trójke swietnie sie momy i
                                      wędrujemy razym po Podtatrzu i Zokopanym, a wiecor wase zdrówko strzelimy.
                                      Holny przyniósł dysci, dobrze ,ze my w kafejce, to go przecekomy. Pozdrówka
                                      od Beno, Czesi i mnie.Hej!
                                      • Gość: Szwager Re: Gorolski sloweczko IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.03, 16:53
                                        Jo zaro wiedziou ize Hanys ino na "Potatrze" wlezie. Bo te houdy to tam mocie
                                        pieronowo wielke - jo by tam za pierona sie ani niy dou rady chyba wczougac.
                                        • Gość: Rumcajs Re: Gorolski sloweczko IP: 80.72.65.* 29.08.03, 16:58
                                          Trzeba bylo jakos wywolac wilka z lasu! No to teraz posiady cala geba, karczma
                                          bedzie chodzic, aj chodzic! Usciskaj wszystkich! ;o)))
    • Gość: Szwager Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.03, 18:54
      A sam pora obrozkow ze naszych wiyrchow:

www.wisla.pl/site.php3?a=500&t=014
      • Gość: Rumcajs Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: 80.72.65.* 08.09.03, 20:01

> A sam pora obrozkow ze naszych wiyrchow:
        >
        > www.wisla.pl/site.php3?a=500&t=014

A Twojej roboty gdzie? Klisza Ci pekla? Hanysowi pewnie tez, i laptop pewnie mu
        sie zawiesil, bo sie nie odzywa... ;o)))
        • hanys_hans Re: Gorolsko sloonskie posiady! 08.09.03, 23:21

> Gość portalu: Szwager napisał(a):
          >
          > > A sam pora obrozkow ze naszych wiyrchow:
          > >
          > > www.wisla.pl/site.php3?a=500&t=014
          >
          > A Twojej roboty gdzie? Klisza Ci pekla? Hanysowi pewnie tez, i laptop pewnie
          mu
          > sie zawiesil, bo sie nie odzywa... ;o)))

Noo wy pierniki jedne! Jo sam wos wszyskich we niydziela piyknie pozdrowiyu ze
          OKEJA ! Poszuo regioonalnie bes antyna i na couki s´wiat internetym. Jo sie
          pieroona az zapociyu pszed tym sitkym skwuli jak to sie godo "TRYMY" awy sam mi
          smolicie ze hanys sie niyuodzywo!!!

pyrsk_hanys_hans
          • Gość: Szwager Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.03, 07:39
            Pyrsk!

Kule na mole i hopsasa!, To kebych wiedziou ize Ty tam do tego cedzitka godosz
            to bych to aby nagrou.

Piykne Dziynki!

Czamus niy przijechou? Jo sam ekstra flaszka we lodowce czimou.
            • Gość: Rumcajs Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: 80.72.65.* 09.09.03, 16:03
              O zesz........!!! ;o((( To teraz juz wiem dlaczego w niedziele meczyla mnie
              czkawka!
              • hanys_hans Re: Gorolsko sloonskie posiady! 09.09.03, 16:42

> O zesz........!!! ;o((( To teraz juz wiem dlaczego w niedziele meczyla mnie
                > czkawka!

Nic stracoonego, moom to nagrne. Doom to jutro do necu.

pyrsk_hanys_hans
                • Gość: Rumcajs Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: 80.72.65.* 09.09.03, 16:56
                  No to posluchamy cos tam nagadal. ;o))) Ja i tak w niedziele pracowalem...
                  • Gość: Szwager Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.03, 08:19
                    Hanys a godous to po goralsku aby?
    • Gość: Szwager Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.03, 11:02
      Starzykowe Wspominki

Za loknem noc, lozyly downe czasy,
      kie przy piecu zagwarzil lo nik Starzyk stary.
      Hej senku prawi do mie, bylyz to kiejsi czasy,
      kaj teroz kwitna pola, szumialy se lasy.
      W nich zas zwiyrz rozliczny, stary lebo mlody,
      noca przy miesiaczku, lodprawiol swe gody.
      Tam w mlakachwymuliskach,
      bandurki, lutopce miywaly siedliska.
      Biada kie czlek po cmi, szel du dom z gospody,
      wobily go myrchi, swiatlami do wody.
      Na rozstajnych cestach cos kole polnocy,
      czert piniadze suszyl, i wolol- pumocy!
      Roz tez do mie prawil, pomorz jesis chlope,
      za to ci do czopki, renskich wsypie kope.
      Jezeryjku kany joch sie tez pokusil,
      lomalu mie pote djosek nie zadusil.
      Smreki sie walily, kamienie lecialy,
      kiech w strachu uciekol, czerty chichotaly.

To je fragmynt "konska" ze "HJumoresek Wislankkich" Pawla Lazara
      • Gość: Ciupazka Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: 212.182.27.* 17.09.03, 17:06
        Fajne te wspominki, a co my bedziemy wspominać, he? Siedzenie i ukwalowanie w
        kompie? Hehe...No, moze nie ino, to od nos przecie zolezy, no nie?
        • Gość: Szwager Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.03, 17:08
          Niyma tak zle, jeszcze te wasze haudy sie przeca niy polom.

Bo u nos, za bajtla - pamiyntom, to sie houdy zapolauy, he,he!
    • Gość: Szwager Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.03, 10:34
      Pozbiyrouch to ze wszyskich "Echow", a niydugo bydzie juzas nastymono czynsc.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=8039921
      • Gość: Rumcajs Re: Gorolsko sloonskie posiady! IP: 80.72.65.* 18.09.03, 15:04
        Odwalasz kawal pieknej roboty, szkoda ze nie mam teraz czasu przeczytac
        wszystkich epizodow. Za chwile musze spadac. ;o(((
        • ciupazka Re: Gorolsko sloonskie posiady! 03.09.04, 13:19
          Downo ik nie było, hehe...Weekend, domy se luuuuz!
          Hej!
          • ciupazka Re: Gorolsko sloonskie posiady! 08.02.05, 21:25
            Chopy! O S T A T K I !!! Jutro popiół na głowicki trza bee posypać. Ino
            dzisiok jesce mozemy sie krapecke napić. Kazeście som jest!!!He?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka