Dodaj do ulubionych

Dlaczego Zakopane dziadzieje???????????

IP: *.centertel.pl 23.07.09, 23:23
Smutny to widok i smutna konstatacja , ale zgadzasz sie jeden z
drugim, ze ZAKOPANE dziadzieje?
Zniknal gdzies autentyzm, nikczemna pogon za 'dutkami" za dwa, trzy
lata doprowadzi do tego, ze pies z kulawa noga tu nie zagladnie. a
szkoda. To bylo znakomite mieejsce i ma wspaniale tradycje.
Opamietajcie sie zakopianczycy, zrobcie cos z obskurnymi kamienicami
na Krupowkach, zrobcie cos z tymi balonikami i strzelajacymi kulkami
z ta wata cukowa i tym zdebilalym sprzedawca tanczacych
disnejowskich kaczorkow.
Zrobcie cos, by rewitalizowac miejsce po starym koktajlu. Zrobcie
cos ku dobremu, bo szkoda tego miejsca i szkoda tego adresu.
przestancie psioczyc na tych co poprawiaja stan drog i porzadkuja to
zagnojenie.
Indianie zostali w rezerwatach...jak ja sioux a WY?
poprawcie to
Obserwuj wątek
    • Gość: Files Re: Dlaczego Zakopane dziadzieje??????????? IP: *.prox.pl 27.07.09, 09:43
      Ponieważ chamieje tego doświadczyłem tam po ostatnim pobycie. Kasa, kasa, i
      jeszcze raz kasa.
      • Gość: josef Re: Dlaczego Zakopane dziadzieje??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 18:14
        Jak mają tak witać gosci jak tutaj na forum to mam gdzieś Zakopane. A paście se
        te barany jako żescie sobie paśli póki nie zjawili sie koloniści i sypnęli wam
        groszem ale wy tego nie doceniacie. Bez gosci nie ma kurortu zwanym Zakopane a
        pozostaje zabita dechami mieścina. Jeszcze pozostaje piękne góry. Omijajcie
        Zakopane!!!! Odwiedzajcie czeskie schroniska ,tam schronisko SŁUŻY turystom.
        • Gość: Kylu Re: Dlaczego Zakopane dziadzieje??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 21:35
          I niestety nie można temu zaprzeczyć. Ja osobiście jeżdżąc z rodziną
          od ok. ośmiu lat 2 razy w roku potwierdzam to wszystko a najwięcej
          na temat Krupówek i znów się wybieram pod koniec sierpnia bo KOCHAM
          te góry lecz niestety nie Zakopane. Szczęściem w tym wszystkim jest
          to że będąc tam kilkanaście razy człowiek potrafi się tam jakoś
          poruszać i wie gdzie ma zjeść, co wziąść z sobą żeby tam nie płacić
          niebagatelnych pieniążków za byle co itd. A górale nasze posty to i
          tak mają w ..... bo i tak inni przyjadą i dutki zostawią.
          • Gość: ciupazka Re: Dlaczego Zakopane dziadzieje??????????? IP: *.exel.pl 09.08.09, 19:14
            bo przyjyzdzajom dziady i temu
            • stahap Re: Dlaczego Zakopane dziadzieje??????????? 09.08.09, 19:47
              Jak kończy się sezon to znowu jest fajnie ;)
              • billy.the.kid Re: Dlaczego Zakopane dziadzieje??????????? 09.08.09, 20:15
                strasznie modne słowo ZYSK.
                cała wolska, na każdym kroku,przy każdej okazji.
                złodziejskie banki, ubezpieczenia, ofe.
                ba, nawet posłowie do europarlamentu poszli tam wyłącznie dla kasy.
                cwaniaki reanimują str.demokr.

niby dlaczego zakopianie mają robic coś innego?za darmochę dawac wam
                radośc.idźta doi tego-co tramwaje jego.
                nawet na osławionych krupówkach można znaleźc obiadek z trzech dań
                za 15 pln.
                czepta się tramwaja, a nie sympatycznych mieszkańców podhala.
                • Gość: fantasia88 Re: Dlaczego Zakopane dziadzieje??????????? IP: 87.248.87.* 11.08.09, 11:38
                  Jak na moje to nie Zakopane dziadzieje a turyści, którzy przyjeżdżają do
                  Zakopanego i nie szanują, tego co tam dostają.
                  Jeśli chodzi o wszystkiego rodzaju rozrywki dostępne w Zakopanem hmm potrzeba
                  rodzi pomysł, gdyby turyści nie życzyli sobie wszystkich tych dóbr to by ich tam
                  nie było.
                  Ceny w Zakopanem też uważam nie są wysokie dla porównania w tym roku byłam nad
                  morzem - nocleg dwa razy droższy, a posiłki nawet nie wspomnę i nie ten klimat.
                  Góral zawsze się uśmiechnie, opowie ciekawą historię, pomoże w razie potrzeby.
                  Nie wiem skąd ostatnio w internecie taka nagonka na Górali
                  • oryginal23 Re: Dlaczego Zakopane dziadzieje??????????? 11.08.09, 23:22
                    Niczego robić nie trzeba,turyści i tak przyjadą i zostawią pieniądze.
                    23.
                    • ciupazka1 Re: Dlaczego Zakopane dziadzieje??????????? 19.08.09, 13:15
                      Nie syćka, nie syćka to prowdziwi TURYŚCI . Nie dziwota, ze u nos to tak
                      godajom, ze nie zadawoj sie z dziadami, bo Cie wsy oblezom...Cosik w tym prowdy
                      jest. Nei temu!
                      • oryginal23 Re: Dlaczego Zakopane dziadzieje??????????? 19.08.09, 21:13
                        Przyjadą wczasowicze,turyści,snoby,dziady i wszystkie inne nacje.
                        Na Krupówkach kupia nawet gó..o w papierku za 20 złotych i bedą
                        przekonani,ze to tutejszy rarytas.
                        A miejscowym jest obojętne kto płaci.
                        Ważne żeby placił.
                        23.
                      • Gość: eta Re: Dlaczego Zakopane dziadzieje??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 09:16
                        ciupazka1 napisała:

> Nie syćka, nie syćka to prowdziwi TURYŚCI . Nie dziwota, ze u nos to tak
                        > godajom, ze nie zadawoj sie z dziadami, bo Cie wsy oblezom...Cosik w tym prowd
                        > y
                        > jest. Nei temu!
                        Ta ciupażka to ma wysokie mniemanie o sobie , rasistka jaka, ordynarna i
                        niesympatyczna przy tym.Przez takich to i forum dziadzieje.
                      • Gość: monter Re: Dlaczego Zakopane dziadzieje??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 17:25
                        tak jest, moja babcia godała, dziod cie zawse naucy
          • Gość: qaro2 Re: Dlaczego Zakopane dziadzieje??????????? IP: *.play-internet.pl 14.09.13, 21:04
            górale oraz rząd zapomnieli że to góry polaków a nie Tuska czy innego górala kocham tatry ale do zakopanego już nie pojadę tego co tam się dzieje nie ścierpię wstyd mi że jestem polakiem gdyby Niemcy ZNÓW NAJECHALI POLSKĘ BĘDĘ ICH WITAŁ JAK WYBAWCÓW
            • morfeusz_1 Re: Dlaczego Zakopane dziadzieje??????????? 15.09.13, 00:40
              Gość portalu: qaro2 napisał(a):

> górale oraz rząd zapomnieli że to góry polaków a nie Tuska czy innego górala ko
              > cham tatry ale do zakopanego już nie pojadę tego co tam się dzieje nie ścierpię
              > wstyd mi że jestem polakiem gdyby Niemcy ZNÓW NAJECHALI POLSKĘ BĘDĘ ICH WITAŁ
              > JAK WYBAWCÓW

Jesteś zwykłym wiejskim ciulem i kretynem , zanim znowu napiszesz taki tekst stań przed ścianą weź rozbieg i pierd... nij się w ten swój pusty dekiel tak żeby ci płytki na właściwe tory znowu wskoczyły
    • weekenda gadanie 20.08.09, 14:46
      Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia... ciekawe co byś jeden z
      drugim zrobił jakbyś tam kawał ziemi z chatą dostał w posiadanie.

Czasy się zmieniają. Jeśli ktoś szuka w Zakopanem miejsc i czasów
      z "W stronę Pysznej" to ich już nie znajdzie. Tak samo jak pustych,
      cichych i czystych plaż nad Bałtykiem w sezonie i szczęśliwych tam
      rybaków, którzy sami przychodzą z rybami do turystów i sami częstują
      mlekiem za friko.
    • Gość: ceperKA Re: Dlaczego Zakopane dziadzieje??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 14:54
      co to znaczy "dziadziej" i dlaczego piszesz że ludzie nie będą
      przyjeżdżać skoro z roku na rok jest coraz więcej turystów!!! to
      wbrew logice. Tak na marginesie mieszkańcó jest 30.000 parę , z tego
      rodowitych górali jest 5.000 jakie wnioski wyciągasz????
      • Gość: ceper Re: Dlaczego Zakopane dziadzieje??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 15:53
        Gość portalu: ceperKA napisał(a):

> co to znaczy "dziadziej" i dlaczego piszesz że ludzie nie będą
        > przyjeżdżać skoro z roku na rok jest coraz więcej turystów!!! to
        > wbrew logice. Tak na marginesie mieszkańcó jest 30.000 parę , z tego
        > rodowitych górali jest 5.000 jakie wnioski wyciągasz????

Zakopane nie góralskie i tyle!!!! Wata cukrowa, bryndza panie,
        bryndza....Przyjechali "biali" i ucywilizowali .A czemu to górale nie są
        gospodarzami? Możesz mi powiedziec? Nie potrafią? Nie mnożą się czy nie po
        bożemu spółkują na pościeli że dzieciska sie nie rodzą. A może sie dzieciska
        wstydzą a moze wybielają jak król popu i stają się ceprami...Zakopane dziadzieje.
        • oryginal23 Re: Dlaczego Zakopane dziadzieje??????????? 21.08.09, 18:46
          Niemniej jednak pijanego w sztok jak Sabała można w tym miasteczku
          spotkać.To prawdziwi,oryginalni górale.
          23.
          • Gość: KD Re: Dlaczego Zakopane dziadzieje??????????? IP: *.ghnet.pl 22.08.09, 11:57
            Kłamiesz. Sabała nie pił.
    • Gość: andzia Re: Dlaczego Zakopane dziadzieje??????????? IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.09, 22:09
      dziadzieje to delikatnie powiedziane. Dziś wróciłam z okolic Zakopanego i chwała
      Panu za to, że coś mnie tknęło rezerwując nocleg w Poroninie, a nie w samym
      Zakopanem. Za dutki to wszystko sprzedadzą, niedługo za miejsce na ławce na
      Krupówkach trzeba będzie płacić zanim się usiądzie. Tragedia...
      PS Ciekawe kto "odstępuje" czyt.sprzedaje miejsca w kolejce na Kasprowy Wierch
      robiąc sztuczny tłok? Miejscowi czy turyści? Albo jeszcze lepiej: Bilety na
      wjazd na Gubałówkę? Szczęście, że na Giewoncie nie było straganów ze
      strzelającymi kulkami, balonikami etc
    • Gość: Miłośnik gór Re: Dlaczego Zakopane dziadzieje??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 18:30
      Dziadzieje i tyle. Ten smród spalenizny na Krupówkach, to badziewie, ten
      plastik, te biedne konie stojące w słońcu albo ciągnące rozpasłych mieszczuchów.
      To jest straszne. Przerzucam się na drugą stronę Tatr. Byłem w tym roku w
      Alpach. Boże czemu u nas tak nie ma. Jak tam czysto, jak pięknie i nie ma tego
      dziadostwa. Mamy przecież takie piękne góry, czyja to wina że tak jest jak jest?
      Tej pogoni za dutkami...
      • renata2005tychy Re: Dlaczego Zakopane dziadzieje??????????? 23.08.09, 21:45
        Może w końcu będzie mniej "turystów" ........
        Będzie więcej miejsca , po cholerę jeździcie do Zakopanego jak tam taki syf he ?
        • Gość: andzia Re: Dlaczego Zakopane dziadzieje??????????? IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.09, 22:13
          ja właśnie już tam nie pojadę :)
          byłam tam teraz po kilkuletniej przerwie i ...
          szkoda gadać
          • oryginal23 Re: Dlaczego Zakopane dziadzieje??????????? 23.08.09, 23:36
            Mniej ludzi nie będzie w Zakopanem,bedzie coraz więcej motłochu żądnego plastikowych ciupag,taniego piwa i bryczki do Kuźnic.
            23.
    • Gość: monter Re: Dlaczego Zakopane dziadzieje??????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 20:17
      a nic nie dziadzieje ino dziady przyjezdzaja, a taki dziad jeden z drugim widzi
      tylko to co dziadowskie bo taka jest natura dziada, a druga jego przypadłosc to
      to ,ze to swoje dziadostwo wlecze kasik za soba, gdzie by sie nie ruszyl to tyn
      dziod w nim siedzi i mysli jakby dziadostwa narobic jeszcze wiecej.taki dziad
      chce autentyzmu dla przykldau.ale jakiego autentyzmu? za 10, 50 czy 200
      zlotych?nie wie dziad z dziadowka,ze tego za dutki sie nie kupuje i na szczescie
      nie wie jak znalezc. a z dugiej strony pytaja dziady ktoz jest wlascicielem
      knajp, mieszkan i sklepow na krupowkach?czy aby na pewno gorale?
    • Gość: Ola Re: Dlaczego Zakopane dziadzieje??????????? IP: *.chello.pl 16.09.09, 09:48
      Zasada jest prosta. Używając twojej nomenklatury,
      Zakopane "dziadzieje", bo ludzie "dziadzieją". Jest popyt, jest
      podaż, i tyle. Jakby nikt tych piszczących maskotek (swoją drogą
      wkurzających okropnie) nie kupował, facet przestałby sprzedawać.
      Jakby ludzie chcieli tylko czystej, tradycyjnej góralszczyzny, to
      KFC nie miałoby racji bytu na Krupówkach. To turystów wina, że jest
      jak jest, a nie górali. Każdy chce żyć, każdy chce zarobić. Jak się
      bałwan jeden z drugim znajdzie co badziewie kupi, to badziewie
      będzie zalewało to piękne Zakopane.
      Ja uciekam od tego, co na Krupówkach wysoko w góry, gdzie szlaki nie
      są zatłoczone i wracam "w doliny" bez niesmaku po badziewiu.
      Zmieńmy się najpierw my, turyści, a zmieni się Zakopane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka