jack79 23.11.10, 13:15 www.sport.pl/pilka/1,64946,8704711,Eric_Cantona_nawoluje_do_bezkrwawej_rewolucji.html a mówią się że sportowcy to tylko mięśnie i rdzeń kręgowy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sendivigius Lepszy sposob 23.11.10, 13:59 Jest lepszy sposob. Trzeba przywrocic komunizm czyli wlasnosc. W komunie jest wlasnosc prywatna i wspolna czyli panstwowa, w kapitalizmie nie ma wlasnosci. Jezeli ja mam psa, pies nazywa sie Burek, pies pogryzie sasiada to kto odpowiada? Ja. Jesli ja mam wlasnosc czastkowa KGHMu (=akcje). KGHM przekreci pieniadze (=bierze pozyczki ponad aktywa), pojdzie z torbami albo zaleje szlamem pol zielonogorskiego, to kto odpowiada? KGHM. Czyli Burek. Tak dlugo jak wlasciciel nie odpowiada to nie ma zadnej wlasnosci, jest fikcja, prawnicze mambo-jumbo, finansowy pic, levar i fiat money. Kapitalizm to brak wlasnosci, komunizm to wlasnosc! Proletariusze wszystkich krajów łączcie się! Odpowiedz Link
letelete Re: Lepszy sposob 27.11.10, 14:40 W komuniźmie, to Ty możesz mieć, co najwyżej Burka. A i to chyba nie bardzo jest to zgodne z doktryną. Odpowiedz Link
stoje_i_patrze Re: Rewolucja 23.11.10, 18:13 Cześć, mam prosbe. Zgodnie z pkt 1 i 2 regulaminu "POSTY ROZPOCZYNAJACE WATEK MAJA MIEC TRESC. Odstepstwo od tej reguly powoduje usuniecie watku. Dla osob majacych problemy jezykowe i interpretacyjne - przyklad: post zawiera link i nic. W takim wypadku, chocby link zawieral cuda gospodarczo-polityczne, calosc usuwam. 2. Posty zaczynajace watek maja spelniac przynajmiej elementarne zasady dziennikarstwa, wstep, teza, wyjasnienie, konkluzja. Najlepiej tez tresc tematu odniesc do tezy wiodacej postu. " Klasyfikujesz sie MOCNO do wycięcia. Nie zakładaj takich wątków. Odpowiedz Link
stoje_i_patrze jeszcze bym zrozumial 23.11.10, 18:16 Jeszcze bym zrozumiał gdyby to była super mega gorąca wiadomość, coś super pilnego i ważnego. Twoja wiadomość ma conajmniej 5 dni spóźnienia jeśli nie więcej. To żadna nowość. Swoją drogą inicjatywa Erica jest bardzo kiepska. Jeszcze mu bank tego dnia zablokuje konto bo banki mają takie prawo, nawet nie zna umowy z bankiem hehe. Kupa mięśni, nic więcej. Odpowiedz Link
jack79 Re: jeszcze bym zrozumial 27.11.10, 14:29 > Jeszcze bym zrozumiał gdyby to była super mega gorąca wiadomość, coś super piln > ego i ważnego. Twoja wiadomość ma conajmniej 5 dni spóźnienia jeśli nie więcej. > To żadna nowość przykro mi ale ten argument uważam za absurdalny, bo jeśli rozpocznę teraz dyskusje na temat polityki gospodarczej trzeciej rzeszy na podstawie jakiegoś artykuyułu z przed 5 lat to on tez będzie się nadawał do wycięcia bo było o tym 5 lat temu? > Swoją drogą inicjatywa Erica jest bardzo kiepska. Jeszcze mu bank tego dnia zab > lokuje konto bo banki mają takie prawo, nawet nie zna umowy z bankiem hehe. nie ma tak łatwo bo jak kilka milionów ludzi posłucha Erica to im tez banki zablokują konto? a co na to pozostałe miliony tych co im jeszcze kont nie zablokowano? >Kup a mięśni, nic więcej. no ja byłem zaskoczony że piłkarz może wiedzieć gdzie jest prawdziwa władza i jak jej podciąć gałąź, tylko nie jestem pewien czy wie o tym że siedzi na tej samej gałęzi jego wypowiedź że tak naprawdę nic sie nie stanie jak tylko banki upadną może sugerować że wydaje mu się że siedzi jednak na gałęzi innej Odpowiedz Link
demergis Re: Rewolucja 23.11.10, 20:25 ale władza jednak wali w łeb i to takich zacnych i mądrych gości jak sip - no nie może sie powstrzymac biedaczysko żeby nie pieprzyc na wstepie jak ciocia klocia albo babcia stasia. kiedys by sie odniósł merytorycznie do wątku, teraz merytorycznie też, ale do regulaminu. Ale ordnung muss sein - wie die deutsche ublich sagen mochten Odpowiedz Link
kadi-lak ....ale myslec nie przestal :) 23.11.10, 21:16 demergis napisała: > ale władza jednak wali w łeb i to takich zacnych i mądrych gości jak sip - no n > ie może sie powstrzymac biedaczysko żeby nie pieprzyc na wstepie Sprytnie wybrnal z klinczu : forum.gazeta.pl/forum/w,17007,119051022,119063051,Re_Rewolucja.html Hallo.... : forum.gazeta.pl/forum/w,17007,109851894,109851894,zamach_.html tym trickiem: forum.gazeta.pl/forum/w,17007,119051022,119063213,jeszcze_bym_zrozumial.html Hehe Odpowiedz Link
stoje_i_patrze Re: Rewolucja 23.11.10, 22:20 Odniosłem się do komentarza tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,17007,119051022,119063213,jeszcze_bym_zrozumial.html DWIE GODZINY PRZED Twoim wpisem. Nie ma zresztą co komentować bo to błazenada. Odpowiedz Link
jack79 Re: Rewolucja 27.11.10, 14:23 spoko, jak trzeba ciąć to tnij ja tu nie mam zamiaru konkurować w ilości rozpoczętych wątków, chyba nie o to na forum chodzi no chyba że jakaś kasa się za to należy a ja o tym nie wiem wtedy z chęcią będę argumentował czemu ciąć nie należy Odpowiedz Link
remmm-o Re: Rewolucja 23.11.10, 20:09 Może i ten Pan ma trochę racji, w końcu to on ryzykuje najwięcej bo on pieniądze posiada i to je straci wiedząc ze nie będą nic warte po tym? A może on wie więcej niż przeciętny zjadacz chleba? i za 2~3lata te pieniądze i tak nie będą nic warte, bo zbliża się czas zapłaty. Artykuł niby sf, ale ile tam prawdy i czy to naprawdę sf ? czy nadchodząca rzeczywistość? www.rp.pl/artykul/567342.html Czas zapłaty Za dwa lata waluty będą warte mniej niż papier, na którym je wydrukowano. Przywódcom świata (i finansów) nie uda się uratować systemu równowagi walutowej. Rozpocznie się walka o złoto, ziemię, żywność, paliwa i używki – futurystyczną wizję snuje analityk Niedawno skończył się szczyt G20 w Seulu (11 – 12 listopada). Uczestnicy ogłosili, że kryzys dobiegł końca, a ryzyko wojny walutowej jest nieznaczne. W gronie największych emitentów walut rezerwowych postanowiono koordynować działania na rzecz unikania manipulacji kursem. Nie poruszano jednak kwestii niedowartościowania juana ani nadmiernego emitowania pieniędzy przez USA. Rozstrzygnięcia szczegółowe mają w przyszłości wypracować ministrowie finansów grupy. Część obserwatorów jest sceptyczna wobec pewności uczestników szczytu, że nadchodząca rzeczywistość zastosuje się do ich życzeń. Pytanie, co dalej, nadal wisi w powietrzu… Odpowiedz Link