Dodaj do ulubionych

KOD a wybory 2007

21.12.15, 09:02
Pojawiły się ostatnio głosy o zagranicznym finansowaniu KOD'u. Wymieniony został nawet sam Soros w tym kontekście. Wszystko to zdaje się przypominać działania przed wyborami w 2007 roku opisane m.in. tutaj:

niepoprawni.pl/blog/80/jak-zmanipulowano-wybory-2007-roku
Wtedy chodziło o wybory, a teraz?
Obserwuj wątek
    • zimna-wodka Re: KOD a wybory 2007czyli woda z mózgu c.d. 21.12.15, 15:38
      falconario napisał(a):

> Wtedy chodziło o wybory, a teraz?

A teraz rzucasz gównem w wentylator. Bo może trochę ochlapie...

1. "FOR rozpoczęło swoją działalność we wrześniu 2007 r. (a więc na miesiąc przed wyborami do Sejmu) i jest rzekomo instytucją niezależną (do tej sprawy wrócimy za chwilę). Niestety, nie ma żadnej informacji o włożonym kapitale i o jego pochodzeniu – poza zdaniem, że „jego wyłącznym fundatorem jest prof. L. Balcerowicz”

Źródło: niepoprawni.pl/blog/80/jak-zmanipulowano-wybory-2007-roku

Kłamstwo. Na stronie FOR publikowane są sprawozdania finansowe tej Organizacji i opinie audytora (Deloitte).
      Z tych sprawozdań wynika, że kapitał założycielski FOR wynosi 1000 zł (słownie: jeden tysiąc złotych). Ale faktycznie brak jest informacji skąd i jakim cudem Balcerowicz wziął 1000 złotych. I może być podejrzane bo 1000 zł to kupa kasy i żaden Prawdziwy Polak nie powinien dysponować taką fortuną.

"Propagandziści ze sztabu Balcerowicza i Smolara, którym z pychy przewróciło się we łbie, mimowolnie zdradzili, czym były naprawdę wybory 21 października. Były medialnym zamachem stanu! "

Ten zamach stanu polegał (jak sądzę) na tym, że PiS został odsunięty od władzy. Tylko, że rozwiązanie parlamentu i przedterminowe wybory zaordynował sam PiS. Wychodzi na to, że PiS zamachnął się sam na siebie. I to skutecznie!!!!

A to fragment z wielokrotnie linkowanego raportu. Zupełnie nie rozumiem czemu został pominięty przez autora tego opracowania:

"Inaczej mówiąc, gdyby do wyborów nie poszli ci zmobilizowani, którzy stwierdzili, że kampania„przekonała mnie i zadecydowała o moim udziale w wyborach”, PiS by na tym stracił. Tak więc tej partii pomogli wyborcy, na których kampania podziałała najmocniej."
      • falconario Re: KOD a wybory 2007czyli woda z mózgu c.d. 21.12.15, 20:07
        Dziękuję za odpowiedź Panie zimna-wodka. Niemniej dobrze pamiętam tamte czasy, a dziś trochę inaczej patrzę na nie z perspektywy czasu. Powiem więcej, sam dałem się uwieść i z tego co pamiętam głosowałem na PO, czego się nawiasem mówiąc wstydzę. Tak działa bowiem medialna propaganda (nie nazwałbym tego medialnym zamachem stanu). I podobnie mieliśmy przecież w ostatnich wyborach prezydenckich (tylko w drugą stronę) gdzie nikomu nieznany kandydat pokonuje murowanego faworyta. Ktoś tą kampanie zrealizował i co więcej za nią zapłacił (może kompromitowanie byłego już Prezydenta nie było trudne, bo sam bardzo pomagał, ale ktoś to wszystko wyciągał na światło dzienne, ukrył Kaczyńskiego i Macierewicza). I ktoś (większy) miał w tym interes.

Dlatego nie ma sensu rozpatrywać polskiej polityki w kontekście PIS - PO, tylko w kontekście realizowania poszczególnych interesów. Oczywiście są wśród nich interesy Narodu Polskiego.

A co się tyczy tworów takich jak FOR, czy znana wszystkim Fundacja Batorego, to oczywistym jest (dla mnie), że cele dla których powstają nie do końca pokrywają się z tymi statusowymi. Chyba, że ktoś wierzy, że "filantrop" Soros chciał z dobrego serca wspomóc swoich bratanków Polakówsmile

Dlatego zadam jeszcze raz pytanie, co z tym KOD'em? Czy to banksterka niepokoi się, że nie będą mogli strzyc w Polsce już do gołej skóry (cm będą musieli zostawićsmile). Wszakże nawet Pan Kondrat raczył wspomóc umęczoną polską demokrację swoim własnym wizerunkiem.
        • zimna-wodka Re: KOD a wybory 2007czyli woda z mózgu c.d. 21.12.15, 20:26
          Bangsterka, komuniści i złodzieje, gestapo, najgorszysortpolaków, źli Niemcy, imperialistyczna UE, kwiczące świnie odrywane od koryta, ośmiorniczki, UKŁAD, antypolskie media, żydzi z Sorosem na czele i Marek Kondrat.
          Mogłem coś przeoczyć - z góry przepraszam.
          • falconario Re: KOD a wybory 2007czyli woda z mózgu c.d. 22.12.15, 07:37
            Reptilianie i cykliści, hehehe smile
            • zimna-wodka Re: KOD a wybory 2007czyli woda z mózgu c.d. 22.12.15, 09:22
              falconario napisał(a):

> Reptilianie i cykliści, hehehe smile
              Też. A faktycznie przeoczyłem najważniejsze. Według Pawła Kukiza - po prostu tradycyjne staropolskie kurwy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka