Dodaj do ulubionych

Pisie jest piękne

15.09.26, 12:14
Nastąpił wysyp pisiej kreatywności. Trzeba ją odnotować bo wątek od*bało gdzieć wcięło czyli wycięło.

Poseł Matecki show:

www.facebook.com/reel/1623755655947391

jako zwykły link:

www.facebook.com/reel/1623755655947391
Jak nie pies to małpa.
Obserwuj wątek
    • dorota_333 Re: Pisie jest piękne 15.09.26, 12:53
      Mrozi krew w żyłach. Jest taki moment okrakiem nad szpikulcami, że gdyby sie nie powiodło, to jego żona straciłaby radość życia. Niestety przeszedł.

Wątek "Od*bało" faktycznie wycięty, chyba się wkurzę. CO mogło przeszkadzać Adminom? Powszechnie znane nagrania rajdu Antka z pistoletem do paintballa?

A co do tytułu wątku - pisie jest piękne wprost zabójczo:

tvn24.pl/polska/chca-zrobic-marsz-ulicami-lwowa-szokujaca-interpelacja-poslow-prawicy-st9237038
      • asia-loi Re: Pisie jest piękne 15.09.26, 19:30
        Ja bym chciała zobaczyć jak maszerują w Moskwie 🤓
        • dorota_333 Re: Pisie jest piękne 15.09.26, 20:09
          No właśnie. Ale tego ta rosyjska agentura nie zaproponuje.
          • zimna-wodka Re: Pisie jest piękne 16.09.26, 12:21
            No to możemy się spierać. Ja bym jednak wolał jajca z rusztu a la Matecki.
            • dorota_333 Re: Pisie jest piękne 16.09.26, 13:39
              O to się akurat nie spieramy. Czasem sobie tu żartujemy, ale Matecki to jest wyjątkowe [...]. Wykropkowałam nie z powodu ostrożności, ale dlatego, że brak mi określenia dostatecznie mocnego. Niech każdy sobie wstawi najbardziej plugawą znaną mu obelgę.
      • przycinek.usa Re: Pisie jest piękne 20.09.26, 01:37
        dorota_333 napisała:

> Wątek "Od*bało" faktycznie wycięty, chyba się wkurzę. CO mogło przeszkadzać Adm
        > inom? Powszechnie znane nagrania rajdu Antka z pistoletem do paintballa?
        >

JA WYWALILEM.
        Trzeba miec cos nie tak pod sufitem, zeby taki tytul watku zamiescic.
        To sa wykwity inteligencji polskiej ukierunkowane na poczucie piękna, harmonii i elegancji pisma.
        W sam raz aby kogos celowo zdenerwowac. No to wycialem.

Ty natomiast najwyrazniej tolerujesz smietnik, podoba ci sie i jest tobie w smak ten wykwit, no to gratuluje.
        • zimna-wodka Re: Pisie jest piękne 20.09.26, 11:56
          przycinek.usa napisał:

> dorota_333 napisała:
          >
          >
          > > Wątek "Od*bało" faktycznie wycięty, chyba się wkurzę. CO mogło przeszkadz
          > ać Adm
          > > inom? Powszechnie znane nagrania rajdu Antka z pistoletem do paintballa?

> JA WYWALILEM.
          > Trzeba miec cos nie tak pod sufitem, zeby taki tytul watku zamiescic.
          > To sa wykwity inteligencji polskiej ukierunkowane na poczucie piękna, harmonii
          > i elegancji pisma.
          > W sam raz aby kogos celowo zdenerwowac. No to wycialem.
          >
          > Ty natomiast najwyrazniej tolerujesz smietnik, podoba ci sie i jest tobie w sma
          > k ten wykwit, no to gratuluje.

Chodzi mi o to, aby język giętki

Powiedział wszystko, co pomyśli głowa:

A czasem był jak piorun jasny, prędki,

A czasem smutny jako pieśń stepowa,

A czasem jako skarga nimfy miętki,

A czasem piękny jak aniołów mowa...

Aby przeleciał wszystka ducha skrzydłem.

Strofa być winna taktem, nie wędzidłem.
          • zimna-wodka Niby Naćpanowe a w istocie pisie. 20.09.26, 12:12
            Jak ustalili dziennikarze "Newsweeka" i Radia Zet, prywatna fundacja Centrum Strategii Rozwojowych organizuje spotkania, na które zaprasza Kancelaria Prezydenta. Jeżeli wpłaci się pokaźną kwotę pieniędzy, można mieć nadzieję na spotkanie z prezydentem. Pakiet Platinum za 100 tys. dol. to rozmowa 1 na 1, Gold jest połowę tańszy i oferuje spotkanie w małym gronie. Jest też pakiet Silver za 25 tysięcy dol. Firmy amerykańskie, które dostały zaproszenia i takie oferty, były tym bardzo zdziwione
            Chodzi oczywiście o naszego Naćpana

wiadomosci.onet.pl/kraj/spotkanie-z-karolem-nawrockim-za-100-tys-dol-fala-komentarzy-o-prezydencie/2rl4gs2
            • dorota_333 Re: Niby Naćpanowe a w istocie pisie. 20.09.26, 13:35
              Już widziałam jakieś memy na ten temat, ale nie sądziłam, że to może być prawda.

To nie tylko sutener. To po prostu k..wa.
              • zimna-wodka Re: Niby Naćpanowe a w istocie pisie. 20.09.26, 22:54
                dorota_333 napisała:

> Już widziałam jakieś memy na ten temat, ale nie sądziłam, że to może być prawda
                > .
                >
                > To nie tylko sutener. To po prostu k..wa.

I to drugiej świeżości. Popytu nie było.
        • dorota_333 Re: Pisie jest piękne 20.09.26, 13:34
          Zasadniczo masz rację co do niedopuszczalności wulgaryzmów i przyznam, że werbalnie ich nie toleruję, całkowicie.

Ale słowo pisane jest jednak w trochę innej konwencji, można nieznacznie więcej. Szczególnie jeśli wykropkuje się część wulgaryzmu, na co zawsze nalegam.

Widzisz, czy nam się to podoba czy nie, wulgaryzmy mocno spowszechniały i to się rozlewa niemal wszędzie. Moją reakcją jest twarde tępienie ich w mowie i próba dostosowania się w rozmowie pisanej. Przy ocenzurowaniu w formie wykropkowania są na granicy dopuszczalności.

Inna rzecz, że w przypadku ciekawej wypowiedzi można przymknąć oko. Ty akurat nie przymykasz i szanuję to, ale są różne punkty widzenia.
    • dorota_333 ...a Marszałek trafia w sedno 16.09.26, 13:40
      https://scontent.fktw6-1.fna.fbcdn.net/v/t39.99422-6/796427398_1973392344065109_7218501894064606294_n.png?stp=dst-jpg_tt6&cstp=mx900x769&ctp=s900x769&_nc_cat=107&_nc_map=urlgen_bucketless&ccb=1-7&_nc_sid=127cfc&_nc_ohc=Jsjf1phPT_kQ7kNvwHNXL1U&_nc_oc=AdriY8HshLN9KVTLLRr5fLKysxQbeuQevIZiBWhMTSNqQwfBG8WBGz5wIghZ19y0vOlZlKNgvj1cZYZl6JN1cOH_&_nc_zt=14&_nc_ht=scontent.fktw6-1.fna&_nc_gid=-7puKfiaXD-Y1zknWUQHAA&_nc_ss=7b2a8&oh=00_AQKoOGFH6uEmLOxDovD1wuA6O_s3lizxvTL-kprPG13Khg&oe=6AB05450
      • bottom600 Re: ...a Marszałek trafia w sedno 17.09.26, 14:28
        No i wsio w pariadkie putinico, tera to mi się podobasz wśród swoich jak cytujesz czerwoną kanalię co to z Sergeyem Andreevem i ambasadorem Białorusi Aleksandrem Averyanovem już PO aneksji Krymu z cwietami biegał....tak jak od wstąpienia do PZPR w stanie wojennym tak i do dziś antypolski kurs, przynajmniej szczerze...choć sporo was to jednak do Karola to jeno pod nosem brudną piane na wiecach toczyć...
        • dorota_333 Re: ...a Marszałek trafia w sedno 17.09.26, 16:01
          https://instagram.fktw6-1.fna.fbcdn.net/v/t51.75761-15/503015540_17912329290105365_2195629898254229261_n.webp?_nc_cat=107&_nc_map=urlgen_bucketless&ig_cache_key=MzY0NTM5Njk3ODg1OTk5MjcwMA%3D%3D.3-ccb7-5&ccb=7-5&_nc_sid=58cdad&efg=eyJ2ZW5jb2RlX3RhZyI6IkZFRUQueHBpZHMuMTc0My5zZHIucmVndWxhcl9waG90by5DMyJ9&_nc_ohc=lJ4p9xidMJIQ7kNvwFRR6kf&_nc_oc=AdqfHvkaWb-axSvrlTFl8KlNw4DqEq_h-Mdc4z9WcquoABgx7-GA6AKxar3Qn57GhHHYIb1WE97zq-LHA2jfaRzB&_nc_ad=z-m&_nc_cid=0&_nc_zt=23&_nc_ht=instagram.fktw6-1.fna&_nc_gid=hc7UaIyydfYkznRwPQpNFA&_nc_ss=7a22e&oh=00_AQIFIk6DveLjWifITRV3CHSxZrxGtoXQxfOeyypumloxdA&oe=6AB1BB1B

...to tak wymijająco, bo nie mam ochoty gadać z tobą.
    • dorota_333 Poseł Terlecki doświadczył ataku szczerości 17.09.26, 09:02
      ...bardzo zabawnego:

www.facebook.com/reel/1239547691671758

No więc rozłazi się partia Kaczyńskiemu jak sprane gacie. Stay tunned.
    • dorota_333 W rocznicę 17 września trzeba powiedzieć wyraźnie, 17.09.26, 16:07
      ...że pisie czasami bywa nieodparcie śmieszna, ale generalnie to pisie śmierdzi.

www.facebook.com/reel/4468406210142097
      • zimna-wodka Bohaterstwo ale umiarkowane 17.09.26, 22:38
        P. Kurowska protestowała głodowo. Zakotwiczyła pod gabinetem rektora AWS aby nowy Cudak nie objął urzędu i nie jadła. Obywała się także bez wody, leków i podpasek. Uparła się, że przyjmie jadło (mimo protestu) tylko od posła Goska, pewnie ze względu na jego urodę. Pisie się nie dogadały i wybrał się przez płot poseł Matecki, również słynący z urody.
        Ale nie w tym rzecz.
        Bo p. Kurowska przerwała protest. Mówiła o tym tak:
        "Pracowano nade mną bardzo mocno, Zaczęli przychodzić urzędnicy, aby mnie przekonywać, że to robię nie jest do dobre dla mnie i dla nich, bo oni muszą wszystkim się zajmować. Najpierw chcieli mnie wziąć na litość, ale powiedziałam, że to nie moja wina, tylko wina Żurka(...)
        Posłanka PiS przyznała, że podjęła decyzję o wyjściu z budynku, po tym, gdy wyłączono jej prąd w gniazdkach i nie mogła ładować telefonu.(...).
        Zadecydowałam, że dalej będę prowadzić protest głodowy, bo uważam, że przez to, co się dzieje teraz – żeby ministrowie byli ewidentnymi kłamcami – to tak naprawdę jest protest o praworządność. "

Kojarzą mi się reklamy Playa. Szczęśliwa rodzina dostaje nagle amoku i ma myśli samobójcze bo zabrakło internetu. Im pomógł Play a p. Kurowskiej nie pomógł nikt. Ani poseł Gosek ani poseł Matecki.
        Dzisiaj p. Kurowska prowadziła protest głodowy w sejmie. Pewnie była to tzw głodówka rotacyjna bo p. Kurowskiej nic nie brakło. Zjadła śniadanie i głodowała bohatersko aż do obiadu.
        Ch(w)ała bohaterom!
        Ale może było inaczej. Może po prostu zauważyła, że protest jest nieskuteczny bo rektorowanie można przenieść do innego pomieszczenia i przestać sobie dupę zawracać p. Kurowską.
        • dorota_333 Re: Bohaterstwo ale umiarkowane 18.09.26, 00:05
          Twierdzisz, że Marysia chciała przyjąć jedzenie tylko z rąk urodziwego? To znaczy, że nigdy tak naprawdę nie zgłodniała smile

A trochę bardziej serio: wszystkie te pisowskie jasełka pocieszne są, ale stoi za tym treść niepokojąca. Granice hucpy w polityce tak sie przesunęły, że cokolwiek już przestaje nas dziwić. I nic już nie gorszy.

Wyobrażasz sobie, co by się działo, gdyby odpał Antka z pistoletem na farbę miał miejsce 20 lat temu?
          • zimna-wodka A po nocy przychodzi dzień a po burzy spokój 18.09.26, 13:54
            Poseł wraca do PiS! "Będzie zachętą także dla innych"
            Mam nadzieję, że dzisiejszy dzień miał swoje znaczenie i będzie zachętą także dla innych, by te plany i tę praktykę polityczną, która została okazana, szczególnie dzisiaj, porzucić, bo to do niczego nie prowadzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka