Dodaj do ulubionych

Star Trek: Enterprise

13.08.10, 00:44
Ktoś widział? Jak oceniacie w porównaniu z innymi seriami?
Obserwuj wątek
    • twardycukierek Re: Star Trek: Enterprise 17.08.10, 13:56
      Widziałam wszystkie na dvd, baaaardzo misie podobają i nie mogę wybaczyć
      producentom, że po raz kolejny olali ST ;F

Enterprise to back to basics :)
      • jedzoslaw Re: Star Trek: Enterprise 23.08.10, 14:14
        A mnie się marzy serial jeszcze bardziej wycofany w przeszłość. Mianowicie,
        pokazujący początki współpracy z Wulkanami, a zakończony budową pierwszego
        Enterprise'a :) Nawiasem mówiąc, obejrzałem na YT czołówkę serialu i przyznam,
        że mnie urzekła. Pokazuje w skrócie rozwój techniki transportowej. W miarę
        spokojnie przeszli do czasów współczesnych czyli do Międzynarodowej Stacji
        Kosmicznej (poprzedzone to zostało lądowaniem na Księżycu w 1969 roku i misją
        Mars Pathfinder w 1997), a potem jakby przyspieszenie, bo weszli w to, co
        dopiero jest w projektach: pasażerski samolot kosmiczny i nagle od razu mamy
        Phoenixa Zofrana Cochrane'a. A ja się pytam: gdzie statki napędzane silnikiem
        jonowym i lądowanie na Marsie? Przeca już dzisiaj takie silniki się buduje
        (eksperymentalnie, ale jednak) a Marsa to już autentycznie za parę lat
        zdobędziemy, tylko kasy nam trochę szkoda :) Nie wierzę, że dopiero po wynalazku
        Cochrane'a ludzie osiągnęli Marsa. Ale piosenka, jak i w ogóle czołówka ładna :)
        • tfu.tfu Re: Star Trek: Enterprise 24.08.10, 01:51
          obejrzyj koniecznie całość! poza ostatnim odcinkiem, ten należy uznać za coś, co
          nigdy się nie wydarzyło, wymazać gumką myszką, wyciąć i w ogóle. to moja
          najulubieńsza seria po DS9 :)
        • twardycukierek Re: Star Trek: Enterprise 24.08.10, 15:30
          Dokładnie... :)))

Coż tu dodać: może za kilka lat studio znowu się obudzi i wznowi ST? Jak we wspomnianej już parodii ST, gdzie Kirk grany przez wspaniałego Johna Belushiego mówi:

'Apart from one television network we have found intelligent life everywhere in the universe!'

;D

[img]https://dawidge.files.wordpress.com/2009/09/kirk_belushi.jpg[/img]
          • jan.kran Re: Star Trek: Enterprise 04.09.10, 08:02
            Probowałam kilka razy obejrzeć ale nie dałam rady ... moja Młoda ,też fan ,
            twierdzi to samo...
            Dla nas porazka.
            • twardycukierek Re: Star Trek: Enterprise 30.09.10, 15:46
              Ciekawam, czemu tak? :)
              • jedzoslaw Re: Star Trek: Enterprise 06.10.10, 20:13
                Właśnie obejrzałem cały odcinek (tj.dwie części) "Broken Bow"- jedyny odcinek "Enterprise" dostępny na YT i stwierdzam, że zapowiada się ciekawie. Jak mniemam, pewnie to miłe złego początki :)
    • dala.tata Re: Star Trek: Enterprise 11.10.10, 10:50
      mnie to znudzilo, a star treki ogladam namietnie. Bakula jako Archer jest dla mnie plastikowy. rozkreca sie w serii o Xindi (ostatnia, chyba?). Blalock nie jest chyba aktorka, i zostala obsadzona w serialu ze wzgledu na male biodra i duzy biust. lista problemow jest dluga. najciekawsza postacia jest chyba dr Flox, tyle ze jest postacia mniejsza. ogolnie chyba nie mieli pomyslu na ten serial. bo to niby sie cofa do czasow sprzed TOS, ale jakos to nie dziala.

plusem jest to, ze widac jak zaloga musi sobie radzic z kontaktami, z uniwersalnym tluaczm itd itd. ale jak dla mnie mozna byloby to silniej zaznaczyc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka