Dodaj do ulubionych

Internet alternatywa

31.07.12, 23:21
Aktualnie posiadam neostrade o predkosci 1mega. Na dniach konczy mi sie umowa i chcialbym wreszcie miec jakas cywilizowana predkosc, niestety w tp maks to jest wlasnie ten 1mega.
Czy istnieja w Kobylce jakies firmy co oferuja wieksze predkosci za normalne pieniadze?
Obserwuj wątek
    • keram19 Re: Internet alternatywa 01.08.12, 06:54
      linie telefoniczne są stare więc żadna firma nie da większej prędkości. Ja korzystam z internetu radiowego firmy Netservis z Kobyłki i w cenie TP Sa mam 6 Mb.
      • 3pawel123 Re: Internet alternatywa 01.08.12, 09:40
        Jak sprawuje sie internet podczas burz, upalow, mrozow oraz sniezyc? IP jest stale czy zmienne? Czy w normalne dni zdarzaja sie rozlaczenia? Jezeli grasz w jakies gry online to napisz jak wygladaja pingi. Jaki jest potrzebny sprzet do odbierania internetu?

Prosilbym tez o opinie innych uzytkownikow tego internetu.
    • netkobylak Re: Internet alternatywa 01.08.12, 09:56
      A dlaczego w TP 1 mega to max? Ja mam 6 mega, odległość od centrali ok 5 km (licząc po drutach). Kiedyś używałem połączenia radiowego, pewnie były nieco inne sprzęty i technologie przesyłania choć nie wiem czy dużo się zmieniło w samej technologii, raczej zagęściła się sieć nadajników. Ja z rozwiązania radiowego zadowolony nie byłem do końca, głównie w trudnych warunkach pogodowych ale było to jedyne dostępne dla mnie wtedy rozwiązanie. Teraz masz kilka możliwości może warto rozważyć LTE albo coś od innego mobilnego? Nadawców radiowych i ich serwisu z okolic nie znam więc trudno mi oceniać, na forum wcześniej ktoś się reklamował może warto sprawdzić?
      • 3pawel123 Re: Internet alternatywa 01.08.12, 11:39
        Moglbys wkleic parametry swojego lacza?
        Ja mam niby 5-6 km do centrali i jednak maks moge miec 2 mega (wedlug checka na stronie tp), ale ludzie z forum neostrada info patrzac na parametry lacza odradzaja brac 2 mega.
        • netkobylak Re: Internet alternatywa 01.08.12, 14:19
          Podobno śp TPSA dawała prędkości większe niż mogła technicznie utrzymać stabilnie a później jakoś to będzie... Mi też po 2 reklamacjach Orange proponował zmianę prędkości na stabilne 2. ale wg checka na stronie nadal miałem możliwości techniczne na 6, skończyło się kilkoma mało przyjemnymi pismami, wizytą techników w lokalu, pomiarami po całej linii i teraz prędkość jest stabilna. Wiadomo okresowe wahania ale nie stabilne 2 czy 3 przy umowie na 6. Być może teraz urealniają prędkości do warunków technicznych na centrali?
    • cotelle24 Re: Internet alternatywa 01.08.12, 11:37
      My mamy netię 2Mb... Początkowo mieliśmy 6Mb ale Netia miała jakąś awarię i po naprawie nie udalo jej się przywrócić nam tych 6Mb mimo że próbowali przez jakiś czas to ciągle zrywalo połączenie. Przy 2Mb nie mamy problemy z netem nawet przy złej pogodzie.
      • k_b_k Re: Internet alternatywa 24.08.12, 03:05
        Moze warto zadzwonic do netii. 2 lata temu kupilem 8 mega od netii na laczach TP SA. Niestety zrywalo polaczenie i Netia bez zadnych problemow zmienila mi umowe i lacze na 4 mega. Wiec w netii nie ma z tym problemu. Niedawno konczyla mi sie umowa i koles z netii poinformowal mnie ze lacza zostaly poprawione (czy cos tam) i kupilem 10 mega. Chodzi to wszystko elegancko.
        • saganaszi Re: Internet alternatywa 17.09.12, 14:01
          Ja korzystam z radiówki BJM, zero problemów, a jak są, to szybko naprawiają, ping 6-15 ms, prędkości w okolicach 90% tych z umowy, czyli nie narzekam. Tylko że nie mają zasięgu w całej Kobyłce.
          • rajqu Re: Internet alternatywa 19.09.12, 11:00
            przez rok mialem 6 mega z tpsa obecnie w trakcie umowy przeszedłem na umowe "nowy internet do 10 mega" naprawde polecam. Mam okolo 6 kilomerow do centrali a internet chodzi znacznie leiej niz na sztywnym pakiecie 6 mega. Owszem router nie jest zsynchronizowany caly czas na 10 megabitow ale ja sie z tym liczylem. Jednak za 49 zl mam swietne pingi, staly dostep i transfer 800-900 kilo mi starcza. Awarii praktycznie nie ma.
            zupelnie odradzam internet przez gsm lub wszelkiego rodzaju wi fi.
            pamietajcie kabel to zawsze kabel.
            • netkobylak Re: Internet alternatywa 19.09.12, 12:34
              Własnie kończy mi się umowa na 6 mega w Tpsie i zastanawiam się nad tą nową ofertą. Czy jest jakaś prędkość gwarantowana? No bo nazwa do 10 mega łapie również prędkość 1,2,3 itd. Więc kiedy będę mógł np zareklamować jak będzie za niska prędkość?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka