Dodaj do ulubionych

LTE w Kobyłce

28.12.13, 20:06
Witam. czy ma ktoś z was internet LTE w Kobyłce? jak to chodzi u Nas? niby na mapkach zasięgu Kobyłka jest objęta zasięgiem,ale wole się dopytać bo bardzo drogie są modemy i szkoda by było kupić modem tylko dla sprawdzenia i przekonania się ,że u nas w Kobyłce nie chodzi to.
Obserwuj wątek
    • neolito Re: LTE w Kobyłce 28.12.13, 21:07
      mam lte w plusie ,dziala doskonale ,mieszkam przy stacji ossów ,a modem kupiłem uzywany na allegro za 80 zł ,karte doladowalem za 30 zł, dzialam juz trzy tyg ,całkowity koszt internetu 120zł -pozdro
      • dilaila1 Re: LTE w Kobyłce 28.12.13, 21:24
        a jaki kupiłeś modem? i co to za taryfa w plusie? bo słysząłam że Play ma taryfe 200G za 30zł na mies.
        A czy robiłeś test tego łącza, jaka max prędkość i ping?
    • mate604 Re: LTE w Kobyłce 29.12.13, 10:45
      A po co LTE jak masz darmowy internet zapewniony przez miasto :P
      • rajqu Re: LTE w Kobyłce 30.12.13, 08:58
        chyba namiastke internetu.
        • milunka7 Re: LTE w Kobyłce 30.12.13, 18:52
          Unia dała Kobyłce 4 miliony na bezpłatny internet pod warunkiem że będzie to internet mobilny a nie domowy ,będzie monitoring miasta oparty o ten internet ,można go bezpłatnie odbierać w promieniu 100m od nadajników wiszącyh na ulicach,(do odbioru w domu trzeba mieć specjalny router ECX 567mc)
          • determinator2 Re: LTE w Kobyłce 30.12.13, 20:22
            Kobyłkowki internet z urzędu miasta mnie nie interesuje. Jest to połączenie nieszyfrowane wolne ograniczone czasowo. dostęp na 60 min. dziennie. To już lepsze jest Aero 2. działa w kobyłce. 512mb/s rozłącza się co 60min ale do chodzenia po stronach sie nadaje i jest darmowy.
            Poszukuje szybkiego netu. bez umów. Zamówiłem modem ZTE MF823 i przetestuje LTE w Kobyłce i dam wam znać jak to śmiga. Play ma usługę 200GB miesięcznie jeśli się doładowuje co miesiąc. zobaczymy.
          • rajqu Re: LTE w Kobyłce 31.12.13, 09:53
            wyrzucono 4 banki w bloto na archaiczne nieprzystajace do obecnych standardow rozwiazanie. Ludzie obecnie chca szybkich lacz opartych w ostatniej mili na miedzi a dalej swiatlo. Wladze kobylki powinny naciskac na tpsa i inne podmioty aby inwestowaly w infrastrukture. Co mamy? 15 km w prostej linii do warszawy a neostrada ledwo ziepie. Firma sie zmadrzyla i dale umowy 10, 20, 50 tylko ze nie magabitow a "DO" tej predkosci. Efekt tego jest taki ze synchro na 1-2 mega jest zgodne z umowa.
            • dilaila1 Re: LTE w Kobyłce 11.01.14, 09:30
              potwierdzam, że LTE od Play śmiga na Marecie z prędkością 15Mb/s. UP 6Mb/s wewnątrz budynku
              • kbel Re: LTE w Kobyłce 14.01.14, 22:32
                dilaila1 napisał(a):

> potwierdzam, że LTE od Play śmiga na Marecie z prędkością 15Mb/s. UP 6Mb/s wewn
                > ątrz budynku

nie są to prędkości, które można nazwać prędkością LTE...
                • dilaila1 Re: LTE w Kobyłce 14.01.14, 22:43
                  to prawda, ale to dlatego że sieć jest dopiero rozbudowywana. mamy nadzieję, że z upływem czasu będzie lepiej.... to i tak coś wielkiego w porównaniu z tym co mamy dostępne na kobyłkowskim rynku internetowym
                  • kbel Re: LTE w Kobyłce 15.01.14, 09:46
                    dilaila1 napisał(a):

> to prawda, ale to dlatego że sieć jest dopiero rozbudowywana. mamy nadzieję, że
                    > z upływem czasu będzie lepiej.... to i tak coś wielkiego w porównaniu z tym co
                    > mamy dostępne na kobyłkowskim rynku internetowym

no i to mnie właśnie bardzo boli. Dopiero będziemy sie jakoś na wiosnę wprowadzać do kobyłki z żoną, ale mnie już męczy jaki internet tam założyć. Mobilnego Plusa mam, ale te ograniczenia np. 10GB, jak ściągnę jeden film w HD to już prawie transferu nie mam.
                    • max_ziel Re: LTE w Kobyłce 20.01.14, 21:35
                      W jaką cześć Kobyłki się sprowadzacie?

Ja na granicy Kobyłka/Zielonka do tej pory korzystam z internetu PLAY 4Mb/s. Musze korzystać z anteny zewnętrznej - wtedy mam około 60% zasięgu, ale prędkość utrzymuje się w granicach 3Mb/s. Nie jest to co prawdę szczyt marzeń... nadzieją jest LTE właśnie. Skończyła mi się poprzednia umowa i mam zamiar zamówić LTE Playa - dojdzie mi jeszcze wymiana anteny na taką do LTE więc na testy trochę przyjdzie poczekać - pogoda na dzień dzisiejszy nie rozpieszcza ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka