karimus
20.03.14, 08:25
w związku ze zbliżającymi się wyborami samorządowymi chciałabym poznać zdania mieszkańców co do tych kilkuletnich działań naszych radnych, bo pewnie część z nich będzie startować ponownie. Dobrze byłoby wiedzieć, którzy radni działają, a którzy wpadają tylko podpisać listę.
Zacznę... mieszkam na Maciołkach, moim radnym jest Pan Konrad Kostrzewa, z którym widziałam i rozmawiałam kilkakrotnie przy próbie podjęcia działań zmierzających np. do zamontowania lustra przy wyjeździe. Sama realizacja zadania się nie udała, ale radny nie pozostał obojętny na moją prośbę- reszta leżała w organizacji zaintersowanych lustrem mieszkańców, ale brak solidarności i podjęcia działań spowodował, że projekt upadł. Wracając d Pana Kostrzewy, osobiście uważam, że na początku miał jeszcze jakieś chęci, bo szumnie zapowiadał spotkania mieszkańców dzielnicy, by poznać potrzeby etc. Do żadnego takiego spotkania nie doszło, no i w ogóle żadnej inicjatywy z jego strony, na pomysły dla naszej dzielnicy nie wykazał. Tak więc uważam, że nawet nie stara się podejmować wyzwań, po prostu jest. Dla mnie to zdecydowanie za mało.