Dodaj do ulubionych

agitacja w kosciele

13.11.14, 08:37
Ostatnio nasz proboszcz - dziekan pojechał sobie po obecnych władzach miasta. Można się było dowiedzieć , że burmistrz wraz z RM rozpijają mieszkańców Kobyłki.
Nasi hierarchowie maja prawo do własnej oceny ale niech będą obiektywni. Hierarchowie nauczają wartości chrześcijańskich, a ich postawa zaprzecza tym wartościom- nie mów fałszywego świadectwa, nie sądź etc. To nie jest nauka Chrystusa.
Obserwuj wątek
    • artur7770 Re: agitacja w kosciele 13.11.14, 12:56
      To musiał pan burmistrz podpaść temu który popierał go w poprzednich kadencjach. A to rozpijanie może na pikniku wyborczym? :)
    • 11111 Re: agitacja w kosciele 13.11.14, 13:22
      Rozpijanie? I mówi to ten, który sam pije przy innych, w tym przy dzieciach i młodzieży. ;-)
    • pipi0912 Re: agitacja w kosciele 14.11.14, 08:45
      Witam i zarazem żegnam na forum dotyczącym wyborów samorządowych.
      Tym wpisem kończę swoją aktywność w tym temacie i zaczynam ciszę wyborczą.
      Zapoznałem się niemal ze wszystkimi wpisami i wiem, że niektórych osób moje wpisy nie przekonają, tak jak mnie nie przekonają ich wpisy.
      Dlatego nie zwracam się do aktywnych ?forumowiczów? ? ale do ?czytaczy?, czyli tych co czytają co inni mają do przekazania.
      Chciałbym, abyście podczas wyborów podjęli rozsądną decyzję.
      Osobiście chciałbym mieć w Kobyłce władzę rozsądną i kompetentną.
      I dlatego oprócz zastrzeżeń, jakie niejednokrotnie podnosiłem na tym forum - jedna podstawowa rzecz nie przekonuje mnie w ofercie Wspólnoty Samorządowej.
      Jest to grupa ludzi, która NIE MA ŻADNEGO DOŚWIADCZENIA SAMORZĄDOWEGO.
      Tylko jedna z kandydatek , Pani Bogumiła Brzozowska ma doświadczenie w pracy samorządowej (była już kiedyś radną). Reszta osób to ?gołowąsy? ? ludzie bez najmniejszego doświadczenia samorządowego.
      Ludzie, którzy nawet nigdy nie kandydowali na radnych
      Dlaczego co 4 lata Wspólnota Samorządowa wystawia nową ekipę do wyborów samorządowych.
      Czy nigdy się nad tym nie zastanawialiście??
      Ja wiem, dlaczego, bo moja kuzynka 4 lata temu dała namówić się prominentnemu działaczowi Wspólnoty Samorządowej na kandydowanie do rady miasta z ramienia WS.
      Oczywiście nie została radną, ale za to straciła dużo czasu i pieniędzy.
      A prominentny działacz?
      Został radnym do Powiatu (w obecnych wyborach także startuje) i zaraz po wyborach przestał odbierać telefony od niedoszłej radnej Wspólnoty Samorządowej.
      Nie chcę by moim miastem kierowała grupa ludzi niemających o tym zielonego, ani innego kolorowego, pojęcia.
      Oczywiście ONI mówią ? potrzeba miastu nowych twarzy, nowej krwi.
      Zgoda ? ale nie dyletantów!!!!
      To nie są lata 90 XX wieku, kiedy po odsunięciu komunistów od władzy, nowe demokratyczne władze były wybierane spośród ludzi, którzy nie mieli doświadczenia w rządzeniu miastem, powiatem, województwem, krajem. Przez 25 lat urosła nam kadra wykwalifikowanych ludzi mogących zarządzać miastem, powiatem, itd.
      Nie chcę burmistrza, który nie ma żadnego doświadczenia samorządowego. Który nigdy nawet nie był radnym, a od razu marzy o fotelu Burmistrza. Który nawet w pracy zawodowej nie kierował małą grupa ludzi mu podległych, a chce zarządzać kilkudziesięcioma osobami zatrudnionymi w Urzędzie miasta i całym NASZYM MIASTEM.
      Proszę rozważcie ? czy warto ryzykować!!!
      No chyba, że Pan Hubert Gniadowicz będzie miał przy boku jedną ze swoich kandydatek na radnych (okręg wyborczy nr 4 Piotrówek) , która reklamuje się (UWAGA!!! dosłowny cytat) ? ?Wszelkie problemy staram się rozwiązywać jeszcze zanim się pojawią.?
      Z takimi zdolnościami można rządzić miastem będąc nawet kompletnym dyletantem.
    • pipi0912 Re: agitacja w kosciele 14.11.14, 12:04
      Wiem, że miałem już milczeć, ale muszę podzielić się z Wami jeszcze jedną refleksją.
      Czy zauważyliście, że wszystkie ugrupowania - Wspólnota Samorządowa, PIS i nne pojawiające się na forum anonimowo - atakują tylko Komitet Wyborczy Roberta Roguskiego, a nie atakują się nawzajem, tzn. np. WS nie występuje przeciw PISowi i odwrotnie.
      To ewenement w skali kraju!!!!
      Jaki z tego wniosek?
      Tylko jeden - Komitet Wyborczy Roberta Roguskiego jest na tyle silny, że zagraża wszystkim ugrupowaniom osobno i razem wziętych.
      • 0.tiger Re: agitacja w kosciele 14.11.14, 12:27
        Szkoda, że obecny burmistrz i jego świta nie rozwiązują problemów nawet wtedy, gdy się pojawiają:). Trzeba dać szanse nowym, z nowymi pomysłami, a nie głosować na tych co już byli i nic nie zrobili
        • siskom Re: agitacja w kosciele 14.11.14, 12:29
          Przerobione słowa pewniej piosenki jak nic pasują do obecnej sytuacji: (oryginal tu: www.youtube.com/watch?v=vbizefOCo-w)

Jego zasług nie można policzyć
          bo we wszystkim w czym mógł uczestniczył
          już od dziecka co manipulował
          tak powstała Wspólnota Samorządowa

aaaaaaaaaa
          Gniadowicz Ha.
          Ajajajajajajaj
          Gniadowicz Ha.

pod Grunwaldem sam dowodził wojskiem
          rad udzielał Curie-Skłodowskiej
          strzelił bramkę na Wembley Anglikom
          Dzięki niemu się zrodził Palikot