Dodaj do ulubionych

Wachowski: Kaczyńscy szykowali zamach stanu ...

05.06.12, 11:28
...a Wy co na to ?
cytat:
"Napisał Pan, że gdyby Wałęsa wyszedł 4 czerwca 1992 r. z Sejmu wcześniej, to zostałby przez GROM aresztowany.
– Otrzymałem tę informację od mojego oficera, który przyjaźnił się z jednym z oficerów GROM-u. Z NJW zresztą przeszło do GROM-u kilkunastu żołnierzy. I tamten oficer zwierzył mu się. Traktowałem to wtedy jako coś, co jest niemożliwe. Dziś dokumentów na potwierdzenie tych informacji nie ma. Wszystko odbywało się „na gębę”, także rozkaz o podwyższonej gotowości bojowej, jaki mojemu następcy w NJW postawił w imieniu Macierewicza Piotr Naimski. Robiono wszystko, aby uniknąć pozostawienia dowodu. Ale dowódca NJW płk Józef Pęcko na podstawie rozkazu ustnego wydał rozkaz na piśmie. W efekcie postawiono na nogi tych 700 żołnierzy."

k.com.pl/index.php/content/view/1114/1
...wszystko robiono na przysłowiowa "gębę" a zatem jak to wierzyć tej "mordzie mojej" czerwonej od "przepicia".
Oj,mordo ty moja czerwona.

Obserwuj wątek
    • erka-4 ciąg dalszy... 29.07.12, 11:06
      cytat:

Jego zdaniem, Wałęsa miał być „zdjęty” w Belwederze. Tak się jednak nie stało. – Wałęsa pojechał do Sejmu, gdzie rozpoczęła się debata nad rządem Olszewskiego i uruchomiona została procedura usunięcia gabinetu. Cały czas znajdowaliśmy się w gmachu parlamentu, gdzie byli dziennikarze polscy i zagraniczni. Wałęsa polecił też filmować każdy swój krok. Potem zresztą fragmenty tego materiału filmowego wykorzystał Jacek Kurski w filmie „Nocna zmiana”. To wszystko uniemożliwiło przeprowadzenie akcji – powiedział nam Wachowski. – Uważałem Kaczyńskich, Macierewiczów i spółkę za niepoważnych ludzi. Traktowałem ich jak gó...arzerię. Dlaczego mnie nie internowali? Bo to są popaprańcy – dodał Lech Wałęsa.

Traktowałem ich jak gó...arzerię.

...a gó...arze mogą być niebezpieczni w drodze do własnych celów.

video.google.com/videoplay?docid=2185058413755445485#

...no i kręcą chłopcy swe lody po dzień dzisiejszy i kręcić bedą bo nie o jednego człowieka tu chodzi a o skalpel a nikt nie ma zamiaru go użyć aby gangrenę wykurzyć.

www.wprost.pl/ar/334266/Ziobro-dymisja-Sawickiego-to-za-malo/
      • erka-4 Re: ciąg dalszy... 29.07.12, 11:29

www.nie.com.pl/art8962.htm
        cytat:
        Przerzuty

Swego czasu prasa szeroko informowała o rozmaitych wyczynach gospodarczych Andrzeja Kasprowiaka, o śledztwach, których był bohaterem. Na przykład w roku 2001 prokuratura wszczęła postępowanie w sprawie nadużyć finansowych w spółce Opdrew w Opolu(Kasprowiak był jej większościowym akcjonariuszem), działania na szkodę wierzycieli i fałszerstw dokumentów.

...ciekawe jak się to wszystko zakończyło,firmy Opdrew już nie ma ale pozostał ten pan A.K. ściśle związany z PSL-em złodziejskim,który ma powiązania z PO - mocnikiem w rządach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka