Dodaj do ulubionych

pytanie e papierosa

08.04.10, 14:23
Witam, od 20 lat palę „zwykłe” papierosy. Bardzo chiałbym rzucić. Znalazłem nawet ciekawą ofertę e-papierosów tylko sam nie wiem czy to naprawdę działa. Co to jest i czy naprawdę dzięki temu można rzucić palenie? Czy są jakieś skutki uboczne? Proszę o wasze zdanie na ten temat.
Obserwuj wątek
    • kuszkins Re: pytanie e papierosa 07.05.10, 15:59
      energyst5 napisał:

> Witam, od 20 lat palę „zwykłe” papierosy. Bardzo chiałbym rzucić. Z
      > nalazłem nawet ciekawą ofertę e-papierosów tylko sam nie wiem czy to naprawd
      > ę działa. Co to jest i czy naprawdę dzięki temu można rzucić palenie? Czy są ja
      > kieś skutki uboczne? Proszę o wasze zdanie na ten temat.

Działa, rzucić całkowicie się nie da. Zmieniasz używkę na mniej szkodliwą (nie stwierdzono PÓKI CO negatywnego wpływu E-P na zdrowie)
      Ja sam się męczyłem, paliłem 8 lat. Koleżanka żony przyszła z E-P zainteresowałem się i przerzuciłem się. Wymaga bardzo ale to bardzo dużo motywacji i nie jest to cudowny środek na rzucenie palenia. Ale jak się zdecydujesz i przerzucisz się na same E-P to nie będziesz miał ochoty śmierdzichów ruszyć, przynajmniej ja tak mam bo mi śmierdzą, po prostu odrzuca. Możesz kontrolować też dawki nikotyny ja już palę bez nikotyny.

E-P to para powstająca z glikolu, nie ma subst. smolistych, kop jak kupisz dobrego E-P jest mocniejszy niż zwykłego szluga. Możesz kupować różne smaki i zapachy płynów. Od wszelkiego rodzaju tytoniów, po owoce itd.

Jak chcesz dobrego E-P to napisz na maila, bo miałem niemiłą sytuację przez poradę.

Podkreślam jeszcze raz że =jest to substytut palenia! Nie rzucisz z dnia na dzień dzięki temu całkowicie!!
      • aaugustw Re: pytanie e papierosa 07.05.10, 16:14
        kuszkins napisał:
        > Podkreślam jeszcze raz że =jest to substytut palenia! Nie rzucisz
        z dnia na dzień dzięki temu całkowicie!!
        _______________________________________________________.
        Im dluzej, tym lepiej, a jak juz bedziesz splukany z pieniedzy wtedy
        nastapi ten "cud"...!
        A...
        • psi-arz Re: pytanie e papierosa 07.05.10, 17:34
          Ja paliłem do dwóch paczek dziennie przez 42 lata - udało mi się rzucić [bez
          problemu]dzięki wspomagaczowi o nazwie CHAMPIX - okazał się
          b.skuteczny,aczkolwiek dość drogi.Kuracja kosztowała ok.230 pln
          miesięcznieok.Leczenie trwało 4 miesiące,ale się opłaciło,nie palę już 1,5 roku.
    • elfkabezhaltera Ersatz 13.05.10, 21:26
      energyst5 napisał:

> Witam, od 20 lat palę „zwykłe” papierosy. Bardzo chiałbym rzucić.

No to rzuć. Ja tak zrobiłem - czekałem na tramwaj i zdecydowałem, że mam dość.
      Zmiąłem niedopaloną paczkę i wyrzuciłem do śmietnika. Mówiłem sobie codziennie
      rano - "dziś nie palę".
      Nie palę już prawie dziesięć lat (rocznica w październiku).

A e-papieros to moim zdaniem przedłużanie palenia.
      Ale nie neguję, że być może e-papieros pomoże ci w całkowitym rzuceniu. Mam
      przykład - mój kolega rzucając przeszedł przez lajty i zmniejszanie liczby
      wypalanych szlugów, aż rzucił całkowicie.
      Ludzie są różni ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka