Gość: Justyna IP: *.radio.rzeszow.pl 25.02.04, 15:33 Chciałabym rzucic palenie. ratujcie. Bo chce zajść w ciaże ale nie potrafie. Nie mam silnej woli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hepik1 Re: jak rzucic palenie 25.02.04, 17:06 ale nie potrafisz rzucić czy zajść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: jak rzucic palenie IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 25.02.04, 17:26 Może to, co napiszę będzie właśnie wskazówką jak rzucić. Nigdy nie mów sobie ....nie palę! Podobno swiadomość nie zauważa w ogóle słowa ....nie ...czyli dajesz sobie polecenie....palę! Taką oto mądrość zdobyłam dziś w wyniku kontaktu z panią psycholog. Może zastosuj i opisz efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: jak rzucic palenie IP: *.dip.t-dialin.net 25.02.04, 17:36 ...mysle, ze potrzeba tu silnej woli i naprawde chec przestanie palic. Moj maz tez palil, a dzisiaj jest juz 5 tydzien kiedy nie pali. I wiem,ze pozegnal sie z papieroskami na amen... Nastawial sie do tego juz od konca grudnia....ciesze sie ze mu sie udalo....A poza tym maz chce juz miec powoli w domku jakis malenstwo, wiec powiedzial sobie, ze juz koniec z papieroskami....Ale mam fajnego mezusia....:)Tobie na pewno tez sie uda, przeciez to chodzi o zdrowie malenkiej istotki....Zycze Tobie samozaparcia i sily bo wiem ze to trudne, mimo wszystko warto!!!!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aga_rn Re: jak rzucic palenie 25.02.04, 18:29 Hmm, ja nienawidze stwierdzenia "trzeba silnej woli", uwazam ze takowej w ogole nie posiadam a nie pale od ponad 9 miesiecy (po 20 latach/25-30 papierosow dziennie/pierwsza proba). Nie rzucilam z dnia na dzien pod chwila impulsu, a raczej po rozwazeniu za i przeciw, i czytaniu wszystkiego co z rzucaniem palenia jest zwiazane (przede wszystkim wywnetrzanie sie delikwentow na paru forach dyskusyjnych). Wybralam sobie wspomagacz (nie zakladalam z gory ze jak juz to tylko "na sucho"). Po rzuceniu palenia - nie mialam dostepu do fajek, wszsytkie wyrzucilam, nie trzymalam zadnej "polpaczki" w szufladzie co by sie z nia psychicznie zmagac "zapale/nie zapale"). Powiedzialam sobie "nie pale" - i jak dotad jest to skuteczne :) Zrobilam sobie male "pranie mozgu" ;) Zyje, i nie jest wcale zle. Wrecz przeciwnie - jestem bardzo szczesliwa ze nie pale. Pozdr. AgaRN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palacz47 Re: jak rzucic palenie IP: *.itcomp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.04, 18:52 Masz racje.Ja też jestem bardzo szczęśliwy, że nie pale ponad 10 miesięcy.I aby nie palić trzeba po prostu bardzo chcieć.Mieć motyw i tak trwać bez palenia a czs leci i leci. No i z każdym dniem jest coraz łatwiej. Zuciłem palenie jak kończył się post a tu od dziś jest nowy.Justynko kup takie tabletki o nazwie TABEX kosztują mniej niż 20żł a znam wiele osób co dzięki nim nie pali.I tabex jesz tylko miesiąc czli możesz potem zachodzić w ciąże i nie trujesz już siebie tabletkami ani papierosami. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: jak rzucic palenie IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 25.02.04, 18:59 Miły Palaczu, niestety co do ceny tabexu, masz nieaktualne informacje. Kosztuje już ok 30 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
dzyn81 Re: jak rzucic palenie 25.02.04, 20:42 hmm z tego co pamietam to Tabex kosztowal dokladnie 19zl. czyzby cena poszla w gore ze wzgledu na wiekszy popyt?? :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: jak rzucic palenie IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 25.02.04, 21:07 Przyczyny nie znam ale ta cena jest faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: jak rzucic palenie 26.02.04, 06:26 ...a jakie ma znaczenie dla ludzkosci,ile kosztuje Tabex?20 cy 30zł?gbyby podrozał do zlotych 300-mozna by dyskutowac o co chodzi ale roznica 10zl-to akurat sa dwie paczki papierosów,tak? A skuteczność jest faktycznie zadziwiająca.Oczywiście- stosowanie musi iść w parze z silnym postanowieniem niepalenia.Odwrotnie proporcjonalne w stosunku do reklamy,której w stosunku do tego specyfiku nie ma wcale.Ale reklamuje sie tylko to na czym można świetnie zarobić-potwornie drogie Niqiutiny czy Nicorety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palacz47 Re: jak rzucic palenie IP: *.itcomp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.04, 08:26 Masz racje,gumy i plastry są strasznie drogie.Dlatego gdy ktoś wydał na nie tyle pieniędzy to czasami przestaje lub ogranicza palenie i co można wyczytać na forum czasami uzależnia się od tych wszędzie reklamowanych preparatów. A ciekawą sprawą jest,że nigdzie nie czytałem o uzależnieniu od TABEXU no bo on nie zawiera nikotyny a jest rewelacyjny. Wystarczy łykać go przez miesiąc i BARDZO CHCIEĆ i można nie palić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: jak rzucic palenie IP: *.toya.net.pl 26.02.04, 09:41 A jakie ma znaczenie dla ludzkości to, że palimy....jeżeli już na tak wysokie tony wjechałes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palacz47 Re: jak rzucic palenie IP: *.itcomp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.04, 16:02 Oj gb. czy my to robimy dla ludzkości czy dla siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: jak rzucic palenie IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 26.02.04, 19:54 Z całym zdecydowaniem na jakie mnie stać moge powiedzieć, że teraz robię to dla siebie ale.....jak czytam pewne argumentacje to zaczynam, watpic w sens tego, co robie. Chciałam sie tu wymadrzyć ale nie mogę o tym pisać, nie chce mi się, tak jakbym miała jakąś blokadę. To miłe, że czasem tu wpadasz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
fasolkaa1 Re: jak rzucic palenie 27.02.04, 08:56 Napewno następne spotkanie z psychologiem usunie tą blokade.No i może zrozumiesz sens tego co robisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: jak rzucic palenie IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 27.02.04, 15:37 Jak tu wszyscy szybko wyciągają wnioski. Z psychologiem spotkałam się z racji szkolenia, a przykład palenia pojawił sie mimochodem. Fasolkoo, zupełnie wystarczy do tego by świat pogrążył się w wiecznej szczęśliwości, abyś Ty rozumial sens tego, co robisz....ja nie mam takich aspiracji. Żyję po to, by robić to, co sprawia mi przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
fasolkaa1 Re: jak rzucic palenie 27.02.04, 19:05 Ty szkoliłaś psychologa czy on Ciebie. Prawie każdy żyje aby robić to,co sprawia mu przyjemnośc,jedni palą inni piją. Ale są tacy co mają przyjemność,że to przestali robić.No i są tacy jak .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: jak rzucic palenie IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 27.02.04, 19:19 no i są tacy, ktorzy mają nieustająca przyjemność z tego, ze nieustannie przestają coś robić :) A tak powaznie Fasolkoo, to nie palę,... każdy tydzień niepalenia podsumowuję dla siebie i dzięki temu wiem, ze moje samopoczucie się poprawia.Nie jest dobre ale jest lepsze niz było miesiąc temu. To jedyne, godne uwagi spostrzeżenie. Nie przepadam za psychologami i kazdorazowa próba szkolenia mnie, kończy się równiez próba, odwrócenia ról :))) Odpowiedz Link Zgłoś
fasolkaa1 Re: jak rzucic palenie 28.02.04, 08:35 Ciesze się bardzo,że nie palisz chociaż ciekawi mnie czy stosujesz terapie zastępczą jak kiedyś.Samopoczucie będzie lepsze z każdym dniem.Napisz może jak idzie Ci szkolenie psychologów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: jak rzucic palenie IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 28.02.04, 09:13 Teraz po prostu nie palę. Dziękuję za zainteresowanie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palacz47 Re: jak rzucic palenie IP: *.itcomp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.04, 17:48 A ja ciesze się,że znowu nie palisz. Napisz czsami jak Ci idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
fasolkaa1 Re: do gb i innych 29.02.04, 22:09 Masz racje,po prostu - nie pal.A gdy zaczniesz to....... . Oj było by tu nudnie bez Ciebie i jeszcze kilku bywalców. Bardzo fajnie było by się coś więcej o tobie dowiedzieć. Kim jesteś,gdzie mieszkasz jaki masz zawód co cie interesuje. No i dlaczego....... .Uważam cię za b.ciekawą i równie barwną jak jeden ślązk postać.No nie tylko on i ty.Wielu tu jest stałych bywalców.Nie mam na myśli tego super wątku bo chyba robi się nudny. Gb znam Cię od dawna jesteś i bądz dalej sobą i to jest ciekawe. Chyba musze odnależ gdzieś ten twój słynny stary wątek "Nie pale" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: do gb i innych IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 29.02.04, 22:37 Fasolkoo, dziękuję Ci bardzo, że mnie tak doceniłeś ale......nie prowadzę teatru objazdowego i nie czynie wystepów dla gawiedzi znudzonej monotonią życia. Moze napomkniesz skąd to sie znamy? Niezmiernie ciekawam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszko Re: jak rzucic palenie IP: 62.111.195.* 26.02.04, 16:26 Cześć Raczej bez motywacji się nie da. Może jak już będziesz przyszłą mamą, to przestaniesz. Ja nie palę od 9 lat i nałóg jest ode mnie już baaardzo daleko, tzn nie myślę o paleniu. Nie jestem przez to bardziej szczęśliwy ale już nie śmierdzę, no i nie wydaję kasy, i nie przeziębiam się, nie mówiąc o kondycji. Życzę Ci, żebys wytrzymała 3 dni - potem jest już łatwiej. Tabletki i inne "odczynianie" mogą Ci w ciagu tych trzech dni pomóc - potem już na sucho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alusia Re: jak rzucic palenie IP: *.chello.pl 27.02.04, 22:26 Dzisiaj mija czwarty tydzień bez papieroska! Wytrzymałam i życzę Tobie takich sukcesów. Czuję się niesamowicie. Jestem dumna. Co do decyzji, to niestety musiałam bo nie miałam wyboru, choroba. Na razie jest w miarę dobrze, ale jeszcze muszę poczekać. Jednak, jeśli chodzi o ciążę, to kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży rzuciłam palenie i nie zastanawiałam się nad tym że coś straciłam. Po prostu nie miałam sumienia narażać własne dziecko na konsekwencje mojej głupoty czyli palenia. Wystarczy trochę zdrowego rozsądku, jak zajdziesz to sama rzucisz, a uda Ci się to, bo już o tym myślisz. Szkoda tylko, kiedy dowiedziałam się że nie będę mogła karmić to puściły wszystkie hamulce i zaczełam palić. Mam w tym temacie 20-letni staż. Rzuciłam palenie po 3-dniowym intensywnym myśleniu o tym. Muszę jeszcze wychować dziecko, trochę mu zostało jeszcze czasu do tego aby samodzielnie funkcjonować w tym świecie, więc rzuciłam palenie, myślałam o dziecku. Kiedyś jak czytałam że ludzie z powodu choroby rzucają palenie to nie wierzyłam że można, a jednak można. Ja rzuciłam raz z powodu ciąży i drugi raz z powodu choroby. A może ze strachu. Nie wiem, ale rzuciłam. życzę powodzenia! No i pozdrowienia dla hepika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truman silna wola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 14:21 Silna wola, poukladac sobie wszystko w glowie, zdecydowac - nie pale, to nie dla mnie. Rzucilem ponad 5 miesiecy temu. Przez 2 tyg. wspomagalem sie: tydzien plastry, tydzien pastylki. A potem juz bez. W pracy wszyscy pala. W domu nikt. Ale wbrew pozorom w domu bylo trudniej. Nie planowalem rzucania. We wtorek 7.10.2003 wypalilem papierosa i uznalem, ze byl to ostatni. I udalo sie. Kilogramow owszem przybylo - jedzenie to byla nagroda. Teraz zaczynam odstawiac jedzonko. Nie smierdze, kondycje mam lepsza. Ale wiekszosc to glowa. Jak sobie pomysle, ze gdy wchodzilem do restauarcji to pierwsze szukalem gdzie sa miejsca dla palacych, na zajeciach nie mozna wytrzymac i czlowiek mysli kiedy bedzie przerwa, po wyjsciu z kina od razu papieros,itp. Zycze wytrwalosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt Re: jak rzucic palenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 02:02 Nie wkurza cię , że jesteś taka bezsilna . Musisz trochę z tym syfem powalczyć . Ja tu zajrzałem bo też mam zamiar kopnąć fajki w du... . Na początek zafunduj sobie jakiś substytut , nicorette wypuściło inhalator jak będziesz miała już dosyć to se użyjesz . Ja używam snus taki wynalazek ze Szwecji nikotyna pod dziąsła . Czuję maleńki głód ale rzucanie ze snusem to zabawa w porównaniu gdy nikotynę odstawia się zupełnie . Mam 6 paczek tego syfku jak się skończy to czeka mnie 2 etap - bez nikotyny w ogóle . Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: jak rzucic palenie 25.03.04, 05:16 Albo można zakupić następnych 6 paczek tego syfku.Nadal będziesz mógł mówić,że nie palisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asmen Re: jak rzucic palenie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.04, 01:14 ciekawe jak ci gęba pachnie po tym świnstwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: jak rzucic palenie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.04, 14:04 nie bylam tu prawie rok niewiele sie zmienilo w lipcu 2003 rzucilam, w pazdzierniku zmarl moj brat i zaczelam palic od wczoraj biore tabex (cala noc nie spalam, straszne mdlosci) poprzednim razem stosowalam plastry, przeszlam cala kuracje, 10 paczek = 700 zl nie jestem przekonana do niepalenia chce sprobowac, bo moze nowa cena papierosów bedzie jakims motywem dlaczego uwazacie , ze nikotyna smierdzi, albo ze jest szkodliwa szkodzi palenie papierosow, ale nie nikotyna w zadnej madrej ksiazce nie znajdziecie opisu szkodliwego dzialania nikotyny jezeli nie rzuce papierosow, bede zuc gume i na pewno nie bede przejmowac sie nikotyna Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka77 Re: jak rzucic palenie 27.04.04, 14:47 Ja tez rzucam palenie mam trzy motywy 1zdrowie: mam zaczątki astmy2chce zajsc w ciaze 3 finansowy policzyłam sobie ze palenie kosztuje mnie prawie200zl miesiecznie tak po prostu te pieniadze ida z dymem.Dzis moj drugi dzien bez papierosa wiem ze to malo .Przez pierwszy tydzien bede stosowac plastry,a pozniej tabex.Pozdrawiam i zycze powodzienia i duzo sielnej woli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palacz 47 Re: jak rzucic palenie IP: *.itcomp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.04, 15:54 Po co Ci plastry jak masz TABEX.Jedz TABEX przez tydzień i pal do woli a po tygodniu przestań i nie pal,jak ja przez ponad rok. Nie przejmuj się wagą i niczm po prostu nie pal i ciesz się tym. Mnie teraz wydaje się to łatwe ale rok temu było bardzo ciekawie. Trudno uwieżyć,że to już rok.Kiedyś liczyłem godziny,dni,tygodnie. A teraz nie pale i już,i oby tak dalej,i oby na tym forum poczytać o innych co im się udało lub próbują od nowa.A ja bym nie chciał próbować ja poprostu chce nie palić jeszcze troche-może dłużej;zobaczymy jak to będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka77 Re: jak rzucic palenie 28.04.04, 12:01 Teraz uzywam plastrow poniewaz o tabexe dowiedzialam sie dopiero nastepnego dnia gdy juz mialam pierwszy naklejony i pomyslalam sobia ze jak juz je mam to postosuje przez tydzien (poniewaz w paczce jest 7 szt.)a pozniej zaczne brac tabex .Pozdrawiam Cie serdecznie i bardzo Ci zazdroszcze ze masz to juz za soba Odpowiedz Link Zgłoś