szacki 23.11.11, 21:43 W ciągu 3 lat pokonałem 80% choroby! Czy to nie fantastyczne? kwiaty i czekoladki do garderoby. ;) ps. isabelle spoczywaj w pokoju www.youtube.com/watch?v=hYF8lm4zQzo&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deoand Re: pochwalony 23.11.11, 21:48 To jakaś anorektyczna totalna - aż przykro patrzeć - szkoda , że w wieku 28 lat przyszło księdzu powiedzieć - Spoczywaj w pokoju . Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: pochwalony 23.11.11, 21:56 Anoreksja to taka urojona ciąża, która doprowadza do śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
szacki Re: pochwalony 23.11.11, 22:08 mieliście mi gratulować a Wy się skupiliście na filmiku z YT. wsparciówa tysiąc. Dzieki chłopaki Odpowiedz Link Zgłoś
wiesj23 Re: pochwalony 23.11.11, 22:49 z YT w ramach wsparcia youtu.be/_roBPQYI4cM a na te 80% to są jakieś testy.W aptece?I jaki kolor dają? Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: pochwalony 23.11.11, 22:51 Ty tez anorektyk - nie rozumiesz -ale jak chcesz gratulacji to nie ma sprawy gratuluje i fanfary ... Bravo ...bravo .... Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: pochwalony 23.11.11, 23:17 To jest właśnie to - cackanie się ze sobą, a później problemy. Kopa, w du..., lewatywa /2x/ i płukanie żołądka. Odpowiedz Link Zgłoś
szacki Re: pochwalony 24.11.11, 18:56 gó... wiesz o życiu pierzchnia, ktoś Cie kiedys spławił ze choroba to uzalanie sie nad soba a Ty to łyknales jak mlody pelikan, i probujesz sprzedawac dalej, ale niestety zle trafiles bo ja tego szitu od Ciebie nie kupie. To co mówisz to xero tego co kiedys usłyszałes i Cie piekielnie zabolalo, bo w tym jedny krotkim slowie użalanie jest zawarte niezrozumienie, proba wyparcia i totalny brak wiedzy jak pomóc, przerzucanie odpowiedzialnosci na chorego. jednym slowem umywanie rąk. Zastanawaim sie co Ci uruchomiłem tym wpisem. Ja od Ciebie nie oczekuje i nie chce pomocy tylko czekoladek i kwiatów. Źle sie zrozumielismy najwidoczniej. Popracuje nad przekazem. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: pochwalony 24.11.11, 20:26 szacki napisał: . To co mówisz to > xero tego co kiedys usłyszałes i Cie piekielnie zabolalo, Widzę, że zabrałeś się za insynuacje. Pomocy nie możesz oczekiwać od nikogo ponieważ pomóc sobie możesz tylko Ty sam. Roztkliwianie się nad sobą jest tylko jedną z form tego, co mam na myśli. "Uczyńmy kolejny krok. Pomyślicie pewnie w tym miejscu o innej chorobie psychicznej: depresji. Wydaje się, że osoby w stanie depresji nie martwią się o swoją niezależność. W ogóle zdają się oni niczym nie przejmować. Jeśli przeżywaliście kiedykolwiek depresję, znacie to uczucie. Życie wydaje się pozbawione wartości i jakiejkolwiek nadziei. Również własne „ja" zdaje się bezwartościowe i puste. Największym pragnieniem człowieka przeżywającego depresję jest wyjście poza siebie, jednak nie potrafi on tego uczynić. Świat wydaje się tak samo pozbawiony nadziei jak własne „ja". Człowiek przeżywający depresję wie, że potrzebuje pomocy, lecz nie wierzy, że jest ona możliwa. Nie może nabrać dystansu do samego siebie, ponieważ obawia się, że nie ma takiej rzeczy lub osoby, na której można by polegać. W przeciwieństwie do osoby cierpiącej na paranoję, osoba przeżywająca depresję nie ma złudzeń, co do swojej niezależności. Mimo to podstawowym podobieństwem, tym, co stwierdzamy w obydwu przypadkach, jest umieszczenie samego siebie w centrum wszystkiego. Paranoik uważa, że własne „ja" to wszystko, co istnieje, dlatego rozpaczliwie usiłuje nad nim zapanować. Człowiek przeżywający depresję obawia się, że własne „ja" to wszystko, co istnieje, dlatego jest w rozpaczy." KW Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: pochwalony 25.11.11, 09:36 szacki napisał (do Pierzchni): > gó... wiesz o życiu pierzchnia, ktoś Cie kiedys spławił ze choroba to uzalanie > sie nad soba a Ty to łyknales jak mlody pelikan, i probujesz sprzedawac dalej, > ale niestety zle trafiles bo ja tego szitu od Ciebie nie kupie. To co mówisz to > xero tego co kiedys usłyszałes i Cie piekielnie zabolalo, bo w tym jedny krotk > im slowie użalanie jest zawarte niezrozumienie, proba wyparcia i totalny brak w > iedzy jak pomóc, przerzucanie odpowiedzialnosci na chorego. jednym slowem umywa > nie rąk. Zastanawaim sie co Ci... ________________________________________________. Waw, Szackiemu nie tylko wagi ciala przybywa... - Bravo...! ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
szacki Re: Wg jakiego wzoru to wyliczyłeś ? 24.11.11, 19:16 wielebny wyliczył. Wyciagasz pierwiastek z liczby zachowań niepożądanych ( objawy charakterystyczne dla Twojego zaburzenia np. uzaleznienie). Mnożysz to przez 4 lub 3 cyfrowa liczbe [uwaga! bez przecinków] ( klasyfikacje Tego zaburzenia - patrz ICD -10 , Liczba która wyjdzie to współczynnik L. sprawdzasz w tabeli 1.4. str. 457 " Użależnienia w liczbach" F. Hustera - podstawiasz G do wzoru. Znajdziesz go z kolei w: " Psychosomatyczne problemy świata wspóczesnego"- nie pamietam kto napisał. Jest w kazdej bibliotece. Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Re: Wg jakiego wzoru to wyliczyłeś ? 24.11.11, 19:21 ktory pierwiastek? 2,3 4 ? No Wiesz...chodzi o wykładnik potegi ułamkowej ? Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: pochwalony 25.11.11, 09:33 szacki napisał: > W ciągu 3 lat pokonałem 80% choroby! Czy to nie fantastyczne? kwiaty i czekol > adki do garderoby. ;) > ps. isabelle spoczywaj w pokoju ___________________________________________________. Jak Ty to liczysz...!? :-o Czy to znaczy, ze jezeli (np.) Twoje zwloki (czyt. cialo) powinno wazyc 60 kg to Ty masz juz osiagniete 80%, czyli 48 kg...(!?). Gratulacje...! ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
szacki Re: pochwalony 25.11.11, 18:44 Istotnie. Nie doceniałem Pana, Majorze. Wstyd mi teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: pochwalony 26.11.11, 20:37 szacki napisał: > Istotnie. Nie doceniałem Pana, Majorze. Wstyd mi teraz. ____________________________. "Zwięzłość jest duszą dowcipu"...! Ta pochwala, kapitanie nalezy sie Panu...! :-l A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: pochwalony 27.11.11, 12:40 e4ska napisała: > Panu też! choć nie zawsze... ;-) __________________________. Niech wiec bedzie pochwalony..! A... ;-) Pozdrowka niedzielne...! Odpowiedz Link Zgłoś
e4ska Re: pochwalony 27.11.11, 14:10 Może niegrzecznie wobec forumowych konwenansów... Ale życzę wzajemnie miłej niedzieli! Auguście, jaki mi ostatnio darzy się szczęśliwy czas... "Chwilo trwaj! Jesteś piękna"! Nie nadzoruję żadnych budowli użytecznych dla ludzkości - wszakże Faustowi nie wystarczało. Ja zaś bez Mefistofelesowego wsparcia znowu buduję... no, prawie. Jednak różnica. Niewielka ;-))) I wiesz, spadł dziś nad ranem w Łodzi pierwszy deszczyk (lichy) od kilku tygodni. Takiej suszy jesiennej nie pamiętają najstarsi górale. Wypogodziło się, jest w miarę ciepło (na moim termometrze 7 stopni C). Wieczorem popływam - jeśli zdążę wywiązać się się z obowiązków. Głupie to szczęście, bo niby deszczyk spada na kogoś, kto - może? - niewart nagrody. A może wart? Ale - jeśli spada - to trzeba łapać. Koniecznie! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Goscie poszli sobie juz...! ;-) 27.11.11, 17:50 e4ska napisała: > Może niegrzecznie wobec forumowych konwenansów... Ale życzę wzajemnie miłej nie > dzieli! - - - - - - Odpowiedz Link Zgłoś
erazm0 Re: pochwalony 14.12.11, 09:46 szacki napisał: > W ciągu 3 lat pokonałem 80% choroby! Czy to nie fantastyczne? kwiaty i czekol > adki do garderoby. ;) > > ps. isabelle spoczywaj w pokoju > > > www.youtube.com/watch?v=hYF8lm4zQzo&feature=related NIECH MOC BĘDZIE Z TOBĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś