Dodaj do ulubionych

Badanie kliniczne w uzaleznieniach

24.03.13, 18:30
Slyszalem o badaniu klinicznym z lekiem nalmefen.Zglosilibyscie się do takiej formy leczenia?
Generalnie bardzo trudno u nas o informacje gdzie i kto takie badania wykonuje.
Stad drugie pytanie - czy szukacie aktywnie alternatywnych form leczenia np w postaci badan klinicznych czy raczej zdajecie sie na polecenia ze strony przedstawicieli służby zdrowia i standardowe formy terapii?
Obserwuj wątek
    • aaugustw Re: Badanie kliniczne w uzaleznieniach 24.03.13, 18:50
      terrence4 napisał:
      > Slyszalem o badaniu klinicznym z lekiem nalmefen.Zglosilibyscie się do takiej f
      > ormy leczenia?
      > Generalnie bardzo trudno u nas o informacje gdzie i kto takie badania wykonuje.
      > Stad drugie pytanie - czy szukacie aktywnie alternatywnych form leczenia np w p
      > ostaci badan klinicznych czy raczej zdajecie sie na polecenia ze strony przedst
      > awicieli służby zdrowia i standardowe formy terapii?
      _____________________________________________________________.
      Takie pytanie moze zadac jedynie ten, ktory albo nie dopil swojego dna,
      albo nie ma zielonego pojecia o mechanizmach choroby w uzaleznieniach...!
      A...
    • bananarama-live Re: Badanie kliniczne w uzaleznieniach 24.03.13, 18:50
      Jesli ten lek zmienia świadomość, wymazuje przyjemne chwile związane z piciem - to bardzo dobry lek.

• aaugustw Re: Badanie kliniczne w uzaleznieniach 24.03.13, 18:53
        bananarama-live napisał:
        > Jesli ten lek zmienia świadomość, wymazuje przyjemne chwile związane z piciem -
        > to bardzo dobry lek.
        _______________________________________________________________.
        Tu jeszcze trzeba dodac, np; ... jesli ten lek zmienia świadomość w zaleznosci
        od danej chwili naszych chorych emocji > to musi byc bardzo dobry lek...! ;-)
        A...
        • deoand Re: Badanie kliniczne w uzaleznieniach 24.03.13, 19:53
          Lek ma służyć ograniczeniu picia alkoholu co w tej chwili będzie dominuj acym trendem w leczeniu alkoholizmu . Lek ma się pojawić na dniach i zobaczymy jak się przyjmie i jakie będą jego efekty. AA niech sobie działa ale jego skuteczność to 2 do 5 %
          • aaugustw Badanie kliniczne na szczurach...! 24.03.13, 20:00
            deoand napisał:
            > Lek ma służyć ograniczeniu picia alkoholu co w tej chwili będzie dominuj acym t
            > rendem w leczeniu alkoholizmu . Lek ma się pojawić na dniach i zobaczymy jak s
            > ię przyjmie i jakie będą jego efekty. AA niech sobie działa ale jego skutecznoś
            > ć to 2 do 5 %
            ___________________________________________________________________.
            ;-)) Ha, ha, ha... bedzie lek - Deo... - Hulaj dusza, piekla nie ma...! ;-)) ha, haha...!
            Zobaczycie, on bedzie...! - Kolejny z tych tysiaca juz wyprodukowanych...!
            Placcie, placcie a potem placzcie, placzcie...!
            Leki ponoc coraz lepsze i drozsze, a chorych coraz wiecej... ! :-(
            A... ;-)
          • aaugustw Re: Badanie kliniczne w uzaleznieniach 24.03.13, 20:07
            deoand napisał:
            > Lek ma służyć ograniczeniu picia alkoholu...
            - - - - - - - - - - - - - - - - -
            Teraz dopiero zauwazylem; lek ten ma pomoc w kontrolowanym piciu...! ;-)))))
            __________________.
            deoand napisał dalej:
            > ... Lek ma się pojawić na dniach i zobaczymy jak s
            > ię przyjmie i jakie będą jego efekty. AA niech sobie działa ale jego skutecznoś
            > ć to 2 do 5 %
            - - - - - - - - - - - - - - -
            Masz na mysli skutecznosc tego leku...!?
            Bo jezeli miales na mysli AA, to chcialbym wiedziec skad wziales te statystyke,
            inaczej nazwe ciebie publicznie zwyczajnym klamca, ktory szkaluje cos, bo nie
            ma innych argumentow...! :-(
            Czekam...!
            A...
            • bananarama-live Ja juz sie przyzwyczaiłem :-D 24.03.13, 20:12
              Szukasz zaczepki. Lubisz to :-D
          • bananarama-live Re: Badanie kliniczne w uzaleznieniach 24.03.13, 20:11
            Jak to rozumieć? Ma służyć ograniczeniu picia.
          • alkodarek Re: Badanie kliniczne w uzaleznieniach 24.03.13, 20:37
            Ciekwe w przypadku tego leku jest to, że działa również w przypadku leczenia uzależnienia do hazardu. Jeśli potwierdzi się jego skuteczność, to z tego co się orientuję, będzie to pierwszy taki farmaceutyk. Opisywany mechanizm redukcji spożywania alkoholu jest bardzo pozytywny, ciekawe czy może doprowadzić do zupełnego zaniku chęci sięgnięcia po alkohol. Czy wpływa na zmianę relacji pacjent-alkohol , czy tylko zmniejsza objawy uzależnienie. Czas zweryfikuje jego skuteczność, najważniejsze, żeby pomagał w wychodzeniu z choroby alkoholowej.
            • pierzchnia Re: Badanie kliniczne w uzaleznieniach 24.03.13, 20:51
              Podobno, po zażyciu tego specyfiku, nawet baby przestają się tobie podobać.
              • alkodarek Re: Badanie kliniczne w uzaleznieniach 24.03.13, 21:06
                pierzchnia napisał:

> Podobno, po zażyciu tego specyfiku, nawet baby przestają się tobie podobać.

eee, mnie na pweno nie przestaną.
            • aaugustw Re: Badanie kliniczne w uzaleznieniach 24.03.13, 21:10
              alkodarek napisał:
              > Ciekwe w przypadku tego leku jest to, że działa również w przypadku leczenia uz
              > ależnienia do hazardu...
              ________________________________________________.
              No prosze...! Wyleczy i od zakupow, jak braknie pieniedzy...! ;-)
              Moja babcia w takich przypadkach mowila: Dziala i na popekane piety...!
              A...
          • wiesj23 Re: Badanie kliniczne w uzaleznieniach 24.03.13, 21:31
            deo 2/5% w odniesieniu do czego
            ilości alkoholików
            czy uczęszczających na mitingi
    • czlowieek Re: Badanie kliniczne w uzaleznieniach 24.03.13, 21:27
      Terrence to prawdopodobnie zawodowy naganiacz albo potrzebuje danych do jakiejś statystyki, a nie pisze o tym. Nie przedstawia się. Szkoda energii na odpowiadanie.

ludzie.gazeta.pl/terrence4/0,0.html
      • deoand Re: Badanie kliniczne w uzaleznieniach 24.03.13, 22:32
        Badania skutecznosci obiektywne sa robione w stosunku do ogólnej ilosci zdiagnozowanych alkoholików a nie tylko tych wybranych uczestniczacych w mitingach bo wtedy siłą rzeczy mamy zafałszowane wyniki na plus .Badania robi chocby Insytut psycho-neurologii w Warszawie tak sie on chyba nazywa - na Sobieskiego .
        Terrence podał prawdziwe fakty odnosnie nowego leku i zadał nasuwajace sie każdemu pytania a jak zawsze na forum uczestnicy niemal wyzwali go od ostatniej kanalii . Nie chcecie wiedziec co sie w swiecie dzieje to nie - pies was .... Ja tam zawsze lubie wiedziec co inni ludzie wymyslili .
        • terrence4 Re: Badanie kliniczne w uzaleznieniach 24.03.13, 22:41
          Dzięki Deoand Juz mi ręce opadły :-y Faktycznie planowany jest projekt ułatwienia ludziom dostępu do badan klinicznych Jest to temat traktowany w mediach jak zło konieczne i działania na pograniczu prawa,co jest kompletnum absurdem.
          Znam wiele osób korzystajacych z tej formy i inne ,które chciałyby choć zapytać ,ale nie miały kogo i gdzie.
          Stad proste pytanie ,ktòre zadałem. " Czy gdyby takie narzędzie było w postaci wyszukiwarki i kontaktu z osrodkiem ,czy byliby odbiorcy na taka usługę Waszym zdaniem ? "
        • aaugustw Re: Badanie kliniczne w uzaleznieniach 25.03.13, 09:37
          deoand napisał:
          > Badania skutecznosci obiektywne sa robione w stosunku do ogólnej ilosci zdiagno
          > zowanych alkoholików...
          - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
          Taka wypowiedz zmienia postac rzeczy... - To my wiemy, ze tylko ok. 6%
          dotknietych choroba alkoholikow wychodzi calo z tego uzaleznienia... -
          Reszta, ktora nie chce pojsc, np. na Mityng AA umiera, albo konczy
          w szpitalu dla umyslowo chorych, ew. w wiezieniu...!
          ________________________.
          deoand napisał dalej:
          > ... Terrence podał prawdziwe fakty odnosnie nowego leku
          - - - - - - - - - - - - - - - -
          Tego nawet on sam nie wie...
          ________________________.
          deoand napisał dalej:
          > ... Nie chcecie wiedziec co sie w swiecie dzieje to nie - pies was .... Ja tam zawsze lubie wiedziec co inni ludzie wymyslili .
          - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
          Co ludzie wymyslili to i ja chce wiedziec, ale nie to co wymyslili lapiduchy i zebrzacy
          na chorych ludziach pijawki...!
          A...
        • wiesj23 Re: Badanie kliniczne w uzaleznieniach 25.03.13, 17:59
          deo na 3 lata w aa z powodu picia odeszło z grupy ok 2 osoby,ok 2 zapijają i wracają
          odeszło sporo tzw weteranów/tych co mieli 30 min. przemowy/,poszli do innych grup?
          ale nie słychać by zapili,a to nie jest duże miasto
          pojawiło się sporo nowych/trudno wyrokować,ale jakby tendencja 2 osób się utrzymała to całkiem niezły wynik/
          większość łączy terapię z aa/nowych/
          fakt,że to "wybrańcy","szczęściarze"
          • aaugustw Re: Badanie kliniczne w uzaleznieniach 26.03.13, 10:18
            wiesj23 napisał (do deo...):
            > deo na 3 lata w aa z powodu picia odeszło z grupy ok 2 osoby,ok 2 zapijają i wr
            > acają
            > odeszło sporo tzw weteranów/tych co mieli 30 min. przemowy/,poszli do innych gr
            > up?
            > ale nie słychać by zapili,a to nie jest duże miasto
            > pojawiło się sporo nowych/trudno wyrokować,ale jakby tendencja 2 osób się utrzy
            > mała to całkiem niezły wynik/
            > większość łączy terapię z aa/nowych/
            > fakt,że to "wybrańcy","szczęściarze"
            __________________________________________________________________.
            W naszej Grupie AA wynik skutecznosci utrzymania trzezwosci wynosi ok. 95 %...!
            (grupa liczy ok. 18 osob)
            A...
          • thomi73pl Re: Badanie kliniczne w uzaleznieniach 26.03.13, 15:45
            w moim domu skucznosc wynosi 100%..
            mieszkam w nim sam....
            • aaugustw Badanie kliniczne samego siebie... 27.03.13, 13:08
              thomi73pl napisał:
              > w moim domu skucznosc wynosi 100%..
              > mieszkam w nim sam....
              __________________________________________.
              Tak wyglada krasy przyklad falszowania statystyk...! :-(
              A...
              • thomi73pl Re: Badanie kliniczne samego siebie... 27.03.13, 15:16
                aaugustw napisał:

> thomi73pl napisał:
                > > w moim domu skucznosc wynosi 100%..
                > > mieszkam w nim sam....
                > __________________________________________.
                > Tak wyglada krasy przyklad falszowania statystyk...! :-(
                > A...
                -dokładnie., tyle , że ja tylko przykład padl juz duzo szybciej.. ! :)
              • thomi73pl Re: Badanie kliniczne samego siebie... 27.03.13, 15:21
                ____________________.
                > Tak wyglada krasy przyklad falszowania statystyk...! :-(
                > A...

ja tylko.. - ( bo tak miało byc) .. posługuję się swoim przykładem..
                .. mi np. jest tak akurat wygodnie.. ..
                jeśli odbierane jest to jako fałszowanie - to nie mój problem . dla mne moje statystyki są ważne tak samo jak każde inne.. , :) czyli są nieważne..;)

"są małe kłamstwa, duże kłamstwa i statystyki .." :)
                • aaugustw Re: Badanie kliniczne samego siebie... 27.03.13, 15:42
                  thomi73pl napisał:
                  > ja tylko.. - ( bo tak miało byc) .. posługuję się...
                  _________________________________________.
                  Czy ty sie jąkasz, ze piszesz podwojnie to samo...!?
                  A...
          • thomi73pl Re: Badanie kliniczne w uzaleznieniach 26.03.13, 15:46
            w moim domu skuteczność w trzeźwości wynosi 100%.. :)
            mieszkam w nim sam....
    • thomi73pl AA.. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... 25.03.13, 00:46
      Odpowiadam
      terrence4 napisał:

> Slyszalem o badaniu klinicznym z lekiem nalmefen.Zglosilibyscie się do takiej f
      > ormy leczenia?

JEDYNA I SŁUSZNĄ ( tfu.. najsłuszniejszą na świecie.. ) I NAJSKUTECZNIESZA FORMA LECZENIA NAŁOGU -JEST AA.!

bez względu na wskażniki , statystyki i inne argumenty.....

JEDYNĄ NAJSŁUSZNIEJSZĄ I NAJPRAWDZIWSZĄ RELIGIĄ- JEST RELIGIA KOSCIOŁA RZYMSKO KATOLICKIEGO.

- bo tak powiedział... ?|

papież..? nie .. "bóg"/ ale nie ten prawdziwy..

KTO MA INNE ZDANIE , BEDZIE EKSKOMUNIKOWANY , WYTYKANY PALCEM , NAPIĘTNOWANY A WALKA Z NIM NIE BEDZIE MIAŁA KOŃCA. - ( dlatego ,że dla niektórych jest ważniejsza niz zdrowienie )

A WIEC NIE ZADAWAJ TAKICH PYTAŃ KOMUŚ KTO MYŚLENIE MA ŚREDNIOWIECZNE..
      ( choc i w tamtych czasach bywali ludzie oświeceni)

JESLI CHCESZ WYZDROWIEC MASZ PRAWO SAM WYBRAC DROGE!
      JEŚLI NIE CHCESZ- to tez... MASZ PRAWO
      JESLI CHCESZ SIE WK... :) TO DYSKUTUJ O TYM TUTAJ DALEJ - POLECAM :)
      • pierzchnia Re: AA.. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... 25.03.13, 07:16
        Gdyby uzależnienie od alkoholu / i nie tylko / miało wyłącznie podstawę fizjologiczną to, w końcu, wymyślono by taki środek, który wyłącza przeszłość biochemiczną.
        Pomysły tego typu są, dla mnie, przykładem redukcji ponieważ człowiek jest istotą o wiele bardziej złożoną - niż by się to niektórym wydawało.
        A tu wystarczy wziąć tabletkę i można dalej balować.
        • thomi73pl Re: AA.. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... 25.03.13, 09:09
          pierzchnia napisał:

> Gdyby uzależnienie od alkoholu / i nie tylko / miało wyłącznie podstawę fizjolo
          > giczną to, w końcu, wymyślono by taki środek, który wyłącza przeszłość biochemi
          > czną.
          > Pomysły tego typu są, dla mnie, przykładem redukcji ponieważ człowiek jest isto
          > tą o wiele bardziej złożoną - niż by się to niektórym wydawało.
          > A tu wystarczy wziąć tabletkę i można dalej balować.

a wiec i samo uczęszczanie na mitingi nie wystarczy... , bo to tylko zamiana jednego problemu na drugi..
          dusz potrzebuje uzdrowienia, mozg treningu do "nowego myslenia", nowego uczenia się przeżywania uczuc, ciało przyzwyczajenia do innej zdrowszej diety.. ,
          NALEŻY ZAJĄC SIE WSZYSTKIM! i należy uzdrawiac wszytko.. , każdą sfere zycia i każdą komórkę.. i niech mi nikt nie mówi, że w tym wszytkim pomocne sa tylko spotakani i tylko jeden i ten sam styl gadania, myślenia i pisania...
          - bo to taka sama bzdura, jak ta, że alkoholol był lekiem na wszytko.. !!!

wcześniej piłem na każdą chorobę i na kążdy rodzaj bólu.. i przez to żyłem w iluzji, że to mnie leczy..
          a teraz będe w kóko mówił o mitingach i programie.. ? ? !!!!! - i też będę żył w iluzji , że to mnie leczy.._
          ZAMIANA JEDNEJ ILUZJI NA DRUGA. !!!!

takie można mieć odczucia jak sie czyta to forum. !.. ja nie wiem dlaczego nazywa sie ono forum uzależnień.. __ ? przecież tu jest tylko propaganda AAowska i to na dodatek w takiej formie, która tej jednak pomocnej organizacji wcale chluby nie przynosi.. - POMOCNEJ ORGANIZACJI.. - nie - Uzdrawiającej!!

zamiast tabletek:
          www.youtube.com/watch?v=VibCtypFGos

• pierzchnia Re: AA.. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... 25.03.13, 11:07
            Tutaj chyba chodzi o coś innego.
            Jeżeli uzależnienie nie jest głębokie to można je dość łatwo wyleczyć - wystarczy przestrzegać określonych zasad i się przetransformować.
            Gorzej, gdy nałóg staje się rodzajem opętania - wtedy te zwyczajne środki już nie wystarczają i dlatego trudno się dziwić, że AA to Wspólnota w dużej mierze mistyczna.
            Pewien człowiek, przed wielu laty, zorientował się, a może wręcz został natchniony, że problem jest o wiele głębszy niż by się to mogło wydawać.
        • alkodarek Re: AA.. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... 25.03.13, 11:01
          pierzchnia napisał:

> Gdyby uzależnienie od alkoholu / i nie tylko / miało wyłącznie podstawę fizjologiczną to, w końcu, wymyślono by taki środek, który wyłącza przeszłość biochemiczną.<

Uzależnienie od alkoholu jest wielowymiarowe i tak proste jak obiekt, którego dotyczy. Chociaż objawy są takie same bądź identyczne u ich podstaw może leżeć więcej niż jedna przyczyna. W farmakologii dotyczącej uzależnień działania nie są skierowane na stworzenie panaceum ale na lek wspomagający zdrowienie. Ponieważ degeneracja sfery biologicznej prowadzi do degeneracji sfery psychicznej, uczuciowej, duchowej i co tam kto jeszcze wymyśli, lekarstwo ma umożliwić powrót do normalnego życia przez osłabienie lub zanik fizjologicznego uzależnienia od substancji psychoaktywnej. W ten sposób tworzy się miejsce na pracę nad naprawą sfery psychicznej z emocjonalną i duchową włącznie. Wiele dróg - jeden cel.
          • aaugustw Re: AA.. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... 25.03.13, 15:15
            alkodarek napisał (do pierzchni):
            > Uzależnienie od alkoholu jest wielowymiarowe i tak proste jak obiekt, którego d
            > otyczy. Chociaż objawy są takie same bądź identyczne u ich podstaw może leżeć w
            > ięcej niż jedna przyczyna. W farmakologii dotyczącej uzależnień działania nie s
            > ą skierowane na stworzenie panaceum ale na lek wspomagający zdrowienie. Poniewa
            > ż degeneracja sfery biologicznej prowadzi do degeneracji sfery psychicznej, ucz
            > uciowej, duchowej i co tam kto jeszcze wymyśli, lekarstwo ma umożliwić powrót d
            > o normalnego życia przez osłabienie lub zanik fizjologicznego uzależnienia od s
            > ubstancji psychoaktywnej. W ten sposób tworzy się miejsce na pracę nad naprawą
            > sfery psychicznej z emocjonalną i duchową włącznie. Wiele dróg - jeden cel.
            ______________________________________________________________.
            No faktycznie tak "proste", jak sznurek w kieszeni obiektu ktorego dotyczy...!
            A...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka