aaugustw 31.03.13, 21:30 Co motywuje mnie do picia...!? Co motywuje mnie do nie picia...!? Jakie rodzaje motywacji motywuja mnie...!? Jak to wyglada w procentach...? A... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thomi73pl Re: Motywacja...(!?) 31.03.13, 21:46 lepsza jest inspircja !!! "mózg nie lubi" , szczególnie mój.. - motywacja kojarzy się z przymusem.. inspiracja z moim własnym wyborem.. ale sa osoby na których można wpłynac jakąs motywacją, np.. takie "motywowanie" przez krytykowanie, a są osoby , które w takim sytuacjach postąpią dokładne odwrotnie.. i ja jestem tym drugim, ale jeśli się czyms zainspiruje, to nikt nie zmotywuje mnie do picia. ! i jeśli ma mówić tylko o sobie. to mnie inspirują osoby, które przez trzeżwośc oraz równorzędny swój rozwój duchowy , "siegają wyżej" , patrzą głebiej i widzą dokładnej oraz tak samo mówia.. dokładnie ten sam argument słuzył mi picu.. , ale tylko jako jedna z wymówek. , bo nie można mówic. , że jakies "duchowe doznania ", czy duchowe opowieści przy alkoholu były duchowe.., a jednak to było też jedna z moich manipulacji samym soba oraz tłumaczeniem picia. dziś to juz nie działa i nie zadziała.. - -nigdy juz nie będe mógł powiedziec szczerze, tak bym sam w to mógł uwierzyc , że pije aby osiągnąć jakieś "wyimaginowane poziomy umysłu" do jakich nie moge dojśc o trzeźwemu.. to jest nie- prawdą., .której wcześniej nie miałem świadomości.. po za tym.. hm.. mogę się i motywować. np.. : "bedę miał mniejszy brzuch bez piwa" , ale .. ja mam gdzies jak wygląda mój brzuch.. , ta motywacja starcza najwyżej do momentu osiągnięcica szczupłej sylwetki.. a chce się dobrze czuć, i miec wybór, i czuc mój wybór.. dlatego nie piję z wyboru.. zainspirowało mnie do tego , moje trzeźwe życie .. , które soie przypomniałem i zobaczyłem jego prawdziwą wartość. aaugustw napisał: > Co motywuje mnie do picia...!? > Co motywuje mnie do nie picia...!? > Jakie rodzaje motywacji motywuja mnie...!? > Jak to wyglada w procentach...? > A... Odpowiedz Link Zgłoś
thomi73pl Re: Motywacja...(!?) 31.03.13, 21:52 po za tym.. : . ( ...)Ludzie są bardzo mocno przeświadczeni o tym, że wiedzą, co widzieli, że znają motywy swojego postępowania. Wiemy o takim działaniu mózgu już od czasów nauki Freuda. Mówił on o sugestii posthipnotycznej. Przykład? Po hipnozie na słowo "parasol" facet klękał na kolano. Od razu miał gotową odpowiedź na pytanie dlaczego. A to go kostka swędziała, a to chciał sprawdzić, czy ma buty dobrze zawiązane. Przyczyny mogły - i były - zupełnie inne. Mózg jednak natychmiast musi wytłumaczyć, dlaczego działamy tak, a nie inaczej. Nawet jeżeli nie znamy prawdziwej odpowiedzi.(...) to stąd: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13652862,Eben_Alexander_odkryl_Boga___Piekne_halucynacje__pozazdroscic_.html#TRNajCzytSST Odpowiedz Link Zgłoś
kreska54 Dziękuję thomi73pl :-) 01.04.13, 09:14 thomi73pl napisał: zainspirowało mnie do tego , moje trzeźwe życie .. , które soie przypomniałem i zobaczyłem jego prawdziwą wartość. W tym jednym zdaniu zawarłeś całą kwintesencję mojej motywacji. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Dobre "oko" masz Kreska...! :-) 01.04.13, 13:20 kreska54 napisała (do thomi): > W tym jednym zdaniu zawarłeś całą kwintesencję mojej motywacji. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - > thomi73pl napisał: > zainspirowało mnie do tego , moje trzeźwe życie .. , które soie przypomniałem i > zobaczyłem jego prawdziwą wartość. ______________________________________________________. Taak, w tej wypowiedzi Kreski zawarta jest cala esencja motywacji, ktora ja dziele jeszcze (u mnie) na trzy czesci: - motywacja duchowa, czyli moj interes. - motywacja umyslu, mysli, czyli radosc. - motywacja cielesna, czyli moja ochota, chec... Procentowo maja sie one ( w powyzszej kolejnosci): 50% / 25% / 25% A... Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Dobre "oko" masz Kreska...! :-) 30.04.13, 15:36 Skontaktuj sie ze mna na meila Odpowiedz Link Zgłoś
pierzchnia Re: Motywacja...(!?) 01.04.13, 20:30 > Co motywuje mnie do picia...!? Ból, samotność, brak miłości. > Co motywuje mnie do nie picia...!? Sen. Odpowiedz Link Zgłoś
miskolaj Re: Motywacja...(!?) 03.04.13, 09:22 do picia motywowały mnie lęki,chęc ucieczki,odcięcia sie od uczuc,brak wiary,tchorzostwo,strach,brak ufnosci i egoizm.. od picia odegnał mnie rowniez strach i poczucie bezsilności.. a do nie picia motywuje mnie wiara w Boga, nadzieja,miłość do dzieci,cheć bycia dobrym człowiekiem i spłacenia długu jaki mam wobec Boga,siebie, rodziny i reszty swiata... tak to jest u mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
aber43 Re: Motywacja...(!?) 30.04.13, 01:58 Polecam ci książkę Charlesa Dunhigga „Siła nawyku”. Myślę, że ta książka jest najlepszą radą jaką mogę ci dać. Motywacje musisz znaleźć w sobie. Z ksiązki możesz się dowiedzieć dlaczego jesteś osobą, która nigdy nie kończy tego co zaczęła i dlaczego szybko rezygnujesz z każdego projektu. Mnie ta książka pomogła, choć wciąż zastanawiam się jakie jeszcze złe nawyki u siebie odkryję. Jestem chyba kopalnią złych nawyków. Odpowiedz Link Zgłoś
beka.smiechu-w.sali.obok Re: Motywacja...(!?) 30.04.13, 08:42 Do picia motywuje sytuacja, gdy nie podoba nam sie swiat, i trzeba zalozyc 'okulary' by go widziec inaczej a do niepicia gdy swiat sie podoba i nie chcemy zakladac okularow, by nie zepsuc obrazu. To tak w skrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesj23 Re: Motywacja...(!?) 30.04.13, 17:32 świadomość,że nic mi to nie daje/to co niepicia/.Nie wiem czy sam to wymyśliłem czy gdzieś podchwyciłem/raczej to pierwsze/.Alkohol to złodziej,który daje na początku złudzenia,a później wszystko zabiera. Odpowiedz Link Zgłoś
beka.smiechu-w.sali.obok Re: Motywacja...(!?) 30.04.13, 18:49 Tak, to wszystko iluzja. ALe ciezko to dostrzec, albo raczej woli sie nie wiedziec, Spozycie alkoholu przez mnie nie zmienia ani troche swiata zewnatrznego (no poza uszczesliwieniem browaru czy sklepikarza). To tylko moj swiat zewnetrzny sie zmienia. Czyli czysta iluzja. Wlasnie dlatego porownalem to do okularow. Jak zaloze rozowe okulary, to bialo-zolta flaga staje sie rozowo-pomaranczowa, ale tylko w mojej glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesj23 Re: Motywacja...(!?) 30.04.13, 21:35 beka trochę znów się rozpędziłem daje rozluźnienie.Trochę wytchnienia.Taki psychotrop bez recepty.Ale,jak wszystko,z umiarem. nawet nieuzależnieni jak przekroczą umiar to tylko robią kaszanę Odpowiedz Link Zgłoś
marakuya Re: Motywacja...(!?) 30.04.13, 21:08 A ja o paleniu. Nie palę definitywnie od pół roku. Nie mam żadnych pokus, żadnych ciągot, żadnych marzeń o pociągnięciu dymka (fuj). A oto wynik testu, który przed chwilą przepprowadziłam, odpowiadając zupełnie szczerze na zadane pytania: Nie jesteś wystarczająco zmotywowany. Twoja motywacja jest na średnim poziomie. Mimo to, nadal uważamy, że warto rozważyć rzucenie palenia. Niestety palenie tytoniu niezależnie od ilości wypalanych papierosów ma negatywny wpływ na Twoje zdrowie. Czym szybciej rzucisz palenie, tym bardziej Twoje zdrowie na tym skorzysta. I co z tymi testami? Odpowiedz Link Zgłoś
4tomi Re: Motywacja...(!?) 28.04.14, 09:08 Może motywację do picia zastąpić inną motywacją, korzystniejszą. Picie prowadzi do tego, że się demotywujemy. Amerykanie starali się rozpić Indian podczas kolonizacji ameryki. Dostarczali inm alkohol aby łatwiej z nimi walczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Motywacja...(!?) 28.04.14, 09:15 fakt , taki pijany apacz,, to nie potrafil potem po pijanemu oskalpowac jak nalezy i tym sposobem powstał ruch dzieci kwiatów, a faceci mogli wreszcie nosic dlugie wlosy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Motywacja...(!?) 28.04.14, 15:20 wolfbreslau napisał: > fakt , taki pijany apacz,, to nie potrafil potem po pijanemu oskalpowac jak nal > ezy i tym sposobem powstał ruch dzieci kwiatów, a faceci mogli wreszcie nosic d > lugie wlosy :-) __________________________________________________________. Nawet gdyby to byla prawda, co ona ma wspolnego z uzaleznieniem...!? :-o A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Motywacja...(!?) 28.04.14, 20:39 Nawet gdyby to byla prawda, co ona ma wspolnego z uzaleznieniem...!? :-o >> iskram napisała; >> pijane myslenie- to ma tyle wspolnego z alkoholizmem, ciebie to nie dotyczy ,tylko bądz czujny ! ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Motywacja...(!?) 29.04.14, 08:27 aaugustw napisał: > Nawet gdyby to byla prawda, co ona ma wspolnego z uzaleznieniem...!? :-o > A... odpisałem na post o motywacyjnym rozpijaniu indian...nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Motywacja...(!?) 29.04.14, 11:40 wolfbreslau napisał (do A...): > odpisałem na post o motywacyjnym rozpijaniu indian...nic wiecej. _________________________________. Zajmijmy sie lepiej trzezwoscia wlasna...! Chyba, ze chcesz cos przed nami ukryc..? (jezeli tak, to rozpijajmy indian dalej...!). Hawk: A... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Motywacja...(!?) 30.04.14, 07:06 aaugustw napisał: > Zajmijmy sie lepiej trzezwoscia wlasna...! > Chyba, ze chcesz cos przed nami ukryc..? > (jezeli tak, to rozpijajmy indian dalej...!). > Hawk: A... to cytat 4tomiego..."Może motywację do picia zastąpić inną motywacją, korzystniejszą. Picie prowadzi do tego, że się demotywujemy. Amerykanie starali się rozpić Indian podczas kolonizacji ameryki. Dostarczali inm alkohol aby łatwiej z nimi walczyć. ".. wiec skieruj sie swoja troske o jego trzeźwość ku niemu....mnie wystarczy ze Iskram dba o moje potrzeby erotyczne i duchowe na tym forum :-0 Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Motywacja...(!?) 30.04.14, 13:00 wolfbreslau napisał (do A... o Thomy): > to cytat 4tomiego..."Może motywację do picia... > wiec skieruj sie swoja troske o jego trzeźwość ku niemu....mnie wystarczy ze Is > kram dba o moje potrzeby erotyczne i duchowe na tym forum :-0 __________________________________________________________________. Masz wiekszy na niego wplyw, wiec pozostawiam w spokoju wasza "trzeźwość"...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfbreslau Re: Motywacja...(!?) 30.04.14, 14:43 aaugustw napisał: > > Masz wiekszy na niego wplyw, wiec pozostawiam w spokoju wasza "trzeźwość"...! > A... nie mam tu wpływu na nikogo...i jest ok. inaczej popadłym w panike..wiecej wolfów na świecie? tego bym nie zniósł, zadnej konkurencji nie toleruje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Motywacja...(!?) 28.05.14, 09:05 wolfbreslau napisał (do A...): > nie mam tu wpływu na nikogo... > ...wiecej wolfów na świecie? tego bym nie zniósł, zadnej konkurencji nie toleruje :-) _________________________________. - ale robisz to caly czas podswiadomie...! - to widac, ze nie znosisz, bo nie umiesz! A... Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzsztuki Re: Motywacja...(!?) 04.06.14, 14:22 nie zadawaj sobie takich pytan :) dialog wewnętrzny jest bardzo ważny, wiecej doiwesz sie tutaj motywowac.pl/darmowyporadnik Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Motywacja mistrzasztuki...! 04.06.14, 14:50 mistrzsztuki napisał (do A...): > nie zadawaj sobie takich pytan :) dialog wewnętrzny jest bardzo ważny, wiecej doiwesz sie tutaj <a href="motywowac.pl/darmowyporadnik... _________________________________________________________________. mistrzusztuki, zakladajac nowy watek, nie zadalem tych pytan tylko dla siebie... Zadalem je do wszystkich, takze do ciebie, wiec nie musisz sie tu czaic jak partyzant tylko dawaj swe madrosci na pokaz, jezeli chcesz komus pomoc, chyba ze chcesz sie popisac po kryjomu i zaspokoic wlasne EGO lub boisz sie kompromitacji na tym publicznym Forum Uzaleznien, gdzie do czynienia mialbys z ekspertami (choc nie mistrzami) w dziedzinie choroby alkoholowej - samymi alkoholikami, wtedy bylaby to juz inna bajka... - Gdyby tak bylo, jak pisze, odradzam zawracania komus glowy po kryjomu, jakimis tam niby rewelacyjnymi teoretyjkami...!? A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Motywacja mistrzasztuki...! 04.06.14, 15:06 No cóz widzisz ile mistrzów sztuki , tylko szkoda ze brakuje im odwagi ! Zapraszamy na mit . zamknięty.....:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Motywacja mistrzasztuki...! 05.06.14, 15:15 iskram napisała (do A...): > No cóz widzisz ile mistrzów sztuki , tylko szkoda ze brakuje im odwagi ! > Zapraszamy na mit . zamknięty.....:-))) ________________________________________________. Tez uciekna... - W trzezwej atmosferze tacy czuja sie zle...! ;-)) A... Odpowiedz Link Zgłoś
pratoka Re: Motywacja...(!?) 04.06.14, 18:07 Jak brakuje motywacji to najlepszą sa pieniądze. Zobacz, ile można zaoszczędzić rezygnując z picia i palenia Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Motywacja...(!?) 04.06.14, 21:00 pratoka napisała: > Jak brakuje motywacji to najlepszą sa pieniądze. Zobacz, ile można zaoszczędzić > rezygnując z picia i palenia _____________________________________________. Kolejna(-y?) (za przeproszeniem) drobnopijoczka(-ek?)..! Dotknietego choroba alkoholowa nawet grozba najciezszej choroby nie "zmotywuje" do zaprzestania picia, a co dopiero brak pieniedzy... - Znast to: "w domu ani kropli gorzaly, a ta cholera za ostatnie pieniadze kupila chleb"...! A... Odpowiedz Link Zgłoś