Dodaj do ulubionych

Jaki jest sens naszych tu spotkan...!?

17.12.13, 19:50
Patrzac na caloksztalt naszych tu wypowiedzi, czy ktos
potrafi na to tytulowe pytanie odpowiedziec powaznie...!?
Jezeli ktos twierdzi, ze "trzezwieje" w pojedynke, to po co tu przychodzi...!?
Popisac sie...!? - Zaistniec...!? - Szkodzic innym...!?
A...
Obserwuj wątek
    • wolfbreslau Re: Jaki jest sens naszych tu spotkan...!? 17.12.13, 19:58
      aaugustw napisał:

> Patrzac na caloksztalt naszych tu wypowiedzi, czy ktos
      > potrafi na to tytulowe pytanie odpowiedziec powaznie...!?
      > Jezeli ktos twierdzi, ze "trzezwieje" w pojedynke, to po co tu przychodzi...!?
      > Popisac sie...!? - Zaistniec...!? - Szkodzic innym...!?
      > A...

1-odpowiedz sam sobie po co tu przychodzisz od niemal 10 lat, potem, dopiero zadawaj takie pytania innym .
      2-odpowiedz sobie co to znaczy "w pojedynke"..
      3-odpowiedz sobie, co znaczy "trzexwienie" i jaki to ma zwiazek z Twoim bywaniem tutaj.

ad 1 moje:....lubie gadac z tutejszymi bywalcami , nawet o alkoholizmie.
      ad2 moje:....w pojedynke nie oznacza dla mnie ,ze samemu zyje , tylko ,ze bez wsparcia organizacji i wspólniot nie pije. co nie oznacza ,ze bez nikogo mi bliskiego i godnego zaufania, ale w realu. nie tutaj.
      ad 3 moje: ...dla mnie "trzeźwienie" to puste okreslenie. bez treści. autentyczna trzeźwość istnieje w realu i nie ma potrzeby o niej wspominac. ona poprostu jest , lub jej nie ma. a bywanie tutaj , to -wróć do punktu pierwszego.
      amen
      • aaugustw Podziel sie z nami, jeden z drugim...! 17.12.13, 20:05
        wolfbreslau napisał:
        > 1-odpowiedz sam sobie po co...
        ______________________________________.
        Ach wolfie, widze pralka dala ci sie we znaki...! :-(
        Ja wiem po co tu przychodze, ja chce wiedziec
        po co ty tu przychodzisz i ten inny obszczymurek
        jeden z drugim po co tu przychodzicie, a przy tym
        dalej twierdza, ze sami "trzezwieja"...!
        A teraz dokoncz pranie, zastanow sie i odpowiadaj,
        chyba ze sie wstydzisz przyznac do swoje slabosci
        pojedynczego odynca...!?
        A...
        • wolfbreslau Re: Podziel sie z nami, jeden z drugim...! 17.12.13, 20:14

skoro tajemniczo wiesz, po co tu przychodzisz już tyle lat, to po co pytasz o to innych?
          ja nie jestem ciekawski po co tu inni bywaja. bywaja i już.
          a pranie sie nie skonczyło , bo pralka kaput.
          jutro kupuje nowa.
          trzeźwiejący bohater w pampersie
          • aaugustw Re: Podziel sie z nami, jeden z drugim...! 17.12.13, 20:32
            wolfbreslau zapytał (A...):
            > skoro tajemniczo wiesz, po co tu przychodzisz już tyle lat,
            to po co pytasz o to innych?
            _______________________________________________.
            Pytasz, wiec odpowiadam...!
            Po to pytam, aby zrzucili te maski karnawalowe...!
            Po to pytam, zeby zastanowili sie nad tym pytaniem...!
            Po to pytam, aby porzucili swoje tchorzostwo i mieli odwage sie przyznac do tego...!
            Po to pytam, bo nasza choroba jest tak gleboka, jak glebokie sa nasze tajemnice...!!
            itd...
            A...
            • alkodarek Re: Podziel sie z nami, jeden z drugim...! 17.12.13, 20:40
              aaugustw napisał:

> Po to pytam, aby zrzucili te maski karnawalowe...!
              > Po to pytam, zeby zastanowili sie nad tym pytaniem...!
              > Po to pytam, aby porzucili swoje tchorzostwo i mieli odwage sie przyznac do teg
              > o...!
              > Po to pytam, bo nasza choroba jest tak gleboka, jak glebokie sa nasze tajemnice
              > ...!!

Nieee, aauguście aż taki infantylny chyba nie jesteś, żebyś sądził, że ktoś potraktuje powyższe poważnie. Jesteś?
              • aaugustw Re: Podziel sie z nami, jeden z drugim...! 17.12.13, 20:45
                alkodarek broni sie przed (A...) i samym soba:
                > Nieee, aauguście aż taki infantylny chyba nie jesteś, żebyś sądził, że ktoś pot
                > raktuje powyższe poważnie...
                __________________________________________.
                OK...! - Przestan juz jajczyc, wiem ze to boli, a teraz
                napisz o sobie, czyli o to o co pytalem...!
                Chyba, ze tchorzysz, ale wtedy zdobadz sie naodwage i napisz to...!
                A...

• alkodarek Re: Podziel sie z nami, jeden z drugim...! 17.12.13, 20:56
                  aaugustw napisał:

> Chyba, ze tchorzysz, ale wtedy zdobadz sie naodwage i napisz to...!<

Taniuuuchna manipulacja. Szukaj głupszego od siebie.

• aaugustw Wilku, o wilku mowa, a wilk tu...! 17.12.13, 21:00
                    alkodarek napisał:
                    > ... Szukaj głupszego od siebie.
                    ____________.
                    Mam ciebie...! ;-)
                    A...
                    • alkodarek Re: Wilku, o wilku mowa, a wilk tu...! 17.12.13, 21:17
                      aaugustw napisał:

> Mam ciebie...! ;-) <

Bez wzajemności.

• aaugustw Kto mowi be, powinien takze mowic "A"...! ;-) 18.12.13, 21:00
                        alkodarek napisał (do A...):
                        > ... Szukaj głupszego od siebie.
                        ...............................................
                        (A......): Mam ciebie...! ;-)
                        alkodarek napisał:
                        - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                        alkodarek odpisał (A...):
                        > Bez wzajemności.
                        __________.
                        Wiadomo...! ;-)
                        A...
                        • iskram Re: Kto mowi be, powinien takze mowic "A"...! ;-) 19.12.13, 13:28
                          aaugustw napisał:

> alkodarek napisał (do A...):
                          > > ... Szukaj głupszego od siebie.
                          > ...............................................
                          > (A......): Mam ciebie...! ;-)
                          > alkodarek napisał:
                          > - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                          > alkodarek odpisał (A...):
                          > > Bez wzajemności.
                          > __________.
                          > Wiadomo...! ;-)
                          > A...
                          . A ja mam was , i co wy na to !
    • wolfbreslau Re: Jaki jest sens naszych tu spotkan...!? 17.12.13, 20:21

• aaugustw Re: Jaki jest sens naszych tu spotkan...!? 17.12.13, 20:35
        wolfbreslau napisał:
        miałem kiedys przyjaciólke. bardzo ją smieszyły programy w TV w stylu "goło i wesoło" i takie jakies podobne. po miesiącu mieszkania razem, wyprowadziłem sie na wesoło i na swój sposób goło....i mi ulzyło.
        _____________________________.
        I o czym (o kim...!?) to swiadczy...!?
        Co chciales nam o sobie przekazac..!?
        (brak nawiazywania znajomosci, nieumiejetne, zle nawiazywanie znajomosci...!?)
        A...
        • wolfbreslau Re: Jaki jest sens naszych tu spotkan...!? 17.12.13, 20:44
          aaugustw napisał:

> _____________________________.
          > I o czym (o kim...!?) to swiadczy...!?
          > Co chciales nam o sobie przekazac..!?
          > (brak nawiazywania znajomosci, nieumiejetne, zle nawiazywanie znajomosci...!?)
          >
          > A...
          a co mnie obchodzi co ty o tym sądzisz?...napisałem coś bez związku, jak Twoje pytania .
          moge mnozyc takie wypowiedzi w nieskonczonosc.
          kiedys przynajmniej , gdy jeszcze sie kolegowałem z Eska na innym forum i w innym układzie towarzyskim, przynajmniej było nam wesoło i mielismy niezł ubaw z wzajemnej gry słowami i skojarzeniami. teraz komunikacja forumowa odbywa sie niemal na poziomie dosłownej infantylnosci...a to mnie na dłuższą metę nudzi zwyczajnie.
          • aaugustw Re: Jaki jest sens naszych tu spotkan...!? 17.12.13, 20:50
            wolfbreslau zajajczył:
            > a co mnie obchodzi co ty o tym sądzisz?...napisałem coś bez związku, jak Twoje
            > pytania .
            - - - - - - - - - - - - - -
            Juz sie tlumaczysz, bo nie masz odwagi powiedziec prawdy jak ten nasz
            chemik baclofenowy...!? ;-)
            ______________________.
            wolfbreslau zajajczył dalej:
            > moge mnozyc takie wypowiedzi w nieskonczonosc.
            > kiedys przynajmniej , gdy jeszcze sie kolegowałem z Eska na innym forum i w inn
            > ym układzie towarzyskim, przynajmniej było nam wesoło i mielismy niezł ubaw...
            - - - - - - - - - - - - - - - - - -
            I co sie stalo z ta sielanka...!?
            Dlaczego sie skonczyla...!?
            Kto pierwszy przegial pale...!? - Ty , czy ona...!? ;-)
            A...
            • wolfbreslau Re: Jaki jest sens naszych tu spotkan...!? 17.12.13, 20:53
              dobranoc GUCIEK....nudzisz mnie dzis.
              • aaugustw Re: Jaki jest sens naszych tu spotkan...!? 17.12.13, 20:58
                wolfbreslau napisał:
                > dobranoc GUCIEK....nudzisz mnie dzis.
                _________________________________.
                Spij slodko... - Niech ci sie Eska przysni,
                chyba ze wolisz alkodarka... - On cos biega za mna...! ;-)
                A...
    • alkodarek Re: Jaki jest sens naszych tu spotkan...!? 17.12.13, 20:35
      aaugustw napisał:

> Popisac sie...!? - Zaistniec...!? - Szkodzic innym...!?<

Po co pytasz skoro swoje intencje bardzo trafnie wymieniłeś. Zapomniałeś o najważniejszej: Jesteś tu aby pożyć swoim avatarem, bo w realu niewiele masz i niewiele znaczysz, tu chcesz zaistnieć. Na prawdę współczuję ci twojej sytuacji, bo jest nie do pozazdroszczenia.
      Strasznie cię życie skrzywdziło i krzywdę nadal odczuwasz, skoro nie jesteś w stanie wykrzesać z siebie żadnych pozytywnych skojarzeń po za te przez ciebie wskazane.
      Jak to mówią na Zachodzie: Schade!

• aaugustw Re: Jaki jest sens naszych tu spotkan...!? 17.12.13, 20:43
        alkodarek powtorzył, jak papuga (A...) :
        > Po co pytasz skoro swoje intencje bardzo trafnie wymieniłeś. Zapomniałeś o najw
        > ażniejszej: Jesteś tu aby pożyć swoim avatarem, bo w realu niewiele masz i niew
        > iele znaczysz, tu chcesz zaistnieć. Na prawdę współczuję ci twojej sytuacji, bo
        > jest nie do pozazdroszczenia.
        > Strasznie cię życie skrzywdziło i krzywdę nadal odczuwasz, skoro nie jesteś w s
        > tanie wykrzesać z siebie żadnych pozytywnych skojarzeń po za te przez ciebie ws
        > kazane.
        > Jak to mówią na Zachodzie: Schade!
        ________________________________________________________________.
        OK...! - A teraz napisz o sobie, czyli o to o co pytalem...!
        Chyba nie jestes az takim tchorzem, zeby nie odpowiedziec na to pytanie moje...!? ;-)
        A...
    • pierzchnia Re: Jaki jest sens naszych tu spotkan...!? 18.12.13, 06:54
      Być może prawdziwym powodem / nie dla wszystkich / przebywania na tym form jest egoizm, ale któż go w sobie nie ma?
      Wiem jedno - człowiek pozbawiony miłości zaczyna chorować - zastępując ją różnymi substytutami.
      • wolfbreslau Re: Jaki jest sens naszych tu spotkan...!? 18.12.13, 08:56
        pierzchnia napisał:

> Być może prawdziwym powodem / nie dla wszystkich / przebywania na tym form jest
        > egoizm, ale któż go w sobie nie ma?
        > Wiem jedno - człowiek pozbawiony miłości zaczyna chorować - zastępując ją różny
        > mi substytutami.

jak zwykle o i w imieniu innych .
    • iskram Re: Jaki jest sens naszych tu spotkan...!? 18.12.13, 17:08
      Radosnych ,Ciepłych , Rodzinnych Świat Bozego Narodzenia dla wszystkich FU przesyła iskram .
      • aaugustw Re: Jaki jest sens naszych tu spotkan...!? 18.12.13, 21:05
        iskram napisała:
        > Radosnych ,Ciepłych , Rodzinnych Świat Bozego Narodzenia dla wszystkich FU pr
        > zesyła iskram .
        _____________________________________________.
        Dziekuje Ci Iskram za te zyczenia...! ;-)
        Tobie i wszystkim Forumowiczom takze pragne zlozyc
        przy tej okazji i z okazji zblizajacych sie Swiat Bozego Narodzenia
        aby przy świątecznym stole nie zabrakło światła i ciepła rodzinnej
        atmosfery, a Nowy Rok 2014 niósł ze sobą szczęście, pomyślność i duzo zdrowia.
        A...
        Ps. O trzezwosci nie wspomne, bo tak szybko jej sie nie osiaga...! ;-)
    • bananarama-live Ja 18.12.13, 18:59
      żeby ci dokopać :]
      • thomi73pl Re: Ja 18.12.13, 20:50
        nałóg nie moze mieć sensu..

a wiec codzienne zaglądanie tu też nie ma
        to po prostu bezsens
        • aaugustw Sens zycia bywa dla niektorych bezsensowny 18.12.13, 21:10
          thomi73pl napisał:
          > nałóg nie moze mieć sensu..
          > a wiec codzienne zaglądanie tu też nie ma
          > to po prostu bezsens
          ______________________________.
          Zamien wiec to swoje zycie w sens...!
          A...
        • marta2927 Re: Ja 18.12.13, 23:05
          thomi73pl napisał:

> nałóg nie moze mieć sensu..
          >
          > a wiec codzienne zaglądanie tu też nie ma
          > to po prostu bezsens

To, że nałóg nie ma sensu, to oczywiste...ale to zaglądanie tutaj codziennie daje mi jakąś siłę, jakiś spokój, jakieś opamiętanie, że nie jestem z takim problemem sama, świadomość, że są ludzie którzy walczą o to by lepiej żyć, by pamiętać, co działo się każdego dnia.....
          I choć wiem już, że zaglądanie tutaj pomału weszło mi w nawyk ( niejako nałóg), wolę to od otwierania butelki :)
          Niekiedy jak tak was czytam, to jest prawdziwa burza mózgów, każdy chce się prześcignąć w tekstach, dokopać jeden drugiemu, wylać swoją frustrację....czasem jest to mega śmieszne, czasem smutne wręcz......ale prawda jest taka, że każdy zaglądający tu znajduje swój sposób na ujście różnych uczuć, które w nas drzemią....Pozdrawiam
          Marta
          • pierzchnia Marta 18.12.13, 23:24
            marta2927 napisała:

> Niekiedy jak tak was czytam, to jest prawdziwa burza mózgów, każdy chce się prz
            > eścignąć w tekstach, dokopać jeden drugiemu, wylać swoją frustrację....czasem j
            > est to mega śmieszne, czasem smutne wręcz......ale prawda jest taka, że każdy z
            > aglądający tu znajduje swój sposób na ujście różnych uczuć, które w nas drzemią...

Piękne spostrzeżenie...
            Ten egoizm, o którym wspomniałaś, wypływa właśnie z braku miłości.
            Człowiek zdrowy potrafi się znudzić, ale nie uzależniony i nie ważne - jaką to formę przybiera, bo niektórzy potrafią się stawiać, a jeszcze inni mają polot do pisania.

• marta2927 Re: Marta 19.12.13, 00:04
              Wiesz, dla mnie ważne, że jest to ujście... i tak bezpieczniejsze to niż picie....prawie nieważne w jaki sposób....ważne by nie szkodziło to mnie i innym wokół mojego otoczenia....postanowiłam wybrać się w tą trzeźwą drogę już teraz, mimo tego, że w głowie zaświata mi codziennie: przecież masz jeszcze czas?, przecież jeszcze nikt tak ważny jeszcze tego nie widzi?. przecież jakoś wstajesz i ogarniasz wszystko, co zaplanowane na ten dzień?.....ale rozum, jaki jeszcze mam każe mi się zatrzymać, doświadczenie wasze każe mi przekalkulować bilans zysków i strat.....i cieszę się, że się zatrzymałam....
              Co do miłości na tę chwilę nie potrafię jasno określić swojego stanowiska......wydawało mi się zawsze, że dawałam jej ogrom wobec ludzi nie dostając w moim poczuciu nic w zamian....ale to na razie jest odczucie bd, bd subiektywne,wyklarowane przez mój obecny stan abstynencji....
              Ja jestem na początku drogi i tak, jak pierwszego dnia tutaj napisałam, że potrzebuję pomocy, ale bez AA i tym podobnych, tak teraz wiem, że są potrzebni inni ludzie......
              Jednemu z nich, który jest ze mną tutaj na co dzień bardzo dziękuję :)
              Bynajmniej ja potrzebowałam wytrzeźwieć fizycznie by dojrzeć do terapii, wczoraj byłam na swoim pierwszym mitingu AA....I niby bez szału, ale mocno wierzę, że skoro tylu pomogło to i mi pomoże :)
              Aaa i do Aaaugstwa : Wyhamuj z bajerą....., każdy człowiek ma inną wrażliwość...może się zabłąkać tutaj ktoś kto naprawdę bd potrzebował pomocy i nie do każdego trzeba z grubej rury.....czasem wystarczy tutaj empatia, zamiast bezwarunkowego uznania czyjegoś zdania czy zasad.
              Śpijcie dobrze, dziękuję za wszystko :)
              Marta
              • aaugustw Re: Marta 19.12.13, 11:32
                marta2927 napisała:
                > ... wczoraj byłam na swoim pierwszym mitingu AA....I niby bez szału, ale mocno wierzę, że
                > skoro tylu pomogło to i mi pomoże :)

> Aaa i do Aaaugstwa : Wyhamuj z bajerą....., każdy człowiek ma inną wrażliwość..
                ___________________________________________________________________.
                Ad 1.- Suuuper...! ;-)
                Ad 2.- Ta "wrazliwosc", jak to nazywasz ma kazdy alkoholik (nie Ty jedyna)...
                Jedni nazywaja to cienka skorka na dupie, inni nadetym Ego, co to nie ja...
                Poprzelamaniu tego nastepuje trzezwienie, a teraz juz jest abstynencja...! ;-)
                A...
                Ps. Zasada AA nr. bodajze 67 mowi: "Nie rob sie do cholery taka wazna...!"
              • aaugustw Chorzy ludzie... 19.12.13, 13:20
                marta2927 napisała:
                > ... dla mnie ważne, że jest to ujście...
                - - - - - - - - - - - - - -
                Dla mnie tez...! ;-)
                _____________________.
                marta2927 napisała dalej:
                > Co do miłości na tę chwilę nie potrafię jasno określić swojego stanowiska......
                - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                Na terapii dowiedzialem sie, ze krzywdzilem swoje dzieci... - Oburzylem sie
                autentycznie...! Przeciez ja kochalem moje dzieci. Nigdy ich nie uderzylem, itd...
                Taki byl wtedy moj owczesny rozum chorego... - Kiedy wyladowalem w AA
                spotkalem sie tam z Krokiem Osmym (8) AA, ktory mowi o sporzadzeniu listy
                osob skrzywdzonych przeze mnie... - Wyobraz sobie ta lista na poczatku byla
                prawie pusta...! - A wraz z przerabianiem Programu AA ona wcale nie zmalala,
                wrecz przeciwnie - ona rosnie...
                Kazde moje napicie sie alkoholu zmienialo moja swiadomosc i te zmieniona
                swiadomosc odbieraly moje dzieci, a one sa najlepszymi odbiornikami rodzicow...
                To tylko jeden z przykladow...!
                ________________________.
                > wydawało mi się zawsze, że dawałam jej ogrom wobec ludzi nie dostając w moim po
                > czuciu nic w zamian...
                - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - --
                Takie samo wrazenie i ja mialem...!
                (a gdy sie jeszcze mnie czepiali, myslalem cicho; co oni ode mnie chca...!?)
                > ... ale to na razie jest odczucie bd, bd subiektywne,wyklaro
                > wane przez mój obecny stan abstynencji....
                - - - - - - - - - - - - - - - -
                j.w.
                > Ja jestem na początku drogi i tak, jak pierwszego dnia tutaj napisałam, że potr
                > zebuję pomocy, ale bez AA i tym podobnych, tak teraz wiem, że są potrzebni inni
                > ludzie......
                - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                To prawda, MY potrzebujemy ludzi, ale dla poczatkujacych nie jest to dobre miejsce...! :-(
                > ... do Aaaugstwa : Wyhamuj z bajerą....., każdy człowiek ma inną wrażliwość..
                > .może się zabłąkać tutaj ktoś kto naprawdę bd potrzebował pomocy i nie do każde
                > go trzeba z grubej rury.....
                - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                Wrocilem do tej wypowiedzi, bo chce Tobie (dalej urazonej...!) ;-)
                przekazac, ze; jezeli ktos tu sie przypadkowo zablakal i potrzebuje
                pomocy, (jak to napisalas), z mojej strony nigdy jeszcze nie spotkal sie,
                nie spotyka sie i nie bedzie spotykal sie "z gruba rura", chyb ze Taki kpi
                i o droge pyta, jak ty to zrobilas; chcialas byc trzezwa warunkowo; bez AA
                i w bialych rekawiczkach...! ;-)
                Takim wylewam ja zimne wiadro wody aby oprzytomnialy i zdaly sobie sprawe
                ze swego smiertelnego zagrozenia, jakim jest alkoholizm...!
                A...
          • aaugustw Re: Ja 19.12.13, 11:25
            marta2927 napisała:
            > To, że nałóg nie ma sensu, to oczywiste...ale to zaglądanie tutaj codziennie da
            > je mi jakąś siłę, jakiś spokój, jakieś opamiętanie, że nie jestem z takim probl
            > emem sama, świadomość, że są ludzie którzy walczą o to by lepiej żyć, by pamięt
            > ać, co działo się każdego dnia.....
            > I choć wiem już, że zaglądanie tutaj pomału weszło mi w nawyk ( niejako nałóg),
            > wolę to od otwierania butelki :)
            > Niekiedy jak tak was czytam, to jest prawdziwa burza mózgów, każdy chce się prz
            > eścignąć w tekstach, dokopać jeden drugiemu, wylać swoją frustrację....czasem j
            > est to mega śmieszne, czasem smutne wręcz......ale prawda jest taka, że każdy z
            > aglądający tu znajduje swój sposób na ujście różnych uczuć, które w nas drzemią
            > ....Pozdrawiam
            > Marta
            _______________________________________.
            Dziekuje Ci Marta za te piekne (i trafne) slowa...!
            A...
            • thomi73pl sens 19.12.13, 13:12
              m.youtube.com/watch?v=0SEg695ce3k#-
              ☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★

Lubie Siebie
      • aaugustw Re: Ja 18.12.13, 21:08
        bananarama-live napisał:
        > żeby ci dokopać :]
        _______________.
        Ciesze sie takze...! ;-)
        A...
        (mialem udany dzien)
        • aaugustw Dobranoc...! 18.12.13, 22:00
          aaugustw napisał:
          DOBRANOC...! ;-)
          • iskram Re: Dobranoc...! 18.12.13, 23:54
            Dziekuje jeszcze raz za zyczenia , dzis mieliśmy opłatek z przyjaciółmi i miłe zaskoczenie rocznicowe ,ile my razem przeszlismy dobra i cięzkich chwil. Wiecie co jest najwazniejsze?
            Że umiemy sie uśmiechać i szanować wzajemnie , bowiem zdajemy sobie sprawe z choroby
            że saper raz sie myli ! pozdrawiam ;-))
            • zdzislaw50 Re: Dobranoc...! 19.12.13, 15:01
              Do alkodarka

Z okazji Twoich imienin, chciałbym życzyć Ci zdrowia, wytrwałości , spokoju w podążaniu swoją drogą. Pozdrawiam Zdzisław
              • alkodarek Re: Dobranoc...! 19.12.13, 15:10
                Wielkie dzięki Zdzichu !

ps. W pierwszej chwili przeczytałem "w pożądaniu swojej drogi" , cośik freudowskiego zakołatało w głowie i nie wiem czy to pożądanie czy droga...
                • aaugustw Re: Dobranoc...! 19.12.13, 15:31
                  alkodarek napisał:
                  > ps. W pierwszej chwili przeczytałem "w pożądaniu swojej drogi" , cośik freudows
                  > kiego zakołatało w głowie i nie wiem czy to pożądanie czy droga...
                  __________________________.
                  O tym twoja wiara zdecyduje...!
                  (z opomoca Sily zewnetrznej...!)
                  A...
                  • bananarama-live Re: Dobranoc...! 19.12.13, 16:47
                    Ta siła to rozum. Jesli masz mózgojada nici z siły.
                    • aaugustw Re: Dobranoc...! 19.12.13, 17:40
                      bananarama-live napisał:
                      > Ta siła to rozum. Jesli masz mózgojada nici z siły.
                      _________________________________________.
                      Jezeli to prawda co mowisz mózgojadzie to zastanow
                      sie jeszcze nad tym; kto daje rozumowi te sile...!?
                      Czyli inaczej; co to za elektrownia wytwarza te sile,
                      ze ty wchodzisz do swojego mieszkania i robisz klik
                      i powstaje jasnosc...!?
                      A...
                      • bananarama-live Re: Dobranoc...! 19.12.13, 18:21
                        Bozia ?
                      • zdzislaw50 Re: Dobranoc...! 19.12.13, 18:47
                        aaugustw napisał:
                        Czyli inaczej; co to za elektrownia wytwarza te sile,
                        > ze ty wchodzisz do swojego mieszkania i robisz klik
                        > i powstaje jasnosc...!?

W moim przypadku, elektrownia w Kozienicach :)
                • 7zahir Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 19.12.13, 17:10
                  ale dołączam się do życzeń Zbigniewa.
                  Twoja obecność na forum pozwala spojrzeć na alkoholizm
                  z innej niż dotychczas strony.
                  Człowiek uczy się całe życie i to je urozmaica.
                  Dziękuję Ci za to.
                  • aaugustw Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 19.12.13, 17:45
                    7zahir napisała:
                    > ale dołączam się do życzeń Zbigniewa.
                    > Twoja obecność na forum pozwala spojrzeć na alkoholizm
                    > z innej niż dotychczas strony.
                    > Człowiek uczy się całe życie i to je urozmaica.
                    > Dziękuję Ci za to.
                    Ja nie dolaczam sie do zyczen imieninowych, bo
                    po pierwsze nie obchodze tej tradycji...
                    po drugie; dlatego nie obchodze, bo kazdy burek
                    moze miec nadane mu imie, ale dzien narodzenia,
                    kazdy ma tylko swoj...!
                    Dolaczam sie jednak do podziekowan dla alkodarka,
                    bo gdyby nie on z ta swoja negatywna sila baclofenu,
                    kto dowiedzialby sie tutaj na zasadzie kontrastu o tym
                    wyzwolicielskim z alkoholizmu i nie tylko) Programie AA -
                    bez jakiejkolwiek chemii i bez uzalezniania sie...!? ;-)
                    A...
                    • alkodarek Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 19.12.13, 22:30
                      aaugustw napisał:

> Ja nie dolaczam sie do zyczen imieninowych, .... <

Dziękuję za dołączenie się przez niedołączenie...
                  • zdzislaw50 Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 19.12.13, 18:50
                    7zahir napisała:

> ale dołączam się do życzeń Zbigniewa.
                    To było o mnie? jeśli tak to ciekawe, bo miałem brata Zbigniewa, czyżbyś go znała?Pozdrawiam :)
                    • bananarama-live Re: 19.12.13, 19:32
                      Jedno licho :]
                    • 7zahir Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 14:08
                      zdzislaw50 napisał:

> 7zahir napisała:
                      >
                      > > ale dołączam się do życzeń Zbigniewa.
                      > To było o mnie? jeśli tak to ciekawe, bo miałem brata Zbigniewa, czyżbyś go zn
                      > ała?Pozdrawiam :)

Ooooj - przepraszam - tak to jest gdy chcę zbyt szybko czytać bez okularów.
                      Oczywiście Twoje życzenia miałam na mysli Zdzisławie 50.
                      Pozdrawiam świątecznie
                      (~_~)
                  • alkodarek Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 19.12.13, 22:27
                    Wierzę, bo niezależnie od tego co piszesz, szczerość intencji jest w tym zawarta, choć ,co oczywiste, nie ze wszystkim się zgadzam, a nawet wiele mnie zaskakuje, ponieważ nie zauważam idei, ale to tylko dlatego, że moje pole widzenia tego nie obejmuje, bo mój świat ,jak świat każdego, granicę ma na horyzoncie zdarzeń.

Dziękuję Zachir za życzonka :)

ps. Czy twoje imieniny wypadają 15 marca, 22 marca, 6 kwietnia, 26 maja, 6 września czy 18 września?
                    • deoand Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 19.12.13, 23:44
                      Gadał nie gadał , jadł Baclofen czy go nie jadł - Cudów nie ma - Wars wita Was - Detoks czeka na Was - ja zdążycie - czy to wolf cz alkodarek czy august czy beka , czy nawet eska / ta to najpierw do psychiatryka / lub ktokolwiek inny ....

Cudów nie ma . Trzeźwość to tylko przerwa miedzy kolejnym piciem tak jak pokój to tylko przerwa między kolejnymi wojnami >
                      • alkodarek Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 00:15
                        deoand napisał:

> Cudów nie ma <.

www.youtube.com/watch?v=Hr0K0vqYWzo#t=46
                        • iskram Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 10:07
                          Alko-darek napisał: > Cudów nie ma <.
                          >I z chaosu ,wyszła światłość, :-))
                      • wolfbreslau Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 09:00
                        deoand napisał:

> Cudów nie ma . Trzeźwość to tylko przerwa miedzy kolejnym piciem tak jak pokó
                        > j to tylko przerwa między kolejnymi wojnami >
                        paradoksalnie : trzexwosc ma nic wspólnego z piciem. wiekszosc ludzi na ziemi popija sobie to , lub tamto, nawet czasem cos wciagnie. i mimo to nadal sa trzeźwi. a "my"?....sądzę ,ze dla kogos z boku, kto nas czasem czyta wniosek nasunie sie tylko jeden: chocby nie pili nadal i do konca swiata , pieprza jak potłuczeni po flaszce dinksu.
                        hey
                        • aaugustw Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 10:15
                          wolfbreslau napisał:
                          > ....sądzę ,ze dla kogos z boku, kto nas czasem czyta wniosek nasunie
                          > sie tylko jeden: chocby nie pili nadal i do konca swiata , pieprza jak potłucz
                          > eni po flaszce dinksu.
                          _______________________________________________________.
                          A przy tym jeszcze mysla sobie tacy; ja (my) to jestesmy nundrzy...!
                          Nie to co oni, nierozwiniete dinksy...! ;-)
                          A...
                          • wolfbreslau Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 10:26
                            aaugustw napisał:

> A przy tym jeszcze mysla sobie tacy; ja (my) to jestesmy nundrzy...!
                            > Nie to co oni, nierozwiniete dinksy...! ;-)
                            > A...

ale to niestety prawda August....wieloletnie nadużywanie gorzały, a niekiedy i koksu...pozostawia trwałe ślady w mózgu. na zawsze ! i nie ma od tego ucieczki. w czym starszym wieku, przestałem pić, tylko trwalszą dewastacje osiągnąłem i ja i Ty . od fizjologii nie ma ucieczki. i na tym miedzy innymi polega owa "uczciwosc wobec samego siebie" o jakiej gdzies tu pisales.
                            można pisać i wygłaszać peany o rozwoju duchowym, przemianie cudownej...i niestety na każdym kroku , dla osoby nieuzależnionej jest widoczne jak na dłoni. jak bardzo jestesmy zdegenerowani bezpowrotnie.
                            ale niech tam każdemu będzie jak sobie chce.
                            to w koncu nie moja brocha.
                            • aaugustw Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 10:31
                              wolfbreslau napisał:
                              > ale to niestety prawda August....wieloletnie nadużywanie gorzały, a niekiedy i
                              > koksu...pozostawia trwałe ślady w mózgu...
                              ________________________________________________________________.
                              Jaka to Prawda wolfie...!? - To tylko czesciowa Prawda, a czesciowa to zadna Prawda...!
                              Ten kto nic ze soba nie robi moze i przedstawia soba taki obraz, jak piszesz, ale
                              u mnie co zepsulem naturalnie pozostanie popsute, ale duza czesc z tego potrafila
                              sie zregenerowac...!
                              A...
                              • wolfbreslau Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 10:35
                                aaugustw napisał:

>
                                > u mnie co zepsulem naturalnie pozostanie popsute, ale duza czesc z tego potrafi
                                > la
                                > sie zregenerowac...!
                                > A...
                                no to sam sobie odpowiedziales Guciu....co sie spieprzyło, już sie nie pieprznie na wyższy poziom. i tak se może wspólnotowo tu pieprzyć kolejne sto lat.
                                nawet jeśli w mózgu jest coś więcej niż chemia....to własnie taki mózg dał nam Bóg i dał nam 10 przykazan, jak tego nie popsuć....a skoro popsuliśmy, to nasza sprawa i naszej wolnej woli.
                                ja z Bogiem nie polemizuje....nawet jesli go nie pojmuje. równie dobrze mógłbym sie kopac z koniem.
                                • aaugustw Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 10:40
                                  wolfbreslau napisał:
                                  > no to sam sobie odpowiedziales Guciu....co sie spieprzyło, już sie nie pieprzni
                                  > e na wyższy poziom. i tak se może wspólnotowo tu pieprzyć kolejne sto lat...
                                  _______________________________________________________________.
                                  Nie, nie wilku... - Tu takze probujesz mi "wywyc", ze ta uratowana czesc mozgu
                                  pozostaje tak, jak i u ciebie na poziomie w ktorym sie znajdowala kiedy piles...!
                                  U mnie, dzieki Wspolnocie AA i dzieki mojemu rozwojowi duchowemu mozg moj
                                  osiaga coraz to wyzsze te (jak to nazywasz) poziomy...! ;-)
                                  A...
                                  • wolfbreslau Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 10:43

• alkodarek Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 11:40
                                    aaugustw napisał:

> U mnie, dzieki Wspolnocie AA i dzieki mojemu rozwojowi duchowemu mozg mojosiaga coraz to wyzsze te (jak to nazywasz) poziomy...! ;-)<

Mózg jest organem a nie zjawiskiem metafizycznym, medycyna nie zna pojęcia "wyższego poziomu duchowości" , to co zniszczyły trucizny nie jest już do odbudowania, choćbyś milion i jeden mitingów zaliczył.

Czy Wspólnota AA i rozwój duchowy powoduje regenerację komórek nerwowych?

• wolfbreslau Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 12:12
                                      alkodarek napisał:

> Czy Wspólnota AA i rozwój duchowy powoduje regenerację komórek nerwowych?
                                      >

znacznie gorzej :-) powoduje wzrost komórek nie istniejących w przyrodzie :-) synapsy via dolorosa ad abstractum
                                    • iskram Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 13:01
                                      > U mnie, dzieki Wspolnocie AA i dzieki mojemu rozwojowi duchowemu mozg moj
                                      > osiaga coraz to wyzsze te (jak to nazywasz) poziomy...! ;-)<
                                      >
                                      > Mózg jest organem a nie zjawiskiem metafizycznym, medycyna nie zna pojęcia "wyż
                                      > szego poziomu duchowości" , to co zniszczyły trucizny nie jest już do odbudowa
                                      > nia, choćbyś milion i jeden mitingów zaliczył.
                                      W Wspólnocie i nie tylko dowiadujesz sie o chorobie, reszta należy do Ciebie jak weżmiesz sie za program ,sa tacy co wyszli ,i tacy co zatrzymali sie tylko na chorobie , a mózg jak ciało potrzebuje trenowania , na miejsca komórek zniszczonych ,powstaja nowe komórki i mogą być lepsze , wszak uczymy sie do końca! Tak trzymaj to dobre! :-))
                                      • wolfbreslau Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 13:07
                                        iskram napisała:

> W Wspólnocie i nie tylko dowiadujesz sie o chorobie,

jesteś kolejna osobą zyjącą w rozkroku...wedle wspólnoty raz alkoholizm jest choroba, innym razem nie jest. itd etc. a choroby moja droga, to leczy LEKARZ ....nie wspólnota.
                                        sami sie w koncu zdecydujcie....bo pieprzycie jak potluczeni.
                                        • iskram Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 13:13
                                          Czyż chory może powiedzieć zdrowemu ze jest chory , medycyna nie podważa sił sił wiary.
                                          "A dla Boga niemożliwe staje sie możliwym "
                                          • wolfbreslau Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 13:27
                                            iskram napisała:

> Czyż chory może powiedzieć zdrowemu ze jest chory , medycyna nie podważa sił si
                                            > ł wiary.
                                            > "A dla Boga niemożliwe staje sie możliwym "
                                            no i widzisz jakie to banalne?....napisałaś "żegnam"....a teraz komentujesz oczywiste banialuki :-)
                                            a na poważnie : tysiąc lat temu napisano : wiara czyni cuda ....medycyna temu nie przeczy. stara sie dorównać ....o ile się jej nie przeszkadza.
                                            • iskram Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 13:36
                                              Świat istnieje dzieki temu że kobieta zmienna jest - następna lekcja:-))
                                              • wolfbreslau Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 13:47
                                                iskram napisała:

> Świat istnieje dzieki temu że kobieta zmienna jest - następna lekcja:-))

znam to i uwielbiam od dawna :

www.youtube.com/watch?v=xCFEk6Y8TmM
                                                • wolfbreslau Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 13:50
                                                  wolfbreslau napisał:

>
                                                  > znam to i uwielbiam od dawna :
                                                  >
                                                  zwróć uwage na ostatnie słowa księcia...".w ich niewoli".....oczywiście cały czas d
                                                  obrowolnie :-)
                                                  • iskram Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 13:59
                                                    Dalej nie jestem zainteresowana!:-))
                                        • aaugustw Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 15:52
                                          wolfbreslau napisał:
                                          > ...wedle wspólnoty raz alkoholizm jest choroba, innym razem nie jest. itd etc.
                                          _________________________.
                                          Kto ci takich glupot nagadal... -
                                          Do jakich knajp ty chodzisz...!?
                                          A...
                                      • iskram Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 13:09
                                        Aaugust napisał:

> > U mnie, dzieki Wspolnocie AA i dzieki mojemu rozwojowi duchowemu mozg moj
                                        > > osiaga coraz to wyzsze te (jak to nazywasz) poziomy...! ;-)<
                                        > >
                                        > > Mózg jest organem a nie zjawiskiem metafizycznym, medycyna nie zna pojęci
                                        > a "wyż
                                        > > szego poziomu duchowości" , to co zniszczyły trucizny nie jest już do od
                                        > budowa
                                        > > nia, choćbyś milion i jeden mitingów zaliczył.
                                        iskram odpowiada:
                                        > W Wspólnocie i nie tylko dowiadujesz sie o chorobie, reszta należy do Ciebie ja
                                        > k weżmiesz sie za program ,sa tacy co wyszli ,i tacy co zatrzymali sie tylko na
                                        > chorobie , a mózg jak ciało potrzebuje trenowania , na miejsca komórek zniszc
                                        > zonych ,powstaja nowe komórki i mogą być lepsze , wszak uczymy sie do końca!
                                        > Tak trzymaj to dobre! :-))
                                      • aaugustw Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 15:51
                                        iskram napisała:
                                        > W Wspólnocie i nie tylko dowiadujesz sie o chorobie, reszta należy do Ciebie ja
                                        > k weżmiesz sie za program ,sa tacy co wyszli ,i tacy co zatrzymali sie tylko na
                                        > chorobie , a mózg jak ciało potrzebuje trenowania , na miejsca komórek zniszc
                                        > zonych ,powstaja nowe komórki i mogą być lepsze , wszak uczymy sie do końca!
                                        > Tak trzymaj to dobre! :-))
                                        _____________________.
                                        To jest trzezwa odpowiedz...!
                                        A...
                                    • aaugustw Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 15:47
                                      alkodarek zapytał (A...):
                                      > Czy Wspólnota AA i rozwój duchowy powoduje regenerację komórek nerwowych?
                                      ___________________________________________________.
                                      Pytasz, wiec odpowiadam:
                                      Wspolnota jako taka sama w sobie nie robi tego, tak samo jak i
                                      poprzez przychodzenie na Mityngi AA jeszcze nie masz z gory
                                      zagwarantowanej trzezwosci bedac abstynentem (jak w twoim przypadku).
                                      Natomiast rozpoczecie czynne trzezwienia gwarantuje regenerację komórek
                                      nerwowych... - Reszte przeczytasz w Google... - Tam o tym pisza...!
                                      A...
                                      • alkodarek Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 16:09
                                        aaugustw napisał:

> Natomiast rozpoczecie czynne trzezwienia gwarantuje regenerację komórek nerwowych... - Reszte przeczytasz w Google... - Tam o tym pisza...!

Nie znalazłem pojęcia "czynne trzeźwienie" , będziesz musiał, jako pierwszy na Świecie , opracować taką definicję.
                                        • aaugustw Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 17:00
                                          alkodarek napisał:
                                          > Nie znalazłem pojęcia "czynne trzeźwienie" , będziesz musiał, jako pierwszy na
                                          > Świecie , opracować taką definicję.
                                          _____________________________.
                                          Nie zmieniaj tematu... - Szukaj pod:
                                          Regeneracja komórek nerwowych...!
                                          A...
                            • iskram Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 10:44
                              Cała ludzkosc poszła do przodu , wygrywają Ci co nie cofają sie wstecz i nie interesują sie tym co inni - o nich myślą ! Nie ma doskonałych ludzi. :-))
                              • wolfbreslau Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 10:48
                                iskram napisała:

> Cała ludzkosc poszła do przodu , wygrywają Ci co nie cofają sie wstecz i nie in
                                > teresują sie tym co inni - o nich myślą ! Nie ma doskonałych ludzi. :-))

no to skąd by mieli wiedziec ,ze ludzkość poszła do przodu, a nie do tyłu?
                                czy Ty sie czasem zastanawiasz nad tym co piszesz lalunia? czy tylko tak kitujesz te swoje monozdania adlibitum? by istniec ?
                                bo jak , na mój zdegenerowanym uzytkowany w 12 % rozum....to masz spory problem. ale to nie moj problem :-)
                                • iskram Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 10:59
                                  I wystarczy bym w to uwierzyła- aleś ty odwrócony pozostań ze swoim problemem , zegnam Cie .
                                  • wolfbreslau Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 11:01
                                    iskram napisała:

> I wystarczy bym w to uwierzyła- aleś ty odwrócony pozostań ze swoim problemem ,
                                    > zegnam Cie .

pozostań w zdrowiu wraz z tą postępową całą ludzkością...a ja sobie pozostane tam gdzie jestem.
                                    na pożegnanie : z zyczeniami swiatecznymi :
                                    www.youtube.com/watch?v=EFTbHg8g3VY
                                • aaugustw Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 15:40
                                  wolfbreslau napisał:

> iskram napisała:
                                  > > Cała ludzkosc poszła do przodu , wygrywają Ci co nie cofają sie wstecz i
                                  > nie interesują sie tym co inni - o nich myślą ! Nie ma doskonałych ludzi. :-))
                                  - - - - - - - - - - - - - - - -
                                  > no to skąd by mieli wiedziec ,ze ludzkość poszła do przodu, a nie do tyłu?
                                  > czy Ty sie czasem zastanawiasz nad tym co piszesz lalunia? czy tylko tak kituje
                                  > sz te swoje monozdania adlibitum? by istniec ?
                                  > bo jak , na mój zdegenerowanym uzytkowany w 12 % rozum....to masz spory problem
                                  > . ale to nie moj problem :-)
                                  ____________________________.
                                  Widze, ze wy macie sie ku sobie...! ;-)
                                  A...
                                  • iskram Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 21:26
                                    > Widze, ze wy macie sie ku sobie...! ;-)
                                    > A...
                                    iskram odpowiada.
                                    >Z tego ku sobie ,cała ludzkość by wygineła :-))))
                                    • iskram Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 21:47
                                      Wycięte posty , a kacik zapoznawczo- rozpoznawczy - poszukiwaczy mnie nie interesuje !

• wolfbreslau Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 10:51
                                iskram napisała:

> Cała ludzkosc poszła do przodu , wygrywają Ci co nie cofają sie wstecz i nie in
                                > teresują sie tym co inni - o nich myślą ! Nie ma doskonałych ludzi. :-))

synonim p[ostępu całej ludzkości :
                                www.youtube.com/watch?v=GhUcIZNz1TE
                            • pierzchnia Wolfowe meandry 20.12.13, 20:17
                              wolfbreslau napisał:

> ale to niestety prawda August....wieloletnie nadużywanie gorzały, a niekiedy i
                              > koksu...pozostawia trwałe ślady w mózgu. na zawsze ! i nie ma od tego ucieczki.
                              > w czym starszym wieku, przestałem pić, tylko trwalszą dewastacje osiągnąłem i ja i Ty . od fizjologii nie ma ucieczki.

Choroba zawodowa - jak pylica płuc.
                              Tak naprawdę to sfiksowany jesteś dużo wcześniej - zanim jeszcze sięgniesz po kieliszek.
                              Taka psychopatyczna osobowość może się zrodzić dzięki super rodzince - określanej jako dysfunkcyjna albo z innych przyczyn - najczęściej dziedziczonych.
                              Jak się taki później dorwie do alkoholu to wynik jest z góry do przewidzenia.
                              Choroba duszy to nic innego jak wewnętrzny ból - drzazga tkwiąca w sercu.

• aaugustw Re: Wolfowe meandry 21.12.13, 10:48
                                pierzchnia napisał do wolfbreslau:
                                > Choroba zawodowa - jak pylica płuc.
                                > Tak naprawdę to sfiksowany jesteś dużo wcześniej - zanim jeszcze sięgniesz po k
                                > ieliszek.
                                > Taka psychopatyczna osobowość może się zrodzić dzięki super rodzince - określan
                                > ej jako dysfunkcyjna albo z innych przyczyn - najczęściej dziedziczonych.
                                > Jak się taki później dorwie do alkoholu to wynik jest z góry do przewidzenia.
                                > Choroba duszy to nic innego jak wewnętrzny ból - drzazga tkwiąca w sercu.
                                _______________________________________________.
                                Lubie czytac twoje madre slowa Pierzchnia... -
                                Taka jest ta Prawda, ktora Ty opisujesz inaczej - ladniej...!
                                A...
                    • 7zahir Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 13:38
                      alkodarek napisał:

> Wierzę, bo niezależnie od tego co piszesz, szczerość intencji jest w tym zawar
                      > ta, choć ,co oczywiste, nie ze wszystkim się zgadzam, a nawet wiele mnie zaskak
                      > uje, ponieważ nie zauważam idei, ale to tylko dlatego, że moje pole widzenia te
                      > go nie obejmuje, bo mój świat ,jak świat każdego, granicę ma na horyzoncie zdar
                      > zeń.
                      >
                      > Dziękuję Zachir za życzonka :)
                      >
                      > ps. Czy twoje imieniny wypadają 15 marca, 22 marca, 6 kwietnia, 26 maja, 6 wrze
                      > śnia czy 18 września?

Można się godnie różnić w pogladach
                      i też wzajemnie uczyć od siebie :-)

Imieniny obchodzę 1 raz w roku - 4 grudnia :-)

• aaugustw Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 15:56
                        7zahir napisała:

> alkodarek napisał:
                        > > Dziękuję Zachir za życzonka :)
                        > ps. Czy twoje imieniny wypadają 15 marca, 22 marca, 6 kwietnia, 26 maja,
                        > 6 września czy 18 września?
                        - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                        > Imieniny obchodzę 1 raz w roku - 4 grudnia :-)
                        ___________________________________________________________.
                        Jezeli ty masz dzieci alkodarku, jak to sie stalo, ze ty choc tam trafiles...!?
                        A...
                      • alkodarek Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 16:16
                        7zahir napisała:

> Imieniny obchodzę 1 raz w roku - 4 grudnia :-)<

Daty wskazane przeze mnie to dni imienin Zachariasza ( Zachariaszki?) .

Widocznie Uszła mojej Uwadze Twoja oczywista Obecność ;)
                        • 7zahir Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 17:05
                          alkodarek napisał:

> 7zahir napisała:
                          >
                          > > Imieniny obchodzę 1 raz w roku - 4 grudnia :-)<
                          >
                          > Daty wskazane przeze mnie to dni imienin Zachariasza ( Zachariaszki?) .
                          >
                          > Widocznie Uszła mojej Uwadze Twoja oczywista Obecność ;)>

Wiesz ?
                          Zainteresowała mnie Twoja podpowiedź wybrania imienin logina :-)
                          Tyle, że zahir - to tytuł ksiązki Paulo Coelho :-)
                          • alkodarek Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 22:14
                            7zahir napisała:

> alkodarek napisał:
                            Widocznie Uszła mojej Uwadze Twoja oczywista Obecność ;)

7zahir napisała:
                            > Wiesz ?
                            > Zainteresowała mnie Twoja podpowiedź wybrania imienin logina :-)
                            > Tyle, że zahir - to tytuł ksiązki Paulo Coelho :-)

Wiem, ale autor zaczerpnął to słowo z zasobów języka arabskiego. Moje powyższe zdanie, wraz ze wskazaniem słów kluczowych, właśnie do tego pojęcia nawiązywało ;)

• 7zahir Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 21.12.13, 08:23
                              Do słowa czy jego znaczenia ?

• alkodarek Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 21.12.13, 14:11
                                7zahir napisała:

> Do słowa czy jego znaczenia ?
                                >
                                >

Słowo jest ulotne, zaś znaczenie pozostaje z nami jeszcze chwilkę.
                                • aaugustw Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 21.12.13, 15:10
                                  alkodarek napisał:
                                  > Słowo jest ulotne, zaś znaczenie pozostaje z nami jeszcze chwilkę.
                                  Twoje slowa sa ulotne, to Prawda... - Tylko puste slowa nic nie znacza...!
                                  "Słowo, w swej istocie, nie jest niczym innym niż funkcją myśli, a zatem
                                  owocem ducha... - Jest duchem, który otrzymał widzialną formę (bo przecież nawet „usłyszeć” znaczy „zobaczyć”). Jeśli więc w serce człowieka, w jego
                                  naturę wpisane jest bycie jedno z innymi, to ta rzeczywistość winna objawić
                                  się także w jego mowie, w jego słowie. I nie chodzi tylko i wyłącznie o miłosne
                                  wyznania, czynione w romantycznym nastroju, ale o słowo, które naprawdę
                                  jest wyrazem niezmiennego i wiecznego ducha. Czasem bowiem słowo jest
                                  puste, to znaczy jest tylko słowem. Takie jednak słowo trudno uznać za słowo
                                  prawdziwe. W swej naturze słowo jest bowiem ukazaniem się tego, co niewidzialne,
                                  a co pozostanie niezmienne i trwa, nawet jeśli objawiające je słowo trwa tylko chwilę.
                                  W tym sensie więc słowo nie jest ulotne, ale przez swoją więź z duchem pozostaje niezmienne jak on. Tak też o słowie mówimy czasem: możemy je komuś dać
                                  („daję słowo!”) i ten ktoś może nas przy pomocy tego słowa trzymać („trzymam
                                  cię za słowo”). Są to wyrażenia doprawdy niezwykłe: słowo, które wydaje się tak
                                  ulotne, może być jak łańcuch, którego koniec dajemy drugiemu człowiekowi...
                                  Słowo odgrywa niebagatelną rolę w tworzeniu jedności i dlatego trzeba się o nie
                                  zatroszczyć, zwrócić na nie uwagę...".
                                  A...
                                  • alkodarek Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 21.12.13, 16:47
                                    aaugustw napisał:

> "Słowo, w swej istocie, nie jest niczym innym niż funkcją myśli, a zatem
                                    > owocem ducha... - Jest duchem, który otrzymał widzialną formę (bo przecież nawet „usłyszeć” znaczy „zobaczyć”). Jeśli więc w serce człowieka, w jego
                                    > naturę wpisane jest bycie jedno z innymi, to ta rzeczywistość winna objawić
                                    > się także w jego mowie, w jego słowie. I nie chodzi tylko i wyłącznie o miłosne
                                    > wyznania, czynione w romantycznym nastroju, ale o słowo, które naprawdę
                                    > jest wyrazem niezmiennego i wiecznego ducha. Czasem bowiem słowo jest
                                    > puste, to znaczy jest tylko słowem. Takie jednak słowo trudno uznać za słowo
                                    > prawdziwe. W swej naturze słowo jest bowiem ukazaniem się tego, co niewidzialne
                                    > ,
                                    > a co pozostanie niezmienne i trwa, nawet jeśli objawiające je słowo trwa tylko
                                    > chwilę.

.....
                                    > A...

Ctrl+C ; Ctrl+V

Naprawdę twórcze i głębokie aauguście, a ile w tym rozwoju duchowego...., że ho-ho.
                                    • aaugustw To nie byly puste slowa, lecz pelnia slow...! 21.12.13, 17:00
                                      alkodarek napisał (do A...):
                                      > Naprawdę twórcze i głębokie aauguście, a ile w tym rozwoju duchowego...., że ho-ho.
                                      ______________________________________________________________.
                                      Oh-oh, jak z toba rozmawiac, kiedy ty wszystko na opak rozumiesz...!?
                                      To byly slowa o rozwoju duchowym, a nie "ile w tym rozwoju duchowego"...!
                                      A...
                                  • iskram Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 21.12.13, 17:21
                                    Aaugust napisał :
                                    > („daję słowo!”) i ten ktoś może nas przy pomocy tego słowa trzymać
                                    > („trzymam
                                    > cię za słowo”). Są to wyrażenia doprawdy niezwykłe: słowo, które wydaje s
                                    > ię tak
                                    > ulotne, może być jak łańcuch, którego koniec dajemy drugiemu człowiekowi...
                                    > Słowo odgrywa niebagatelną rolę w tworzeniu jedności i dlatego trzeba się o nie
                                    >
                                    > zatroszczyć, zwrócić na nie uwagę...".
                                    > A...
                                    iskram odp:
                                    Słowo ma człowiek ,a ryba ryba tylko dycha - po co im tłumaczysz! Dziś widać jak na dłoni kto kim jest , i trzeba jak powiedziałeś wiedzieć gdzie i komu dać to słowo , szacunek dla siebie i słowa przede wszystkim!
                                    • aaugustw Po co to slowo...!? 21.12.13, 17:50
                                      iskram napisała (do A...):
                                      > ... po co im tłumaczysz... ...trzeba jak powiedziałeś wiedzieć
                                      gdzie i komu dać to słowo, szacunek dla siebie i słowa przede wszystkim!
                                      ___________________________.
                                      Pytanie: Po co...!?
                                      Z trzech (3!) az powodow:
                                      (w odwrotnej kolejnosci waznosci)
                                      1.- Zeby to Forum nie zamarlo....!
                                      2.- Zeby niektorzy tu nie umarli...!
                                      3.- Zebym i ja mogl sie rozwijac..!
                                      A...
                                      • bananarama-live A 26.12.13, 13:02
                                        Czym sie różni informacja o Campralu, od informacji o Baclofenie?
                                        • deoand Re: Do banana 26.12.13, 13:07
                                          Cytuję : Czym sie różni informacja o Campralu, od informacji o Baclofenie?

Tym czym legalna aborcja w szpitalu od aborcji w podziemiu !!!!
                                          • aaugustw Re: Do banana 26.12.13, 14:55
                                            deoand napisał:

> Cytuję : Czym sie różni informacja o Campralu, od informacji o Baclofenie?
                                            - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                                            > Tym czym legalna aborcja w szpitalu od aborcji w podziemiu !!!!
                                            ___________________________________________________________________.
                                            Dotyczy lekkich obyczajow pijusow, regulujacych swe sprawy chemia i lekarzami...!
                                            A...
                                            Ps. Jezeli wogole ma jakis sens uzycie slowa "aborcja"..(!?)
                                            • deoand Re: Do banana 26.12.13, 15:24
                                              aborcja alkoholizmu - jak wyskrobiesz z siebie alkoholizm za pomocą Baclofenu , jak niektórzy głoszą to sie pozbędziesz alkoholizmu jak niechcianego dziecka ... Tyle tylko że skrobanka Baclofenowa jest nielegalna a Campralowa legalna . KPW guciu .
                                              • aaugustw Tlumaczenia aborcji pod bananem 26.12.13, 16:30
                                                deoand napisał:
                                                > aborcja alkoholizmu - jak wyskrobiesz z siebie alkoholizm za pomocą Baclofenu
                                                > , jak niektórzy głoszą to sie pozbędziesz alkoholizmu jak niechcianego dzieck
                                                > a ... Tyle tylko że skrobanka Baclofenowa jest nielegalna a Campralowa legalna
                                                > . KPW guciu .
                                                ___________________________________________________.
                                                Pytasz mnie, aby sie upewnic, czy ja KPW, wiec odpowiadam...!
                                                Tak, ja KPW twoje pisanie, ale musze w tym miejscu dodac, ze
                                                ja nie jestem kobieta... - Domyslam sie jednak, ze ci ktorzy tak
                                                mysla ze mozna wyskrobac z siebie alkohol jak dziecko i sprawa
                                                zalatwiona myla sie bardzo, bo chora psychika pozostaje dalej...!
                                                Wiec przy pierwszej nadazajacej sie okazji trzeba bedzie skrobac
                                                dalej...!
                                                Z wlasnego jednak doswiadczenia wiem, ze te sprawe alko potrafi skutecznie
                                                zalatwic Program AA, ktory juz w Pierwszym Kroku tego Programu
                                                skutecznie "wskrobuje" z chorego alkoholika alkohol...
                                                Oto co na ten temat napisalem dzisiaj na wirtualnym, zamknietym
                                                Mityngu AA... (podaje urywek):
                                                "... Powracam do Kroku Pierwszego AA i moich poczatkow:
                                                Z moja madroscia jestem u kresu. Czuje sie jakbym siedzial w glebokiej
                                                dziurze o sliskich scianach bez wyjscia. I z takiego polozenia mialbym byc
                                                szczesliwy, kiedy moj (pozniejszy) sponsor powiedzial mi na poczatku;
                                                chodz na Mityngi a nie bedziesz musial wiecej pic, a do tego bedziesz
                                                szczesliwy... (on chyba przepil swoje komorki, takie byly moje ciche mysli,
                                                zeby nikt ich nie uslyszal)...
                                                Z uplywem jednak czasu zrozumialem w tym Kroku, dzieki tej Sile Grupy AA,
                                                ze to nie alkohol jest mi wrogiem, tylko moje Ego przyjacielem... - Teraz
                                                moglem juz powiedziec; Dzieki ze jestem wyzwolony z alkoholu, teraz
                                                bylem gotow powiedziec takze, ze nie kieruje swoim zyciem i prosze
                                                jeszcze raz te nieznana mi Sile aby mi w tym dopomogla...
                                                Krok Drugi (2) AA:
                                                Uwierzylem, ze Sila Wieksza ode mnie moze przywrocic mi zdrowie... -
                                                Zaczalem byc na Mityngach aktywny i tak sie otwierac, jak i "oni"
                                                to czynili...
                                                Moje odkrywanie sie wsrod moich juz teraz przyjaciol przynosilo malutkie,
                                                ale widoczne w czasie efekty... - Zaczynalem widziec to, co jest
                                                niewidzialne... - Zaczynalem rozumiec to co nie jest do zrozumienia... -
                                                Zaczynalem wierzyc... itd...
                                                A...
                                        • aaugustw Re: A 26.12.13, 14:52
                                          Zagubiony bananarama-live zapytał:
                                          > Czym sie różni informacja o Campralu, od informacji o Baclofenie?
                                          Pytasz, wiec odpowiadam...
                                          Rozni sie jedynie w czasie, bo jeden i drugi watek zostaly wywalone
                                          "na zbity pysk", jako bzdury wprowadzajace nowicjuszy w blad a co
                                          za tym idzie informacje takie moglyby tylko poglebic ich chorobe albo
                                          nawet doprowadzic ich do smierci...!
                                          Przypominam to tutaj jest Forum dla Uzaleznionych a nie dla chetnych
                                          do kontrolowanych popijaw, regulowanych za pomoca chemii...!
                                          A...
                                • 7zahir Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 21.12.13, 17:39
                                  alkodarek napisał:

> 7zahir napisała:
                                  >
                                  > > Do słowa czy jego znaczenia ?
                                  > >
                                  > >
                                  >
                                  > Słowo jest ulotne, zaś znaczenie pozostaje z nami jeszcze chwilkę.>

(~_~)
                                  Czasami całkiem długą - nawet na całe życie - mnie się tak zdarzyło :-)
    • wolfbreslau Re: Jaki jest sens naszych tu spotkan...!? 20.12.13, 12:57
      kiedys wysluchalem wykladu e.woydyllo o duchowosci. wydal mi sie na swoj sposob odkrywczy. ze duchowosc to swego rodzaju zdolnosc do posiadania nadziei i zmyslowa struktura moich uczuc, emocji przefiltrowana przez rozum i pozostale doznania.teraz, czym jestem starszy i więcej sam sobie dałem w "kość" , mysle ,ze to takie pieprzenie w bambus, całe to gadanie o duchowosci i pozostałych. jest takie okreslenie "imponderabilia "...znalazlem je dawno temu w galerii malarstwa polskiego w krakowie, jako podpis pod obrazem bodaj mehofera...od razu w domu sprawdzilem co to takiego owe imponderabilia...no i teraz jak sobie czasem zawracam glowe sprawami ponad moja codziennosc, wychodzi mi ze trzy czwarte mojego zycia to byly takie imponde-coś tam. i guzik mi z tej wiedzy wyszlo i nauki.za to najabrdziej sobie cenie teraz realia mistyczne :-)...dla kogos normalnego kupowanie pralki, lub nowej szafy na ubranie, jest rzeczą tak naturalna, jak wyjazd dzieci na kolonie zimowe..ja już zapomniałem jak to jest wysyłac dzieci , ale wlasnie sobie przypominam jak to fajnie kupic pralke i skręcąć w domu , świeżo przywiezioną dpostawke do szafy garderobowej...i na tym polega moj obecny "rozwój duchowy"- czym mniej w nim duchów , tym dla mnie lepiej.
      duchów to ja sie już naoglądałem w zyciu. kilka wywołałem sam, o kilka sie otarłem i niewiele brakowało , bym sam jednym z nich został..
      chrzanie rozwój duchowy :-)
      hey
      • aaugustw Re: Jaki jest sens naszych tu spotkan...!? 20.12.13, 15:50
        wolfbreslau napisał:
        > chrzanie rozwój duchowy :-)

;-) i git...!
        Bedziesz stale tam, gdzie jsetes...! ;-)
        A...
    • aaugustw Re: Pewnie nie uwierzysz Alko Darku 20.12.13, 16:00
      wolfbreslau napisał:
      > ... nie znosze brudnych i głupich kobiet !
      __________________________________.
      Sa takie...!? - Czy tylko ty chodziles gdzies
      tam, gdzie ja nie poszedlbym...!?
      A...
    • alkodarek Re: Jaki jest sens naszych tu spotkan...!? 21.12.13, 20:22
      aaugustw napisał:
      > Jezeli ktos twierdzi, ze "trzezwieje" w pojedynke, to po co tu przychodzi...!?<

Bo już chce, a nie musi.Może już nie potrzebuje, ale nie musi. Ot, tak.
      • aaugustw Filozofia baclofenowa...! 21.12.13, 21:40
        aaugustw napisał:
        Jezeli ktos twierdzi, ze "trzezwieje" w pojedynke, to po co tu przychodzi...!?
        - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
        alkodarek odpisał:
        > Bo już chce, a nie musi.Może już nie potrzebuje, ale nie musi. Ot, tak.
        Moze, moze... - Powinienes jednak wiedziec czy chcesz tu sie komus
        jeszcze odkuc, czy zaistniec, czy popisac, czy wszystko to razem...!?
        A...
        Ps. Ty wiesz, ale wstydzisz sie przyznac...!
    • daleh Re: Jaki jest sens naszych tu spotkan...!? 22.12.13, 18:36
      Intrygujące pytania..., po głębszym zastanowieniu postanowiłem się odezwać, aby zaistnieć...
      Nie pije, nie trzeźwieje, nie udzielam się, a korzystam jedynie lub aż z trzeźwego życia...

Pozdrawiam trzeźwych, wiecznie trzeźwiejących i tych jeszcze błądzących...
      • aaugustw Re: Jaki jest sens naszych tu spotkan...!? 22.12.13, 21:30
        daleh napisał:
        > Intrygujące pytania..., po głębszym zastanowieniu postanowiłem się odezw
        > ać, aby zaistnieć...
        > Nie pije, nie trzeźwieje, nie udzielam się, a korzystam jedynie lub aż z trzeź
        > wego życia...
        > Pozdrawiam trzeźwych, wiecznie trzeźwiejących i tych jeszcze błądzących...
        _______________________________________________________________.
        I ja Ciebie pozdrawiam za szczerosc...!
        Nie wszyscy musza (i moga) stac sie pilkarzami, kibice takze sa potrzebni...! ;-)
        Pozdrawiam serdecznie:
        A...
      • aaugustw Kat widzenia zalezy od pozycji siedzenia... 23.12.13, 19:10
        daleh napisał:
        > Intrygujące pytania..., po głębszym zastanowieniu postanowiłem się odezw
        > ać, aby zaistnieć...
        > Nie pije, nie trzeźwieje, nie udzielam się, a korzystam jedynie lub aż z trzeź
        > wego życia...
        Brzmi to takze jakby to pasozyt wypowiedzial...! :-\
        A...
    • aaugustw Re: Jaki jest sens naszych tu spotkan...!? 24.12.13, 14:50
      www.youtube.com/watch?v=z_fRX9H4sm4
      Do życzeń dołączam mądrą kolędę Magdy Czapińskiej
      z muzyką Jurka Derfla, spiewa Magda Umer

"Moja kolęda będzie smutna
      jak nasze życie połamane
      Moja kolęda będzie gorzka
      jak codzienności naszej smak
      Jak my w tym wszystkim pogubiona
      po ludzku jutrem przestraszona
      moja kolęda niepokorna
      której do szczęścia tyle brak.
      Czuję się niczym w wannie karp
      coś mocno tak uwiera duszę
      a tutaj święta i anioły
      mrugają do mnie spod jemioły
      Więc uśmiechając się przez łzy
      Panią Nadzieję proszę by
      zeszła tu w noc grudniową z nieba
      bo jakże bez Niej dzisiaj śpiewać?
      Bez Niej kolęda będzie smutna
      jak nasze życie połamane
      bez niej kolęda będzie gorzka
      jak codzienności naszej smak
      Jak my w tym wszystkim pogubiona
      po ludzku jutrem przestraszona
      moja kolęda niepokorna
      której do szczęścia tyle brak
      W stajence leży Boży Syn
      bezbronny jak te wszystkie dzieci
      które zmieniają się w anioły
      wśród wojen głodu i zamieci
      w oczach ich matek ból i troska
      a każda z nich jak Matka Boska
      i o tym trzeba dziś pamiętać
      bo w tym jest mądrość tego święta."
      A...
    • aaugustw Drugi Dzien Swiat BN... 2013 26.12.13, 10:15
      Rozeslalem i otrzymalem bardzo duzo zyczen zwiazanych z tym Swietem...
      Kazde z nich bylo piekne i promieniowalo cieplem serca, ale wsrod tych
      zyczen bylo jedno takie, ktore otrzymalem wczoraj, poznym wieczorem
      i wlasnie ono przypadlo mi najwiecej do mojego serca, moze dlatego, ze
      jestem alkoholikiem i ze przyslal mi je trzezwy alkoholik...(!?).
      Podziele sie z Wami ta moja radoscia... - Ocencie sami:

Najpiekniejszego dnia, ktory jest dzisiaj.
      Pozbycia sie najwiekszej przeszkody jaka jest strach.
      Nie popelnienia najpotezniejszego bledu, ktorym jest; poddanie sie.
      Uczenia sie od najlepszych nauczycieli jakimi sa dzieci.
      Dbania o najwazniejsza rzecz jaka jest - dom.
      Unikania najgorszej wady jaka jest zly Humor.
      Kroczenia najprostsza droga, jaka jest szczerosc.
      Dbanie o najprzyjemniejsze uczucie jakim jest spokoj.
      Obdarowywanie innych najpiekniejszym prezentem jakim jest przebaczenie.
      Korzystanie z najpotezniejszej broni jaka jest usmiech.
      Korzystanie z najpotezniejszej sily jaka jest wiara.
      No i dawanie tego co najpiekniejsze ze wszystkiego to - milosc...
      (a zdrowie fizyczne samo wtedy juz przyjdzie... - moj przyp.) ;-)
      A...
    • genderless socjalizacja 28.12.13, 20:27
      aaugustw napisał:

> Jezeli ktos twierdzi, ze "trzezwieje" w pojedynke, to po co tu przychodzi...!?

W ewolucji ludzkosci lustra sa nowinka. Nasi przodkowie musieli sie przegladac w oczach ziomkow. Podobno sukces ewolucyjny ludzkosci nie wzial sie z inteligencji lecz z socjalizacji. Ludzie sukcesu nie trzezwieja, oni przegladaja sie w oczach spolecznosci.

> Popisac sie...!? - Zaistniec...!? - Szkodzic innym...!?

Zanotowac linki do banitow.
      • aaugustw Re: socjalizacja 28.12.13, 20:36
        genderless napisał:
        > W ewolucji ludzkosci lustra sa nowinka. Nasi przodkowie musieli sie przegladac
        > w oczach ziomkow. Podobno sukces ewolucyjny ludzkosci nie wzial sie z inteligen
        > cji lecz z socjalizacji. Ludzie sukcesu nie trzezwieja, oni przegladaja sie w o
        > czach spolecznosci.
        _____________________________________________________.
        Sukces ewolucyjny ludzkosci nie wzial sie z inteligencji dlatego, bo
        w rzeczywistosci nie ma sukcesu ewolucyjnego...! - Jestesmy dalej
        malpami, ktore nazwaly sie same ludzmi...!
        A...
        • genderless absolutnie sie nie zgadzam 28.12.13, 20:48
          aaugustw napisał:

> w rzeczywistosci nie ma sukcesu ewolucyjnego...! - Jestesmy dalej
          > malpami, ktore nazwaly sie same ludzmi...!

Bardzo celna konstatacja. Tak, ale.

Ludzkosc moze sie porownywac jedynie z bakteriami siarkowymi i zelazowymi. Jedne i drugie przeksztalcily planete Ziemia to tego stopnia, ze przestay istniec. Najlepszym zartem w tym jest to, ze podobno posiadamy swiadomosc. To jest sukces ewolucyjny. Jak wygrac wojne po wygranej bitwie?
          • aaugustw Re: absolutnie sie nie zgadzam 28.12.13, 20:56
            genderless napisał(a):
            > ... Najlepszym zartem w tym jest to, ze podobno posiadamy swiadomosc.
            > ... Jak wygrac wojne po wygranej bitwie?
            ___________________________________________.
            Na ten temat wielu juz medrcow lamalo sobie glowy...
            Nie ma wygranych bitew, sa tylko przegrane, dlatego
            Einstein najtrafniej odpowiedzial na to pytanie;
            jak bedzie wygladala 3. wojna swiatowa...? -
            Nie wiem, jak bedzie ona wygladala, ale wiem jak bedzie
            wygladala 4. wojna swiatowa... - Na maczugi...!
            A...
            Ps. Co z tego, ze posiadamy swiadomosc, skoro ona jest
            u wiekszosci ludzi pijana, czyli; chora...! :-(
            • genderless Re: absolutnie sie nie zgadzam 28.12.13, 21:05
              aaugustw napisał:

> Ps. Co z tego, ze posiadamy swiadomosc, skoro ona jest
              > u wiekszosci ludzi pijana, czyli; chora

Motorem postepu jest 10% populacji. Moze lepiej by wiekszosc byla pijana i religijna?

Tu nasuwa sie inzynierski dialog. Jak zlikwidowac biede? Redukujac biednych.
              • aaugustw Re: absolutnie sie nie zgadzam 28.12.13, 21:15
                genderless napisał:
                > Motorem postepu jest 10% populacji. Moze lepiej by wiekszosc byla pijana i religijna?
                - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                Najwiekszym motorem postepu sa wojny...!
                (na tle pijanym i religijnym...!) ;-)
                genderless napisał dalej:
                > Tu nasuwa sie inzynierski dialog. Jak zlikwidowac biede? Redukujac biednych.
                - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                Paradoksalnie, odpowiedz jest odwrotna:
                Poprzez zlikwidowanie bogaczy --> prywatne banki zyjace z lichwy powinny
                zostac upanstwowione a pozyczki bankowe winny byc bez oprocentowan...!
                (sila pracy, pieniadz to towar...!).
                A...
                • genderless ja siem odcinam 28.12.13, 21:20
                  aaugustw napisał:

> Paradoksalnie, odpowiedz jest odwrotna:

Nie jestem chory aby jako bufetowa dawac od tylu.

> Poprzez zlikwidowanie bogaczy

Nie pomawiaj mnie o szeptana propagande, uwolnic pieniadze od bankierow.
                  • aaugustw Re: ja siem odcinam 28.12.13, 21:35
                    genderless napisał:
                    > Nie jestem chory aby jako bufetowa dawac od tylu.
                    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                    Ale jestes tu z nami i na-dajesz z przodu, jak przystalo na bufetowa...!
                    _____________________.
                    genderless napisał dalej:
                    > Nie pomawiaj mnie o szeptana propagande, uwolnic pieniadze od bankierow.
                    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                    Wiec nie pytaj mnie o uwolnienie sie od biednych i od biedy...!
                    (innego wyjscia nie ma, tak jak i nie ma uwolnienia sie od
                    alkoholizmu poprzez Chemie...!)
                    A...
                    • genderless Re: ja siem odcinam 28.12.13, 21:53
                      aaugustw napisał:

> nie ma uwolnienia sie od alkoholizmu poprzez Chemie

Zwrocilem uwage, ze chlopak mojej wnuczki nie ma pretensji, ze go ojciec bijal. Jego dopieszczana siostra ma zyciowe (rzyciowe?) problemy. Wszyscy sie modla aby mlodzi wytrwali. To jest dopiero lotto ktore nie lotto.

Uzaleznieia sa czysta chemia. Ale kto ma finansowac badania?

Ja tez nie mam pretensji, ze mnie ojciec bijal. A co mial bidaczyna zrobic? Wstydzic sie syna bez jaj?
                      • genderless rytual inicjacji 28.12.13, 22:07
                        genderless napisał(a):

> Ja tez nie mam pretensji, ze mnie ojciec bijal. A co mial bidaczyna zrobic? Wst
                        > ydzic sie syna bez jaj?

Jak zostac samcem alfa bez wypelniania kuponu lotto?
                        • aaugustw Re: rytual inicjacji 29.12.13, 21:10
                          genderless napisał:
                          > Jak zostac samcem alfa bez wypelniania kuponu lotto?
                          _____________________________________________.
                          Zachowujesz sie jak ten zawalowiec, ktory przed aktem
                          milosnym zastanawia sie, co mu pierwsze stanie...!
                          A...
                          Ps. Tylko nie probuj perswadowac kobiecie, ze miekki
                          jest lepszy, bo nie uwiera...! :-(
                          A tak na marginesie; to gdzie ty jestes...!? - Nie dopiles jeszcze dzisiaj swojej miarki...?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka