mifredo 25.07.21, 09:36 Słowo śpiewane większą moc ma, niż to pisane czy gadane. Powiadają też, że kto śpiewa, ten jakby dwa razy się modli. Na początek, ten przebój wklejam: Dobryman - 12 kroków ft. Rafał Porzeziński, Michał Dębowski [;Official Video]; Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 25.07.21, 09:53 Płomień świecy www.facebook.com/OcaleniTVP/videos/487658449246892 Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 25.07.21, 10:58 Ocaleni Specjalna dedykacja dla aaugustwa: https://www.facebook.com/watch/?extid=SEO----&v=391360891484520<a href="www.facebook.com/watch/?extid=SEO----&v=391360891484520[/video]" target="_blank" rel="nofollow">www.facebook.com/watch/?extid=SEO----&v=391360891484520 Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 25.07.21, 11:01 Ups, nie udało sie, to jeszcze raz: www.facebook.com/watch/?extid=SEO----&v=391360891484520 Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 27.07.21, 09:58 Użycz mi pogody ducha. Jest kilka wersji na YT, wybrałam tą ze względu na kobiecy glos. UŻYCZ MI POGODY DUCHA...Anonimowa43..Iwcia.... Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 28.07.21, 10:33 Dziś taka piosenke dokładam, a propos ostatniego odcinka ocalonych Piotr Nagiel-W pijanym świecie Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 03.08.21, 00:28 "Hymn alkoholika' Super masakra, mocny metal, skutecznie od alko odpycha:) Hetman Hymn Alkoholika muz.Jurek Filas i Jarek Hertmanowski słowa.Jurek Filas Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 04.08.21, 11:06 Co wódka robi z ludźmi, doskonale tu widać: Metallica: Whiskey in the Jar (Official Music Video) Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 05.08.21, 08:21 Wina tych co piją, czy tych co produkują? Dobrze, że teraz ten przemysł mniej szkodzi, produkując płyn odkażający na covid.:) KULT - Wódka [;OFFICIAL AUDIO]; Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 06.08.21, 08:16 List do wódki Pan Rafał Jakubowski z "ocalonych", do którego to odcinka z nim, link podałam w wątku Ocaleni, śpiewa i pisze teksty do piosenek. LIST DO WÓDKI - Rafał Jakubowski & Radosław Kozaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 07.08.21, 07:10 Przyznam, że tej piosenki nigdy nie słyszałam. T.LOVE - Alkohol [;Official Audio]; Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 08.08.21, 07:14 Hymn Krucjaty Wyzwolenia Człowieka Serce wielkie nam daj - Jednego Serca Jednego Ducha 2013 Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 09.08.21, 09:01 O.S.T.R. - Abstynent Najlepiej być abstynentem trzymam się tego trendu Przynajmniej nie muszę po imprezie szukać zębów Jim Beam gin tonic Cin Cin burbony Pięść noga twarz brzuch to wpierdol od ochrony Znam laskę niby do rany przyłóż A najebana Ci rozwali kufel na ryju To Teofilów świat tu wychodzi naprzeciw Mamy weed mamy beef tale na wódę z mety Ziom próbował się zaszyć bo go alkohol zmieniał I zamiast siedzieć w domu to śmigał po burdelach Masz ostatni lot trzmiela zamiast Al Anon anal no to chlup za Esperal Akurat ojciec kolegi tak nienawidził wódy Pochłaniał denaturat spiryt płyny jak perfumy Tak wychowują kluby gdy świat należy do nas Są tacy gdy brak wódy wpierdolą dezodorant U niektórych dziewczyn po drugim głębszym Odzywa się grzeczny sygnał by się popieprzyć Z byle lepszym z byle pierwszym Ale na imprezie zamiast do miasta do zarzyganych leszczy Wstyd. Przy tych najebanych mordach Z zagubionych rzeczy można by otworzyć lombard Klucze portfele miliony komórek Dowody paszporty za to kieliszki w górę I jeden głębszy drugi głębszy Za wszystkich co lubią walić wódę z butelki Trzeci głębszy ej co to dla nas Czwarty głębszy za zdrowie gospodarza i Piąty głębszy szósty głębszy Za zdrowie pijanych wiecznie chętnych dziewczyn Siódmy głębszy i masz zombie za drin Tylko proszę Cię nie dzwoń do mnie jak zgubisz film Abstynent Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 10.08.21, 06:48 Ale mi się jakaś pieśń anty dziś trafiła: Witek Muzyk Ulicy - A ja mam kaca #polandlrock2019 Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 11.08.21, 07:44 Mister Dex - Abstynenci Disco Polo (nie pijesz,nie żyjesz) My jesteśmy abstynenci Nas alkohol nie zachęci Na prywatkach w karnawale Zatapiamy w szklance coli nasze smutki, nasze żale Niech party trwa, pijmy do dna butelki coli Bo nikt nie chce znać, co to jest kac i bóle głowy My jesteśmy abstynenci... Ktoś chwali nam szampana smak i gin z tonikiem A my, hej sto lat, wznieśmy i tak toast coli łykiem My jesteśmy abstynenci... A gdyby tak inny mieć smak jak czary-mary Choć raz zamknąć tak monopol sam i piwne bary My jesteśmy abstynenci... Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 12.08.21, 01:57 Taka parodia: LETNI - "Sklep z winem u Ani"(Kamil Bednarek "Cisza" PARODIA) Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 13.08.21, 04:41 Stanisława Celińska i Muniek Staszczyk - Wielka słota (official video) Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 14.08.21, 02:32 ŁYKend - Ona Cała Dla Mnie (Weekend - Ona Tańczy Dla Mnie/PARODIA #1) Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 15.08.21, 01:08 Pierwszy cud Jezusa, zamiana wody w wino, ale nie jest powiedziane, że w alkohol.:) W Kanie jest wesele Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 16.08.21, 07:50 CHWYTAK & DJ WIKTOR - "URLOP NA ŻĄDANIE" / OFFICIAL VIDEO [;ChwytakTV]; Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 17.08.21, 08:29 Dżem - Whisky (Rockowisko '81) Mówią o mnie w mieście: "Co z niego za typ? Wciąż chodzi pijany, pewno nie wie co to wstyd. Brudny, niedomytek, w stajni ciągle śpi! Czego szukasz w naszym mieście? Idź do diabla" - mówią ludzie pełni cnót. Ludzie pełni cnót. Chciałem kiedyś zmądrzeć. Po ich stronie być. Spać w czystej pościeli, świeże mleko pić. Naprawdę chciałem zmądrzeć i po ich stronie być. Pomyślałem więc o żonie, aby stać się jednym z nich Stać się jednym z nich, Stać się jednym z nich. Już miałem na oku hacjendę, wspaniałą mówię Wam, Lecz nie chciała tam zamieszkać żadna z pięknych dam Wszystkie śmiały się wołając, wołając za mną wciąż: "Bardzo ładny frak masz Billy, Ale kiepski byłby z Ciebie mąż, kiepski byłby z Ciebie mąż. Kiepski byłby mąż." Whisky moja żono, jednak Tyś najlepszą z dam. Już mnie nie opuścisz, nie, nie będę sam. Mówią whisky to nie wszystko, można bez niej żyć. Lecz nie wiedzą o tym ludzie, Że najgorzej w życiu to, To samotnym być, to samotnym być. Lecz nie wiedzą o tym Że najgorzej To samotnym być Nie, o nie, nie chcę już samotnym być Nie, o nie, nie chcę już, o nie Samotnym być, o nie, nie.. Autor tekstu: Ryszard Riedel Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 18.08.21, 05:53 KęKę - Drogi Tato gość Sebastian Riedel prod. SoDrumatic Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 19.08.21, 07:45 Kacent - Przez Te Wina, Nalewki, Jabole (Akcent - Przez Twe Oczy Zielone/PARODIA) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: 12 kroków w piosenkach 19.08.21, 13:50 mifredo 25.07.21, 09:36 napisala, (cyt.): Słowo śpiewane większą moc ma, niż to pisane czy gadane. Powiadają też, że kto śpiewa, ten jakby dwa razy się modli. _____________________________________________________________. Powiadaja tez, ze dobre przeklenstwo to polowa modlitwy...(!?) Jak by nie bylo, tytul tego watku: "12 krokow aa w piosenkach" i ta zmyslona "większa moc" śpiewanego do Programu AA czynnie wykonywanego w realu pasuje mi tu z cala pewnoscia, jak ta przyslowiowa pięść do nosa. A... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 19.08.21, 17:01 Mi treść piosenek bardzo pasuje.Jedne do myślenia dają, inne obrazami i wyznaniami od alkoholu odpychają. O podobnych sprawach ludzie na mityngach gadają, choć nie śpiewaj,różne kroki przechodząc. Zawsze sie musisz czegoś czepić, nie wytrzymasz? A ty niby nie przeklinasz tu na forum? Żadnej nie zaproponowałeś piosenki, tylko watek mi zaśmieciłeś. Masz inne wątki do pogawędek. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: 12 kroków w piosenkach 19.08.21, 17:25 Mifredo pyta... Zawsze sie musisz czegoś czepić, nie wytrzymasz? A ty niby nie przeklinasz tu na forum? ______________________________________________________________________________. ..., wiec odpowiadam: 1.- tu nie chodzi o czepianie sie lecz o prawde i zwrocenie uwagi na ten nonsens. Nie powiedzialbym nic, gdyby te marne spiewki porownac do karczemnego rykowiska, poniewaz kto tak wyobraza sobie Program AA, ten jest po prostu pijany. 2.- NIE...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 20.08.21, 01:27 Historia niżej zaśpiewana jest taka, że ojciec zmarł od whisky, wcześniej swoją 8 letnią córkę zakatował. Niestety AA nie dotarło na czas, ani żaden z 12 kroków, przeszły obok, poza tym pierwszym, bezsilnością a wóda zrobiła swoje. Dziewczynka zwraca sie do producenta whisky. Dramatyczny list dziewczynki o ojcu alkoholiku Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: 12 kroków w piosenkach 20.08.21, 08:25 mifredo napisala: Niestety AA nie dotarło na czas, ani żaden z 12 kroków... _______________________________________________________. Ty mifredo masz myslenie na opak...! Program AA jest gotowy i czeka aby tacy jak ten pan do niego dotarli, nie odwrotnie. Niebo takze nie przyjdzie do ciebie jak nie zmienisz swoich mysli, a po nich swego postepowania. Amen A... Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 21.08.21, 10:14 Przykład przemiany człowieka i przebudzenia. Tu śpiewa o tym, komu to zawdzięcza. Sam pisze słowa i muzykę. jedną jego piosenkę już tu prezentowałam. Występował w Ocalonych, kogo jego historia interesuje, to sobie znajdzie na ocaleni. pl KOLSKA - Rafał Jakubowski, Radosław Kozaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 21.08.21, 15:33 Poczytałam, co to ta Kolska jest, raczej koszmarnie ja wspominają ci, co tam trafili, a piosenka niżej ją wychwala : magazyn.wp.pl/informacje/artykul/dwa-promile-we-krwi-nie-zatrzyma-mnie-nikt-tylko-kolska-przytuli Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 22.08.21, 02:25 Pozwól mi żyć (Są chwile) Rychu Peja Solufka feat. Glaca & Ana Herrero Zostaw mnie, nie kuś, nie mów, nie wołaj Daj skołatanym myślom odpocząć, już pora Oddaj choć moment, nie widzisz że tonę? Pozwól mi usnąć, chcę wyrwać się, koniec Nie chcę już o nie! Me oczy zmęczone Tętno zbyt szybkie, wysycham, płonę Jak gąbka chłonę, choć nie chcę, bo cierpię Boli mnie serce, łeb pęka, weź mnie Wiesz nie odejdę, daj chwilę wytchnienia Chwila nie zmienia twego stanu skupienia Bez znieczulenia zabijasz mnie, nie mam Szans na obronę, więc wracam, pochłonę Wszystko co oddasz, mnie zmusić nie można Do znienawidzonych doznań, rozczulasz, jak można Tak żyć, weź mnie zostaw, daj spokój w końcu Nie odbieraj wszystkiego, ja nie chcę tego Zbyt wiele złego nie chcę być twym kolegą Proszę cię, kurwa, błagam nie rób mi tego! Są chwile, gdy samotnie spadam w dół To są dni, kiedy nie mam sił, świat pęka w pół I nikt nie wie kim jestem, dokąd idę, czy jeszcze Dziś samotny, stoję przed tobą Ciągle jeszcze żyje, wierzę i jestem Budzę się z krzykiem spocony w rozpaczy Wciąż przerażony wołasz, tak czy inaczej Złe duchy znacie, ty, twój przyjaciel Znasz ty te stany, po ciemku sam w chacie Ręce się trzęsą, dreszcze, gorączka W oczach znów rozpacz, ratować nie można Wszystko cię straszy, ty znów majaczysz Znów słyszysz głosy, chcesz zagłuszyć je, patrzysz Nerwowo spoglądasz i kolejny kopniak To już nawet nie działa, wszystko w środku ci siada Wiesz, że się nie nadasz, zawodzisz, nic nie zdziałasz I znów rozczarowanie, szlochem dusisz ból naraz Serwujesz piekło, szumi mi w głowie uśmiechasz się lekko Czujesz pulsujące skronie Ponownie toniesz, idziesz na dno, to koniec Przez cały czas milczysz, nazwę to monologiem Już się nie boję, nic mnie nie czeka Smutny finał człowieka, który zapada w letarg Proszę, pozwól mi żyć, ja chcę żyć, chcę doczekać Wódko pozwól mi żyć, to ode mnie ten przekaz Są chwile, gdy samotnie spadam w dół To są dni, kiedy nie mam sił, świat pęka w pół I nikt nie wie kim jestem, dokąd idę, czy jeszcze Dziś samotny, stoję przed tobą Ciągle jeszcze żyje, wierzę i jestem Źródło: Musixmatch Autorzy utworu: Piotr Mohamed / Ryszard Waldemar Andrzejewski / Krzysztof Ireneusz Szewczuk RPS (Peja) feat. Glaca & Ana Herrero - Pozwól mi żyć (Są chwile) prod. DJ. Zel Nie lubię hip hopu,ale tu jest jakby modlitwa, dlatego wklejam ten krzyk rozpaczy uzależnionego od wódki. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: 12 kroków w piosenkach 22.08.21, 16:20 Ta ostatnio przytoczona przez ciebie niby "piosenka", to nic innego jak prymitywny przekaz daremnej walki z alkoholem. Nic tylko narzekanie, biadolenie i litowanie sie nad samym soba - bez cienia optymizmu i pomyslu; co zrobic, aby tak nie bylo. Dla mnie to po prostu: jedna wielka "jakby modlitewna" CHAŁA. A... Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 22.08.21, 16:57 25mln wyświetleń, ponad 7 tys pozytywnych komentarzy, wielu młodych wyszło z nałogów dzięki temu szczeremu wyznaniu. To nie jest dla starych wapniaków, nudnych, ograniczonych i upierdliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: 12 kroków w piosenkach 23.08.21, 10:10 Tak moze napisac jedynie osoba, ktora nie potrafi policzyc, ze 7 tys. pozytywnych komentarzy, to jedynie 0,18% z calej ludnosci Polski. Czyli wielkie NIC i jeszcze wieksze ZERO = CHAŁA. c.b.d.o. A... Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 23.08.21, 10:17 12 kroków - Stawiam Kroki, nie uciekam na boki Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 07.11.21, 16:07 Zamiast Wódkę Pić - Maryla Rodowicz live Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 12.06.23, 01:59 BACIARY I znowu nieprzespana noc DISCOPLEX Odpowiedz Link Zgłoś
mifredo Re: 12 kroków w piosenkach 13.06.23, 20:28 Trochę Ukrainy nie zaszkodzi. Jakże piękna pieśń, choć wódka , tu rządzi. O siwusze słyszałam, ale o białej, jeszcze nie. Taraka - Biała Wódka [;Official Music Video]; Odpowiedz Link Zgłoś