Dodaj do ulubionych

lęk,depresja,trawka

23.11.04, 09:55
siemanko wszystkim
zaczne od tego ze mam 22 lata.1 raz zapaliłem zioło 8 lat temu.w tym czasie
paliło sie troche,raz czesto(3 lata codziennie) raz rzadko,okazjonalnie jakis
drops,feta-ale te sprawy mozna liczyc na palcach.
moje pytanie dotyczy tego czy marihuana moze powodowac u mnie jakies
zaburzenia psychiczne tzn stany lękowe,strach przed
ludzmi,niesmiałosc,małomownosc itp?
pytam poniewaz lecze sie na to:biore efectin od 4 miesiecy ale po nim nie
widze zbyt duzej poprawy i chyba zrezygnuje z antydepresantow.chce wyjsc z
tego sam.
chetnie poczytam wasze opinie na ten temat.pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • katara Re: lęk,depresja,trawka 23.11.04, 10:18
      z autopsji- jasne, że tak
    • leny3 Re: lęk,depresja,trawka 23.11.04, 17:16
      To w końcu ile razy paliłeś to zioło? 1 raz jak piszesz na początku, czy 3 lata
      codziennie??? Może masz już zmiany postrzegania? (ale po jednym razie by tak
      chyba nie było, więc obstawiam 3 lata codziennie). Podobnie jak poprzedniczka z
      autopsji (i porad lekarza) wiem ,że trawka u pewnych osób (podatnych na lęki)
      może wywoływać poważne stany lękowe, wręcz psychozy. I nie chce spierać się z
      Twoim psychiatrą, ale według mnie powinno leczyć się to neuroleptykami (leki
      przeciwpsychotyczne). Pozdrawiam.
    • rafrafraf1 Re: lęk,depresja,trawka 24.11.04, 19:27
      witaj.mam na imie rafal.palilem i ciagle nie wiem czy juz nie bede bo to
      ku..ki sposob na odebranie sobie szansy na piekniejsze zycie. wiesz-nie
      trzeba palic,pic,wachac zeby miec leki,zaburzenia itp. mam 28lat,prowadze
      niezle prosp.firme jastem zonaty i mam syna,ale tez mam 2 razy wszyty esperal
      ktory przepilem, kilogramy marych juz zdazylo zabrac mi zdolnosc obcowania z
      ludzmi.do czego zmierzam! bardzo mozliwe ze i bez palenia mialbys te stany .to
      kwestia umyslu i rodziny i jezeli tak jest to paleniem kolosalnie poglebiles
      ten stan a to konczy sie pod mostem. wiec wracaj do nas ,powoli bez emocji i
      jezeli juz dotarles do specjalistow a ktos z boku twierdzi ,ale ktos z boku!-
      nie ty! ze nie ma poprawy( bo ty juz szukasz tego gowna-to oczywiste) to
      wpadnij na spotkania anonimowych depresantow. sam sie wybieram to na pewno
      soboty na ul. dominikanskiej ok.15-ej u dominikanow .tam mozemy pogadac.byly i
      dzisiaj ale nie wiem gdzie . bedzie dobrze-jestes potrzebny maloletnim!wszystko
      jest po cos a nalogi to tez dar.prosta i zwiezla proba. potwierdze termin.czesc
    • cos_wiecej Re: lęk,depresja,trawka 25.11.04, 16:07
      funkdoc napisał:

> moje pytanie dotyczy tego czy marihuana moze powodowac u mnie jakies
      > zaburzenia psychiczne tzn stany lękowe,strach przed
      > ludzmi,niesmiałosc,małomownosc itp?

Mój psychiatra - któremu niebezpodstawnie zresztą ufam, powiedział że
      zdecydowanie tak. A z moich własnych doświadczeń wiem że trawa jest super, ale
      jeśli ma się predyspozycje do depresji, to trawa może aktywować takie
      zaburzenia. W każdym razie lepiej nie ryzykuj dalszego palenia :)
    • funkdoc Re: lęk,depresja,trawka 26.11.04, 17:10
      dzieki za odpowiedzi
      a powiedzcie czy okazyjne palenie (w weekendy) moze powodowac te stany o ktorych
      pisałem?czy nie powinno?
      • paulsixtus Re: lęk,depresja,trawka 26.11.04, 18:41
        Sa ludzie o takiej psychice, ze wystarczy im 1 zapalenie marihuany (slownie
        JEDEN raz)czy zazycie innej substancji psychoaktywnej, by popadli oni w stany
        psychiczne nadajace sie do leczenia psychiatrycznego.
        Ryzyko to zwieksza fakt,ze na nielegalnym rynku dostepny jest towar
        zanieczyszczony, marihuana zakrapiana jest wszystkim - od amfetaminy, do LSD.
        Z tym juz zartow nie ma.
        Krotko, odpowiadajac na twoje pytanie :
        Tak, okazyjne palenie moze jak najbardziej spowodowac takie stany.
        • funkdoc Re: lęk,depresja,trawka 27.11.04, 14:23
          ok
          a co jesli trawka jest naturalna (czyt.własnej hodowli)?
          • leny3 Re: lęk,depresja,trawka 27.11.04, 14:37
            Naqpisał Ci gościu, że dla osób podatnych na zaburzenia psychiczne, nawet jedno
            zapalenie zwykłej trawki, może się skończyć dramatycznie, dopiero potem dodał
            dla wzmocnienia argumentów, ze trawka na rynku jest często zakrapiana różnymi
            świństwami, przynajmniej ja tak to zrozumiałem. Czyli taka czysta też szkodzić
            może, chodzi o psychoaktywne THC między innymi. Także musisz zdecydować, czy
            dla przyjemności zapalenia, gotów jesteś zaryzykować powikłania lękowe...
            zresztą może wcale nie jesteś podatny, ale z tego co piszesz to chyba jednak
            coś jest na rzeczy...
            • rafrafraf1 Re: lęk,depresja,trawka 27.11.04, 18:54
              Leny ma racje.a co do niedzielnego popalania. -nigdy nie dasz gwarancji nikomu
              ze w poniedzilek nie wcigniesz koksu!!! poluzuje sie srubka i konie popedza
              same, porozmawiaj z Aniollem strozem ,moze jakies male zderzenie z ciezarowka
              bedzie lepsze poki co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka