fibin 17.12.05, 08:34 Mam dzisiaj 3000 dni trzeźwości! Z radości to chyba sie napiję... dobrej herbaty:) Zbyszek AA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janulodz Re: 3000:) 17.12.05, 17:49 Moje gratulacje. Zaparzyłem sobie właśnie filiżankę herbaty i wypijam ją razem z Tobą za Twoje zdrowie. Według moich obliczeń skończyłeś z nałogiem 30 września 1997 roku. Mnie niestety tak wcześnie się nie udało. Zrobiłem to dokładnie 1947 dni po Tobie i dzisiaj mam 1053 dni trzeźwości. Już od dawna nie liczę każdego swojego dnia , ale dla zainteresowanych podam formułkę, którą można stworzyć w Excelu do takich celów. Otwórz arkusz kalkulacyjny Excel 1.Zaznacz dowolną komórkę i wpisz datę w układzie (RRRR-MM-DD)np. 2005-12-17 2.Zaznacz następną dowolną komórkę i wpisz datę, np. 1997-09-30 3 Zaznacz następną komórkę i wstaw w nią znak: = 4.Zaznacz komórkę z pkt. 1 i wpisz znak: - 5.Zaznacz komórkę z pkt.2, a następnie kliknij: enter 6. W komórce z pkt. 3 pojawi Ci sie data trochę dziwna, ale się tym nie przejmuj, tylko kliknij na nią lewym , a potem prawym klawiszem myszy i z menu rozwijalnego wybierz "Formatuj komórki" 7. W zakładce Liczby zaznacz Kategorię "Liczbowe" i w okienku Miejsca dziesiętne wpisz O. Naciśnij OK. Masz gotowy kalkulator do obliczania swoich rekordów. Miłej zabawy. Janulodz Odpowiedz Link Zgłoś
mxp4 Re: 3000:) 17.12.05, 21:19 Ogromnie ci gratuluje. Ja nie pije juz 17 lat ale ile to dni - nie mam pojecia. Trzymajmy sie ! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 Re: 3000:) 17.12.05, 23:21 gratulacje dla fibina - tak naprawde kazdy dzien jest wazny [nawet ten co teraz sie konczy], gratulacje dla janulodz [jak tam ukradzione Ci rzeczy czy sie odnalazly, mxp4 też Ci życzę wszystkiego najlepszego 17 lat to dwa lata więcej jak ja Odpowiedz Link Zgłoś
mxp4 Re: 3000:) 18.12.05, 02:32 jerzy30 napisał: > gratulacje dla fibina - tak naprawde kazdy dzien jest wazny [nawet ten co teraz > > sie konczy], gratulacje dla janulodz [jak tam ukradzione Ci rzeczy czy sie > odnalazly, mxp4 też Ci życzę wszystkiego najlepszego 17 lat to dwa lata więcej > jak ja Najwiekszym podziekowaniem dla mnie byly slowa mojej doroslej corki: mamo, mnie sie wydaje ze ty nigdy nie pilas. Powiedziala tak gdzies po 15 latach. Zycze Tobie rowniez Bozego Blogoslawienstwa i dla nas Wszystkich obysmy tak wytrwali przez cale nasze zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
janulodz Re: 3000:) 18.12.05, 13:03 Witaj Jerzy. Dziękuję za pamięć. Narzędzia się oczywiście nie znalazły. Za to spotkałem się z taką ludzką nienawiścią i chamstwem, że w pewnym momencie puściły mi nerwy i dałem się wciągnąć w głupią polemikę. Otóż założyłem na Forum regionalnym "Łódź" wątek w którym przestrzegam przed zakupem skradzionych narzędzi, a zostaję w nim zrobiony prawie kryminalistą. Z ofiary zostałem zrobiony winowajcą. Według mnie dla wielu ludzi fora stanowią swoistą klapę bezpieczeństwa na upust swoich frustracji, wściekłości i żali za niepowodzenia i życiowe porażki. Poza tym anonimowość wyzwala w ludziach swoiste poczucie bezkarności i tłumi lęk przed ośmieszeniem się, dlatego tyle można na nich wyczytać bzdur i niegodziwości. PODSUMOWUJĄC: Miło jest spotkać życzliwą osobę i usłyszeć, że kogoś interesują twoje problemy. Pozdrawiam Cię Jerzy i życzę Tobie oraz wszystkim trzeźwiejącym Pogodnych, Zdrowych i Rodzinnych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
leszku17 Re: 3000:) 18.12.05, 14:31 No i fajnie. Wziąłem przed chwilą kalkulator do ręki i zacząłem robić kombinację cyfry 365. Ale wierzcie mi. Miałem ubaw z samego siebie. Dla mnie to kolejny dzień trzeźwy. Jak ja to mówię: - Niby proste, ale zanim pojąłem istotę tej prostoty to omal kilkanaście lat temu nie przypłaciłem to życiem. 3mcie się Wszyscy Wspaniali. Zdrowych i pogodnych Świąt. Zapraszam na forum Bohusza www.timi.jawnet.pl/serwis/index.php Keszel - Leszek. Odpowiedz Link Zgłoś
yuraathor Re: 3000:) 19.12.05, 11:18 hej. gratulacje , mi minęło niedawno 1111 dni,podam link do kalkulatora trzeźwości, nawet sekundy liczy na bieżąco www.home.earthlink.net/~insure/sobriety- calculator.html powodzenia w obliczeniach Odpowiedz Link Zgłoś
yuraathor Re: 3000:) 19.12.05, 11:24 hej to jeszcze ja tamten link coś mi nie wyszedł a tu daję pewniaka www.aahistory.com/days.html Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: 3000:) 24.12.05, 21:50 Dzięki Wam wszystkim za dobre słowo:) Rzeczywiście skończyłem z piciem 30 wrzesnia 1997 roku. Codziennie w podręcznym kalandarzyku wpisuje sobie kolejny dzień trzeźwosci:) Świąteczne pozdrowienia dla trzeźwiejących alkoholików i wszystkich innych uzależnionych:) Odpowiedz Link Zgłoś
spiwor Re: 3000:) 29.12.05, 22:00 Twoje zdrowie!!! (wnoszę sokiem pomarańczowym) Odpowiedz Link Zgłoś