Dodaj do ulubionych

Cpanie, picie to SLABOSC I UCIECZKA

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.02, 14:48
do takiego tytulu na tym forum sklonila mnie obserwacja znajomkow i siebie.
Wszyscy po latach nieskrepowanego picia, jarania, okazyjnego wrzucania innych dopalaczy co
zawsze bylo zrodlem radochy, bredzenia, zabawy, sexu itp. odstawili.....ale nie z powodow
zdrowotnych tylko z czystego nakazu ducha i rozumu. Nieodparte i irytujace jest to wrazenie ze przy
kazdym zaciagnieciu, kazdym kieliszku wyrzekasz sie siebie. Uciekasz. Spierdalasz. Tylko dokad?
Ten gosciu z czerwonymi galami i nieskladnym jezykiem bedzie lepszy ode mnie? Ta istota marzaca
tylko o zarciu, spaniu, sraniu, niezdolna do konkretnej rozmowy, pracy i odpowiedzialnosci w tym
stanie to mam byc ja? ZALOSNE. Po prostu ludzie zazeli sie bac tej ucieczki od siebie. Co tym mozna
udowodnic sobie i otoczeniu?
Obserwuj wątek
    • Gość: xil Re: Cpanie, picie to SLABOSC I UCIECZKA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.12.02, 22:02
      hmm z jednej strony racja ze jest to jakas tam ucieczka ale nie do konca...
      czemu uwazasz ze beda soba czyli bedac trzewym jest lepiej ? czy uwarzasz sie
      lepszy od tego ktory jest pijany czy najarany ? kurcze jak ktos to lubi i robi
      to bo to lubi a nie temu ze jest uzalezniony lub ucieka przed problemami to
      nie uwazam zeby byl gorszy i zeby byla to slabosc ! ja powiem ze ktos
      ogladajacy filmy, czytajacy ksiazki, pijacy kawe itd jest SLABY I UCIEKA od
      rzeczywistosci ! z tym ze nie uzywa do tego drugow tylko czego innego
      oczyiwciscie mniej szkodliwego dla zdrowia ale to nie o to tu chodzi. Dla mnie
      to nie jest ucieczka ani slabosc poprostu robie to co lubie raz wole byc
      trzezwy raz nie ! mam mozliwosc czuc sie lepiej to z niej korzystam i nie
      daltego ze rzeczywistosc mnie przerasta i chce od niej uciec a dlatego ze taka
      mam ochote i tyle... ja bym w cpaniu nic wielkiego nie szukal to tylko czasowa
      zmiana swiadomosci nic wiecej...
      • Gość: ww Re: Cpanie, picie to SLABOSC I UCIECZKA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.02, 22:49
        nie chodzi nawet o przerazajaca rzeczywistosc bo to wcale nie tak. Cpajac robisz na sobie "kancik", sam
        sie walkujesz po prostu.
        • Gość: xil Re: Cpanie, picie to SLABOSC I UCIECZKA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.12.02, 18:36
          no ale kazdy czlowiek prubuje w jakis tam sposob uciec od rzeczywistoci jusz
          ajko dziecko przeciez kazdy z nas lubil sie hustac an hustawce czy grac w
          pilke.. a drugi to poprostu latwiejsze do zaaplikowania ciekawe chwile do
          ktorych kazdy z ans dorzy niektrzy na trzezwo inni po sporzyciu ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka