Dodaj do ulubionych

Mania Internetowa - Internet Addiction

15.10.06, 14:54
Dziwną rzecz u siebie ostatnio zauważyłem. Niby nic mi nie jest, ale jak jestem gdzieś dłużej, bez swojego laptopa, albo nie mam dostępu do sieci to zaczynam o tym myśleć. I szukam pretekstu, żeby sobie poserfować. Kiedy mam chwilkę włączam kompa, otwieram dostęp i najpierw poczta, wszystkie swoje konta na kilku portalach, strona firmowa i zakładka osobista, a potem Gazeta→ Forum→ Uzależnienia .
I czytam najnowsze wpisy. Czasami mam ochotę od razu odpowiedzieć, a kiedy nie mam czasu zapisuję niektóre wątki i w wolnej chwili je czytam , kiedy nie mam stałego dostępu do sieci.
Gdy jestem u znajomych, lub rodziny, nieraz odczuwam potrzebę poproszenia gospodarzy o możliwość zajrzenia do swojej poczty, albo sprawdzić co nowego w sieci. Jeszcze nigdy tego nie zrobiłem, ale To za mną chodzi. Szukam też informacji o Hot Spotach. Żeby w razie czego…
Jeszcze jedno. Zdarza się, że nie mam czasu posiedzieć i pogadać ze znajomymi.
Ale, kiedy zobaczę, że są w sieci, to zawsze te parę minut znajdę, żeby choć parę słów z nimi zamienić, albo pocztę wysłać.
A o komputerach, programach i nowinkach technicznych to mógłbym przegadać całą noc.
Całe szczęście, że moja żona takiego zacięcia do serfowania nie ma, bo musiałbym w domu sieć założyć, żeby ustalać, co ma być na obiad, albo inne decyzje i działania podejmować:)))
Pozdrawiam wszystkich
Janu – Internet Addicted
Obserwuj wątek
    • aaugustw Re: Mania Internetowa - Internet Addiction 15.10.06, 15:09
      (Janulodz napisał):

> Dziwną rzecz u siebie ostatnio zauważyłem... bla, bla...
      _________________________________________________________.
      Uciekles w swiat wirtualny. Zyjesz w kosmosie...
      A...
      • janulodz Re: Mania Internetowa - Internet Addiction 15.10.06, 17:23
        :)))))
        August. Ty w swoim zacietrzewieniu tracisz poczucie rzeczywistości. Nie odróżniasz nawet postów napisanych z przymrużeniem oka od tych całkiem poważnych. W swojej ślepocie nie widzisz, że czasem można trochę pożartować. (Vide skojarzenia o Addicted,oraz zainspirował mnie artykuł w najnowszym wydaniu Komputer Świat).
        Tak a propos uzależnienia od internetu i czasu przebywania to Ty sam w ciągu ostatnich 2 miesięcy napisałeś na tym forum 90 postów, a ja "tylko" 41.
        Pozdrawiam: "nieuzależnionego, wirtualnego uzdrawiacza - kosmonatę".
        Janu
        • aaugustw Re: Mania Internetowa - Internet Addiction 15.10.06, 19:39
          janulodz napisał:

> August. Ty w swoim zacietrzewieniu tracisz poczucie rzeczywistości. Nie
          odróżniasz nawet postów napisanych z przymrużeniem oka od tych całkiem
          poważnych. W swojej ślepocie nie widzisz, że czasem można trochę pożartować.
          ___________________________________________________________________________.
          Janu - Sprobuje teraz odgadnac:
          To co wyzej piszesz to jest kolejny zart !- Zgadlem !? ;-))
          Pozdrawiam Cie kabalarzu:
          A... ;-))

• aaugustw Re: Mania Internetowa - Internet Addiction 16.10.06, 17:06
          janulodz napisał:

> August.
          Tak a propos uzależnienia od internetu i czasu przebywania to Ty sam w ciągu o
          > statnich 2 miesięcy napisałeś na tym forum 90 postów, a ja "tylko" 41.
          ________________________________.
          To dobrze, czy zle!? Janu ;-))
          A...
    • myszabrum Re: Mania Internetowa - Internet Addiction 15.10.06, 17:15
      Janu! To Ty nie masz stałego łącza w domu ?!!!
      Nadrób to natychmiast :)!
      • janulodz Re: Mania Internetowa - Internet Addiction 15.10.06, 17:26
        W domu mam. Nie mam na działce i własnie teraz nadaję przez modem.
        Pozdrawiam. Nie moge sie juz doczekać kiedy będziemy sie mogli całą paczka spotkać i powymieniać poglady.
        Janu
        • wolny32 Re: Mania Internetowa - Internet Addiction 15.10.06, 20:06
          Jak ten Addicted nawalał po 30 postów dziennie to było źle, a jak go nie ma to
          co rusz ktoś go przywołuje...

p.s. zarzucaja Addicted1 chęć zaprzeczenie jakiemukolwiek uzaleznieniu warto
          bylo skojarzyc fakt, ze skoro nadal sobie taka ksywkę to....

jakos to teraz wyplyneło
          • wolny32 Re: Mania Internetowa - Internet Addiction 16.10.06, 12:48
            Addicted1 umarł ale w fazie reinkarnacji zaraził manią internetowa i manią
            filozofowania Wolnego32.
            Więc Wolny 32 tez bedzie musial skonczyc swój żywot.
            Na razie nastąpi hibernacja- zero kontaktów z tym forum do piątku.

To forum zle na mnie dziala, nie wiem dlaczego, na innych dziala dobrze.
            Póki jestem w realu albo na innych fora mam jasnosc, mam jakies konsekwentne i
            logiczne poglady na zycie, a tylko tu wchodzę i zaczynam zastanawiać się, jak
            sie naprawdę nazywam.
            wiec koncz wasc wstydu oszczędź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka