Dodaj do ulubionych

ciekawostka

29.02.08, 16:40
ze stron gaety:

Holenderski fundusz emerytalny Paerel Leven będzie wypłacać wyższe
odsetki klientom, którzy palą papierosy, wychodząc z założenia, że
żyją oni krócej - poinformował w piątek sam fundusz na swojej
stronie internetowej.

kiedy pora na alkoholikow?
(oczywiscie pijacych, niepijacym powinni dowalic skladke aby sie nie
pozbierali:):):))
Obserwuj wątek
    • ela_102 Re: ciekawostka 29.02.08, 18:20
      Adi:-)
      ha ha ha
      a tajemnica lekarska?
      mój znajomy alkoholik chcial się ubezpieczyć w PZU...
      w czasie wypelniania ankiety padło pytanie "Ile alkoholu wypija Pan
      w czasie tyg?
      facet odpowiedział zgodnie z aktualną prawdą NIC..

jak to nic?

no nic...jestem alkoholikiem.

oooooo to nie mogę Pana ubezpieczyć:-(
      chyba że pan sklamie i wpiszemy "lampkę wina dziennie"
      ha ha ha
      niektorzy i palanie wymysłą aby dostać wieksze pieniadze...a co tam;-
      )
    • 1962wolf Re: ciekawostka 29.02.08, 19:42
      a dla mnie ciekawostka jest czemu zniknął mój temat: "o
      auguście"
      wynikało z niego dośc jasno,że o ile ja bywam chamem i dośc
      czepliwym faciem-to aaugust jest ewidentnym zadymiarzem,
      zaczepia jako pierwszy osoby których nie zna, które czyta
      pierwszy raz, wpłątuje w to zazwyczaj osoby trzecie,a gdy
      potem dojdzie do "pyskówki", zasłania się swoją rzekomą
      działalnością w realu, cudza agresją,powołuje się na innych
      uczestników forum,cytuje literature AA, biblię, przygody
      koziołka matołka, książkę kucharską z indonezji itd itp.

dodam tylko ,ze to dla mnie ciekawostka z rodzaju Discovery-
      Animal-Planet scientie-fiction.
      hej
      • magtomal Re: ciekawostka 29.02.08, 19:57
        1962wolf napisał:

> a dla mnie ciekawostka jest czemu zniknął mój temat: "o
        > auguście"
        Tym to ciekawsze, że równocześnie została wyjątkowo chamska
        wypowiedź Augusta ze stekiem ordynarnych wyzwisk pod moim adresem.
        Akurat nie żałuję, że ona została, bo - uważam - świetnie pokazuje
        mentalność i poziom Augusta, na codzień zasłaniającego się swoim
        tajemniczym (bo niezuważalnym) "rozwojem duchowym". Ale trudno
        dostrzec reguły rządzące usuwaniem wypowiedzi.
        • beka.smiechu-w.sali.obok Re: ciekawostka 29.02.08, 22:12
          nie przejmujcie sie gabrielem janowskim, choc faktycznie- jak ktos z
          zewnatrz wchodzi na forum i zobaczy jak i co- nie jest dobrze:(
          • janulodz Re: ciekawostka 29.02.08, 22:24
            Sądzę Magda, że Kropka zostawiła ten post augusta ku przestrodze.
            Zobaczcie alkoholiki, co z człowieka może zrobic nadmiar terapii i przedawkowanie AA. Tak trzymać Kropka. Może dotrze to do takich samych nawiedzonych. Umiar ,umiar umiar.
            Patrzcie na augusta. I wy możecie takim zostać. Skaranie boskie :))
            • magtomal Re: ciekawostka 29.02.08, 22:29
              Ja naprawdę jestem za tym, by ten post został - pokazuje prawdziwego A. Tylko
              nie łapię, jakie są zasady wyrzucania niektórych postów. Rozumiem Wolfa.
              • magtomal Re: ciekawostka 29.02.08, 22:33
                A nie masz wrażenia, Janu, że to forum się odradza? Przybyło paru sensownych,
                myślących ludzi, toczą się normalne dyskusje.
                Może nawet Eska wróci?
                • kropka Re: ciekawostka 29.02.08, 23:52
                  o jakim poście piszecie? Mogę prosic link?
                  Żadne świństwo nie powinno zostać. Musiałam przegapić :)
                  • ela_102 Moze ten? 01.03.08, 11:10
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=176&w=76191358&a=76291197
                    • ela_102 A moze ten? 01.03.08, 11:11
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=176&w=76191358&a=76297762
                  • aaugustw Re: ciekawostka 01.03.08, 18:25
                    kropka napisała:
                    > Żadne świństwo nie powinno zostać. :)
                    ____________________________.
                    Nie wyrzucaj ich - prosze...!
                    A... ;-))

• aati kropka: "....Musiałam przegapić " 01.03.08, 22:07
                    siemmm wku..lemmmm...text o ogrodku byl kozaacki:)
                    pozatym masz racje reszte przegapilas...

popisz sie!:)
                • ela_102 Chociaż... 01.03.08, 11:13
                  Chyba własnie takie posty...madzia uważa za:

A nie masz wrażenia, Janu, że to forum się odradza? Przybyło paru
                  sensownych,
                  myślących ludzi, toczą się normalne dyskusje.

więc cóż...
                  nic mi do tego...
                  • magtomal Re: Chociaż... 01.03.08, 14:34
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=176&w=76191358&a=76299125
                    Chodz o tę wypowiedź A. Elu, nie doszukuj się chamstwa tam, gdzie go
                    nie ma. Choć raz zdobądź się na odrobinę obiektywizmu; Twój guru
                    zachował się jak cham, pokazał prawdziwe oblicze, Ty (Jaras też) nie
                    dość, że udajesz, że tego nie dostrzegasz, to znów przekłamujesz
                    rzeczywistość. Choć równocześnie zaczęłaś się przymilać do osób,
                    które do tej pory systematycznie atakowałaś: Addiego, Wolfa, Fina.
                    Skąd ta zmiana?
                    • ela_102 Re: Chociaż... 01.03.08, 14:43
                      To ty widzisz jakąś zmianę..
                      ja bez końca pozostaję sobą...
                      przypisywanie mi cech których nie posiadam..takich jak "radość z
                      zapicia" "zyczenie komuś potkniecią"...
                      to jest dla mnie świństwo...
                      a jak jeszcze dodać że "coś zniszczyłam" i komuś zycie rujnuje...
                      to jest dla mnie chamstwo...

August zareagowal poprostu "ostrzej" na ten idiotyczny zarzut...
                      ja jestem pewna...że tutja NIKT nikomu tego akurat nie zyczy...
                      i z pewnoscią nikt nie cieszylby się z takigo obrotu sprawy w
                      czyimkolwiek zyciu,,
                      Co z tobą i janu jest takiego...że przypisujecie ludziom takie
                      chamstwo?
                      To co Ty odpbierasz jako atak...nigdy nim nie jest...
                      • ela_102 Re: Chociaż... 01.03.08, 14:49
                        No to już sobie pogadajcie "po swojemu"...
                        ja z takich "chamówek" wysiadam:-(
                    • janulodz Re: Chociaż... 01.03.08, 14:46
                      Wiesz Magda, że Ela swoim zachowaniem przypomina mi moją sprzątaczkę, która myje podłogę w biurze na trzy godziny przed końcem pracy, a potem chodzi z mopem i wyciera po każdym ślady mrucząc pod nosem niezrozumiałe teksty. Zapamiętuje przy tym klientów po których sprząta i następnym razem też jest do nich nastawiona wrogo. Z tą różnicą że ta pani to w przeciwieństwie do Eli w sumie poczciwa i sympatyczna kobieta.
                      • ela_102 Re: Chociaż... 01.03.08, 14:51
                        A swoja drogą...co to za Firma?
                        żeby sprzataczka łaziła w czasie pracy "urzędników"
                        jakaś wysoce post komunistyczna;-)
                        • janulodz Re: Chociaż... 01.03.08, 14:52
                          Moja
                          • tenjaras Re: Chociaż... 01.03.08, 14:56
                            swój do swego po swoje ;-P

janu, a więc klienci u Ciebie mogą się natknąć na oburzoną ich
                            wejściem w buciorach sprzątaczkę? taki wniosek mi się nasunął ;-)
                            • janulodz Re: Chociaż... 01.03.08, 15:03
                              Po co jaras używasz mojego nicka do interpretacji swoich subiektywnych spostrzeżeń. Co mnie twoje wnioski obchodzą. Zachowaj je dla siebie. Nie mają nic wspólnego z rzeczywistoscią.
                              • tenjaras Re: Chociaż... 01.03.08, 15:10
                                rozumiem, to był żart ;-)
                          • ela_102 Re: Chociaż... 01.03.08, 14:57
                            No tak..
                            jaki pan taki kram...
                            i "Miś" wiecznie zywy...
                      • magtomal Re: Chociaż... 01.03.08, 14:53
                        Na dodatek Elka, pisząca jak realnie ocenia rzeczywistość, widzi
                        kulturę w facecie, który do kobiety zwraca się... patrz powyżej. I
                        nie widzi w tym nic złego. Świadczy to o niej samej. Na dodatek
                        breku kultury doszukuje się w Tobie i we mnie. Brawa za obiektywizm.
                        Dodam jeszcze a'propos życzenia komuś zapicia: jak można
                        zinterpretować zakład A., że Wolf na pewno zapije? Ela dostrzeże w
                        tym życzliwość A. - oczywiście.
                        • ela_102 Re: Chociaż... 01.03.08, 14:59
                          Odnoszę sie do tego co piszesz o mnie...
                          a nie do tego co August pisze do wolfa...
                          i dlaczego jest to dla mnie chamskie...
                        • tenjaras Re: Chociaż... 01.03.08, 15:00
                          magtomal, co miał na myśli A, zostawmy A, mnie zaskoczyło, że czyjeś
                          oburzenie budzi w Tobie sprzeciw, każesz innym ludziom być bez
                          emocji? - wiem, że dotyczyło Ciebie i stąd Twoja reakcja, ale
                          pomyśl, co oprócz tego warunku pozwala Ci twierdzić, że August
                          pokazał jakąś prawdę o sobie?

mogą się denerwować i okazywać swoje emocje wszystkim, oprócz Ciebie?
                          byłaś na terapii, więc weż jedną z najważniejszych wskazówek do
                          serca - jeżeli biorę w czyms udział, to go mam i tym udziałem się
                          zajmuj, Augustowi pozwól się zająć swoją działką
                          • magtomal Re: Chociaż... 01.03.08, 15:04
                            Jaras, powiedz to samo swojej Elce, gdy cytuje mnie i doszukuje się
                            w moich wypowiedziach chamstwa.
                            • ela_102 Re: Chociaż... 01.03.08, 15:07
                              Policz swoje posty...w chwili kiedy poczujesz się lepiej...
                              a zrozumiesz kto tu kogo bez konca TYKA...
                              • ela_102 Re: Chociaż... 01.03.08, 15:09
                                a w tych postach slowa ELA...Elka...zwroc uwage na ich ilosc...
                                mnie caly czas "szokuje"
                                zrob to tez z moimi postami...ile razy uzywam twojego imienia...
                                i dlaczego...
                            • magtomal Re: Chociaż... 01.03.08, 15:08
                              A jaka prawda wynika z tego o A.? Pomyśl sam - inteligentny z Ciebie
                              chłopczyk, to powineneś zrozumieć: ktoś, kto ciągle pisze o swoim
                              rozwoju duchowym, o swojej trzeźwości, nagle w takiej formie zwraca
                              się do kobiety... No, jakie wnioski. Dodam, że nie zdarzyło się to
                              pierwszy raz, takie ataki pojawiały się też pod adresem innych osób.
                              I dodam, że nie znam w realu ani jednego faceta, który ośmieliłby
                              się tak zwrócić do kobiety - nawet w stanie upojenia alkoholowego -
                              a cóż dopiero na trzeźwo.
                              • tenjaras Re: Chociaż... 01.03.08, 15:14
                                wniosek jest jeden - coś tam między nimi ostro iskrzy ;-)

a to, że dla Ciebie to debiut o niczym innym nie świdczy, że to Twój
                                debiut, bo na pewno nie o tym, że takie rzeczy miejsca nie mają
                                • tenjaras Re: Chociaż... 01.03.08, 15:17
                                  oops... nie pytałaś o was, a o samego A - sam A jest facetem
                                  emocjonalnym, żadnym zimnym głazem i nie jest dupkiem umie wyrażać
                                  swoją emocjonalność wobec kobiet
                                  • magtomal Re: Chociaż... 01.03.08, 15:27
                                    tenjaras napisał:

> oops... nie pytałaś o was, a o samego A - sam A jest facetem
                                    > emocjonalnym, żadnym zimnym głazem i nie jest dupkiem umie wyrażać
                                    > swoją emocjonalność wobec kobiet
                                    >
                                    Teraz to już się sam Jarasie skompromitowałeś. Skoro uważasz, że
                                    takie traktowanie kobiet świadczy o tym, że facet "nie jest dupkiem"
                                    i "umie wyrażać swoją emocjonalność wobec kobiet".
                                    Gratuluję wyczucia, kultury. Szczególnie gratuluję Elce - mieć pod
                                    dachem faceta, który akceptuje takie zachowania, to świetna
                                    perspektywa na przyszłość.
                                    • tenjaras Re: Chociaż... 01.03.08, 15:35
                                      kulturalnym się jest, albo nie

to, że pewnych rzeczy się nie potrafi robić ze strachu nie jest
                                      wskazówką kultury, a jedynie jej braku
                                • magtomal Re: Chociaż... 01.03.08, 15:18
                                  tenjaras napisał:

> wniosek jest jeden - coś tam między nimi ostro iskrzy ;-)
                                  >
                                  > a to, że dla Ciebie to debiut o niczym innym nie świdczy, że to
                                  Twój
                                  > debiut, bo na pewno nie o tym, że takie rzeczy miejsca nie mają
                                  >

Może mają, co nie zmienia faktu, że dla normalnych ludzi, żyjących w
                                  normalnym świecie, taki sposób zwracania się do kogokolwiek, a
                                  szczególnie do kobiet, świadczy jak najgorzej o człowieku, który
                                  jest autorem tych wypowiedzi.
                                  • tenjaras Re: Chociaż... 01.03.08, 15:31
                                    masz patent na normalność?

napisz co ubodło Cię w reakcji Augusta na to, że uważasz, że
                                    pasowałoby mu zapicie Twojego męża
                                    • janulodz napisz co ubodło Cię w reakcji Augusta 01.03.08, 16:17
                                      aaugustw 27.02.08, 20:36 Odpowiedz

1962wolf napisał:
                                      > i vardzo prosze niech mi nikt więcej nie ględzi o rzekomej
                                      > pomocy AAugusta, Jarasa w realu...
                                      ___________________________________.
                                      Won... ode mnie...! - Spier_dzielaj pic...
                                      Ja tobie nie daje szans...!
                                      A...
                                      • tenjaras Re: napisz co ubodło Cię w reakcji Augusta 01.03.08, 17:28
                                        tak właśnie się to kończy - wpierdzieliłem się między wódkę, a
                                        zakąskę, a teraz jeszcze gdzieś tutaj się wklinował janu...

pokazał coś co niewiele ma wspólnego z moim pytaniem, ale za to na
                                        pewno ma wiele wspólnego z ulgą jaką przeżył tamtego wieczora, bo
                                        przynajmniej znalazł powód do zdjęcia korony świętości z głowy, na
                                        którą sam ją nałożył, teraz zawsze gdy August napisze coś
                                        pozytywnego będzie mógł mu przedstawić coś negatywnego, każdy
                                        pozostanie przy swoim, ja też przestanę wtrącać się w nie swoje
                                        sprawy ;-)
                                    • magtomal Re: Chociaż... 01.03.08, 17:38
                                      tenjaras napisał:

> masz patent na normalność?
                                      >
                                      > napisz co ubodło Cię w reakcji Augusta na to, że uważasz, że
                                      > pasowałoby mu zapicie Twojego męża
                                      >
                                      Pytanie sfomułowane tak, że nie wiem o co chodzi. Możliwość
                                      pierwsza: Co mnie ubodło w wypowiedzi sugerującej zapicie Męża? Złe
                                      życzenia zawsze są źle odbierane. To chyba normalne.
                                      Możliwość druga: Dlaczego uważam, że pasowałoby A.zapicie Męża?
                                      Wielokrotnie dawał tego dowody. Czemu mu to pasowałoby? Bo
                                      potwierdziłoby to jego teorię, że tylko w AA można zwalczyć nałóg.
                                      Bo ja go drażnię.
                                      Uprzedzam propozycję Jarasa, bym przytoczyła wypowiedzi A., w
                                      których to sugeruje: nie zrobię tego, bo nie mam zamiaru babrać się
                                      w jego tekstach, ani nie mam na to czasu. Każdy, kto śledzi forum
                                      wie o tym (chyba, że bardzo nie chce dostrzec oczywistości, jak nie
                                      chciał dostrzec chamstawa w skrajnie chamskiej wypowiedzi A.)
                                      • 1962wolf Re: pitu pitu 01.03.08, 18:20
                                        sprawa jest banalnie prosta i oczywista
                                        ja bluzgam często, nie ma się czym chwalić.
                                        bywam ordynarny- arogancki- staram się jednak nad tym
                                        panowac w ramach pewnej ogłady umiarkowanej.
                                        nie gadam jednak w kółko jaki to jestem uduchowiony,
                                        wspólnotowy, jak to moimi krokami chadza siła wyższa, nie
                                        cytuje naokrągło z mein kampf by sie wesprzeć "ideologicznie",
                                        lub "humanistycznie" , nie analizuje cudzych wypowiedzi o
                                        zyciu kogoś pod kątem -trzeźwy bo gada jak ja-nie trzeźwy
                                        bo gada odwrotnie.nie opowiadam objawień maryjnych, nie
                                        wycieram sobie gęby billem w. a zaraz potem pokazuję innym
                                        uzytkownikom forum brudne jaja wielbłąda-
                                        no i powiem jeszcze coś: gdy czytam tu kogoś kogo nie
                                        znam , lub widze go rzadko kiedy-najpierw czytam sobie
                                        spokojnie wyciagam wnioski i gdy mnie to nie interesuje -
                                        siedze cicho-ale gdy mnie jakiś palant zaczepia jak
                                        namolny akwizytor,a nie daj bóg wysmiewa moje upodobania i
                                        cele, tudzież OCZEKIWANIA...to z całą pewnością mogę jebnąć
                                        w łeb.
                                        • tenjaras Re: pitu pitu 01.03.08, 18:29
                                          i masz takie życie, jak zachowania ;-)
                                        • aaugustw Re: pitu pitu 01.03.08, 18:34
                                          1962wolf napisał:
                                          > sprawa jest banalnie prosta i oczywista
                                          > ja bluzgam często, nie ma się czym chwalić.
                                          > bywam ordynarny- arogancki- staram się jednak nad tym
                                          > panowac w ramach pewnej ogłady umiarkowanej.
                                          - - - - - - - - - - -
                                          Ale dobre to... - Ty nie bywasz, ty jestes ordynarny i arogancki...
                                          ________________________________________.
                                          1962wolf napisał dalej cos jeszcze lepszego:
                                          > nie gadam jednak w kółko jaki to jestem uduchowiony...
                                          - - - - - - - - - - - - - -
                                          ;-))) Ale jaja... - Kon by sie usmial...
                                          wolfik i uduchowienie...! Ha, ha, ha... ;-))))
                                          A...
                                      • tenjaras Re: Chociaż... 01.03.08, 18:22
                                        > Dlaczego uważam, że pasowałoby A.zapicie Męża?
                                        > Wielokrotnie dawał tego dowody.

właśnie dlatego, że tak myślisz, August na Ciebie zareagował tak, a
                                        nie inaczej, bo skoro tak myślisz, to możesz być powodowana jedynie
                                        złą wolą

ja Ci dziękuję za skonfrontowanie się z Twoją normalnością, mam
                                        nadzieję nie spotykać ludzi Twojego pokroju zbyt często na swojej
                                        drodze realnego życia

pisałem do Ciebie, do tej pory, z woli pomocy w wyrwaniu się z
                                        problemu alkoholowego w jakim, zauważyłem po Twoim pisaniu, tkwisz,
                                        ale właśnie ujrzałem, że Ty nie tylko w tym tkwisz, ale masz taki
                                        właśnie cel i zrobisz wszystko, by problem ten istniał w Twoim życiu
                                        bez względu na koszty... przykro mi

zmarnowałem swój czas
                                        • magtomal Re: Chociaż... 01.03.08, 18:38
                                          tenjaras napisał:

> > Dlaczego uważam, że pasowałoby A.zapicie Męża?
                                          > > Wielokrotnie dawał tego dowody.
                                          >
                                          > właśnie dlatego, że tak myślisz, August na Ciebie zareagował tak,
                                          a
                                          > nie inaczej, bo skoro tak myślisz, to możesz być powodowana
                                          jedynie
                                          > złą wolą

Jasne. Motasz się coraz bardziej, chcąc usprawiedliwić A.
                                          Daremny trud. Takie wypowiedzi dla normalnych ludzi nie mają
                                          usprawiedliwienia.

> pisałem do Ciebie, do tej pory, z woli pomocy w wyrwaniu się z
                                          > problemu alkoholowego w jakim, zauważyłem po Twoim pisaniu,
                                          tkwisz,
                                          > ale właśnie ujrzałem, że Ty nie tylko w tym tkwisz, ale masz taki
                                          > właśnie cel i zrobisz wszystko, by problem ten istniał w Twoim
                                          życiu
                                          > bez względu na koszty... przykro mi

Mistrzu psychoanalizy! Wróżko! Dzięki za uświadomienie mi, że celem
                                          mego życia jest wpędzenie Męża w nałóg. Wychowywanie dzieci, moja
                                          praca, zainteresowania służą tylko temu, by mój Mąż znów zaczął pić.
                                          Jak na to wpadłeś?

>
                                          > zmarnowałem swój czas

Nie pierwszy raz to stwierdzasz. Mam nadzieję, że tym razem będziesz
                                          konsekwentny i odczepisz się ode mnie, mego Męża, mojej rodziny.
                                          >
                                          • 1962wolf Re: siema Magto 01.03.08, 18:49
                                            podziekuj Jarasowi za poświęcenie Ci cennego czasu
                                            przeproś aaugusta za swojego męzą nietrzexwego
                                            podziekuj sile wyższej za ich drogocenne rady i troskę

a na koniec uciesz się z tego , że w bardzo wielu
                                            przypadkach zmiany w mózgu spowodowane naduzywaniem alkoholu sa
                                            nieodwracalne i nie ma takiej siły , która by była na tyle
                                            duża by to zmienic- lecz nie dotyczy to zapewne ani Twojego
                                            męża ani innych osób na których Ci zależy
                                            zasmuć się zas tym ,że owe zmiany nieodwracalne które
                                            nastapiły w mózgu aaugusta-niestety nie ustapią nawet gdy
                                            wykona On pełnych kroków 12 w te i we wte.
                                            jedyne co siła wyższa mogła zrobic dla aaugusta , już
                                            zrobiła.odebrała mu resztki rozumu do reszty
                                            po co głupiemu rozum?......by idąc na mityng myslał ,że idzie
                                            do knajpy?
                                            nie ma przeciez zadnej róznicy w tym co ona pisze tutaj -a
                                            pijackimi gadkami meneli na dworcu wschodnim.
                                            dobranoc Magto.
                                            • magtomal Re: siema Magto 01.03.08, 19:04
                                              1962wolf napisał:

> a na koniec uciesz się z tego , że w bardzo wielu
                                              > przypadkach zmiany w mózgu spowodowane naduzywaniem alkoholu
                                              sa
                                              > nieodwracalne i nie ma takiej siły , która by była na
                                              tyle
                                              > duża by to zmienic- lecz nie dotyczy to zapewne ani
                                              Twojego
                                              > męża ani innych osób na których Ci zależy

Faktycznie to forum uświadomiło mi, jak bardzo można zgłupieć -
                                              paradoksalnie - szczególnie na etapie wychodzenia z nałogo. I tym
                                              bardziej się cieszę, że mój Mąż jest normalny (jak Janu, Ty, Fin i
                                              jeszcze sporo osób stąd), bo gdybym miała w domu - po okresie picia-
                                              faceta codziennie biegającego na mitingi, a po powrocie
                                              opowiadającego o Sile Wyższe i własnym rozwoju duchowym oraz
                                              recytującego regułki z poradników psychologicznych dla gospodyń
                                              domowych, to tego już bym nie zdzierżyła!

> dobranoc Magto.

Dobranoc Wolfie!
                                              • ela_102 cały pic.. 01.03.08, 19:23
                                                Polega na tym żeby mieć dla siebie jak najlepiej...
                                                skoro zycie innych ludzi mnie "przeraża" to wystraczy mi to uczucie
                                                aby trzymać się od nich z daleka...
                                                a już napewno nie ma we mnie potrzeby mówienia im o tym przerażeniu..
                                                jak i o cieszeniu sie że mam inaczej...po swojemu:-)

kiedy to robiłam...wiedziałam... że kryje się za tym coś innego
                                                niż "niechęć" do nich...
                                                • arielka49 Re: cały pic.. 01.03.08, 19:27
                                                  Ela :

> a już napewno nie ma we mnie potrzeby mówienia im o tym przerażeniu..
                                                  > jak i o cieszeniu sie że mam inaczej...po swojemu:-)

Przecież trąbisz o tym od pół roku.
                                                  Że masz inaczej - czyli lepiej.
                                                  Tobie i Jarkowi chyba zaczynają się dziury powiększać ...
                                                  W mózgu.

***********************************************
                                                  Twój przyjaciel to człowiek, który wszystko o tobie wie, a mimo to cię lubi.
                                                  • ela_102 Re: cały pic.. 01.03.08, 19:31
                                                    tak ja trobię...
                                                    jak Tobie szkoda na mnie czasu...
                                                    i jak ty prezentujesz tutaj "wysoki" poziom rozmowy...
                                                • magtomal Re: cały pic.. 01.03.08, 19:31
                                                  ela_102 napisała:

> Polega na tym żeby mieć dla siebie jak najlepiej...
                                                  > skoro zycie innych ludzi mnie "przeraża" to wystraczy mi to
                                                  uczucie
                                                  > aby trzymać się od nich z daleka...

Sama mówisz, że takie kuriozalne przypadki mogą być przestrogą.Poza
                                                  tym jak trzymać się na tym forum od Was z daleka, skoro Jaras tak
                                                  się poświęca by mi "pomóc", Ty odpowiadasz na moje posty - nawet nie
                                                  do Ciebie skierowane, a A. o już w ogóle ma obsesję na moim punkcie -
                                                  nie ma ani jesdego mego postu, którego by prymitywnie nie
                                                  skomentował.

• ela_102 Re: cały pic.. 01.03.08, 19:36
                                                    Mgda:
                                                    mozna..
                                                    właśnie tego się tutaj dzięki Wam nauczyłam...
                                                    ja mogę cię zapewnić...że NIGDY nic do Ciebie napiszę...jesli nie
                                                    ruszysz mojego imienia...
                                                    dlugo zreszta tak robiłam ...pomimo że Ciagle wtrynialaś się pod
                                                    moje posty...tak samo jak August pod twoje..
                                                    pocwicz..
                                                    zacznij odemnie:-)
                                                  • magtomal Re: cały pic.. 01.03.08, 19:41
                                                    ela_102 napisała:

>Ciagle wtrynialaś się pod
                                                    > moje posty...tak samo jak August pod twoje..
                                                    > pocwicz..
                                                    > zacznij odemnie:-)

Niestety, nie obiecam Ci tego. Niekonsekwencje, nielogiczności i -
                                                    niestety - obłuda - w Twoich postach prowokują mnie do "wtryniania".
                                                    Spokojnie ignoruję (też nie zawsze) głupowatego i prymitywnego A.,
                                                    nie mam potrzeby komentowania Jarasa - do niego piszę, gdy sam zada
                                                    mi pytanie, natomiast Twoje teksty prowokują mnie do komentrzy.
                                                  • aaugustw Re: cały pic.. 01.03.08, 19:44
                                                    magtomal napisała (do Eli na 102 o A...):
                                                    > Spokojnie ignoruję głupowatego i prymitywnego A.,
                                                    ________________.
                                                    To widac w kazdym poscie twoim magtomal...!! ;-))))))
                                                    A... ;-))))))
                                                    Ps. Juz dawno sie tak nie ubawilem nietrzezwym(i)...
                                                  • ela_102 Re: cały pic.. 01.03.08, 19:46
                                                    zlosliwych i nieprawsdziwych...
                                                    skoro w nich odczytukesz takie tresci..
                                                    sama taka jestes:-)
                                                  • ela_102 Re: cały pic.. 01.03.08, 19:51
                                                    A swoja droga magdo..
                                                    znam kolo tysiaca osob...
                                                    nikt NIGDY (nawet wtedy kiedy pilam)
                                                    nie mowil o mnie ze
                                                    jestem "obludna" "nielogiczna" "niekonsekwentna"...wręcz przeciwnie.

Powiedz czym moze byc dla mnie taka twoja opinia?

moze tym:

pl.wikipedia.org/wiki/Projekcja_(psychologia)
                                                  • daleh Re: cały pic.. 01.03.08, 19:55
                                                    ela...
                                                    A swoja droga magdo..
                                                    znam kolo tysiaca osob...
                                                    nikt NIGDY (nawet wtedy kiedy pilam)
                                                    nie mowil o mnie ze
                                                    jestem "obludna" "nielogiczna" "niekonsekwentna"...wręcz przeciwnie.
                                                    --------------------------
                                                    Znasz odpowiedz czy te osoby Cie znają ???
                                                  • ela_102 Re: cały pic.. 01.03.08, 19:59
                                                    daleh...
                                                    Ty to naprawdę nie na moja powagę jesteś...
                                                    NIE NIE ZNAJA...TY z MAGDA ZNACIE MNIE LEPIEJ>>>ha ha ha ha

dobranoc:-)

p.s to nie na moje już sily:-(
                                                  • magtomal Re: cały pic.. 01.03.08, 20:01
                                                    ela_102 napisała:

> p.s to nie na moje już sily:-(

Intelektualne na pewno... Faktycznie lepiej się wycofaj, bo
                                                    zapętlisz się gorzej niż Jaras dziś. Dobranoc!
                                                  • ela_102 Re: cały pic.. 01.03.08, 20:04
                                                    daleh...jest nie na moje sily...tylko:-)
                                                    ale to zupelnie innego powodu niz "intelekt"

Dobranoc:-)
                                                  • daleh Re: cały pic.. 01.03.08, 20:10
                                                    ela...
                                                    ale to zupelnie innego powodu niz "intelekt"
                                                    ---------------
                                                    Dzis nawet nie wspomniałem o Twoim intelekcie,choć przyznaje z satysfakcja,ze
                                                    skoro o tym pomyślałaś,to coś dotarło do Ciebie
                                                    z tego co Ci pisze o Tobie...
                                                  • daleh Re: cały pic.. 01.03.08, 20:06
                                                    ela...
                                                    NIE NIE ZNAJA...TY z MAGDA ZNACIE MNIE LEPIEJ>>>ha ha ha ha
                                                    ------------------
                                                    Tu masz jedyna szanse przedstawienia siebie,bez obaw o konsekwencje...
                                                    Zwracasz sie z pogarda do ludzi,a w realu trzeba za to zapłacić...
                                                  • janulodz Re: cały pic.. 01.03.08, 20:01
                                                    Ela, jesteś obłudna, nielogiczna i niekonsekwentna. Nie wiem jaka byłaś jak piłas. Teraz podobno jesteś trzeźwa.
                                                    Miałaś tylko wpaść po mopa:))
                                                  • ela_102 Re: cały pic.. 01.03.08, 20:06
                                                    janu...
                                                    Swietna Autogianoza co do cech charakteru...
                                                    ale płeć ???
                                                    uuuuuuuuu to już wieksza sprawa:-(
                                                  • daleh Re: cały pic.. 01.03.08, 20:12
                                                    ela...
                                                    ale płeć ???
                                                    uuuuuuuuu to już wieksza sprawa:-(
                                                    --------------------
                                                    To prawda...Niektóre osoby są bezpłciowe...
                                                  • magtomal Re: cały pic.. 01.03.08, 19:57
                                                    ela_102 napisała:

>
                                                    > Powiedz czym moze byc dla mnie taka twoja opinia?

Przecież nie twierdzę, że musisz się moimi opiniami przejmować.
                                                    Wręcz dziwię się, że tak bardzo bierzesz je sobie do serca. To też
                                                    przejaw nieprzystawalności tego co piszesz, do tego, co można
                                                    wyczytać w Twoich postach. Wciąż powtarzasz "nie interesuje mnie
                                                    Twoja opinia", ale bronisz się, tłumaczysz, a najczęściej usiłujesz
                                                    wmówić, że to tak naprawdę mój problem (tak jak tym razem)
                                                  • ela_102 Re: cały pic.. 01.03.08, 20:00
                                                    I niech tak zostanie:-)

z Bogiem Madziu:-)
                                                  • magtomal Re: cały pic.. 01.03.08, 20:03
                                                    ela_102 napisała:

> I niech tak zostanie:-)
                                                    >
                                                    > z Bogiem Madziu:-)

Jakie miłe zakończenie dialogu. Robimy postępy :)
                                                  • ela_102 Re: cały pic.. 01.03.08, 20:07
                                                    No wlasnie...

Jakie miłe zakończenie dialogu. Robimy postępy :)

tam gdzie jest złosliwość...ty widzisz postęp:-)
                                                    nic nowego...brak postepu:-)
                                                  • magtomal Re: cały pic.. 01.03.08, 20:24
                                                    ela_102 napisała:

> tam gdzie jest złosliwość...ty widzisz postęp:-)
                                                    > nic nowego...brak postepu:-)

Radziłam Ci, byś naprawdę już zniknęła, bo się zapętlisz gorzej niż
                                                    Jaras i się stało. Po pierwsze dałaś przykład niekonsekwenci -
                                                    ogłosiłaś, że na dziś kończysz swe pisanie na forum, po czym
                                                    napisałaś z osiem postów. Poza tym napisałaś
                                                    > z Bogiem Madziu:-)
                                                    co każdy NORMALNY człowiek odbiera za sympatyczne zdanie (taką
                                                    funkcję mają zdrobnienia plus - w ustach ludzi wierzących, do
                                                    których sama siebie zaliczasz- powołanie się na Boga), po czym sama
                                                    stwierdzasz, że chciałaś być złośliwa (!!!!) Naprawdę idz już spać.
                                                  • ela_102 Re: cały pic.. 01.03.08, 20:29

nie za duzo mnie w Twoim zyciu?

skoro mówisz dobranoc...to znaczy ze ruszasz na "tance"
                                                    skoro Pisze z Bogiem..
                                                    to polecam Cię jego szczegolnej uwadze..
                                                    bo jest konieczna:-)
                                                  • magtomal Re: cały pic.. 01.03.08, 20:34
                                                    ela_102 napisała:

>
                                                    > nie za duzo mnie w Twoim zyciu?

Przesadziłaś z tym życiem. Na forum zdecydowanie Cię za dużo.
                                                    >
                                                    > skoro mówisz dobranoc...to znaczy ze ruszasz na "tance"

????????????? Może jednak posłuchasz mojej rady i pójdziesz spać?

> skoro Pisze z Bogiem..
                                                    > to polecam Cię jego szczegolnej uwadze..
                                                    > bo jest konieczna:-)

Zmów za mnie dziesiątkę różańca - albo lepiej nie, bo jak cię znam,
                                                    to będziesz się modlić o nieszcęścia dla mnie...

• ela_102 Re: cały pic.. 01.03.08, 20:37
                                                    Madzia:

Zmów za mnie dziesiątkę różańca - albo lepiej nie, bo jak cię znam,
                                                    > to będziesz się modlić o nieszcęścia dla mnie...

widzisz...kto tutaj jest wredny...
                                                    Nigdy o nikim bym nawet tak nie pomyslala...
                                                    tak wiec piszesz ...jak sama siebie znasz.
                                                    bo mnie nie znasz z pewnoscią:-)
                                                  • aaugustw Re: cały pic.. 01.03.08, 20:42
                                                    ela_102 napisała:

> Madzia:
                                                    > Zmów za mnie dziesiątkę różańca - albo lepiej nie, bo jak cię
                                                    znam, to będziesz się modlić o nieszcęścia dla mnie...
                                                    - - - - - - - - -
                                                    > widzisz...kto tutaj jest wredny...
                                                    > Nigdy o nikim bym nawet tak nie pomyslala...
                                                    _____________________________________________.
                                                    A mnie nikt nie chcial wierzyc, kiedy to samo pisalem...!
                                                    A...
                                                  • daleh Re: cały pic.. 01.03.08, 20:46
                                                    august...
                                                    A mnie nikt nie chcial wierzyc, kiedy to samo pisalem...!

Zmów za mnie dziesiątkę różańca -
                                                    --------------------
                                                    Tez chciałeś to zrobić ???
                                                  • aaugustw Re: cały pic.. 01.03.08, 20:55
                                                    daleh napisał:
                                                    > Zmów za mnie dziesiątkę różańca
                                                    _______________________.
                                                    Ile wypiles dzisiaj...!?
                                                    A...
                                                  • daleh Re: cały pic.. 01.03.08, 21:08
                                                    august...
                                                    Ile wypiles dzisiaj...!?
                                                    A...
                                                    -----------------------
                                                    ???????zgadnij?
                                                  • magtomal Re: cały pic.. 01.03.08, 20:42
                                                    ela_102 napisała:

Skoro sama się przyznałaś, że pisząc "z Bogiem" chciałaś być
                                                    złośliwa, to co można pomyśleć o Twej wierze, na którą tak chętnie
                                                    się powołujesz?
                                                  • ela_102 Re: cały pic.. 01.03.08, 20:50
                                                    zlośliowsc byla w zdaniu "niech tak zostanie"
                                                    w mysl zasady Twoja racja...mój spokój...
                                                    bo ileż mozna udowadniać że Twoja opinia o mnie nie ma nic wpsolnego
                                                    ze mna:-)

Prawda jest taka..
                                                    ze nikomu nie życzę żle..nawet tym którzy mnie krzywdzili..
                                                    nie zyczę "zapicia" twojemu mężowi...ani żadmeu alkoholikowi..
                                                    Nigdy nie cieszę się z czyjegoś nieszczęścia...
                                                    żadnego czlowieka nie traktuję z pogardą...

martwi mnie jednak (jak już) to że Ty tak myslisz...
                                                    bo dla mnie to powod aby przypuszczac ze Ty tak masz...
                                                    ( i Ci ktorzy tak twierdzą...również)
                                                  • magtomal Re: cały pic.. 01.03.08, 20:53
                                                    ela_102 napisała:

> żadnego czlowieka nie traktuję z pogardą...

Szczególnie to systematycznie udawadniasz na tym forum.

• aaugustw Re: cały pic.. 01.03.08, 20:57
                                                    magtomal napisała:
                                                    > Szczególnie to systematycznie udawadniasz na tym forum.
                                                    ______________________.
                                                    Mag, maz na urlopie...!?
                                                    A... ;-))

• arielka49 Re: cały pic.. 01.03.08, 21:19
                                                    Gustlik :

> Mag, maz na urlopie...!?

Ty z żoną w separacji ? :-)

Takie jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.
                                                  • aaugustw Re: cały pic.. 01.03.08, 21:26
                                                    arielka49 napisała:

> Gustlik :
                                                    > > Mag, maz na urlopie...!?
                                                    > Ty z żoną w separacji ? :-)
                                                    __________________________.
                                                    Q-rde, ale ty potrafisz ludzi przestraszyc...! :-((
                                                    Przez moment wyobrazilem sobie, ze spotkalem sie sam na sam z ...-
                                                    No ty wiesz z kim...!
                                                    A... ;-))
                                                  • arielka49 Re: cały pic.. 01.03.08, 21:28
                                                    Gucio :

> Przez moment wyobrazilem sobie, ze spotkalem sie sam na sam z ...-

Z kim.
                                                    Bo ja jestem stała w uczuciach.

• aaugustw Re: cały pic.. 01.03.08, 21:38
                                                    arielka49 napisała:
                                                    > Z kim.
                                                    > Bo ja jestem stała w uczuciach.
                                                    ________________________________.
                                                    Z magtomal...!! (sam, na sam...!)
                                                    A... ;-))
                                                    Ps. Nie rob sie taka wazna...!

• arielka49 Re: cały pic.. 01.03.08, 21:41
                                                    Gucio :
                                                    > Z magtomal...!! (sam, na sam...!)
                                                    > A... ;-))
                                                    > Ps. Nie rob sie taka wazna...!

Jestem ważna. Dla wielu. :-)
                                                    A mag jest też stała w uczuciach.

• magtomal Re: cały pic.. 01.03.08, 21:43

Aż mnie ciarki przeszły; sam na sam z A. Brrr!
                                                    I potwierdzam: jestem BARDZO stała w uczuciach.
                                                  • aaugustw cały pic, to nie pol picu... 02.03.08, 18:38
                                                    magtomal napisała (do Arielki o A...):
                                                    > Aż mnie ciarki przeszły; sam na sam z A. Brrr!
                                                    > I potwierdzam: jestem BARDZO stała w uczuciach.
                                                    ________________________________________________.
                                                    Popatrzcie ludzie, jaki potencjal uczuc gromadzi
                                                    sie w takich dwoch tylko krociutkich zdaniach...! ;-))
                                                    Taz to do milosci tylko maly juz krok...! :-()
                                                    A... ;-))
                                                    Ps. Najwiekszym wrogiem milosci jest obojetnosc...! ;-))
                                                  • ela_102 Re: cały pic, to nie pol picu... 02.03.08, 20:54
                                                    no...zawiść to też uczucie;-)
                                                  • aaugustw Re: cały pic.. 01.03.08, 21:44
                                                    arielka49 napisała:
                                                    > Jestem ważna. Dla wielu. :-)
                                                    > A mag jest też stała w uczuciach.
                                                    __________________________________.
                                                    Ciesze sie, ze spotkalem kobiety stale w uczuciach... -
                                                    Postaram sie i ja was nie zawiesc...! ;-))
                                                    A... ;-))
                                                    Ps. A wy mi tego nie odbierzecie, ze z Wami sie spotykam...! ;-))
                                                  • arielka49 Re: cały pic.. 01.03.08, 21:47
                                                    Gucio :

> Ps. A wy mi tego nie odbierzecie, ze z Wami sie spotykam...! ;-))

Żonie wciśniesz , że nas LECZYSZ ?
                                                    My jesteśmy zdrowe , Gucio ... ZDROWE I NORMALNE .
                                                    A innego powodu żona nie zaakceptuje.

• magtomal Re: cały pic.. 01.03.08, 21:50
                                                    arielka49 napisała:

> A innego powodu żona nie zaakceptuje.

A ja myślę, że żona A. zaakceptuje WSZYSTKO, by tylko pozbyć się go
                                                    z domu.
                                                  • aaugustw Re: cały pic.. 01.03.08, 21:53
                                                    magtomal napisała:
                                                    > A ja myślę, że żona A. zaakceptuje WSZYSTKO, by tylko pozbyć się
                                                    go z domu.
                                                    ____________________________________________________.
                                                    Podpowiedz mi magtomal, jak ty to zrobilas ze swoim,
                                                    ze mozesz caly dzien siedziec przed kompem...!?
                                                    Ja mam przez to czesto problemy...! :-((
                                                    A... ;-))
                                                  • arielka49 Re: cały pic.. 01.03.08, 21:56
                                                    Gucio :

> Podpowiedz mi magtomal, jak ty to zrobilas ze swoim,
                                                    > ze mozesz caly dzien siedziec przed kompem...!?
                                                    > Ja mam przez to czesto problemy...! :-((

I słusznie , że masz problemy.
                                                    Twoja żona jest jednak mądra.
                                                    Jednak separacja.

• aaugustw Re: cały pic.. 01.03.08, 22:01
                                                    arielka49 napisała:
                                                    > Jednak separacja.
                                                    __________________.
                                                    Jak nie skoncze zaraz - TAK...! :-((
                                                    A... ;-))

• arielka49 Re: cały pic.. 01.03.08, 22:05
                                                    Gucio :

> Jak nie skoncze zaraz - TAK...! :-((

Siusiu ..paciorek ... is spać !!!
                                                    Tylko ręce proszę na kołdrę .... :-)

Dobranoc .

• aaugustw Re: cały pic.. 01.03.08, 22:07
                                                    arielka49 napisała:

> Gucio :
                                                    >
                                                    > > Jak nie skoncze zaraz - TAK...! :-((
                                                    >
                                                    > Siusiu ..paciorek ... is spać !!!
                                                    > Tylko ręce proszę na kołdrę .... :-)
                                                    >
                                                    > Dobranoc .
                                                    _____________.
                                                    Tak zrobie...!
                                                    Dobranoc...!
                                                    A... ;-))
                                                  • arielka49 Re: cały pic.. 01.03.08, 21:55
                                                    Mag :
                                                    > A ja myślę, że żona A. zaakceptuje WSZYSTKO, by tylko pozbyć się go
                                                    > z domu.

Myślisz ????!!!
                                                    Ale ja nie chcę GUCIA !!! :-)
                                                    Czy znajdzie się ktoś chętny - kto go zaadoptuje ?

• magtomal Re: cały pic.. 01.03.08, 21:57
                                                    arielka49 napisała:

> Myślisz ????!!!
                                                    > Ale ja nie chcę GUCIA !!! :-)
                                                    > Czy znajdzie się ktoś chętny - kto go zaadoptuje ?

Wątpię, by się taka znalazła. Może tylko Elka?
                                                  • aaugustw Re: cały pic.. 01.03.08, 22:00
                                                    arielka49 napisała:
                                                    > Myślisz ????!!!
                                                    > Ale ja nie chcę GUCIA !!! :-)
                                                    __________________________.
                                                    Nie zapomne Ci tego...!! :-((
                                                    A... ;-))
                                                  • aaugustw Re: cały pic.. 01.03.08, 21:51
                                                    arielka49 napisała:
                                                    > My jesteśmy zdrowe , Gucio ... ZDROWE I NORMALNE .
                                                    ___________________________________________________.
                                                    Jakie ZDROWE I NORMALNE...? - Skoro wypadacie z
                                                    rownowagi duchowej raz po razie...! - Potem szalejecie,
                                                    obrazacie, klamiecie, itd...
                                                    A...
                                                  • ela_102 Re: cały pic.. 01.03.08, 21:01
                                                    Wklej post ktory to pomowienie udowdni..
                                                  • janulodz Re: cały pic.. 01.03.08, 20:59
                                                    Żyję już na tym swiecie prawie 60 lat i nigdy nie spotkałem tak zakłamanej, fałszywej i upierdliwej baby jak ela_102. Sorry, ale jest po prostu niestrawna. Jakaś taka antypatyczna.
                                                    Co innego mówi, co innego myśli, co innego robi. I cały czas zgrywa na niewiniątko. Martwi się. Biedactwo. Ze zmartwienia się robią zmarszczki, wypadają włosy i zęby. Obłuda.
                                                    A miała tylko zabrać mopa:))
                                                  • ela_102 Re: cały pic.. 01.03.08, 21:05
                                                    janu:
                                                    Co innego mówi, co innego myśli, co innego robi. I

to perełka...
                                                    Ty wiesz co ja myslę?
                                                    i wiesz co ja robię?
                                                  • janulodz Re: cały pic.. 01.03.08, 21:26
                                                    Ela napisała : "wklej post, który to udawadnia."
                                                    A po co?

Wszystkie to udowadniają.

Przemyśl to.

Tylko to trudne.

• aaugustw Re: cały pic.. 01.03.08, 21:34
                                                    janulodz napisał:
                                                    > Przemyśl to.
                                                    _____________.
                                                    Łudz sie...!
                                                    A... ;-))
                                                  • ela_102 Dla kogo trudne to trudne. 01.03.08, 21:46
                                                    janu:

Przemyśl to.

Tylko to trudne.

widać rózne rzeczy sprawiają nam trudność...
                                                    Glupota zawsze jest wystarczająca..
                                                    mądrość NIGDY...

Myślenie to dla mnie przyjemność...
                                                    i w zasadzie zawsze tak było:-)

***Szczęście to produkt uboczny właściwego postępowania***
                                                  • magtomal Re: Dla kogo trudne to trudne. 01.03.08, 21:51
                                                    ela_102 napisała:

> Myślenie to dla mnie przyjemność...
                                                    > i w zasadzie zawsze tak było:-)

Szkoda, że tego w Twych postach nie widać :(
                                                  • ela_102 Re: Dla kogo trudne to trudne. 01.03.08, 21:54
                                                    wazne madziu...że dostrzegasz to w swoich...
                                                    i tak trzymaj...dla mnie to WIELKA sprawa...
                                                  • aaugustw Re: Dla kogo trudne to trudne. 01.03.08, 21:55
                                                    magtomal napisała:

> ela_102 napisała:
                                                    > > Myślenie to dla mnie przyjemność...
                                                    > > i w zasadzie zawsze tak było:-)
                                                    - - - - - - - - - - - - - - -
                                                    > Szkoda, że tego w Twych postach nie widać :(
                                                    __________________________________________.
                                                    Tego ani ty, ani janu nie jestescie w stanie dostrzec...! :-((
                                                    (a we dwojke to jeszcze wieksze nieszczescie...!).
                                                    A... ;-))
                                                  • arielka49 Re: Dla kogo trudne to trudne. 01.03.08, 21:58
                                                    Gucio :

> Tego ani ty, ani janu nie jestescie w stanie dostrzec...! :-((

Guciek ... please !!!
                                                    Dopisz mnie do tej listy !!! :-(((

• aaugustw Re: Dla kogo trudne to trudne. 01.03.08, 22:05
                                                    arielka49 napisała:

> Gucio :
                                                    > > Tego ani ty, ani janu nie jestescie w stanie dostrzec...! :-((
                                                    - - - - - - - - - - - -
                                                    > Guciek ... please !!!
                                                    > Dopisz mnie do tej listy !!! :-(((
                                                    _____________________________.
                                                    Och, przepraszam, jak moglem ciebie nie zauwazyc...(!?).
                                                    Naturalnie, ze ciebie to takze dotyczy (wilczka i daleha
                                                    takze)...!!!
                                                    A...
                                                    Ps. Lezeliscie pod stolem, ze was nie widzialem...!? :-((
                                                  • magtomal Re: Dla kogo trudne to trudne. 01.03.08, 22:09
                                                    Fajna grupa. Jeszcze proszę Fina dopisać. August dzieli ludzi na
                                                    myślących i bezmyślnych - i ten podział mu się udaje.
                                                  • aaugustw Re: cały pic.. 01.03.08, 21:06
                                                    janulodz napisał:
                                                    > Żyję już na tym swiecie prawie 60 lat i nigdy nie spotkałem tak
                                                    zakłamanej, fałszywej i upierdliwej baby jak ela_102. Sorry, ale
                                                    jest po prostu niestrawna. Jakaś taka antypatyczna.
                                                    __________________________________________________.
                                                    Janu, na mnie tez dzialali tak trzezwi i normalni,
                                                    kiedy jeszcze lazilem po tym padole, jak ty nietrzezwy...! :-((
                                                    A... ;-))
                                                  • daleh Re: cały pic.. 01.03.08, 21:14
                                                    august...
                                                    kiedy jeszcze lazilem po tym padole, jak ty nietrzezwy...! :-((
                                                    ------------------------
                                                    Dla Ciebie to bez różnicy trzeźwy czy pijany jesteś.Pozostałeś na tym padole
                                                    niby trzeźwy to jednak dalej pijany biegający za swoja trzeźwością...To pogon za
                                                    wiatrem i tym sposobem nigdy nie możesz być trzeźwy...
                                                  • aaugustw Re: cały pic.. 01.03.08, 21:21
                                                    daleh napisał:
                                                    > Dla Ciebie to bez różnicy trzeźwy czy pijany jesteś.Pozostałeś na
                                                    tym padole niby trzeźwy to jednak dalej pijany biegający za swoja
                                                    trzeźwością...To pogon za wiatrem i tym sposobem nigdy nie możesz
                                                    być trzeźwy...
                                                    _______________________________________________.
                                                    Podpowiedziales mi cos fajnego...!
                                                    Faktycznie poetyckim porownaniem mozna by to i tak nazwac:
                                                    "Byc odurzonym swoja szczesliwa trzezwoscia...!"
                                                    A... ;-))
                                                    Dobranoc.
                                                  • arielka49 Re: cały pic.. 01.03.08, 21:25
                                                    Gucio :

> "Byc odurzonym swoja szczesliwa trzezwosc

Mówiłam - zachowujesz się cały czas , jakbys był na haju.

• aaugustw Re: cały pic.. 01.03.08, 21:30
                                                    arielka49 napisała:

> Gucio :
                                                    > > "Byc odurzonym swoja szczesliwa trzezwosc
                                                    - - - - - - -
                                                    > Mówiłam - zachowujesz się cały czas , jakbys był na haju.
                                                    ;-))) - Ach ty kozo... przez ciebie lzy zalewaja
                                                    mi klawiature...! ;-)))
                                                    A...
                                                    Ps. Ty za duzo uzywasz wyrazow na "h", zamiast na "r"
                                                    (w raju, a nie na haju).
                                                  • arielka49 Re: cały pic.. 01.03.08, 21:37
                                                    Gucio :
                                                    > ;-))) - Ach ty kozo... przez ciebie lzy zalewaja
                                                    > mi klawiature...! ;-)))

Guciek - gdyby to forum było chociaż deczko inne ,
                                                    dałabym się lepiej poznać .:-)
                                                    Zapewniam Cię - ubawiłbyś się .
                                                    A tak - cóż . Twoja strata - bo zbyt często mnie wkurzasz .

• aaugustw Re: cały pic.. 01.03.08, 21:41
                                                    arielka49 napisała:
                                                    > Guciek - gdyby to forum było chociaż deczko inne ,
                                                    > dałabym się lepiej poznać .:-)
                                                    > Zapewniam Cię - ubawiłbyś się .
                                                    > A tak - cóż . Twoja strata - bo zbyt często mnie wkurzasz .
                                                    __________________________________________________________.
                                                    I o to chodzi...! ;-))
                                                    Popatrz, jak Ty "nietrzezwo" jeszcze reagujesz (bo nie chodzisz
                                                    na Mityngi AA!). Przeciez to nie ja Ciebie wkurzam... - Ty sama
                                                    siebie wkurzasz...!
                                                    A... ;-))
                                                    Ps. Jeszcze sie poznamy...! (i usciskamy!!) ;-))
                                                  • arielka49 Re: cały pic.. 01.03.08, 21:52
                                                    Gucio :
                                                    > I o to chodzi...! ;-))
                                                    > Popatrz, jak Ty "nietrzezwo" jeszcze reagujesz (bo nie chodzisz
                                                    > na Mityngi AA!). Przeciez to nie ja Ciebie wkurzam... - Ty sama
                                                    > siebie wkurzasz...!

Zapewniam Cię , że nie będę chodzić na mityngi.
                                                    Mam ważniejsze sprawy na głowie .
                                                    Poza tym ... Ty mnie jedynie wkurzasz . Daje sobie zgodę
                                                    na ,,czucie i uczucia ,, .
                                                    Poza tym ... jesteś nieszkodliwy .
                                                    Z Tobą dam sobie radę.
                                                    Guciek - Ty ..to jesteś ,,pryszcz,, .
                                                    Ja ...najgorsze mam już za sobą . :-)

• aaugustw Re: cały pic.. 01.03.08, 21:59
                                                    arielka49 napisała:
                                                    > Zapewniam Cię , że nie będę chodzić na mityngi.
                                                    > Mam ważniejsze sprawy na głowie .
                                                    - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                                                    Dla alkoholika nie ma wazniejszych spraw od jego choroby...!
                                                    ___________________________________________________________.
                                                    arielka49 napisała dalej:
                                                    > Poza tym ... Ty mnie jedynie wkurzasz .
                                                    > Guciek - Ty ..to jesteś ,,pryszcz,, .
                                                    > Ja ...najgorsze mam już za sobą . :-)
                                                    - - - - - - - - - - - - - - - -
                                                    Tak ci sie tylko wydaje, a pociagne za sznurek i znowu bedziesz
                                                    podskakiwac (doslownie i w przenosni!) - Czy to jest trzezwosc!?
                                                    A... ;-))
                                                  • arielka49 Re: cały pic.. 01.03.08, 22:03
                                                    Gucio :

> Dla alkoholika nie ma wazniejszych spraw od jego choroby...!

Jesteś w absolutnym błędzie.
                                                    I dlatego mnie wkurzasz , bo wciskasz KIT.

>Czy to jest trzezwosc!?

NIE.
                                                    To jest normalna reakcja - NORMALNEGO człowieka.

• aaugustw Re: cały pic.. 01.03.08, 22:06
                                                    arielka49 napisała:

> Gucio :
                                                    > > Dla alkoholika nie ma wazniejszych spraw od jego choroby...!
                                                    - - - - - - - - - - - -
                                                    > Jesteś w absolutnym błędzie.
                                                    > I dlatego mnie wkurzasz , bo wciskasz KIT.
                                                    ___________________________________________:
                                                    Sprawa sie wyjasnia... - Znaczy sie, ze jestes (bylas)
                                                    tylko zwykla pijaczka...!?
                                                    A...
                                                  • daleh Re: cały pic.. 01.03.08, 21:25
                                                    august...
                                                    Byc odurzonym swoja szczesliwa trzezwoscia...!"
                                                    -------
                                                    Przez to ze poświęcasz swoje życie dla swojej trzeźwości,to masz małe szanse lub
                                                    żadne,aby stać sie człowiekiem...
                                                  • aaugustw Re: cały pic.. 01.03.08, 21:31
                                                    daleh napisał:
                                                    > Przez to ze poświęcasz swoje życie dla swojej trzeźwości,to masz
                                                    małe szanse lub żadne,aby stać sie człowiekiem...
                                                    ______________________________.
                                                    Wiem, no to zostane aniolem...! :-\\
                                                    A... ;-))

• magtomal Re: cały pic.. 01.03.08, 21:06
                                                    janulodz napisał:

I - jak zawsze - muszę się z Tobą zgodzić. Mogłabym się pod tym
                                                    postem podpisać (pomijając informację o prawie-60-letnim życiu :))
                                                    Elka dziwi się, że komentuję jej wypowiedzi, ale jej wredność i
                                                    obłuda jest tak wyjątkowa, że aż fascynująca.
                                                  • aaugustw Re: cały pic.. 01.03.08, 21:10
                                                    magtomal napisała (do janulodzia):
                                                    > I - jak zawsze - muszę się z Tobą zgodzić. Mogłabym się pod tym
                                                    > postem podpisać (pomijając informację o prawie-60-letnim życiu :))
                                                    > Elka dziwi się, że komentuję jej wypowiedzi, ale jej wredność i
                                                    > obłuda jest tak wyjątkowa, że aż fascynująca.
                                                    ______________________________________________.
                                                    Janu... - Ona moglaby sie nawet pare razy pod tym postem podpisac!.
                                                    Taka ona...! ;-))
                                                    Nie dziwie sie i ja, ze komentujesz Elki na 102 wypowiedzi...! ;-))
                                                    TRZEZWYMI BADZCIE...!! (janu + mag...!!).
                                                    A... ;-))
                                                  • ela_102 Re: cały pic.. 01.03.08, 21:18
                                                    August:-)
                                                    mozesz mi wierzyć ...
                                                    że dzieki nim zrozumiałam swoją rodzinę...
                                                    ba! spotkam się z nimi 17 marca...bo wszyscy tego CHCEMY.
                                                    nie reaguję już na nich jak na "wrogów"
                                                    takie to plusy...takiego bleblania;-)

DOBRANOC :-)
                                                  • aaugustw Re: cały pic.. 01.03.08, 21:24
                                                    ela_102 napisała:

> August:-)
                                                    > mozesz mi wierzyć ...
                                                    > że dzieki nim zrozumiałam swoją rodzinę...
                                                    > ba! spotkam się z nimi 17 marca...bo wszyscy tego CHCEMY.
                                                    > nie reaguję już na nich jak na "wrogów"
                                                    > takie to plusy...takiego bleblania;-)
                                                    >
                                                    > DOBRANOC :-)
                                                    ___________________.
                                                    Wiem... - I wierze Ci zawsze...! ;-))
                                                    Dobranoc. A... ;-))
                                                    Ps. Wystarczy, ze bleblaja... - Ta prawda sama wychodzi...!
                                                  • daleh Re: cały pic.. 01.03.08, 21:27
                                                    august...
                                                    Wiem... - I wierze Ci zawsze...! ;-))
                                                    --------------------
                                                    Kiedyś wierzyłeś w alko...Efekt jaki jest,każdy widzi lub wyczytać moze...
                                                  • aaugustw Dot. trzezwych...! 01.03.08, 21:36
                                                    daleh napisał:
                                                    > Kiedyś wierzyłeś w alko...Efekt jaki jest,każdy widzi lub wyczytać
                                                    moze...
                                                    _______________________________.
                                                    To balakanie mozna tylko po pol litrze rozebrac...!
                                                    A...

• daleh Re: Dot. trzezwych...! 01.03.08, 21:46
                                                    august...
                                                    To balakanie mozna tylko po pol litrze rozebrac...!
                                                    --------------------
                                                    Sadzisz ze to by Ci pomogło...Nie rob tego,bo lepiej żyć w nieświadomości bez
                                                    promili,jak bez świadomości z promilami...
                                                    Wtedy wogole nic byś nie rozumiał...
                                                  • arielka49 Re: cały pic.. 01.03.08, 21:18
                                                    Janu :

> Co innego mówi, co innego myśli, co innego robi. I cały czas zgrywa >na niewinią
                                                    > tko. Martwi się. Biedactwo. Ze zmartwienia się robią zmarszczki, >wypadają włosy
                                                    > i zęby. Obłuda.

Zauważ - od dwóch dni wypiera się wszystkiego ,
                                                    co wcześniej napisała .
                                                    Podobnie jest z Jarasem.
                                                    Coś się stało niewątpliwie z nimi.
                                                    Może ktoś ...lub coś na nich wpłynęło.

• aaugustw Re: cały pic.. 01.03.08, 19:42
                                                    ela_102 napisała (do magtomal):
                                                    > ja mogę cię zapewnić...że NIGDY nic do Ciebie napiszę...jesli nie
                                                    > ruszysz mojego imienia...
                                                    > dlugo zreszta tak robiłam ...pomimo że Ciagle wtrynialaś się pod
                                                    > moje posty...tak samo jak August pod twoje.. pocwicz..
                                                    > zacznij odemnie:-)
                                                    ____________________________.
                                                    A na mnie magtomal skoncz...!
                                                    A.. ;-))
                                                  • aaugustw Re: cały pic.. 01.03.08, 19:40
                                                    magtomal napisała:
                                                    > ... a A. o już w ogóle ma obsesję na moim punkcie -
                                                    > nie ma ani jesdego mego postu, którego by prymitywnie nie
                                                    > skomentował.
                                                    ______________________________________________________.
                                                    Q-rde, to sie nazywa odwroceniem kota do gory nogami..!
                                                    Kobieto, spojrz na ostatnie Twoje liczne posty i powiedz
                                                    nam tu, w ilu z nich udalo ci sie pominac tego A...?
                                                    A... ;-))
                                            • aaugustw Re: siema Magto 01.03.08, 19:08
                                              1962wolf napisał (do magtomal):
                                              > dobranoc Magto.
                                              ______________________________.
                                              Nawet "dobranocki" nie obejrzysz...!?
                                              A... ;-))
                                              Ps. Nie zapomnij o wysikaniu sie, bo sie zmoczysz
                                              tak samo, jak to robisz na tym Forum...!
                                              • arielka49 Re: siema Magto 01.03.08, 19:24
                                                Von :
                                                > Nawet "dobranocki" nie obejrzysz...!?
                                                > A... ;-))
                                                > Ps. Nie zapomnij o wysikaniu sie, bo sie zmoczysz
                                                > tak samo, jak to robisz na tym Forum...!

D...EK .
                                                Oczywiście o VonieAA mówię ... :-)

Twój przyjaciel to człowiek, który wszystko o tobie wie, a mimo to cię lubi.
                                                • aaugustw Re: siema Magto 01.03.08, 19:29
                                                  arielka49 napisała:

> Von :
                                                  > > Nawet "dobranocki" nie obejrzysz...!?
                                                  > > A... ;-))
                                                  > > Ps. Nie zapomnij o wysikaniu sie, bo sie zmoczysz
                                                  > > tak samo, jak to robisz na tym Forum...!
                                                  - - - - - - - -

> D...EK .
                                                  > Oczywiście o VonieAA mówię ... :-)
                                                  Czemu klamiesz...!? - Ja bylem juz podwojnym...!!
                                                  > D...EK to tranzyt...!
                                                  A... ;-))
                                      • aaugustw Re: Chociaż... 01.03.08, 18:31
                                        magtomal napisała (dalej o swoim lokatorze A...):

> ...Czemu mu to pasowałoby? Bo potwierdziłoby to jego teorię, że
                                        tylko w AA można zwalczyć nałóg. Bo ja go drażnię.
                                        - - - - - - - - - - -
                                        Nie rob sie taka wazna...!
                                        A... ;-))
                                        Ps. Przeskoczylem inne posty, bo i tak nie odrobie
                                        mojej tu nieobecnosci... - (za duzo pisze magtomal o mnie...!) ;-))
                            • tenjaras Re: Chociaż... 01.03.08, 15:15
                              magtomal napisała:
                              > Jaras, powiedz to samo swojej Elce

magtomal, podpowiedziałem Ci troskę o siebie samą, o nasze dialogi
                              nie musisz się troszczyć, dzięki :-), mamy o czym ze sobą
                              rozmiawiać ;-)
              • aaugustw Re: ciekawostka 01.03.08, 18:24
                magtomal napisała:
                > Ja naprawdę jestem za tym, by ten post został - pokazuje
                prawdziwego A. Tylko nie łapię, jakie są zasady wyrzucania
                niektórych postów. Rozumiem Wolfa.
                ___________________.
                A ja was...! ;-)))
                A...
                Ps. Zauwazylas magtoma, caly czas na moj temat nadaja...!!!
                • ela_102 Trudno tak ;-) 01.03.08, 18:27
                  jedno się cisnie na uszy...
                  nawet jak Cię nie ma to jesteś August;-)

pl.youtube.com/watch?v=0qR-TBHOhZk
                  • aaugustw Re: Trudno tak ;-) 01.03.08, 18:41
                    ela_102 napisała:
                    > jedno się cisnie na uszy...
                    > nawet jak Cię nie ma to jesteś August;-)
                    ______________________________________.
                    ;-)))))))))
                    A mowilem, ze ja nawet psy przyciagam do siebie...! ;-))))
                    Pozdrawiam cieplo:
                    A... ;-))
            • aaugustw Re: ciekawostka 01.03.08, 18:22
              janulodz napisał:
              > Sądzę Magda, że Kropka zostawiła ten post augusta ku przestrodze.
              ___________________________________.
              Widze, ze i beze mnie swietnie sie bawicie...! Ha, ha, ha...;-))))
              A...
        • aaugustw Re: ciekawostka 01.03.08, 18:21
          magtomal napisała:

> 1962wolf napisał: a dla mnie ciekawostka jest czemu zniknął mój
          temat: "o auguście"

> Tym to ciekawsze, że równocześnie została wyjątkowo chamska
          > wypowiedź Augusta ze stekiem ordynarnych wyzwisk pod moim adresem.
          ___________________________________________________.
          To twoje zdanie, inni widocznie uwazali inaczej...!
          A... ;-))
      • aaugustw Re: ciekawostka 01.03.08, 18:19
        1962wolf napisał:
        > a dla mnie ciekawostka jest czemu zniknął mój temat: "o auguście".
        - - - - - - - - - -
        Widac, musial byc chamski!
        _________________________.
        1962wolf napisał dalej:
        > ... aaugust jest ewidentnym zadymiarzem,
        > zaczepia jako pierwszy osoby których nie zna, które czyta
        > pierwszy raz, wpłątuje w to zazwyczaj osoby trzecie,a gdy
        > potem dojdzie do "pyskówki", zasłania się...
        - - - - - - - - - - - - -
        Mamie tez sie poskarzyles...!?
        A... ;-))
        • 1962wolf Re:do aaugusta 01.03.08, 18:25
          a co Ciebie może obchodzić moczymordo komu sie skarżę?
          grunt ,że poskutkowało.
          czy się skarże, czy pisze donosy do zarządu regionu AA -
          pólnosna westfalia-to moja sprawa.
          nawet jak Ci kiedyś dam w łeb w realu to będzie to moja
          sprawa-w dodatku bardzo mnie to ubawi.

hej hej pijanico weekendowy
          pogadaj z zoną-może Cię puści na kolejny mityng w
          niedzielę, bo coś mi się zdaje ,że chwile gdy bywasz na
          mityngu- to jej najmilsze chwile w domu wielkopijaku .
          hahahaha
          • aaugustw Re:do aaugusta 01.03.08, 18:38
            1962wolf napisał:
            > a co Ciebie może obchodzić moczymordo komu sie skarżę?
            > grunt ,że poskutkowało.
            - - - - - - - - - - - - -
            Ano, widze, ze poskutkowalo...!!! Ha, ha, ha... ;-))))
            ______________________________________________.
            1962wolf napisał dalej:
            > czy się skarże, czy pisze donosy do zarządu regionu AA -
            > pólnosna westfalia-to moja sprawa.
            > nawet jak Ci kiedyś dam w łeb w realu to będzie to moja
            > sprawa...
            - - - - - - - - -
            Nie, nie kochasiu... - To bedzie wtedy nasza juz sprawa...!!
            A...
    • ela_102 End:-) 01.03.08, 15:17
      na pożegnanie się z tym "twórczym" wątkiem..
      i konstruktywnymi rozmowami....proponuje posłuchac tego:
      Janu..daj tez posluchac "swojej" sprzataczce...

pl.youtube.com/watch?v=3mEKJQLPMjY
      • janulodz Re: End:-) 01.03.08, 15:46
        Nie zapomnij zabrać mopa ;-))
        • ela_102 O sorka...ja tylko po mopa.. 01.03.08, 18:19
          dzięki janu...zapomniałam go zabrać..
          ale gdy wracałam do domu zauważyłam że "niechcacy" zabralam te oto
          korespondencję do Ciebie...oddaję:-)

pl.wikipedia.org/wiki/Projekcja_(psychologia)
    • ela_102 101 drobiazgów:-) 01.03.08, 21:06
      nowa stronka...
      nowa nadzieja:-)
    • aati sex z elaaaa.... :))) 01.03.08, 22:01
      to dopiero trzeba udowodnic!!...:)
      • e4ska Re: sex z elaaaa.... :))) 02.03.08, 00:08
        Faktycznie sie opiłeś:)))

Jak to w brodatych kawałach bywa - nie ma brzydkich kobiet, tylko czasem wina
        brak...
        • ela_102 Niezły burdel... 02.03.08, 11:08
          Tutaj "siostry" macie;-)))))))))))
          • 1962wolf Re: do Ariel 02.03.08, 12:32
            w tym co napisał szanowny prezes Wielkiej Lozy alkoholowej na
            emigracji jest trochę racji.
            dla każdego chorego jego choroba jest najwazniejsza- lecz o
            ile na terapiach usiłują chorobę leczyć, o tyle Bracia
            Wyższosilni niczego nie leczą-dla nich pojęcie choroby jest
            zbyt materialistyczne.
            Bracia i Siostry-kształtują swego ducha na podobieństwo
            wszystkiego cokolwiek to oznacza, przy pomocy medycyny
            niekonwencjonalnej "lecza" konwencjonalne dziury w mózgu, a
            pospolita delirę , nazywaja stanem Wyższego Oświecenia w
            trakcie którego Siła Większa objawiła im co ich spotkac może
            i dziekują jej za to ,że stała się ich udziałem.
            a tak w skrócie: jak im cegła spadnie na łeb w drewnianym
            kościele dziekują czemukolwiek co mają na mysli ,że nie
            była to belka stropowa, a gdy rozpędzą się na rowerze
            nadmiernie i wjadą w słup latarni co stała przy ścieżce
            rowerowej-wtedy doznają ulgi ,że niekierowali swoim zyciem w
            zgodzie ze swoim sumieniem itd itd
            oczywiście zaraz potem piszą donos do władz lokalnych, na
            niewłaściwe umiejscowienie latarni, zbyt blisko owej rowerowej
            ścieżki.

hej
            • aaugustw Re; do Ariel 02.03.08, 13:59
              1962wolf napisał w tytule; do Ariel... -
              Czemu tylko do Ariel, boisz sie tego A...(!?).
              1962wolf napisał dalej:
              > ... dla każdego chorego jego choroba jest najwazniejsza- lecz o
              > ile na terapiach usiłują chorobę leczyć, o tyle Bracia
              > Wyższosilni niczego nie leczą...
              - - - - - - - - - - - - - - - - -
              Dotad jeszcze nadazasz, ale potem juz zeby zadac sobie trudu
              i zapytac; dlaczego, na to cie juz nie stac, bos (na razie)
              "cienki Bolek"...!
              (podpowiem ci pytaniami; dlaczego ty jestes alkoholikiem...!?
              Czym na terapii "lecza" alkoholizm...!?)
              _______________________________________.
              1962wolf napisał dalej:
              > Bracia i Siostry-kształtują swego ducha na podobieństwo
              > wszystkiego cokolwiek to oznacza, przy pomocy medycyny
              > niekonwencjonalnej "lecza" konwencjonalne dziury w mózgu...
              - - - - - - - - - - - - - - - -
              Swoich dziur nie leczylem... (i nawet nie wiem jak dalece
              uszkodzilem swoj mozg, ale ty zato widze znasz sie na tym...!
              Opowiedz nam o sobie, a nie ciagle o tych "onych"...!
              ____________________________________________________.
              1962wolf napisał dalej:
              > a tak w skrócie: jak im cegła spadnie na łeb w drewnianym
              > kościele dziekują czemukolwiek co mają na mysli ,że nie
              > była to belka stropowa...
              Te bajki mozesz mormonom w Ameryce opowiedziec...
              1962wolf napisał dalej:
              > ... a gdy rozpędzą się na rowerze nadmiernie i wjadą w słup
              latarni co stała przy ścieżce rowerowej-wtedy doznają ulgi ,że
              niekierowali swoim zyciem w zgodzie ze swoim sumieniem itd itd
              To, z kolei mozesz esce opowiedziec...!
              > hej
              A... ;-))
            • arielka49 Re: do Ariel 02.03.08, 16:42
              1962wolf napisał:

> w tym co napisał szanowny prezes Wielkiej Lozy alkoholowej na
              > emigracji jest trochę racji.
              > dla każdego chorego jego choroba jest najwazniejsza

Alkoholizm jest najważniejszy - dopóki nie stwierdzisz ,
              że on nie jest Ci już do niczego potrzebny.
              Mi nie jest .
              Mówisz , że każda choroba .
              Jestem również cukrzykiem.
              Co mam wybrać ? Alkoholizm , czy cukrzycę ?
              Wybieram życie. I to mówi samo za siebie.
              Nie piję alkoholu i nie jadam cukru.
              Proste ? Dla mnie tak.

Chcę żyć. Zaakceptowałam swoje ograniczenia.
              Czyli niepicie alkoholu i nie jadanie słodyczy.
              Bo to są dla mnie jedynie ograniczenia.
              One mi absolutnie nie ograniczają żyć.
              Nie zabierają mi radości życia. Nie przeszkadza mi ich brak.
              Jeżeli inni mają inaczej - nic na to nie poradzę.
              Ja mam TAK.

• aaugustw Re: do Ariel 02.03.08, 18:47
                arielka49 napisała:
                > Alkoholizm jest najważniejszy - dopóki nie stwierdzisz ,
                > że on nie jest Ci już do niczego potrzebny.
                > Co mam wybrać ? Alkoholizm , czy cukrzycę ?
                > Wybieram życie. I to mówi samo za siebie.
                > Nie piję alkoholu i nie jadam cukru.
                > Proste ? Dla mnie tak.
                Ty mowisz tu o chorobie alkoholowej, jak o
                cholesterolu wywolanym piciem tlustego mleka...!
                Na jakim swiecie Ty zyjesz...? - Czy Ty wiesz
                co znaczy alkoholizm - drobna-pijaczko...!?
                ____________________________________________.
                arielka49 napisała dalej:
                > Chcę żyć. Zaakceptowałam swoje ograniczenia.
                Choc raz wykazujesz tu (przypadkowo) madrosc w swoim ograniczeniu...!
                (inaczej mowiac; "swiatlosc w ciemnosci").
                A... ;-))

• arielka49 Re: do Ariel 02.03.08, 20:51
                  Gucio :

> Ty mowisz tu o chorobie alkoholowej, jak o
                  > cholesterolu wywolanym piciem tlustego mleka...!
                  > Na jakim swiecie Ty zyjesz...? - Czy Ty wiesz
                  > co znaczy alkoholizm - drobna-pijaczko...!?

Guciek ... nie jestem tak zawistna i wredna , jak Ty...
                  Więc życzę Ci własnie takiej świadomości - o której ja piszę
                  na temat alkoholizmu. Kiedy to się dokona - zrozumiesz o czym
                  piszę .
                  Na razie - to cienki bolek z Ciebie .:-)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka