fredt 27.03.08, 17:53 Po ilu dniach /godzinach/ po zakończonym, sporym piciu mogę zacząć brać Anticol. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaugustw Re: Anticol 27.03.08, 17:59 fredt napisał: > Po ilu dniach /godzinach/ po zakończonym, sporym piciu mogę zacząć > brać Anticol. ___________________________________. Za malo danych podales...! - Co znaczy spore picie...? Ile dni, tygodni, miesiecy ono trwalo... Od takich rzeczy jest lekarz kompetentny. Ja sie zglosilem, aby Ci powiedziec, ze Anticol z powodu małej skuteczności oraz potencjalnie niebezpiecznych skutków ubocznych, w wielu krajach został wycofany z lecznictwa. A... Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Re: Anticol 27.03.08, 18:04 To co napisał August jest ważne, ponieważ im dłużej pijesz, tym wolniej wydalasz toksyczny aldehyd octowy - produkt przemiany alkoholu w organizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Re: Anticol 27.03.08, 18:08 Tu możesz sprawdzić ile masz jeszcze w organizmie: www.aisko.pl/valkomat_step1.php?gclid=COzKytTjrZICFQJaMAodNEVfNA Odpowiedz Link Zgłoś
dzik0 Re: Anticol 27.03.08, 18:14 Panowie mają rację.Anticol po przepiciu jest niebezpieczny. W moim przypadku ten specyfik jedynie tworzył iluzję,że coś z sobą robię,że chcę przestać pić.Rodzina myślała,że to lekarstwo na chorobę,która nazywa się alkoholizm. Odpowiedz Link Zgłoś
fredt Re: Anticol 27.03.08, 19:00 Miałem 6-dniowy ciąg alkoholowy. Od 8 do 10 piw dziennie. Oczywiście prawie nic nie jadłem. Nie piję od 48 godzin, ile jeszcze czekać, by zażyć anticol. Czekam na terapię i w tym czasie chciałbym się zabezpieczyć przed schytaniem za butelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Re: Anticol 27.03.08, 19:06 Skorzystaj z linków podanych przeze mnie wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Re: Anticol 27.03.08, 19:04 dzik0 napisał: > Panowie mają rację.Anticol po przepiciu jest niebezpieczny. > W moim przypadku ten specyfik jedynie tworzył iluzję,że coś z sobą > robię,że chcę przestać pić.Rodzina myślała,że to lekarstwo na > chorobę,która nazywa się alkoholizm.> Masz racje Anticol jest straszakiem, ponieważ w pomieszaniu z alkoholem powoduje drastyczne objawy. Ktoś kto zadaje takie pytanie jak nasz przyjaciel w watku tytuowym, nie potrafi narazie myslec tak jak my, bo jest we władzy obsesji picia i jeszcze nie odtruł organizmu. Pijane myslenie, nie pozwala my podjac decyzji o drodze : detoks, terapia...itd. Myslę, że Anticol pomógłby mu osiagnąc taki stan odtrucia organizmu, który zmobilizuje go do zdobycia wiecej informacji o naszej chorobie i podjęcia decyzji o dalszych krokach na drodze trzeźwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
fredt Re: Anticol 27.03.08, 19:24 Przecież podjąłem decyzję. Idę na terapię. Jutro idę do poradni odwykowej i będę wiedział jak długo będę czekał. Nie mam pojęcia. Przez ten czas chciałem się zabezpieczyć anticolem, myślałem, że to dobry pomysł. Oczywiście jutro zapytam o to samo, chooć myślałem, że dowiem się już dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Re: Anticol 27.03.08, 19:53 Zapytaj jutro w poradni. Wiem jak sie czujesz - miałam tak samo. Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś