Dodaj do ulubionych

Jestem doroslym dzieckiem alkoholika i szukam ...

IP: *.dtvk.tpnet.pl 12.09.03, 12:55
...osob, ktorzy rowniez jak ja pochodza z rodziny, gdzie ojciec lub matka
pila lub pije. Chcialaby z tymi osobami moc od czasu do czasu spotkac sie i
porozmawiac, wspolnie rozwiazac jakis problem. Pochodze z Wroclawia. Moj
adres waed@wp.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: triss Re: Jestem doroslym dzieckiem alkoholika i szukam IP: 62.233.155.* 15.09.03, 22:13
      a o osrodku na konrada slyszalas?tam jest wielu takich...
      • Gość: aga Re: Jestem doroslym dzieckiem alkoholika i szukam IP: *.dtvk.tpnet.pl 17.09.03, 19:29
        nawet nie wiem gdzie to jest
        • Gość: Anka Re: Jestem doroslym dzieckiem alkoholika i szukam IP: *.olkusz.net.pl 26.09.03, 22:17
          ja tez jestem doroslym dzieckiem alkoholika i juz mam dosyc.Nie wytrzumuje tego
          jestem na skraju wyczerpania, nie moge pracy mgr napisac. chetnie bym sie
          spotkala z Toba ale ja jestem z Krakowa
          • Gość: aga Re: Jestem doroslym dzieckiem alkoholika i szukam IP: *.dtvk.tpnet.pl 27.09.03, 09:41
            Dziekuje, milo mi.
            Krakow, rzeczywiscie kawal drogi, bylam tam na wakacjach.
            Staram sie juz nie myslec co sie tam dzieje w domu i to dodaje mi sil.
          • monika.urbanik Re: Jestem doroslym dzieckiem alkoholika i szukam 13.10.03, 20:06
            Aniu, ja tez jestem DDA z Krakowa. Moge sie z Toba spotkac. Albo chociaz pisac.
            Pozdrawiam
    • Gość: Donka Re: Jestem doroslym dzieckiem alkoholika i szukam IP: *.wroc.gazeta.pl 11.10.03, 09:33
      na Podwalu, koło budynku szkoły muzycznej jest poradnia uzaleznień (II piętro).
      JEst tam terapia dla dorosłych dzieci alkoholików. Spotkania w grupie z
      psychologiem-pomagają. Polecam. NIc sie nie płaci.
      • Gość: zocha Re: Jestem doroslym dzieckiem alkoholika i szukam IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.03, 07:16
        < Dobrze, ze tu weszlam
        < wlasnie zaczelam sie rozgladac za tego rodzaju wsparciem
        < teraz juz wiem, dzieki
        • Gość: Donka Re: do Zochy IP: *.wroc.gazeta.pl 05.11.03, 12:08
          Cześć poradnia na Podwalu istnieje ale we Wrocławiu. Odpowiadalam autorce,
          która pochodzi z Wrocławia. Ale jak wpiszesz DDA to wyświetlą ci się strony na
          kórych z pewnoscią znajdziesz adresy tego typu miejsc w Polsce i w Warszawie
          również. Pozdrawiam
      • Gość: zocha Re: Jestem doroslym dzieckiem alkoholika i szukam IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.03, 21:36
        Cześc, dzisiaj zlecialam cale Podwale. Owszem znalazlam bursę szkoły muzycznej,
        ale nie poradnię:) Byłam rowniez na Miodowej i Bednarskiej, ale... Możesz podac
        dokladniejszy adres? Jestem w potrzebie, będę niezmiernie wdzieczna. <Z>
    • Gość: Iza Re: Jestem doroslym dzieckiem alkoholika i szukam IP: *.acn.waw.pl 13.10.03, 13:12
      Ja jestem z W-wa,ale myślę,że u ciebie również jest wiele gróp wsparcia
      (DDA).Nie zwlekaj,idź gdzieś,naprawde warto.Jest to dużo lepsze od
      sporadycznych spotkań czy listów mail.Będąc w grupie zawsze będzie ktoś na kim
      będziesz mogła polegać no i oczywiście będziesz miała fachową pomoc
      psychologa.Ja sama byłam w grupie Alatinu(dla dzieci),a moja mama Alatenu(dla
      partnerów).Dzięki temu umiemy dziś żyć z pietnem współuzależnienia.Ja też
      zastanawiam się nad DDA i być może się zdecyduję.
    • monika.urbanik Re: Jestem doroslym dzieckiem alkoholika i szukam 13.10.03, 20:11
      Tez jestem DDA, z Krakowa wiec raczej odpada spotkanie. Mozesz jeszcze znalezc
      pomoc w internecie - jest kilka grup. Wpisz DDA albo dorosle dzieci.Zajrzyj na
      strone : www.alkoholizm.akcjasos.pl/ i
      kiosk.onet.pl/charaktery/0,1475,art_spis.html
      Trzymaj sie cieplutko.
    • klarisa Re: Jestem doroslym dzieckiem alkoholika i szukam 16.10.03, 13:37
      Także jestem DDA i jest mi z tym bardzo ciężko.Pół roku chodziłam na terapię
      indywidualną, a od stycznia chodzę na terapię grupową.Czasami myślę, że jestem
      warta wszystkiego co najlepsze, ale po jakimś czasie znów wraca chęć ucieczki.
      Jest naprawdę bardzo ciężko i mam wszystkiego dosyć.
      • Gość: edyta Re: Jestem doroslym dzieckiem alkoholika i szukam IP: *.chomiczowka.waw.pl 23.10.03, 16:55
        Kiedyś od niechcenia wpisałam w wyszukiwarce "DDA". Otworzyło się kilka stron,
        załamałam się. To takie uczucie jak gdyby ktoś stał i mówił sobie: to nie ja,
        to nie o mnie. Dopiero terapeutka uświadomił mi, że to również mnie dotyczy.
        Namawia mnie na spotkania, nie mam odwagi. A najgorszy jest kontakt z domem
        rodzinnym i wieczne pytania "czemu tak rzadko przyjeżdżasz?". I co mam
        odpowiedzieć? "Gdybym mogła, wogóle bym nie przyjechała?", "Nie przyjeżdżam,
        bo chcę zapomnieć?" Nie stać mnie na taką odwagę, jeszcze nie teraz.
        Pozdrawiam wszystkie osoby z podobnym ciężarem.
    • Gość: mb Re: Jestem doroslym dzieckiem alkoholika i szukam IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.03, 11:44
      Witam ciężko jest DDA i też kiepsko mi idzie radzenie sobie z tym nie potrafie
      żyć nie umiem radzić sobie ze stresem z życiem i też powoli zaczynam żyć jak
      ojciec nie nawidze go za to jetsem taka jak on i nie wiem jak dłogo wytrzymam
      ze sobą
      • katara Re: Jestem doroslym dzieckiem alkoholika i szukam 28.10.03, 14:57
        Witam u mnie podobnie, dziecko alkoholika, podobnież mamy gen X czyli bardziej
        poddatni na uzależnienia, ja też czasami nienawidzę starego za taki los, ale
        też chyba nie był winny, może jego stary, itd wszystkiemu winni są Adam i Ewa.
        hej pozdrowionka, trzymajcie się i nie dajcie się.
    • Gość: tytus Re: Jestem doroslym dzieckiem alkoholika i szukam IP: *.lublin.mm.pl 15.11.03, 00:52
      www.alkoholizm.akcjasos.pl tam spotkasz wielu DDA ...mają swój czt na tym
      serwisie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka