dzasta4 23.03.09, 12:50 Witam, Czy ktoś z Was podawał swojemu dziecku Haloperidol. Jeżeli tak to proszę Was o opine. Będę bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ata99 Re: Haloperidol - proszę o opinie 23.03.09, 22:56 Jest to silnie działający narkotyczny preparat, podawany w silnym pobudzeniu np. u alkoholika w delirium, psychozach. Dziecku bym raczej nie podała.Rozumiem, że to pomysł lekarza, żeby dziecko było spokojniejsze. Jesli tak jest natychmiast zmień lekarza. Odpowiedz Link
edu-arda Re: Haloperidol - proszę o opinie 26.03.09, 10:24 A co się dzieje z tym dzieckiem, ze ma dostawać Haloperidol??? Ten lek podaje się pacjentom halucynującym, silnie pobudzonym, z dozananiami psychotycznymi? Kto przepisuje dziecku taki lek? Napisz cos więcej... Odpowiedz Link
dzasta4 Re: Haloperidol - proszę o opinie 26.03.09, 14:09 Nie dam dziecku tego leku aczkolwiek zastanowiło mnie to czy nie zmienić lekarza prowadzącego. Mój synek ma 4 lata i nie mówi, jest nadpobudliwy, nie zawsze potrafi się skupić, dlatego też terapeuci mówią, że ma duży potencjał, ale niestety traci przez brak koncentracji. Jest obserwowany pod katem autyzmu już od pół roku, jak na razie nie mam diagnozy. Jest wesoły, kontaktowy, dobrze śpi. Ja tez byłam bardzo zdziwiona, dlaczego aż tak mocny lek, przecież nie jest aż tak źle. Zresztą w ostatnim czasie zrobił duże postępy. Jak dostawałam receptę myślałam, że to lek na wyciszenie a nie przypuszcałam że aż taki silny. Dzięki za radę Odpowiedz Link
edu-arda Re: Haloperidol - proszę o opinie 26.03.09, 17:14 No właśnie, zastanów się nad zmianą lekarza, ja mam dla niego propozycję, żeby sam sobie przepisal HaLOPERIDOL, bo chyba cos u niego nie tak z głową. Jest to lek podawany schizofrenikom, a jesli on byc może widzi w Twoim dziecku takie rozpoznanie, to moze łaskawie by sie z Tobą tym podzielił...Pracuję na psychiatrii ale mam do czynienia z dorosłymi pacjentami,jednak znam lekarza który robi własnie specjalizację z psychiatrii dziecięcej i musze go o to spytać, czy zasadne jest podawanie dziecku z opóźnieneim mowy takiego leku.Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link
dzasta4 Re: Haloperidol - proszę o opinie 27.03.09, 07:36 Dzięki, zapytaj proszę bo do tej pory starałam sie wierzyć tej pani doktor. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link
ata99 Re: Haloperidol - proszę o opinie 30.03.09, 22:15 Nie ma! Zapewniam Cię, że Haloperidol może tylko zaszkodzić dziecku. Problemów z koncentracją nie załatwia się przy pomocy ciężkich, otępiających psychotropów. To zrozumiałe, że człowiek chce wierzyć lekarzowi ktoremu poświęca los swojego dziecka. Niestety w tym przypadku powinnaś zmienić lekarza, serio.Pozdrawiam. Odpowiedz Link