Gość: ameli IP: *.compower.pl 26.01.04, 12:33 mam pytanko - czy ktos pil konkretnie to wino??? Pojawilo sie w jednym z krakowskich supermarketow a jako iz zwykle lubie St-Emiliony to moze bym sie na nie skusiła ale czekam na opinie... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panowca Re: St. Christophe 1975 (St -Emilion) 26.01.04, 13:21 prosze cię napisz dokładnie gdzie i za ile - bez względu na pijalnośc musze je mieć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ameli Re: St. Christophe 1975 (St -Emilion) IP: *.compower.pl 26.01.04, 13:30 otoz w supermarkecie Alma - (to nowa nazwa) kiedys nazywal sie ów supermarket Krakchemia kosztuje cos ok. 100zl (chyba 97) dziwne to stoisko z winami bo jest np. Ch. Latour z 1997, czy Petrus te zamkniete w specjalnej szafce...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
panowca Re: St. Christophe 1975 (St -Emilion) 26.01.04, 13:39 Gość portalu: ameli napisał(a): > otoz w supermarkecie Alma - (to nowa nazwa) > kiedys nazywal sie ów supermarket Krakchemia > kosztuje cos ok. 100zl (chyba 97) jaka to jest ulica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek-t Re: St. Christophe 1975 (St -Emilion) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.01.04, 14:23 Ul. Pilotów 6. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek-t Re: St. Christophe 1975 (St -Emilion) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.01.04, 19:28 Ja dzisiaj widziałem to wino również w Warszawie (delikatesy w Centrum Handlowym Promenada ul. Ostrobramska) ale kosztowało 124 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
panowca Re: St. Christophe 1975 (St -Emilion) 27.01.04, 11:09 no ale to w Warszawie - potem można z paragonem po wsi pochodzić - człowiek od razu powazanie zdobedzie a tak powaznie spotkałem się już z tym wiele razy - mam nawet klientów z Warszawy, którym opłaca się zamówić wina u nas we Wrocławiu i po doliczeniu ewentualny kosztów wysyłki i tak sa zadowoleni Warszawa jak Moskwa Odpowiedz Link Zgłoś
panowca Re: St. Christophe 1975 (St -Emilion) 06.02.04, 11:25 przeprasz czy ktoś już się z nim zmierzył - bo nabyłem i wygląda podejrzanie młodo - ale będziemy je niszczyć w sobotę jakbym długo milczał to niech ktoś spardzi czy w stabłowicach nie znależli jakichś rozkładających się zwłok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: St. Christophe 1975 (St -Emilion) IP: 80.51.192.* 06.02.04, 12:58 niestety nie jest to grand cru, ani też premier cru. Niemiej jednak sam fakt że jest to St Emilion i 75 jakąś względną gwarancję daje. warto było by spróbować. Nie mnie jednak cena niska jak na rodzaj i wiek. Gmina St. Christophe zaliczana jest do 1 z 8 gmin stanowiących domenę St Emilion. Razem wszystkie 8 to jakieś 4500 ha. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
panowca : St. Christophe 1975 (St -Emilion) - zniszczony 09.02.04, 09:36 St. Christophe 1975 (AOC St -Emilion)- Richard Bies proprietaire St - christophe des bardes (Gironde) coz pilem (raz jeszcze dzieki) za przywiezienie hola) trudno wyczuc - osad i stan korka jak w starym winie kolor tez jasny wpadajacy w cegle trudno sie czepiac wino poprawne i w dobrym stanie ale bez zbednych uniesien toche za malo w nim bylo wszystkiego jakies taie nijakie dosc powiedziec ze znokautowal je probowany tego samego dnia Crozes Hermitage Alain Graillot 2001, ktory kosztuje tyle samo a niesie ze soba tyle bogactwa (czego tam nie bylo?), ze az kusi sie o osobny watek - zaskoczyl mnie na plus bo sluszalem legendy o jego wysokiej kwasowosci i trudnym usposobieniu - widocznie trudne charaktery sie przyciagaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winersch Re: : St. Christophe 1975 (St -Emilion) - zniszcz IP: 217.8.186.* 09.02.04, 09:44 Kocham północny Rodan a Graillot w szczególności. Stare, ceglaste St-Emilion, nie warte grzechu. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
holita Re: : St. Christophe 1975 (St -Emilion) - zniszcz 09.02.04, 10:34 Uffffff... ciesze sie, ze zyjesz i ze wino nie okazalo sie tak beznadziejne, jak wygladalo (najzupelniej serio: balam sie, ze z zemsty zerwiesz ze mna wszelkie kontakty)... Pozdr. :-) Odpowiedz Link Zgłoś