Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    IP: 62.233.184.* 27.05.04, 15:48
    Czy ktoś kupowal wino w tym sklepie??
    Ja wczoraj zamówiłem 6 butelek zobaczymy co to za cuda będą:))
    sklep jest własnością Sobiesława Zasady wiec mam nadzieje że byleczego nie
    sprzedaje
    Obserwuj wątek
      • Gość: v5 wina.pl IP: 62.233.184.* 27.05.04, 15:51
        wina.pl - tak jest poprawnie
        • docg Re: wina.pl 27.05.04, 23:30
          a to moze przypadkiem wiesz cos o tej ich promocji, ze jak kupisz za 200 zl to
          dostajesz znizke - ile tej znizki i czy to dotyczy pierwszego zamowienia, czy
          nastepnych? Pytam, bo zamierzam kupic u nich Ardanze (tylko 25% drozej niz w
          europie), ze znizka to bylaby nawet sensowna cena. maja tez Felsine, ale chyba
          cos pomylili w ofercie, bo niemozliwe, zeby zwykle chianti, nie reserva,
          kosztowalo 105 zl
          W ogole sklep wyglada sensownie.
          • amsti Re: wina.pl 28.05.04, 09:39
            docg napisał:

> a to moze przypadkiem wiesz cos o tej ich promocji, ze jak kupisz za 200 zl to
            > dostajesz znizke - ile tej znizki i czy to dotyczy pierwszego zamowienia, czy
            > nastepnych? Pytam, bo zamierzam kupic u nich Ardanze (tylko 25% drozej niz w
            > europie), ze znizka to bylaby nawet sensowna cena.

Zapytaj na maila albo na prywatnym :)

• Gość: bez_nicka Re: wina.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 13:48
            Oczywiscie ze pomyłka, poprawiona - Chianti Classico Felsina 2000 - 85 PLN.
            Dzieki :)
        • Gość: look_ash Corbello Nero d'avola Sicilia IGT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.04, 11:40
          czy mozna kupic to w warszawie?
          • Gość: kalino Re: Corbello Nero d'avola Sicilia IGT IP: *.plwaw.energis.pl 28.05.04, 11:59
            Gość portalu: look_ash napisał(a):

> czy mozna kupic to w warszawie?

można.
            na pewno jest na Nałęczowskiej w Piwnicach Prohibicji.
            I może również być w Piotrze i Pawle w al. Jerozolimskich.

pozdrowienia,
            kalino
          • Gość: Caviste Re: Corbello Nero d'avola Sicilia IGT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 14:35
            La Vinotheque Pl. Grzybowski 10 cena 31 zł Serdecznie zapraszam
          • p.laczycki Re: Corbello Nero d'avola Sicilia IGT 03.07.04, 14:43
            Wino- rewelacja! Polubiłem od początku nosa. Nero od Corbello i jeszcze z
            innych kantyn, kupuję w Spiżarni na ul. Słomińskiego 19 lok. 501(wejście od
            Dzikiej- trudno znaleźć, ale warto). Za butelkę Corbello płaciłem 30 złotych.
            Mają tam jeszcze całe mnóstwo innych ciekawych win, a ceny w przedziale od 20
            do 400 złotych.
            Jako ciekawostka: w ostatnim CITI Magazine, Wojciech Bońkowski pisze o
            Fonterutoli Poggio alla Badiola (świetne). W Spiżarni mają za butelkę 75
            złotych.
            Miłych wrażeń smakowych,
      • amsti Krowoderska 46 28.05.04, 09:35
        Gość portalu: V5 napisał(a):

> Czy ktoś kupowal wino w tym sklepie??

Tak. Krótki opis tu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18&w=10943012&a=12298616
        • cecyl Re: Krowoderska 46 28.05.04, 12:13
          Zajrzałem na stronę. Fajnie, że jest, ale już na dzień dobry poczułem pewien
          dyskomfort. Zajrzałem na wina hiszpańskie (a jakże) i ku swojemu zdziwieniu
          zobaczyłem, że Bajoz jest z Duero. Wszedłem więc w Bajoz, bo a nuż widelec coś
          się zmieniło i widzę, że w rubryce "region" jak byk stoi: Duero, a poniżej
          dopiero apelacja jak Bóg przykazał: DO Toro. Otóż być może jest to zgodne z
          włoskim systemem opisywania win, ale zupełnie niezgodne z hiszpańskim - Duero
          nie jest regionem, bo jesli już trzeba (ale nie trzeba) przypisywać hiszpańskie
          DO regionom to Toro przynależy do Kastylii Leon. To co widoczne jest wina.pl
          wynika albo z niewiedzy, albo z dziwacznego chwytu marketingowego, bo wiadomo,
          ze Duero brzmi lepiej niz samo Toro czy tez Kastylia z Leonem lub bez.Głupie.
          • Gość: bez_nicka_ Re: Krowoderska 46 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 12:38
            Faktycznie racja, poprawione :) Dzieki
            • cecyl Re: Krowoderska 46 28.05.04, 14:14
              Nie ma za co. To miłe, gdy można sie przydać.Powodzenia
              • Gość: bez_nicka Re: Krowoderska 46 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 14:35
                To ja dziekuje, bo tam jest rzeczywiscie sporo informacji (a jeszcze duzo
                wiecej do wprowadzenia :)) i pewnie tych bledow wyjdzie wiecej w praniu, ale
                bedziemy sie starali na biezaco wszystko korygowac.
      • Gość: ameli Re: wino.pl IP: *.compower.pl 04.07.04, 15:46
        Witam
        Kupowałam pare razy wino u nich w sklepie na Krowoderskiej w K-owie i musze
        przyznać, że podoba mi sie tam wybór jak i obsługa - nikt nikomu na siłe niczego
        nie wciska, nie stoi za plecami a jeśli chce sie czegoś dowiedziec o winie to
        pani lub pan ktorzy tam pracuja staraja sie powiedzieć o danym winie jak
        najwiecej - oczywiście bez ściemniania (to moje doświadczenia z tym sklepem;-) -
        polecam
        pozdrawiam
      • ducale szkoda do archiwum n/t 01.06.05, 15:00
      • Gość: bez_nicka Re: wino.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 17:20
        gwoli ścisłości - sklep jak i strona nie jest własnoscią firmy Sobieslaw Zasada.
      • nebbiolo Re: wino.pl 02.06.05, 21:05
        kupowałem tam dwa razy i jestem b. zadowolony. Nie było problemów z dostawą.
        Obsługa b. dobra. Jednym słowem, polecam:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka