Gość: V5 IP: 62.233.184.* 27.05.04, 15:48 Czy ktoś kupowal wino w tym sklepie?? Ja wczoraj zamówiłem 6 butelek zobaczymy co to za cuda będą:)) sklep jest własnością Sobiesława Zasady wiec mam nadzieje że byleczego nie sprzedaje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
docg Re: wina.pl 27.05.04, 23:30 a to moze przypadkiem wiesz cos o tej ich promocji, ze jak kupisz za 200 zl to dostajesz znizke - ile tej znizki i czy to dotyczy pierwszego zamowienia, czy nastepnych? Pytam, bo zamierzam kupic u nich Ardanze (tylko 25% drozej niz w europie), ze znizka to bylaby nawet sensowna cena. maja tez Felsine, ale chyba cos pomylili w ofercie, bo niemozliwe, zeby zwykle chianti, nie reserva, kosztowalo 105 zl W ogole sklep wyglada sensownie. Odpowiedz Link Zgłoś
amsti Re: wina.pl 28.05.04, 09:39 docg napisał: > a to moze przypadkiem wiesz cos o tej ich promocji, ze jak kupisz za 200 zl to > dostajesz znizke - ile tej znizki i czy to dotyczy pierwszego zamowienia, czy > nastepnych? Pytam, bo zamierzam kupic u nich Ardanze (tylko 25% drozej niz w > europie), ze znizka to bylaby nawet sensowna cena. Zapytaj na maila albo na prywatnym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez_nicka Re: wina.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 13:48 Oczywiscie ze pomyłka, poprawiona - Chianti Classico Felsina 2000 - 85 PLN. Dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look_ash Corbello Nero d'avola Sicilia IGT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.04, 11:40 czy mozna kupic to w warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalino Re: Corbello Nero d'avola Sicilia IGT IP: *.plwaw.energis.pl 28.05.04, 11:59 Gość portalu: look_ash napisał(a): > czy mozna kupic to w warszawie? można. na pewno jest na Nałęczowskiej w Piwnicach Prohibicji. I może również być w Piotrze i Pawle w al. Jerozolimskich. pozdrowienia, kalino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Caviste Re: Corbello Nero d'avola Sicilia IGT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 14:35 La Vinotheque Pl. Grzybowski 10 cena 31 zł Serdecznie zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
p.laczycki Re: Corbello Nero d'avola Sicilia IGT 03.07.04, 14:43 Wino- rewelacja! Polubiłem od początku nosa. Nero od Corbello i jeszcze z innych kantyn, kupuję w Spiżarni na ul. Słomińskiego 19 lok. 501(wejście od Dzikiej- trudno znaleźć, ale warto). Za butelkę Corbello płaciłem 30 złotych. Mają tam jeszcze całe mnóstwo innych ciekawych win, a ceny w przedziale od 20 do 400 złotych. Jako ciekawostka: w ostatnim CITI Magazine, Wojciech Bońkowski pisze o Fonterutoli Poggio alla Badiola (świetne). W Spiżarni mają za butelkę 75 złotych. Miłych wrażeń smakowych, Odpowiedz Link Zgłoś
amsti Krowoderska 46 28.05.04, 09:35 Gość portalu: V5 napisał(a): > Czy ktoś kupowal wino w tym sklepie?? Tak. Krótki opis tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18&w=10943012&a=12298616 Odpowiedz Link Zgłoś
cecyl Re: Krowoderska 46 28.05.04, 12:13 Zajrzałem na stronę. Fajnie, że jest, ale już na dzień dobry poczułem pewien dyskomfort. Zajrzałem na wina hiszpańskie (a jakże) i ku swojemu zdziwieniu zobaczyłem, że Bajoz jest z Duero. Wszedłem więc w Bajoz, bo a nuż widelec coś się zmieniło i widzę, że w rubryce "region" jak byk stoi: Duero, a poniżej dopiero apelacja jak Bóg przykazał: DO Toro. Otóż być może jest to zgodne z włoskim systemem opisywania win, ale zupełnie niezgodne z hiszpańskim - Duero nie jest regionem, bo jesli już trzeba (ale nie trzeba) przypisywać hiszpańskie DO regionom to Toro przynależy do Kastylii Leon. To co widoczne jest wina.pl wynika albo z niewiedzy, albo z dziwacznego chwytu marketingowego, bo wiadomo, ze Duero brzmi lepiej niz samo Toro czy tez Kastylia z Leonem lub bez.Głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez_nicka_ Re: Krowoderska 46 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 12:38 Faktycznie racja, poprawione :) Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
cecyl Re: Krowoderska 46 28.05.04, 14:14 Nie ma za co. To miłe, gdy można sie przydać.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez_nicka Re: Krowoderska 46 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 14:35 To ja dziekuje, bo tam jest rzeczywiscie sporo informacji (a jeszcze duzo wiecej do wprowadzenia :)) i pewnie tych bledow wyjdzie wiecej w praniu, ale bedziemy sie starali na biezaco wszystko korygowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ameli Re: wino.pl IP: *.compower.pl 04.07.04, 15:46 Witam Kupowałam pare razy wino u nich w sklepie na Krowoderskiej w K-owie i musze przyznać, że podoba mi sie tam wybór jak i obsługa - nikt nikomu na siłe niczego nie wciska, nie stoi za plecami a jeśli chce sie czegoś dowiedziec o winie to pani lub pan ktorzy tam pracuja staraja sie powiedzieć o danym winie jak najwiecej - oczywiście bez ściemniania (to moje doświadczenia z tym sklepem;-) - polecam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez_nicka Re: wino.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 17:20 gwoli ścisłości - sklep jak i strona nie jest własnoscią firmy Sobieslaw Zasada. Odpowiedz Link Zgłoś
nebbiolo Re: wino.pl 02.06.05, 21:05 kupowałem tam dwa razy i jestem b. zadowolony. Nie było problemów z dostawą. Obsługa b. dobra. Jednym słowem, polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś