Gość: marek_o IP: *.acn.waw.pl 03.01.12, 10:26 w jakich sklepach kupujecie wino w sieci? ja mam w miarę dobre doświadczenia ze 101win.pl i wina.pl, probowałem też 6win.pl ale szczęścia nie miałem. możecie polecić coś sensownego? marek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cava Re: sklepy on-line IP: *.open.pl 03.01.12, 10:34 zaraz sie tu uaktywnią spamerzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek_o Re: sklepy on-line IP: *.acn.waw.pl 03.01.12, 10:39 @cava - super! w takim razie jak i gdzie zdobyć takie informacje? myślałem, że jak tu zapytam to coś sensownego z tego wyniknie...;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cava Re: sklepy on-line IP: *.open.pl 03.01.12, 10:52 ok brałem i z 6win i z 101win...ostatnio szukam okazji cena/jakość, przed świętami znalazłem oferte na kupdobrewina.pl ...były fajne wina "3 w cenie 2", teraz widze że mają wyprzedaż...można coś zawsze znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: sklepy on-line IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.12, 20:11 Jeśli szukasz dobrej oferty zajrzyj na www.sztukawina.pl mają tam ciekawą ofertę, kupiłam wina na święta i jestem zadowolona z obsługi, mają też drugą stronkę - www.scottishhouse.pl mam nadzieję że będziesz zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
kissmygrass Re: sklepy on-line 03.01.12, 11:14 Gość portalu: marek_o napisał(a): > w jakich sklepach kupujecie wino w sieci? wina.pl Od razu zaznaczam, że nie jestem w żaden sposób powiązany z nimi (poza byciem klientem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr0methe0 Re: sklepy on-line IP: *.ronus.pl 03.01.12, 16:23 fajnewina.pl - Hiszpania i tylko Hiszpania. Mają ciekawe pozycje warte spróbowania od dobrych producentów. Póki co tylko raz brałem od nich ze wzgl na $. winogrono.com.pl - świetne włoskie wina, świetni ludzie, ech żeby tak 6 w totka trafić :P pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek_o Re: sklepy on-line IP: *.acn.waw.pl 04.01.12, 10:14 dzięki! może jednak uda się zrobić jakąś sensowną listę:=) fajnychwin i winogrona nie znałem. muszę potestować. kupdobrewina mój inny znajomy polecał, ale jakoś mam wrażenie, że za tymi dobrymi cenami nie kryją się tam zbyt dobre wina. a ktoś z Was próbował tematów w stylu zakreconewina.pl czy jakiś tam wineexpress? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cava Re: sklepy on-line IP: *.open.pl 04.01.12, 11:03 kupdobrewina.pl ...wiadomo,nie wszystkie wina są dobre, trzeba testować...ja ostatnio złapałem dwa dobre (włochy-tinazzi i francja-sensas)...i w tej promocji but. wychodziła po 25pln, więc zrobiłem mały zapas...standardowo jest drogo bo firma jedzie na franczyzie czyli dwóch pośredników... Odpowiedz Link Zgłoś
kissmygrass Re: sklepy on-line 04.01.12, 13:19 mojewino.com/produkty.aspx czyli Winoman w wersji wirtualnej. Od razu zaznaczam, że z ich sklepem internetowym nie mam doświadczenia - prościej jest mi pójść do nich i wyjść z butelką/butelkami. W Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek_o Re: sklepy on-line IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.01.12, 20:25 świetnie! mam nadzieję, że uda się zrobić na serio długą listę. narazie (mam wrażenie) spamu brak. wielkie dzięki za podpowiedzi:=) wrzucajcie dalej. ja tymczasem zabiorę się ze wstępny research i zakupy. pozdrawiam, marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winnik Re: sklepy on-line IP: *.nettelinwestycje.pl 17.01.12, 15:39 To może ja pierwszy? :) enotecanova.com Lepszy spam jawny, czy ukryty? Moje typy: Crianza z Calatayud a z białych Gavi (niejest wprowadzone na stronie) Odpowiedz Link Zgłoś
kamillo1977 Re: sklepy on-line 07.01.12, 10:03 ja aktualnie kupouje z magiadelvino i niekiedy z salute. ofeta warta polecenia. Ci pierwsi mają wina od mniejszych producentów i można kupic ciekawe pozycje w umiarkowanych cenach, po za tym stała oferta win przecenionych, także warto śledzic na bieżąco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: sklepy on-line IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 16:34 A ja mimo wszystko winezja, za świetną wyszukiwarkę, szybki transport i promocje np. ulubionych win klientów, a nie tego, co nie daje się sprzedać. z góry przepraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cava Re: sklepy on-line IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.01.12, 18:05 znam winezję..mimo wszystko drogo, niektóre wina są w marketach...po niższych cenach... Odpowiedz Link Zgłoś
need Re: sklepy on-line 08.01.12, 20:22 Dzięki za info o kupdobrewina.pl Właśnie skorzystałem z promocji 12 za 6 (kupujesz min. 6 dowolnych win z tej promocji i kolejne 6 dostajesz gratis). Wygląda to nieźle, a jak będzie zobaczymy. Co ciekawe 2 czy 3 dni temu, kiedy napisałeś (aś?) o tym adresie promocja wyglądała tak, że ceny win z oferty 12/6 były obniżone o 50%, każda pojedyncza butelka włożona do koszyka, niezależnie od ilości szt. Przez te 2 dni nie mogłem się zdecydować i kiedy ostatecznie dojrzałem do zakupu, musiałem kupić 6 szt. w cenach regularnych (takich se), żeby dostać te 6 gratis (to już wyszło całkiem ok). Mam nadzieję, że moje typy były trafne bo inaczej będę się męczył x2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cava Re: sklepy on-line IP: *.open.pl 09.01.12, 09:22 wina z oferty powinny byc ok, ale uwaga na wina z wyprzedaży, kupilem włoskie orvietto i niestety korkowe, co prawda śmieszna cena (6,90) ale pieniądze wyrzucone(wylane) w...zlew;) Odpowiedz Link Zgłoś
kissmygrass Re: sklepy on-line 09.01.12, 11:29 Gość portalu: cava napisał(a): > wina z oferty powinny byc ok, ale uwaga na wina z wyprzedaży, kupilem włoskie o > rvietto i niestety korkowe, co prawda śmieszna cena (6,90) ale pieniądze wyrzuc > one(wylane) w...zlew;) Naprawdę chcesz wiązać wadę korkową z wyprzedażami? (z lekką sugestią, że jak na wyprzedaży, to prawdopodobieństwo wystąpienia większe?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cava Re: sklepy on-line IP: *.open.pl 09.01.12, 11:42 nie chce sugerowac że jak wyprzedaż to już "be" wino, ale zdarzyło mi sie... piłem również to francuskie po 9.90 i tu było ok, ale trzeba mieć to na uwadze.... Odpowiedz Link Zgłoś
kissmygrass Re: sklepy on-line 09.01.12, 12:05 Gość portalu: cava napisał(a): > nie chce sugerowac że jak wyprzedaż to już "be" wino, ale zdarzyło mi sie... pi > łem również to francuskie po 9.90 i tu było ok, ale trzeba mieć to na uwadze... Co trzeba mieć na uwadze? Że to jest tak naprawdę loteria? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cava Re: sklepy on-line IP: *.open.pl 09.01.12, 12:23 w pewnym sensie tak, skoro wino ktore standardowo kosztuje 30pln i nagle wyprzedaż po 7-10pln...może to oznaczać że: .. czas opróżnić magazyn..lub ..firma czeka na nową dostawę...lub ..rocznik jest już "stary"...lub ..wino zaczyna sie psuć....lub.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek_o Re: sklepy on-line IP: *.acn.waw.pl 12.01.12, 11:23 oj nieeee! :) bez przepychanek proszę. pomińmy motywy i ich wartościowanie. wartościowe miejsca/sklepy. możemy założyć nowy wątek pt. "powody robienia promocji i wyprzedaży w sklepach z winem":) marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzana ciasto marchewkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 08:00 na każą kieszeń ciastomarchewkowe.pl poleca się znakomicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: sklepy on-line IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.12, 11:32 Ja kupuje teraz w sklepie www.vinorama.pl jeszcze się nie zawiodłem wcześniej winezja i 6win Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grim Re: sklepy on-line IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 14:59 Gość portalu: Radek napisał(a): > Ja kupuje teraz w sklepie vinorama.pl Ja kiedyś na próbę kupiłem tam skrzyneczkę nawet smacznego bordeaux. O tego: www.vinorama.pl/Oferta_win,id,485 Niestety potem dopiero sprawdziłem w jakich cenach to wino sprzedają uczciwe sklepy: www.a-vino.de/index.php?main_page=product_info&products_id=1207 Okazało się że tam wszystkie wina mają ceny tak skalkulowane jak to powyżej: prawie 20 złotych za 1 euro (tak samo jak w tym klubie 6 win). Do tego sprzedają jako wino sok z aronii. Te ich ceny to lekka przesada. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: sklepy on-line IP: *.home.aster.pl 10.02.12, 12:48 ja kupuje wina w sklepie smaczajama.pl/sklep/pl/c/Wino/76 i powiem ze jestem zadowolona- fajny wybor, szybka obsluga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Smaczna Jama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.12, 23:54 Gość portalu: Dorota napisał(a): > ja kupuje wina w sklepie rel="nofollow">smaczajama.pl/sklep/pl/c/Wino/76 i powiem ze jestem zadowolona- fajny wybor, szybka obsluga Świetny sklep! Mają o dziwo bardzo dobre ceny: smaczajama.pl/sklep/pl/p/Bruno-Giacosa-Barolo-D.O.C.G-Falletto/1112 a tu drożej znacznie: www.superiore.de/index.php?cl=details&anid=d7d4a535712d82811.15004054&campaign=WeinCC/Rotwein Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika w Re: Smaczna Jama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 15:10 Do tej pory kupowałam w winiarium, 2 tygodnie temu kupiłam w necie winnicefronton.pl skrzynkę x6, w sumie promocji żadnych nie było. 2 wypiłam - niezłe. Tylko wybór trudny bo zupełnie nieznane. Trochę drogo, ale ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk ILoveWine.pl IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.02.12, 16:15 www.mydeal.pl/zestaw_6_prestizowych_win_kurier_w_cenie-caly_kraj-6366.html Odpowiedz Link Zgłoś
need Uwaga na oszustów i naciągaczy! 12.02.12, 19:00 Pewnie każdy kto ma jakie takie pojęcie o winach zorientował by się sam, ale: niech Was Bóg broni przed skorzystaniem z oferty: Citeam na 12 win rzekomo za bezcen. Kupon za 50 zł daje zniżkę 200 ale to co firma Ars Vinum chce sprzedać w tych zestawach to jest jawna kpina i cwaniactwo. Wina stołowe w cenach 30 parę złotych za flaszkę. KAŻDA CENA JEST ZAWYŻONA O OK. 100%, te butelki są dostępne np. na Winezji za 15-20 zł, a zdaje mi się, że widywałem je też w marketach, pewnie jeszcze taniej. Jacyś wariaci kupili już 44 kupony. NIE IDŹCIE TĄ DROGĄ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cava Re: Uwaga na oszustów i naciągaczy! IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.02.12, 20:56 ale cwaniacy ;))) te wina są max po 20-22 pln, znam większość, to szajs... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: sklepy on-line IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.02.12, 15:54 polecam I love wine.pl teraz maja promocje www.mydeal.pl/zestaw_6_prestizowych_win_kurier_w_cenie-caly_kraj-6366.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wallace&Gromit I love łajno to deal robią że hej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.12, 16:29 Gość portalu: mk napisał(a): > polecam I love wine.pl teraz maja promocje Miłośnicy łajna są nawet bardziej bezczelni niż opisywany tu Dom Wina. Najdroższe wino z tego "prestiżowego" zestawu to "La Cacciatora, Cuvee del Centenario". Kupuje się to normalnie po 0,90 €, tu sobie poczytaj o tym "winie: freeforumzone.leonardo.it/lofi/Enosnowb/D2575299-3.html Polecam jednak zakup nieco taniej niż w tej "prestiżowej" ofercie w sklepie firmowym importera: W Rozgartach (przy szosie Toruń - Bydgoszcz), w sklepie spożywczym Pani Haliny Cybulskiej są te same wina co w tym sześciopaku ale za połowę ceny. Nadal 7 razy za drogo w porównaniu do cen tych win, ale jednak połowę taniej niż w tej znakomitej ofercie. Odpowiedz Link Zgłoś
kissmygrass Re: I love łajno to deal robią że hej! 28.02.12, 16:47 Gość portalu: Wallace&Gromit napisał(a): > Kupuje się to normalnie po 0,90 € Ja już tradycyjnie zapytam - pokaż paluszkiem, gdzie w Polsce kupuje się je normalnie za 0,90 EUR (ewentualnie który sklep poza granicami Polski sprzedaje to legalnie w Polsce). Jeśli nie jesteś w stanie, to pozostaje tylko pojęczeć, że monopoliście prawie wszystko wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wallace&Gromit Re: I love łajno to deal robią że hej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.12, 17:08 kissmygrass napisał: > Jeśli nie jesteś w stanie, to pozostaje tylko pojęczeć, że > monopoliście prawie wszystko wolno. Zabolało Cię że teraz już wiadomo po ile kupujesz wino które wciskasz w sześciopakach w ramach "majdil"? Trzeba właśnie informować ile takie wina kosztują poza Polską, żeby pseudomonopoliści tacy jak Ty, nie rżnęli ludzi bez skrupułów. Czy ja pisałam że to wino jest za 90 centów w Polsce? Potrafisz czytać, czy Ci żółć zalewa oczy bo widać jakie proponujesz "majdile"? Oczywiście podałam też gdzie to wino można kupić W POLSCE za połowę ceny z tej oferty którą tu umieściłeś jako "mk": "W Rozgartach (przy szosie Toruń - Bydgoszcz), w sklepie spożywczym Pani Haliny Cybulskiej" Pewnie nie doczytałeś z nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
kissmygrass Re: I love łajno to deal robią że hej! 28.02.12, 19:40 Gość portalu: Wallace&Gromit napisał(a): > Zabolało Cię że teraz już wiadomo po ile kupujesz wino które wciskasz w sześcio > pakach w ramach "majdil"? Trzeba właśnie informować ile takie wina kosztują poz > a Polską, żeby pseudomonopoliści tacy jak Ty, nie rżnęli ludzi bez skrupułów. Nie wiem skąd pomysł, że handluję winem. Pewnie to przez żółć zalewającą oczy, nie moje. > Oczywiście podałam też gdzie to wino można kupić W POLSCE za połowę ceny z tej > oferty którą tu umieściłeś jako "mk": Nie ja umieściłem tę ofertę, więc daruj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
kissmygrass Re: I love łajno to deal robią że hej! 28.02.12, 19:45 Gość portalu: Wallace&Gromit napisał(a): > "W Rozgartach (przy szosie Toruń - Bydgoszcz), w sklepie spożywczym Pani Haliny > Cybulskiej" OK, lokalizacja została wskazana, więc chwilowo odwołuję prośbę o pokazanie paluszkiem. Pozostaje sprawdzić, czy to faktycznie "to samo" wino. Odpowiedz Link Zgłoś
need Re: I love łajno to deal robią że hej! 28.02.12, 19:51 Całość wygląda co najmniej podejrzanie. Ale z innej beczki tutaj:Domitus jest oferta węgrzynów z Domus Vini, pod ich własną (chyba) marką Domitus. Zna ktoś te wina? Nie mogę niczego wyguglać, poza tym, że firma jest powiązana z jakimś węgierskim dużym producentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: davor Re: sklepy on-line IP: 94.75.88.* 28.02.12, 18:59 znakomite reńskie i mozelskie mają w www.prawdziwewina.pl, niezłe ceny (od ca. 30 zet), sporo prawdziwych perełek, wszystkie z winnic, zero ściemy i pershingów, samych rieslingów ze 20 rodzajów, ale też bardzo ciekawe czerwone i kilka fajnych rose, na razie sprobowalem 15 roznych - supersprawa, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vinko Re: sklepy on-line IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.12, 13:38 Polecam enoklub.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Pawlina Vinko! Co Ty robisz? IP: *.snydernet.net 28.03.12, 09:12 Po co tu wklejasz adres do sklepu? Zaraz tu ktoś obejrzy nasze ceny i znowu okaże się że stosuję przelicznik 1 Euro = 10 do 20 Złotych. Siedź cicho i nie chwal się. Wystarczą nam te jelenie których dymamy bez lubrykantu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemar Re: sklepy on-line IP: *.play-internet.pl 13.06.12, 09:17 Jeśli mieszkasz daleko od granicy Niemieckiej. To zaplanuj wakacje w okolicach Berlina. Po pierwsze dużo większy wybór, a w dodatku wszystko znacznie tańsze. Zaopatruję się w 2 sklepach: misz masz: moevenpick-wein kropka de hiszpania: vinos kropka de l Przykładowe ceny w niemczech i w polecanych we wcześniejszych postach sklepach: COTO DE IMAZ DE 48 zł, PL 65zł DEHESA GAGO DE 41 zł, PL 60zł AN/2 DE 65zł PL 83-89zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tessino Re: sklepy on-line IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.13, 12:17 kamelia80 napisał(a): > ja bardzo sobie chwalę np. wirtualny. Nie mogę narzekać na obsługę, ceny czy bogaty asortyment. Tak, szczególnie złodziejskie ceny znane już chyba wszystkim: forum.gazeta.pl/forum/w,18,124283676,124283676,DOM_WINA_Najdrozszy_sklep_w_Polsce_Ostrzezenie_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lament Re: sklepy on-line IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.13, 14:05 o! nareszcie temat rzeka odnośnie win i dystrybutorów. w internecie jest od groma ofert typu sklep z winami, winiarnia, winoteka. Oczywiście należy liczyć się z ogromną ofertą i różnymi cenami. Niestety nie ma porównywarki cen aby sprawdzić gdzie wino które sobie upatrzyliśmy kosztuje najtaniej. Sklepy-online z winami są spoko jeżeli zamawiamy duże ilości, na przykład wina na wesele czy inne okazje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bok Re: sklepy on-line IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.14, 11:47 kupuje wino w kilku sklepach internetowych ale 101 win to najgorszy z jakim miałem kontakt- totalne nieporozumienie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: degustatorka Re: sklepy on-line IP: *.wist.com.pl 23.04.14, 12:41 ja zamawiam tylko z jednego sklepu www.slonecznawinnica.pl/ nigdy sie nie zawiodłam wypróbuj sam a sie przekonasz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radca Re: sklepy on-line IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.14, 13:52 Gość portalu: natalka21 napisał(a): > A czy wiecie gdzie kupić to wino: rel="nofollow">www.cellartracker.com/wine.asp?iWine=904572 Nie wiem gdzie w Polsce, ale na Węgrzech zalega to paletami całymi w Aldi: oldalak.aldi.hu/oldalak/borvilag/html/sortiment/weingenuss_367.htm Kosztuje 749 Forintów, czyli około 10 złotych. Odpowiedz Link Zgłoś