Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.04, 16:35
    Witam wszystkich.
    Zbieram skrzynie - zdaję sobie sprawę jakie wrażenie może zrobić to wyznanie.
    Nie ma się z czego śmiać! Aha PUSTE - to informacja dla zaczajonych
    handlowców. Pomyślałem, że na forum znajdzie się kilka osób zainteresowanych
    wymianą. Ale śmieszne! Zbieram tylko skrzynie (całe, nie fronty)12 -
    butelkowe (0,75) i tylko z Cru Classe i tylko pierwsze wina. Ups! Jest coraz
    zabawniej. Ponieważ mam kilka opróżnionych podwójnych, chętnie je wymienię.
    Mam duży zbiór ale wielu tytułów mi jeszcze brakuje. Chciałbym nawiązać
    kontakt z osobą z Wawy (pozdrawiam wszystkich spoza). Czy na forum znajdzie
    się skrzyniomaniak?
    Obserwuj wątek
      • panowca Re: skrzynie 14.06.04, 14:02
        sprawdź na www.ebay.de
        widziałem , ze tam wiele osób sprzedaje takie rzeczy - ż nie wspomne o winie,
        którego w POlsce na aukcjach internetowych nie mozna kupić bo jest traktowane
        na równi z bronią i narkotykami
      • Gość: novo Re: skrzynie IP: *.proxy.aol.com 14.06.04, 15:02
        w mlodosci bylem skrzynomaniakiem. Do dzis mam kielka niezlych skrzynek. Z
        wymiana bedzie trudniej, choc, kto wie badzmy w kontakcie.
        • Gość: Nuta Re: skrzynie IP: *.acn.pl 15.06.04, 00:08
          Panowca, Novo dzięki. Już wątpiłem.
          Nie skorzystam z podpowiedzi. Ja swoich skrzyń nie kupiłem, nie chcę ich też
          sprzedawać. Poczekam. Bardzo Wam dziękuję za odzew.
          Pozdrawiam.
          • Gość: nuta Re: skrzynie IP: *.acn.pl 18.06.04, 00:39
            Wygląda na to, że nikogo nie zainteresował ten temat. Szkoda. Co innego, gdy na
            forum pada pytanie o wino do 30zł... Pozdrawiam wszystkich.
            • Gość: docg przeciwnie IP: 212.160.147.* 18.06.04, 08:59
              na przykład mnie ten temat interesuje tak samo jak temat wina do 20 zł i
              chciałbym mieć taka skrzynię, ale zupełnie nie wiem, jak można ją zdobyć nie
              kupując jej - jedyne co przychodzi do mojego prostego umysłu to ukraść, ale
              zupełnie nie wiem, jak, a przede wszysktkim KOMU???
              pozdrawiam
              • Gość: nuta Re: przeciwnie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.04, 17:28
                Docg Figlarzu! To rycerska modestia podpowiada Ci "nie wiem". To miłe z Twojej
                strony ale mnie nie nabierzesz. Musiałeś nie raz kupić skrzynię wina w Chateau,
                wrzucić ją w kufer i pognać do domu. Tam jak też wiesz, nie kupuje sie pustych
                a kraść... no cóż można wszędzie. Tak, tak. Nie uwierzę, że tak dużą wiedzę
                posiadłeś biegając od hipermarketu do hipermarketu, z książek też nie można
                dowiedzieć się wszystkiego. Nie chcesz się wymienić to nie!
                pozdrawiam
                • Gość: docg Re: przeciwnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 18:37
                  Gość portalu: nuta napisał(a):
                  > Musiałeś nie raz kupić skrzynię wina w Chateau,
                  > wrzucić ją w kufer i pognać do domu. Tam jak też wiesz, nie kupuje sie
                  pustych ...

• Gość: nuta Re: przeciwnie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.04, 19:12
                    Opakowania zwrotne, powiadasz. Hmm... to może być ciekawe.
                    - poproszę skrzynię Lafite'95, ile płacę?
                    - proszę, 24 000zł a za skrzynię muszę pobrać kaucję, 3,40
                    - tak, oczywiście... i potem będą ją mógł wymienić?
                    - na pełną? Zawsze! Chyba, że Pan zażąda zwrotu kaucji.
                    - miło się gawędziło, przepraszam ale o 20.10 odlatuje mój prom na Marsa.
                    Pozdrawiam
              • Gość: novo Re: przeciwnie IP: *.proxy.aol.com 19.06.04, 18:47
                gdy nic, nikogo nie obchodzi robi sie smutnawo
                novo
                • Gość: nuta Re: przeciwnie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.04, 19:15
                  Ciekawe co miał na myśli Novo?
                  • Gość: novo Re: przeciwnie IP: *.proxy.aol.com 19.06.04, 19:37
                    novo marzy o rozmowach na temat wina i okolic.
                    • Gość: docg dzisiaj Hiszpania - Portugalia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 20:56
                      ja dzisiaj urządzam prywatny mecz Hiszpania - Portugalia, jest to mecz
                      czwartoligowy, barw Hiszpanii broni Hoya de Cadenas Reserva 1998 DOC Utiel
                      Requena, Gandia (3,50€), a Portugalii Cambriz Dao 2001 Vinhos Borges (2,99€)
                      nie wiem, kto wygra (stawiam na Portugalię), ale na pewno będzie fajnie :-)
                      pozdrawiam
                      • Gość: novo Re: dzisiaj Hiszpania - Portugalia IP: *.proxy.aol.com 20.06.04, 09:10
                        czesc,
                        wTwoim meczu stawialbym raczej na Hiszpanie
                        pozdrawiam
                        novo
                        • Gość: docg to byś się pomylił - dziś Portugalia - Włochy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 12:48
                          wprawdzie z początku zawodnik hiszpański zaatakował deską (w nos) i osiągnął
                          przewagę, ale Potrugalia przypuściła owocowy kontratak poparty ziołowym
                          aromatem i balsamicznym finiszem; w drugiej połowie (w towarzystwie lekkich
                          przekąsek) Hiszpania odrobiła straty dzięki wyższej kwasowości i taniczności
                          (znów atak deską), ale Portugalia do końca kontrolowała wynik, w sumie remis :-)
                          Dzisiaj Portugalia - Włochy (przeciwko znanemu Portugalczykowi stanie zapewne
                          Barbera d'Alba Enrico Serafino, 5€ - trochę droższy, ale włoscy zawodnicy z
                          reguły nie są tani ;-)
                          pozdrawiam
      • maniel Re: skrzynie 09.10.04, 18:24
        Chciałabym kupić w prezencie skrzynkę 12 win, czy wiecie gdzie w Warszawie
        można coś takiego nabyć? Ewnetualnie samą skrzynkę a wina oddzielnie.
      • gearbox24 Re: skrzynie 20.01.22, 12:54
        Skrzynia biegów ma wpływ na bezpieczną pracę pojazdu oraz pozwala na optymalne wykorzystanie mocy silnika. Jest to element pośredniczący pomiędzy silnikiem a kołami samochodu. Składa się ona z kół zębatych, które pomagają uzyskać odpowiednią prędkość jazdy. Tzw. biegi są to kombinacje zazębień kół zębatych
    Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka