Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Korkociąg

IP: 93.154.131.* 11.07.13, 11:44
    Witam wszystkich :)
    Potrzebuję waszej pomocy - poszukuję korkociągu na prezent. Jak dotąd przeszukałam już sporo miejsc, jednak dalej czuję się zagubiona w tym temacie... Sporym utrudnieniem jest to, że nie mam możliwości kupienia go w sklepie stacjonarnym, a co za tym idzie obejrzenia go. Może moglibyście mi pomóc w wyborze odpowiedniego?
    Ważne żeby był trwały (to chyba oczywiste), bo osoba której chcę go sprezentować pogięła już wszelkie korkociągi jednorazowego użytku w scyzorykach ;) Mamy jakieś szczęście do problemowych korków, które za nic nie chcą wyjść z butelek. Dobrze byłoby jakby się fajnie prezentował, tzn był w miarę prosty i zarazem elegancki. Kolejnym ważnym kryterium jest koszt - ok 50-60 zł.
    Dziękuję bardzo za pomoc :)
    Obserwuj wątek
      • kissmygrass Re: Korkociąg 11.07.13, 14:46
        czerwonamaszyna.pl/korkociag-vacu-vin-twister,15127,p.html
        • Gość: Beata908 Re: Korkociąg IP: *.primeoptic.net 17.07.13, 14:52
          sklep-wina.pl/1363,korkoci-g-twister.html
          solidny, nieskomplikowany i etetyczny. kosztuje 50 zł.
          • Gość: Beata908 Dopiero zauważyłam że ten sklep okropnie drogi! IP: *.primeoptic.net 17.07.13, 16:24
            Przepraszam! Nie zauważyłam że to tacy ździercy!

Ten korkociąg jest nawet fajny, ale normalnie kosztuje niecałe 8 euro:

wwieweine.de/shop/article_Vac%2B81-2010/Korkenzieher.html?pse=epc
            shop.kitchenking.de/oxid.php/sid/9d549126d52bd63a5e079f579cd4908f/cl/details/anid/ee947a30666a97790.22936539/Korkenzieher-TWISTER-in-Geschenkverpackung-_-VacuVin//listtype/search/searchparam/vacu%20vin
            • kissmygrass Re: Dopiero zauważyłam że ten sklep okropnie drog 20.07.13, 12:56
              Ja mam taką propozycję - może linkujcie drodzy niezadowoleni do POLSKICH sklepów. Ja rozumiem, że prawie wszystko jest gdzieś na kuli ziemskiej tańsze, ale przydatność takich informacji robi się niemalże zerowa...
              • Gość: kaczka dziwaczka Re: Dopiero zauważyłam że ten sklep okropnie drog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.13, 13:03
                kissmygrass napisał:

> Ja mam taką propozycję - może linkujcie drodzy niezadowoleni do POLSKICH sklepó
                > w. Ja rozumiem, że prawie wszystko jest gdzieś na kuli ziemskiej tańsze, ale pr
                > zydatność takich informacji robi się niemalże zerowa...

Natomiast zasrywanie forum przez debila z Domu Wina jest bardzo przydatne.
                • kissmygrass Re: Dopiero zauważyłam że ten sklep okropnie drog 20.07.13, 17:55
                  Gość portalu: kaczka dziwaczka napisał(a):

> kissmygrass napisał:
                  >
                  > Natomiast zasrywanie forum przez debila z Domu Wina jest bardzo przydatne.

Nie jest. Jak również nie jest powodem do "zasrywania" forum kontrofertami odsyłającymi do sklepów niemieckich/włoskich, z których LEGALNIE nie da się z terenu Polski skorzystać (w przypadku win, w przypadku korkociągu podejrzewam, że po doliczeniu kosztów przesyłki i przy obecnym kursie Euro wyjdzie tyle samo w Polsce).
      • Gość: Tomek Re: Korkociąg IP: 212.160.172.* 22.08.13, 09:55
        Polecam wszystkim korkociągi elektryczne! Ja swój zakupiłem w piaseczyńskiej Karafce.
        www.karafka.pl
        Ja kupiłem do domowego użytku ale na prezent to lepszego korkociągu się nie znajdzie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka