Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co sadzicie o firmie Pieroth?

23.11.04, 11:25
    Jestem zaklopotany. Dostalem od znajomych zaproszenie na... Degustacje Wielkich Win z Calego
    Swiata (brzmi niezle, he?:) firmy Pieroth (www.pieroth.com.pl) w (nie)slawnej restauracji Adria w
    Warszawie w dniach 26-28 listopada. Na stronie nic sie nie wyswietla (przynajmniej w tej chwili), a
    katalog zrobiony nieco, hm... w odpustowym stylu, same wina - tez nieco... podejrzane. Co o tym
    sadzicie?
    pzdr.
    g.
    Obserwuj wątek
      • Gość: docg Re: Co sadzicie o firmie Pieroth? IP: 212.160.147.* 23.11.04, 11:56
        tak ze 2 lata temu była duża dyskusja na temat firmy Pieroth i jej podobnych.
        Nie wiem, czy od tego czasu się coś zmieniło. Zasadą działania firmy było
        złapać odpowiednio majętnego i nie znającego się na winie klienta,
        któremu "osobisty doradca" wciskał jakieś podejrzane wina za niewspółmiernie do
        jakości wysoką cenę. Ostatnio widziałem jedno z takich win - jakieś białe z
        RPA, abfullerowane w kraju Goethego. Dyskusja, która towarzyszyła piciu tego
        wina wskazywała, że jego nabywca o winie wiedział bardzo niewiele, ale mu
        smakowało, a poza tym uważał że to wspaniale mieć swojego osobistego doradcę,
        który mu przywozi wino do domu.
        pozdrawiam
        • glassini Re: Co sadzicie o firmie Pieroth? 23.11.04, 12:37
          Serdecznie dziekuje!
          To chyba jednak omine cudowna Adrie szerokim lukiem... :)
          pzdr
          g.
          • miszka44 Re: Co sadzicie o firmie Pieroth? 23.11.04, 16:28
            Akurat to chyba "Adria" mogłaby być największą atrakcją wieczoru. Dla
            sentymentalnych oczywiście... :-)

Pzdr
            M44
      • Gość: karol w. pieroth robi IP: *.sympatico.ca 24.11.04, 01:29
        popularne, bezwyrazowe biale wina w niemczech - to wiem. a co zlego z ta
        adria - pytam z oddali?
      • Gość: Danio Re: Co sadzicie o firmie Pieroth? IP: 66.9.51.* 24.11.04, 16:55
        Jakieś 3 lata temu byłem na degustacji win tej firmy w hotelu Victoria w W-wie.
        Moją uwagę zwróciły:
        - podana do wina "deska serów", która składała się z kilku plasterków sera
        morskiego, podobnie z serem typu brie i camembert, do tego troszkę winogron.
        - "sommelier" w marynarce z zakrótkimi rękawami i niezbyt czystymi paznokciami,
        który nalewając wino mówił "winko Xxxx to jest dobre winko, charakteryzujące
        się przyjemnym smakiem i ciekawym kolorem". Koniec.
        - wina były "różne". Tzn. sprawiały wrażenie dośc przypadkowej składanki.
        Kupiłem wtedy sherry Pedro Ximenez, ale nie pamiętam już jakiego producenta.

Potem moi znajomi, którzy zabrali mnie na tą degustację byli jeszcze
        wielokrotnie atakowani przez "osobistego konsultanta".

Reasumując: nic sprcjalnego i szkoda czasu, wolałbym raczej coś co się da w
        dowolnym momencie zobaczyć na półce, niż zamawiać przez telefon czy internet.

Pozdrawiam,
        TOMEK
      • Gość: qmp1 Re: Co sadzicie o firmie Pieroth? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 22:39
        Przestrzegam.Generalnie firmy winiarskie pracujące w systemie sieciowym, to
        najczęsciej dość przypadkowe wina miernej jakosci, za bardzo wygórowaną
        stawkę.Często osobt sprzedające są świeżo pozyskane z innej branży / ja np.
        mialem do czynienia z czlowiekiem z agd/ .W Niemczech jest jeszcze ciekawiej,
        do sprzedaży wykorzystywani są np emeryci- pracujący pod haslem -kup Pan od
        biednego emeryta,który musi dorobic do renty.Skuteczne jak cholera, choć
        wątpliwe moralnie.pzdr Qmp1
      • marzena36 Re: Co sadzicie o firmie Pieroth? 30.11.04, 22:08
        czesc! mam nadzieje,ze sam zdecydowales co z tym zaproszeniem..... Firma malo
        znana.wartosci win ocenic mozna na 4.5.sprzedaja wina wyprodukowane na
        Wegrzech /wykupili kilkanascie ha winnoroslin/maja tylko ciekaw opakowanie do
        win.Ceny szokujace i tu tez np.12 butelek/jeden kartonik najmniejszy w cenie
        106euro! To tak dla ciekawosci.pozdrawiam marzena z Holandii
      • Gość: pawel firma Pieroth IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 26.01.14, 10:44
        Kilka ładnych lat temu bardzo często chodziłem na ich degustacje (celebrowane-ok.2h)i nie jestem aż takim smakoszem, lub osobą ,która często popija winko dobre do obiadu z różnych względów, ale przyznam były i dobre i średniej jakości , te które mi utkwiło w pamięci i do dzisiaj czuje jego smak to WINO LODOWE- szukałem go wszędzie i ze względu na cenę(u nich ok 200zł za butelkę-325ml.!!!)smukła butelka z czerwonym lakiem na szyjce- PRZEPYSZNE- warta tej ceny!!! ale nie do dostania - nigdzie- choć podobne udawało mi się zdobyć - z Niemiec, Austrii , Kanady i chyba Australii -To nie to !!!! Tamto to poezja - i jeszcze opowieść jak powstaje , jakie warunki muszą być spełnione by zastało wyprodukowane(powstaje tylko 500 butelek tego typu-i też nie co roku !!!) polecam - jak ktoś natrafi na takie chętnie poproszę o kontakt- słodkie - w smaku poza pysznym smakiem - czuć LÓD !!! tak , to prawda......Pozdrawiam
      • delikwent Re: Co sadzicie o firmie Pieroth? 04.02.15, 21:02
        A ja mam bardzo pozytywne wrażenia związane z Pierothem. Uważam, że mają dobre wina, tańsze i droższe, ale co ważne nie ma win po prostu niedobrych, tak, jak to jest w sklepach.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka