Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pomoc dla nowego na forum

16.03.05, 16:47
    Witam wszystkich. Od pewnego czasu przyglądałem się forum, aż w końcu
    postanowiłem się Was poradzić. Z winem mam kontakt od ok.2lat(zaczęło się od
    pracy w gastronomi). Nie ukrywam, że nadal jestem mówiąc najoględniej na
    poczatku przygody z winem. Najczęściej pijam to co ktoś mi poleci, lub
    posiłkując się różnego rodzaju książkami, przewodnikami, czasem MW. Chciałem
    zapytać o wina serii WOODBRIDGE-Chardonnay 2002 i Zinfandel 2001 od
    Mondaviego. Czytałem ostatnio o tym producencie i jak nie trudno sie domysleć
    chciałbym spróbować czegoś od niego(oczywiście czegoś w rozsądnej cenie co w
    przypadku tego producenta chyba nie jest proste?). Znalazłem w sklepie
    powyższe wina w cenie 50zł. Czy to dobra cena i czy naprawdę są to wina godne
    uwagi? Poza tym korzystając, że już tu jestem prosze o kilka ciekawych
    tytułów w rozsądnych cenach i adresy waszym zdaniem najlepszych miejsc gdzie
    można kupić wino(Warszawa).
    Wielkie dzięki i pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • mdobro Re: Pomoc dla nowego na forum 16.03.05, 17:11
        Polecam to miejsce
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18&w=14616238&a=14616238
        • yolo77 Re: Pomoc dla nowego na forum 16.03.05, 18:53
          Dzięki, nie omieszkam zajrzeć. A może coś po co powinienem tam specjalnie
          pojechać?
          • mdobro Re: Pomoc dla nowego na forum 16.03.05, 19:08
            Zdaj się na p. Roberta. To zależy kto co lubi, ja ostatnio wziąłem Primitivo
            (nazwy nie pamietam) i jestem bardzo zadowolony.
          • Gość: willycoyote Po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 19:45
            yolo77 napisał:

"Dzięki, nie omieszkam zajrzeć. A może coś po co powinienem tam specjalnie
            pojechać?"

W tym sklepie nie miałbym żadnego problemu, np widziałem Brunello di Montalcino
            La Mannella, super wino! Cena jest wysoka, ale mniej niz w Montalcino...
            • Gość: sommelier Re: Po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 23:44
              Robert ma duży wybór win francuskich np. Doskonała Langwedocja, szeroki wybór
              Bordo, wspaniałe wina z Priorato w Hiszpani.

I Wiele innych.

Ale najważniejsze jak sądzę dla Ciebie jest to, że możesz wiele rzeczy tam na
              miejscu spróbować. Ma codziennie inne wina do degustacji. Jest tam fachowa
              obsługa w postaci Roberta, ale i nowy pracownik (mój znajomy sommelier) robi
              tam dobrą robotę.

Pozdrawiam.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka